choklad

Åh, jag har kommit in i någon slags svacka. Ända sedan i fredags har jag varit så grymt jävla sugen på choklad, så jag har fuskat fredag, lördag OCH söndag. Måste vara nu jag skulle haft fröken röd på besök om jag inte ammat. För jag har ett sådant sug och det är 24/7 typ. Är hungrigare än vanligt också, jaja tur att jag håller mig till gimaten i alla fall. Ikväll verkar dock suget lagt sig, tur det annars hade jag väl tryckt i mig mockarutorna som ligger i frysen :p

Jobbig unge

Vilken jäkla morgon, Vincent har gått mig på nerverna heeela förmiddagen. Ibland är det verkligen som att han vaknar med en uppgift, att reta gallfeber på morsan. När den var väl utförd slutade det med att han grät sig till söms för att jag tvingade honom att ligga i sängen och sova efter lunch.

Typ två timmar senare vaknar han upp och vi är bästisar igen. Vi busar och skrattar och har precis ätit ett gott mellanmål med yogurt och "Äppe". Hoppas detta humör håller i sig tills hans farmor kommer och leker efter jobbet. Blir straxt en promenad med hunden, på morgonpromenaden satt Vincent i vagnen och höll i kopplet. Snacka om stolt kille.

Äppe is the shit

Har precis ätit yogurt m. äppelbitar och kanel till frulle, kanske liiite för sent. Vincent har suttit bredvid och sagt "ÄÄÄPPE Äppeee äppee" på repeat. Så fick dela med mig av just äppelbitarna. Vi har hunnit ta en lagom lång promenad imorse eftersom vi fortfarande har hunden här. När Vincent sovit så går vi ut igen, vilken tur att vädret har varit så bra senaste dagarna. Hade ju inte direkt blivit lockad av att gå ut i snöstorm.

Tänkte att tvättmaskinen skulle gå på högvarv här hemma också. Blev bara två maskiner igår så några återstår. Annars har vi inte några planer. Vincent tjatar om farmor efter att vi gått förbi hennes hus, så vi ska väl ringa henne tänkte jag.

Nu vakna Nova, ungen med sömnsjuka :)

Bara vara Tessan en kväll

Kanske kanske kanske så ska jag ut nästa helg. I skrivandes stund så vet jag typ att det aldrig kommer bli av. När jag blir förfrågad så kan jag vara jättepositiv till förslaget och verkligen bli sugen på att haka på. Men sen är det som att verkligheten kommer i kapp lite, ju närmare och mer "bestämt" det blir så kommer ångesten. Då känns det inte alls bra att unna mig en kväll med vännerna och bara vara "Tessan". Då är det som att jag inte vill något hellre än att sitta hemma med ungen hängandes i tutten, haha. Eller springa efter den lilla tokiga terroristen och plocka leksaker. Känner någon igen sig? Varför ska det vara så svårt?

Vi får se hur det blir, annars har jag planerat in en utgång då Nova blivit 6 månader. Vet inte varför, känns som att jag kommer vara mer redo när jag inte ammar. Men å andra sidan så kommer ångesten smyga sig på då med. Det har det gjort de gångerna jag var ute, när vi bara hade Vincent också.

Det handlar absolut inte om vad andra tycker eller om att vara en "så bra mamma som möjligt". För vad ni runt omkring tycker, skiter jag fullständigt i. Det finns alltid de morsor som sätter sig högre upp än andra och ska vara så perfekta utåt. Det handlar enbart om att jag kanske inte är fullt redo att vara ifrån Nova. Vi har blivit erbjudna att gå på bio en kväll bara jag och R (vilket skulle vara jättemysigt), vilket jag också tvekat på..så det har inte blivit av.




Jag & Nova efter karins tjejmiddag!


Charmtrollet


Leon & Vincent



Leon och Vincent lekte jättebra igår, men ibland stötte de på ett problem.. vem ska ha leksaken?
Titta på Leons blick "meeen mamma och pappa gööör något då!!!"


todays

Det är bara jag och Nova just nu och kommer vara ett par timmar framåt. Vincent åkte med sin pappa och hunden på utflykt, de skulle ut och pimpla tror jag. Jag ska väl passa på att tvätta och städa lite men framförallt mysa med min fina dotter.


underbara barn



Evelina, Nova, Vincent & Leon <3


Familjen

Har tagit så mycket fina bilder idag, främst på Evelina. De andra barnen tar jag ju så mycket på annars. Vi passade även på att ta "familjekort". Pappa och hans son Leon (lillebror), Jag och Vincent (Nova sov) och brorsan med dottern Evelina. Lite svårt att få alla att titta in i kameran, så korten blev lite tokiga med en gnutta charm i istället. Vincent var för road för att kunna somna under dagen så det blev tidigt i säng för honom. Fler bilder kommer upp under kvällen eler imorgon!


Jag och Leon försår i alla fall vad man ska göra!


Brorsdotter


såhär vacker är min brorsdotter!


Åker till pappa

Godmorgon! Alla är vakna förutom Nova, hon bestämde sig för att somna om efter lite käk. Vi är "hundvakt" så jag har redan hunnit med en promenad nu på morgonen också. Hundägarna skulle inte bort eller så, vi kände bara för att ha hund i helgen. Vincent äääälskar det och om det hade funkat för oss med jobb och så, då hade vi inte tvekat på att skaffa ännu en familjemedlem. Men nu är det tyvärr inte så, med vi har turen att låna världens snällaste hund ändå.

Idag ska jag och barnen hem till min pappa och hälsa på. Min bror har sin dotter hela helgen så han är där för att vänja sig lite med "pappalivet". Kameran åker självklart med, måste fota den lilla skönheten.

Hade förresten en fuskdag igår, snacka om sockerchock för kroppen. Mådde inte ok efter allt jag stoppade i mig, Kändes dock hundra gånger mer än vad det var. Men nu kör jag på som vanligt igen och skippar all den där skiten. Hade till och med ont i magen när jag vaknade.

Nu ska vi börja fixa oss för att åka, tar som sagt lite tid med två barn.

Duplo är kul..



hahaha, ja.. jag är barnslig ;p


Skoj med mjölkpaket


 
Hade helt glömt bort att det alltid finns något skoj på mjölkpaketen. Antingen pyssel, gåtor eller recept, Vincent älskar den här lilla katten. Snacka om gla för ingenting :)


Liten prins på isen


Love life





promenad ute på isen

Efter att ha vaknat till och käkat lite frulle så gjorde vi oss i ordning för att gå ut på promenad på isen. Så himla vackert där ute när solen skiner. Det blev lilla vagnen för Nova och en pulka för Vincent. Vi promenerade till ett berg där vi lekte och drack varm choklad, myyyyys!



Fler bilder kommer upp senare..

Frågor

Anna om Hey ho lets go.. Vikt igen..:

Skulle inte du kunna berätta lite om buggan? Hur är liggdelen resp. sittdelen? Funkar snöhjulen bra så man inte är inlåst 4 mån om året? Och om det är något annat du kan komma på! :)
Tack på förhand

Jag köpte vagnen då Vincent var runt halvåret. Jag avskydde liggdelen då men gillade verkligen sittdelen. Därför köpte jag ingen innan han kunde sitta. Nu har jag dock vant mig vid den och tycker inte alls att den är så hemsk som då. Dock är den väldigt låg, och efter att ha burit och fött barn kan man ha ont i ryggen. En annan nackdel är att varukorgen är så liten.

Sittdelen är super! Och angående Vinterhjul rekomenderas det verkligen. Förra vintern snålade jag in på det och hade ingen lust att köpa det när halva vintern var igenom. Men det var ett helvette utan dem, har hört att andra är väldigt nöjda med dem! I år har jag inte heller köpt dem men använder mest syskonvagnen som har stora hjul, som också kan vara extremt jobbigt beroende på hur mycket snö det är. Det blir ett träningspass att dra vagnen ibland..

Jag antar att du frågar för att du planerar att bli/är gravid, grattis ;)


Emilie om Idag är vi hemma:
Ska vincent ha kalas med andra barn sammtidgt eller hur menar du ?

Förra året hade vi ett släktkalas på lördagen och ett barnkalas på söndagen. Orkar verkligen inte ha en hel kalashelg så därför lånar vi lokal och tar alla samtidigt :)


Anna om Hey ho lets go.. Vikt igen..:
SNYGGT! hur lång är du??

Jag är 168cm lång

Hey ho lets go.. Vikt igen..


Bilderna är tagna för två dagar sedan. Tänkte uppdatera er om hur det går med viktminskningen. Drar nu stl.36 i byxor (hm storlek på dessa). Såg nu att jag inte knäppt knappen, kanske ger en aning mer kärlekshandtag då. Hur som helst, jag vägde mig med kläder på igår och vägde 61,8 Har alltså gått ner ett halvft kilo denna vecka. Det början gå lite segt nu eftersom det inte är många kilo kvar. Är ju alltid svårare att gå ner när man är nära sitt mål än när man bär på "övervikt". Som ni vet är mitt mål 60 kilo, inte mer än det. Helst vill jag ligga på minst 58 och max 60. Men jag är så nöjd med det jag åstakommit redan nu.

Nu gäller det att försöka träna bort kärlekshandtagen, de vill liksom inte ge med sig bara av viktminskning. Genom att träna magen finner magmusklerna sin rätta plats igen efter graviditet. (Varför kan inte boobsen finna sin plats och fyllnad igen? är vi inte många mammor som undrar det? suck..)Även armar och ben behöver nog några omgångar. Så nu blir det till att skaffa en tränings dvd!


Idag är vi hemma

Vi båda mår bra idag, var ett jäkla tryck över bröstet igår så trodde att natten skulle bli ett helvette. Men R tog en pappa dag istället för att sjukskriva sig och vi höll Vincent hemma från dagis. Tänkte att det var lika bra ifall vi skulle bli dåliga men det verkar lugnt. Så imorgon går han åter på dagis!

Efter lite vila för oss alla åkte Vincent iväg med sin pappa en stund. De skulle åka och mecka med crossen och eventuellt provåka den. När de kommer tillbaka åker vi och handlar hem fooodie.

Har börjat planera inför Vincent kalas och försökt få tag på "lokalansvarig" men utan resultat. Orkar verkligen inte köra på två kalas som sist (kompisar och släkt).  Så nu blir det alla på samma. Tårtan är ju alltid kul att sitta och planera..först tänkte jag ha en bilväg med bilar på, sen en hund och nu en riddarborg. Får se vad det slutgiltiga blir, stor måste den i alla fall vara.

orkar inte..

Både jag och R mår illa, har på känn att det kan vara kräksjuka.. håll tummarna för att det inte är det nu. Förra Vintern när jag var gravid och fick det var det sååå hemskt!


Blåbärsögon



Nova med de stora blåbärsögonen som min mormor alltid säger <3


Äntligen TVÄTTMASKIN

Världens bästa pappa kom över igår och hjälpte oss med tvättmaskinen och diskhon (skulle sättas silikon runt). Så nu funkar tvättmaskinen efter typ ett år igen, eller den har aldrig varit trasig..bara inte i kopplad. Så skönt  att kunna tvätta här uppe och inte samla på sig högar ner till tvättstugan. Hänger en tvätt med barnkläder på tork och vardagsrumsgardinerna rullar i maskin, nice.

Tror att det bara blir en hemma dag idag, bygga Duplo med Vincent och gå ut i parken en stund. Han är så duktig på Duplot och bygger olika hus med massa gubbar i, kan inte bli annat än imponerad.

Vet inte riktigt vad jag ska blogga om så det blir lätt lite halvtråkigt här. Kanske blir någon sån där lista eller så..


är det inte det ena så är det de andra..

Igår kom barnens gudmor hit, bästa becka. Vi lagade langos till middag (fast jag tog mitt gi-bröd). Sen myste vi framför tvn hela kvällen. Därav dålig bloggning. Och när jag väl tänkte skriva några rader så var blogg.se avstängd pga driftfel.

Dagens planer är typ = noll, bör väl tvätta eftersom det aldrig blir av. Nu när vi äntligen fått en addapter till tvättmaskinen, å så läckte den ändå, så jäkla typiskt. Köket funkar iaf komplett nu, lite som ska fixas men spis,ugn och vattenkran är på plats. Känns liksom rätt lyxigt med rinnande vatten i köket efter typ ett år...



Nova inviger sin jacuzzi


Fina vänner

Varför är jag inte sjukligt trött? La mig på soffan vid halv tre i natt ch halvsov till halv fyra då R bankade på dörren. Bra att glömma nycklar när man är ute på stan och röjer. Så mellan 03.30 och 07.30 har jag sovit men känner mig konstigt nog utvilad.

Igår kom Sofie över och var mitt sällskap under kvällen/natten. Tycker att det är så sjukt jobbigt att vara ensam och sova ensam hemma. Sofie stannade så länge hon kunde och tog tåget som gick 02.00 hem (självklart fick hon sova kvar). Vilken fantastisk vän jag har! Vi åt Tacos (Tacosallad för mig) och tog ett glas vin med lite grönsaker och dip efter maten, helt klart fredagsmys. Efter en del gnäll från Nova så somnade hon ungefär vid nio för natten.

Älskade unge


Vi kör en till video..




Här sitter Vincent och tittar på nyårsraketerna och äter ostbågar. Helt inne i sitt och bryr sig inte det minsta om oss.


Snåljåp


Radiotoaster

¨


Varför är det ett halvår tills man fyller år? Varför varför varför?...


Fotovägg i sovrummet



Så fort vi fått i ordning på sovrummet (vill ha det vitt) så ska det köpas vita ramar i olika storlekar.
I dem ska jag sätta mina favoritfoton i svartvitt. Kommer bli så fint! <3


GI-tips



Måste tipsa er om hamburgare på Gi-vis. Den var verkligen över förväntan, blev jättegott och så mycket nyttigare än vitt bröd. Som hamburgerbröd har jag bakat efter det HÄR receptet. Det enda jag har gjort är att klicka ut runda "bröd" och tjockare (ca. 1,5cm) så de får liknande form. Det bästa är att göra egen hamburgerdressing för att slippa innehåll av socker (vilket jag struntade i).


Kill me



Åter igen var det bara att gå upp kvart i sju. Säkert vardagsmat för många men jag har blivit så bortskämd när det gäller sovande barn. Nova fick sin första skrikattack inatt/morse också, jag har aldrig behövt sätta mig upp med henne eller gå ur sängen sedan hon föddes tills nu. Hon Var så snorig så att det var jobbigt för hennes att somna om, men efter lite nezeril och vaggande gick det vägen. Tur att det inte blev allt för sent igårkväll.

Idag kommer röris och sätter kranen i köket och kopplar in tvättmaskinen i badrummet...som en befrielse? JAAA!

Hade det inte varit för två underbaringar så hade jag typ gått ut och grävt en grop..


summertimes


Tidig morgon..



S-j-u-k-t-.-j-ä-v-l-a-.-t-r-ö-t-t!
För ovanlighetens skull (som tur är) så vaknade Vincent straxt innan sju hur pigg som helst. Kul för honom att han hann med lite pappabus på morgonen. Medans jag sitter med ögonen i kors går han runt med sina kassar med duplo och typ avgudar dem. Min pappa kom förbi med två kassar igår, han hade fått 4 stora kassar av min chef (hans polare). Inte bara duplo bitar utan, polis och brandstation, piratskepp och byggbilar så som grävskopr och lyftkranar. Då behöll pappa en enorm riddarborg och ett jättestortskepp mm. hemma, duplo för tusentalskronor fick vi. SKönt att slippa slänga pengar på det!

Nova vaknade halv fem imorse och behövde näsdroppar och käk, det var lite gnälligt ett tag. Avbokar nog läkartiden Nova har (återkontroll från akutbesöket) på karolinska idag eftersom hon fick feber igår också.


..

JENNY (VILDAS MAMMA) SKICKA EN KOMMENTAR MED  ANVÄNDARNAMN OCH LÖSENORD TILL DIN BLOGG. GODKÄNNER DEN INTE. SAKNAR ATT LÄSA OM ER!!! <3


Kontaktannons

OM det finns någon vänlig själ där ute som har lust att hålla mig sällskap fredagkväll så skulle jag bli glad ;p. Jag står för mat och kanske till och med ett glas vin och du står för lite sällskap, det låter väl najs? haha vadå desperat..jag? nee?

<3 lilla hjärtat


Nova har feber :(, hon har fått en alvedonsupp och somnat om. Tänkte krypa ner bredvid henne och bara vara nära, fina lilla dotter.



Världsbäst


Mammas älskling som klär i allt, haha <3


BVC - NOVA

NOVA - 3månaderskontroll



Nu är vi hemkomna från BVC, Novas andra besök där. Hon väger nu 5,595kg och följer mitten kurvan. Hennes längd är hela 62cm och ligger lite över normalt. Det har hon sin pappa att tacka för, brukar skoja om att hon får skylla på honom om hon blir en jätte med enorma fötter (R har stl.47).

Snuttan fick det där jäkla Vaccinet också och som hon skrek, men det gick över ganska snabbt. Jag som alltid har haft sprutskräck klarade av det rätt bra ändå. Antar att man blivit härdad under de två åren med Vincent. Nova ligger och sover och vad jag minns gjorde Vinnie det i flera timmar efter sprutan.


Natti natt..

Time to sleep.. Imorgon är det Bvc och fika med Sara som gäller. Lillsnuttan ska få tremånadersvaccin... ogilla. Hoppas febern håller sig borta.

Idag har Matilda och Alexander varit med oss heeela dagen. Matilda har inget gott inflytande på mig, hon typ tvingade mig att äta godis. För vi skulle ju ha en såååå skön slappardag med massa gott haha ;D

:'(

Åter igen så känner jag mig som en jäkla svikare, bara vända om och gå ifrån gråt sådär. Jag har alltså varit och lämnat Vincent på dagis. Idag började han gnällgråta när vi svängde in på dagisvägen, vill han verkligen inte vara där? Trivs han inte? suck...

Det finns inget finare än kärleken


family <3

Dagen har spenderats hemma hos min mormor och morfar med barnen och mamma. Vi åt lunch och jag passade på att sova en timme och ha lite "barnvakt". Blev rätt sent igår men som tur är sover barnen bra, så får ju skylla mig själv. När vi kom hem åkte vi iväg en sväng till ikea eftersom byrån kommit in. Det är kaos inne i Vincents rum...kläder öööverallt. Hann göra själva stommen på byrån så imorgon gör jag lådorna, sen blire störstädning där inne. Ännu en dag har passerat och det är dags för att krypa nej till kojs. Imorgon blir det dagis för Vincent och sällskap av Matilda under dagen!

Tack snälla underbara mamma som köpte två klänningar åt mig på indiska. En till vardags och en till fest, när jag nu ska ha tid för det, men den va sååå fin :) <3



Snuttan har fattat tycke för sina goa små händer


tre gånger mer än vanligt

Jäklar, kul att så många hittat hit. Får se om antalet besökare sjunker snart igen, antar att det beror på bloggshoppen där jag la ut skorna. Men välkomna i alla fall, jag hoppas att några av er ska trivas ;p

Time to sleeep (00.38) Natti

Inte långt kvar nu


JAG HAR SYNDAT!

Idag på födelsedagsfirandet kände jag mig så otroligt fånig som satt och åt några mandarinklyftor medans alla andra fikade. Jag är redan helt ok smal och när folk frågar varför jag inte äter känns det fånigt att säga att jag går på diet. Så jag passade på att unna mig idag. Ställde mig sedan på vågen för att se vilken vikt jag nu kommit ner till... 62 kilo med kläder så nu ligger min vikt på 61,5 BARA 1,5 kvar till mitt mål. Fan vad jag var värd den där kladdkakan.




Slutsåld



Byrån var slutsåld och kommer in i veckan, vilken tur att jag tittade det på hemsidan innan vi åkte iväg. Ikea är liksom ett ställe som man helst undviker på helgerna. Blir så att jag får åka i veckan så får R hämta upp oss efter jobbet. Varför måste typ ALLA gilla vitt så mycket, alla andra färger fanns ju kvar. Om jag fick välja skulle typ allt här hemma gå i vita ljusa nyanser.

Ikea Inköpslista

Malmbyrå m. 6 lådor
3 vita trådkorgar
2 stora plastbackar till leksaker

Snart ska vi hämta upp plutten hos farmor och åka iväg på "kalas". Är färdig klädd men annsiktet ska på också, kul att jag var tvungen att sätta säkerhetsnål på båda sidor av kjolen.. på gott och ont ;P


Svar:

Postat av: My

Ser jätte gott ut =)
Hur fungerar GI metoden??
Kramis

Man uteslutar elaka kolhydrater ;) potatis, pasta bröd och allt som innehåller mjöl. Brukar dock fuska liiiiite och ha lite majsena i såser så att dom tjocknar. Gi finns i 3 olika steg.

Steg 1: RIVSTART INGA KOLHYDRATER (rasa i vikt)
Steg 2: viktnedgång (Några få snälla kolhydrater så som rotfrukter)
Steg 3: Hålla vikten (fullkorn och mandelpotatis)

Finns massor att läsa och lära om GI


Postat av: farmor

Låter gott men var köper man fiberhusk och vad är det för något? Ska prova att göra detta bröd . kan man spara eller måste man äta på en gång ? Kram.

Jag tror att fiberhusk är ett fiber som binder när man bakar utan kolhydrater. Det finns i välsorterade (stora) mataffärer. Rätt dyrt men man använder oftas bara en matsked. Brödet förvaras i kylskåp, det går säkert att frysa in också. <3


GI "bröd"


Det jobbigast med GI är frukosten. Det blir lätt ont om ideèr efter att ha ätit ägg typ en vecka i streck. Lite fil och yoghurt men utan musli och socker funkar ju. Därför kan man göra en egen Musli av nötter och frön. Men tillslut saknar man att kunna ta en macka med pålägg. Något att bre lite smör och ha ost och skinka på..

3ägg
100g philadelphiaost (vitlök och örter)
1 msk fiberhusk
1tsk bakpulver
Sesamfrön

Dela äggen, vitan i en bunke och gulan i en annan.
Vispa upp äggvitan hård (du ska kunna vänta bunken upp och ner)
Blanda sedan ihop gulan med osten, fiberhusken och bakpulvet. Krydda om du vill. Tänk på att brödet knappt smakar något om naturell philadelphia används.
 Vänd försiktigt ner oströran i ägg vitan.
Bre ut på en plåg ett klicka ut så runda bröd minst en halv cm tjocka!
Strö på lite sesam om så önskas

Blir ett väldigt fluffigt"bröd" och inte så mättande. Men så gott att kunna ha pålägg på något. Blir perfekt på sidan om ett ägg eller en skål fil. Värt att testa för er som tänker köra igång på allvar :)


Dagens planer



Ligger under duntäcket och myser framför barnprogram i soffan.Vincent vaknade ovanligt tidigt idag (07.40) för att ha somnat rätt sent igår. Vid halv tio kommer hans farmor och plockar upp honom, de ska iväg på hoppis och skuttis på gymmet. Medans de är iväg ska vi åka till ikea och köpa en byrå till Vincents rum. Skötbordet blev för lite klädutrymme för två barn, Så nu blir det en byråvägg där istället. Det är faktiskt ytterst sällan som skötbordet används ändå och lillasyster har en skötbädd på tvättmaskinen i badrummet.

När vi är klara och Vincent har kommit hem ska vi åka och hämta R&Vs cross som är på verkstad (R säger att han köpte den till Vincent bara för att inte verka allt för barnslig ;P) Antar att jag blir tvungen att prova den också...hm. Sen blire lite födelsedagsfirande hemma hos barnens farfar. Så man kan säga att vi har lite att göra idag.. justja tvätta är i behov också, så det lär bli tvättkväll!


bläbläblä

Fy vad jag är trött och bara piss irriterad idag, inge skoj! Har ett sug på choklad kanske skulle haft lingonvecka nu... begäret brukar bli starkt då. suck

Å får man kalla sina barn för pissråttor eller snorungar? Jaja hur som helst så har Vincent varit en liten pissråtta hela dagen (lugn för stunden just nu). Är väl nått bus han håller på med, hämtar små klisterlappar och går iväg runt hörnet... fram och tillbaka. haha men jag ooooooorkar inte bry mig om vad han gör, inte idag.

Skötbord

Någon som vill köpa ett  vitt skötbord för 300:-?
Mycket bra utrymme för skötgrejer och kläder. Åker upp på Blocket men lägger upp det här också!


Bra vändning på dagen

Go kväll! Här hemma har vi fredagsmys jag och Nova. Vincent sover här bredvid, jag bäddade ner honom i soffan och han somnade direkt. Blev ingen vila idag på dagen eftersom Matilda kom med sin son Alexsander och sin valp Junior. Vincent älskar ju hundar så sova fanns inte på världskartan förns "vovveh" hade åkt hem. Till en början var det bara Junior som gällde med efter ett par timmar lekte Vincent och Alexander jättebra trots att de var övertrötta. Har haft en jättetrevlig dag/kväll vi har snackat massa och lagat middag och ätit middag + efterätt. Lite tjejsnackkväll eftersom R fick åka iväg till en kompis!

Har också hunnit städa en hel del men ska fortsätta imorgon. Fick ju lite roligare saker för mig när de kom :)

Vincent just nu :)



Lilla grodan tidigare idag


morgonmys men kramgo grabb

Vincent kom in till oss vid nio tiden, skönt att han har börjat gilla att ligga och mysa på morgonen. Så jag har halvsovit från nio till nu (10.00) och haft en kramgo kille bredvid mig. Helt fantastiskt, Nova fick nyss lite käk men verkar ha somnat om som vanligt.

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, skulle behöva rensa ur garderoberna. Det är så mycket som jag vet att jag inte kommer använda men har svårt att slänga. Ikväll blir det i alla fall myskväll framför lets dance m. gurkstavar och morotsstavar med dipp. Igår kände jag mig så svullen och att jag inte alls har gått ner i vikt, men idag är jag nöjd och känner mig smal.. varför ska man ha sånna där tjockisdagar för? För det har väl alla? typ som bad hair day...

Favorit t-shirts



Båda från H&M, mörka herravdelning och vita dam´:)


Love you snuttan


köket



Igår var snickaren här och la bänkskivan i köket. Så himla skönt att det snart är klart, dock en hel del småsaker som behöver fixas.

* först och främst rörmokaren som kommer och kopplar in kranen vid diskhon
* längst nere vid fönstret ska en bänkskiva gå under fönsret till kylskåpet
* Diskmaskinen ska justeras upp
* Handtag på ett av underskåpen och på överskåpen ska monteras
* Luckorna på överskåpen ska på och den blåa plasten ska bort
* Spot skenor ska sättas under skåpen
* Det ska läggas grusig fog i tegelpelaren
* En bänkskiva ska monteras vid tegelpelaren som ska vara ett "barbord"
* En fläkt övanför spisen
* Väggen (som är grå) nere vid fönstret ska målas vit
*  Tre Högblanka öppna hyllplan längst ner på väggen vid fönstret

Sedan ska även vardagsrummet, badrumshallen och taken målas om! Äntligen händer det grejer :D

3 månader idag! <3

Tiden går snabbt, lillsnuttan har redan hunnit bli 3 månader. Våran fina tjej se till att inte växa och bli stor för snabbt nu :)


sen kväll sen morgon

Vi har "försovit" oss. Det blev så sent igår för oss alla så vi är så trötta. Snickaren kom hit och jobbade kväll, så jag och barnen gick över till barnens farmor. Så vi var väl inte hemma förns halv tio på kvällen. Men men nu är vi uppe i alla fall (fast Nova sover fortfarande). Vincent käkar frulle och jag ska göra honom klar för dagis. Sedan hem och städa. Var lite för sent för att damsuga varje vrå igår, måste dessutom moppa också! Så skönt att köket snart är finito :D

Vincent och Nova



Här har vi syskonen i ungefär samma ålder, Vincent är något äldre. Så kul att jämföra bilder men lite svårt att hitta i samma vinklar. Visst ser Vincent grabbig ut ?


Sen paketöppning

 

Eftersom vi alla varit krassliga efter jul så sågs vi och öppnade lite paket i måndags istället. Bättre sent än aldrig och Vincent blev överlycklig av att se massor av paket igen. Blir ju en del den här årstiden eftersom han fyller 2 år om mindre än 3 månader. Har lite smått börjat planera kalaset (bara för att det är så kul). Här är lite bilder från den dagen. Förstår inte riktigt varför skärpan på bildena blir så mycket sämre när jag sätetr ihop dem i ett program. Men det får duga så! Bilderna är på mormor och morfar, min mamma och barnen.. skön sovmin Nova gör!


Viktminskning & recept

Bild tagen imorse

Så här ser jag ut just nu, börjar närma mig mitt mål och har inte så många kilon kvar. Eftersom jag fortfarande inte har någon våg hemma så kan jag inte skriva upp vad vikten ligger på just nu. Men en ska inskaffas snarast. Hoppas jag gjort någon där ute motiverad genom att visa att det faktisk går att äta gott och få bort överflödiga kilon!

 

Här är ett gott recept:

Fläskfilè m. zuccinirullar och pepparotssås

Helstek fläskfilen och ställ in i ugnen. Pepparrotssåsen innehåller grädde, pepparot, salt och vitpeppar..smaka av den lite tills den smakar tillräckligt mycket.

 

Zuccinirullar:

Skiva gurkan på längden och stek med lite salt och peppar, lägg sedan på en plåt.

Blanda ricottaost med salladskrydda och basilka (eller andra kryddor som du gillar)

Bre på oströran på den stekta Zuccinin och läg på en skiva parmaskinka

Rulla sedan ihop och ställ i ugnen i ca 15 minuter

 

(Mixa lite och hitta det som du tycker om. Testa tex bacon istället för parma)

 


Det är svårt att bara gå ifrån gråt..

Älskade lilla hjärta


Ibland frågar jag mig om det verkligen är värt att ha Vincent på dagis (vilket det såklart är). Idag blev han så fruktansvärt ledsen och grät som om jag aldrig mer skulle komma tillbaka. Jag vet ju att det är så ibland (nästan hela tiden numera) men det gör så fruktansvärt ont i hjärtat. Jag måste ju klara av att ge en puss och säga hejdå och bara vända ryggen till och gå.. men det är så svårt. Jag vill bara krama om honom och säga "det är klart att du får följa med hem igen!!!".. suck.

Nu är vi i alla fall hemma igen (kl.09.29). Man ser visst inte vilken tid jag postar mina inlägg, så jag skriver tiden så länge. Måste nog pilla lite för att hitta felet, eller byta design helt.

Eftersom Nova bytte blöja och käkade för att sedan somna om igen, så har jag tid för bloggen. Tänkte lägga upp lite bilder från våran paketöppning hemma hos min mormor och morfar i måndags. Även ett bildresultat på min viktnedgång.

Vi gillar att sova

Godmorgon, har legat och halvsovit sedan kvart i sju. Vincent kom in och joinade mig för ett tag sedan så nu ligger vi och myser framför barnprogram. Sömntutan Nova sover fortfarande och har gjort det sedan tio igår kväll (Med ett uppvak för mat i natt). Alltså egentligen är vi alldeles för morgontrötta för att hinna till dagis till klockan nio. Egentligen kvart i men brukar försöka vara där till nio, tio vore typ perfekt. Men men nu är det typ bara att ta sig upp om vi ska hinna, det tar längre tid än vad man tror.. byta blöja + mata + klä på + ta på ytterkläder på två! Sen får jag ju inte glömma mig själv också ;p


Idag gör vi ett nytt försök när det gäller snickaren som skulle kommit innan jul. Får se om han dyker upp idag, hoppas hoppas..

Tillbaka på dagis

Jahapp då är det tillbaka till rutinerna igen. Vincent ska till dagis idag, känns lite skumt eftersom han varit ehmma med mig i två veckor nu. Men skönt att få igång allt som vanligt igen!

puuh vilken dag!

Det blev visst en rejäl städdag ändå, så himla skönt nu när det är över. Barnens superfarmor erbjöd mig hjälp så vi satte igång vid halv tre ungefär. Jag blev helt finito NU (kl.00.30). Hon hjälpte mig uppe i lägenheten medans jag sprang i tvättstugan. Tvättade sex maskiner, man kan bara tvätta två åt gången i spotanis. Så har haft fullt upp där hela kvällen. Här uppe har jag nu suttit och vikt allt och sorterat ut en del kläder. När jag var klar med det ställde jag in lite disk i maskinen och plockade undan det som blivit framtaget under kvällen. Skönt att vakna till en städad lägenhet och åka iväg till mormor och morfar utan att ha ångest för hemkomsten.

Nu ska jag väl se till att sova lite också..


snacka skit



Tar nog tillbaka det där snacket om att vara en supermum idag, det orkar jag verkligen inte. Det blir lite (ganska mycket) slappare än så. Ska titta på Lets Dance som jag missade i fredags, äta lunch, fixa en diskmaskin óch gå till apoteket. Ikväll får jag fösöka hinna tvätta två maskiner och eventuellt baka Bountysen om jag får tag på sukrin. Det låter bättre än det där skitsnacket om att städa varje liten vrå :)


Astrid Lindgrens barnakut

Vilken morgon! Om inte jag själv hade vaknat vid halv nio hade det blivit sovmorgon till halv tio eller längre. Vi fick precis väcka Vincent som inte ville gå upp. Sover han för länge på morgonen så sover han påtok för sent på eftermiddagen. Trött liten grabb, men verkar ha vaknat på bra humör. Idag blir det en sväng tilll centrum för att hämta ut recept på apoteket.


Var på akuten med Nova igår för hennes prickar, svinkoppor och exem bakom örat tydligen. Men vi skulle få en remiss till hudläkarmottagningen nästa vecka och kolla lite närmare. Blir lite irriterad när de säger att vi var prioriterade eftersom hon är så liten och att vi skulle få hjälp inom en timme eller en timme eftersom det var lite mycket. Inte så farligt tänkte jag, en timme senare kom två sköterskor som bara skulle kolla (till vilken nytta?) för att sedan säga att doktorn skulle komma snart. En och en halv timma senare kom doktorn, så väntade sammanlagt 2,5 timme på att få hjälp sedan kom dom och gick och det var allmänt rörigt bara och ångrade sig angående medicin osv. En kille som satt med sina två barn hade kommit in halv ett och klockan halv fem hade de ännu inte fått hjälp, rastlösa barn och en trött pappa. SJÄLKLART förstår jag att det tar tid, och att det faktiskt handlar om barn som kommer in akut. Men blir lite irro på att de säger att man ska få hjälp inom en timme när de inte kan gå efter det. Då är det bättre att inte säga något alls. Äh, det viktigaste av allt var ju att det inte är någon fara med Nova och att hon ska få botmedel nu!


Efter apoteket och hälsokosten för att få tag i sukrin (Ska baka Gi-Bountys) så blire hem å ha städdag. Plocka ner ALLA julsaker och städa i varenda vrå (om det hinns). Idag ska jag vara en suuuuuuupermum!


BTW.. passade på att väga mig på sjukhuset i entren. 64,4 kilo med lång dunjacka, kläder och skor. Måste ju i alla fall ha vägt drygt 2 kilo. Allså 2,5 kilo kvar MAX 3.. så jäkla bra! Det var kul att se :)

Novas första skratt


Fredagen den 7e Januari 2011 (2månader 3veckor och 3 dagar gammal
) skrattade våran Nova för första gången. Det kändes i hjärtat!

<3



Jag och Nova bara några timmar gammal

Girlsnight




Vi har soffhäng här hemma, Vincent tittar på film, Nova sover och jag sitter och klickar på datorn och R är och spelar tennis. Igår åkte vi till Karin på tjejmiddag, skönt att beblanda sig med folk (som dessutom inte har barn). Blir ju inte alls ofta det händer förutom hembesök eller date med en person. Eftersom jag åkte dit tidigare så träffade jag Karins  gulliga familj som måste ha varit 5 år sedan sist eller mer. Det bjöds på supergod tårta, vad jag forstod det som av de andra. Snacka om att man blev sugen men höll mig och laddade inför middagen ;). Tacos stod på menyn så för mig blev det en supergod tacosallad (måste göra oftare).


Vid halv tio tog jag och Nova vagnen och rullade hemåt. Det är ju ett helvette att dra singelvagnen (Bugaboo UTAN vinterhjul) så R hämtade oss vid stationen. Sen lekte vi och Nova skrattade för första gången i sitt liv. Tidigare har hon bara försökt och fått fram ett litet "iiiiiih" ljud.



Sen blev det sängen och egentid med en bok. Att jag alltid glömmer bort hur avkopplande det är att läsa. Tips på någon bra bok? (måste vara fängslande från start). Min börjar nämligen lida mot sitt slut.

gillare

kommentarsfältet börjar bli lite aktivare nu eftersom det typ varit dödare än dödast. Alltid lika kul med lite feedback. Just so you know ;)

Svinkoppor :/ ?

Grattis till fina Karin som fyller 21år idag, HURRA! Ska förmodligen dit på lite tjejmiddag senare, Vincent ska sova hos sin farmor och Nova följer med mig. Bara det att Novisen har fått några blåsor som spricker upp och blir likt svinkoppor. Har försökt få tag på någon på bvc men utan resultat, antar att det är en dag då många är lediga. Annars får vi åka in till akuten och kolla dem så de inte sprider sig onödigt mycket. Verkar dock som om de inte sprider sig särskilt snabbt, som tur är. De finns ett sjukhus här i järfälla som tar emot spädbarn, skönt att slippa åka in till KS eller Danderyd.

Men hoppas att jag hinner iväg och får fira karin och träffa lite vänner, det behövs ibland!

Gårdagens GI

Gårdagens måltider:

Frukost: Två smooties
Lunch: Ägg, bacon och lök pytt m. zuccini skivor
Middag: Lövbiff(gryta/sås) med Penne Zuccini

Ni som vill lägga om kosten och prova på GI bör köpa dagens Gi-bilaga med Expressen. Hittade hemgjorda bountychoklader som ska bakas snaaarast. Fanns även ett recept på "bröd" som jag ska testa!

kvällsmys


Robban har varit hos en kompis ikväll och jag har myst med barnen och läst lite i en bok medan Vincent tittade på youtubeklipp :) Skön kväll, åt dessutom god mat och Vincent ville ha påfyllning.


Smootie frukost

Vincent och hans pappa leker koja i våran säng och jag sitter i soffan med Nova. Har dragit i mig två glas smootie till frukost, blev färdiga portionspåsar men ska köpa storpack av fryst frukt/färsk frukt och göra egna. Tycker just frukosten är ganska svår att få ihop, blir ju rätt tråkigt med ägg i längden och mackor är ju så gottoch lätt. Så en "tips-lista" ska sättas på kylen. Annars missar jag bara frukosten för att jag inte kommer på vad jag vill äta och det är inge bra. Har ni några ideèr på frukost som inte innehåller mycket kolhydrater?

Detta är min tredje dag och jag känner mig redan slankare. Inte för att man ser resultat redan utan för att jag inte stoppat i mig onyttigheter. För så är det ju, äter man en chipspåse känner man sig ju inte i toptrim efter. Äter man hälsosamt känner man sig nyttig och nöjdare med sig själv.

Har inga speciella planer för dagen, vi pratade om att åka till simhallen eftersom R är ledig. Men vi hittar inga badkläder, vad fasiken gör man för skoj med barnen? Lite pulka och varmchoklad kanske? Fast det blåser ju satans mycket idag. Blir en sväng till centrum för mig och Novisen i alla fall, ska på tjejmiddag imorgon med klädkod:BLÅ, ska försöka hitta någon snygg blå tröja eller klänning :)

I love you HM



Väntar på det här paketet från HM! Jag som annars är färgglad råkade få ihop en näst intill helsvart beställning. Valde mellan en svart ring och turkos. Meningen är att jag ska kunna ha bodyn och trivas i den om tre månader när jag och mina vänner ska gå ut. Om jag är bekvän med mig själv blire hot med bhn, bodyn, midjehög kjol och cardigan eller kavaj. Får då se till att ha lite färg på smycken.


Bara massa pappor

Ännu en dag håller på att pasera, har dock gjort nada till skillnad från igår. Dagen blev inte alls sådär tråkig som jag trodde. Nicole och Chloe kom hit och barnen lekte och vi mammor hängde. Först bråkade barnen bara om alla leksaker men sedan lekte de jättebra och jagade varandra och skrattade. De åkte buss också med hjälp av två små stolar och Chloe bjöd oss alla på fantasipepparkakor och muffins. "hääär vare pepparkakooor å mufffiiins" gick hon och ropade, så himla söt. Känns konstigt att Vincent så småning om också kommer prata på det sättet :)

Idag har vi badat, lekt, sovit, gjort lunch och lekt mer..Just nu är jag tråkig och Vincent går runt och ropar efter pappa. Han gillar att säga "heeej pappa" "ajaj pappa" "tack tack pappa" "paj paj pappa" paj paj = pang pang eftersom R har smällt smälare med honom då och då. Han pratar också om sin pappa och pekar att han har gått till jobbigt och " pappa nana" som betyder att pappa äter mat eller något gott på jobbet. Sen att pappa har tagit bilen till jobbet... mycket pappa nu alltså :P

Alla andra grabbar, män och gubbar är också pappor. Kan bli lite fel ibland, haha.

ang. viktnergång

Godmorgon! Nova har somnat om och Vincent bygger med sin bilbana. Jag har precis gjort i ordning lite ägg och bacon, kör GI igen efter måååånga onyttiga dagar. Det kanske är bäst att inte unna sig förns man har nått sitt mål. Föll ju dit rätt rejält och sedan en vecka innna jul kändes det onödigt att börja igen eftersom jag ville äta allt på julbordet. Så nu efter att ja tryckt i mig på tok för mycket skit sätter jag igång igen. Det är tur att det bara är ungefär fem kilo som ska bort. Om tre månader ska de vara väck, men det är väl ingen match, eller? ;p

Såhär ser dagens mål ut:

Frukost: Ägg & bacon
Lunch: Köttfärssoppa (likt igår)
Middag: Kyckling med keso, zuccini och sallad

Vid eventuellt sötsug: Mörkchoklad eller cashewnötter
Övrigt: 2 liter vatten om dagen


Och gårdagens:

Frukost:
Missade den
Lunch: Köttfärssoppa
Middag: Laxfilè stekt Zuccini och champinjoner m. Fetaostkräm


Tråååk

Vad ska man göra idag? Känns som en sån där tråkdag då man inte kommer på något och blir inne lite halft deppig hela dagen. Ska väl klä på mig och Vincent i alla fall, Nova sover fortfarande. blähää

Pillar med designen

Sitter och pillar på designen som ni säkert ser. Header bilden är tillfällig, ska koka ihop något fint när jag har tid! Samma med lite annat smått utöver der så gillar jag denna design :)


Happy new year

Glass med chokladdoppade jordgubbar till efterrätt

Sedan fick Vincent gå och lägga sig för att sedan bli väckt vid halv tolv ungefär. När han vaknade klädde vi på oss och gick ut (utanför dörren).


Vincent står redo med nyårssnacks


Första parkett javisst..






Liten update av veckan som gått..

Vi Har varit och firat becka när hon fyllde år

Nova har börjat leka med tungan vilket resulterar i massvis sånna här bilder, sötunge.

Och blivit mer bestämd ..

och stadig..

Vincent leker mycket med sina julklappar..

Karin kom på besök..

Åkt till lekpalatset har vi också gjort..

Med barnens två fastrar..

Och Matilda och söta Alexander..

Nova var såklart också med..

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!