Gravid v.35


Har varit på ännu ett MVC besök!

Idag har jag och barnen varit på MVC för kontroll, hinner inte berätta om det just nu. Men imorgon gör jag en uppdatering om hur allt såg ut och lite info om vad som hänt efter 34 fullgågna veckor. Är alltså i v.35 nu! Bebis knölar på som bara den i magen. Lägger även upp en nytagen bild imorgon. Robban ska titta film på datorn och jag ska kika i ikeakatalogen och gravidtidning. Sedan äre sovdags, så vi säger godnatt nu!


Sökandet efter mobiltelefonen

Nu har min mobil varit borta i tre dagar. Därför börjar en nogrann sökning efter den, varför inte passa på att städa ordentligt samtidigt? Men börjar tro att jag kan ha slängt den....la den i matkassen, men tog jag upp den innan kassen blev sopkasse? HM, förvirring...JA!


Lite energi tack :)

Jag är helt slut i hela kroppen och förkylningen smyger sig på men bryter inte ut helt. Vet inte om det blir dop idag eftersom både R och Vincent är dåliga. Blir nog så att jag åker iväg själv till min mormor och morfar i eftermiddag och firar mormors 80årsdag. Imorgon kommer förmodligen min pappa hem från sjukhuset och det skulle vara kul att hälsa på. Men eftersom infektionsrisken är stor måste vi alla bli friskare först. Hur det gick med operationen kan man läsa på deras blogg. Länk finns i vänstra spalten här.

Jag har också fått en ersättare på jobbet nu, vilket innebär att jag kan sluta snart om jag vill. Funderar fortfarande lite på om jag ska sluta redan 12e september eller den 26e som är två veckor innan BF. Har lite fler känningar i denna graviditet om man jämför med Vincents. Men den här gången har jag mer att stå i och kan inte ta det lugnt på samma sätt. Känner någon igen känslan av att benen hoppar ut led? Svårt att beskriva, men när jag går kan det kännas jätteobehagligt (inte ont) vid ljumskarna. Måste då stanna upp lite innan jag går vidare..?



Jobba lite

Om 30 min sitter jag på tåget till jobbet, en heeeel dag utan min lilla älskling. Inte kul alls, men skönt med lite omväxling ibland.


YES, FEBERFRI!

Godmorgon! Vincent fick feber igårkväll men den är borta nu, som tur är. Han sov som en stock inatt efter tre lite oroliga nätter. Hoppas att förkylningen blir bättre nu så att han slipper vara så hängig. Vi har i alla fall myst i soffan sedan halvåtta imorse. Det har blivit lite tidigare mornar igen, men det är helt ok (så länge de är mysiga)


HÖSTSHOPPING





Danderydssjukhus

Hela dagen har spenderats på Danderyds sjukhus. Hände en mycket läskig sak tidigt imorse med Sussies dotter som är hos dem medans pappa ligger på sjukhus. Så jag och R hämtade upp Sussie och körde till sjukhuset vid tio tiden. Jag, Sussie och barnen stannade kvar och var där hela dagen, Leon invigde syskonvagnen med Vincent..så sött. Som tur var kunde de åka hem tillsammans redan idag!

Obehaglig avdelning med en personal som bad oss gå till olika ställen hela tiden. I "fikarummet" städades det så där skulle vi inte sitta. Utan längst ner i korridoren där det skulle finnas plats. Där fanns en stol och en man på en säng och massa massa andra saker. Där kunde vi äta våran "frukost" eftersom Therese inte fick lämna avdelningen. Men då kommer en bår med ett lik (självklart med ett överdrag) så vi ska flytta oss lite och han står intill och ska ta hissen ner (personalhiss). Tack och lov hade vi inte köpt mat ännu... Och vilken tur att Therese inte behövde sova kvar.

Tog bussen hem tillsammans med Vincents farmor som tur var, annars hade han varit missnöjd efter en dag i vagnen. Men läkaren på vårdcentralen sa att jag skulle ha honom sittandes mestadels av tiden eftersom han haltar/haltade. Så jag slipper ha dåligt samvete för det. Och barnen har varit så duktiga idag, lugna och fina.

Nu är jag i alla fall hemma och Vincent är och leker hos sin farmor lite. Jag tänkte passa på att städa men hann inte så långt innan jag drabbades av världens hjärtklappning. Dammsög golvet och blev yr och hjärtat började slå så himla fort. Blev riktigt rädd och ringde upp mamma eftersom jag är helt ensam hemma. Läskigt med tanke på det som  hände imorse.

inte sova.. titta på helikopter...

Gott käk står i ugnen och sängen väntar för Vincent. R kom precis hem med en radiostyrd helikopter så det vägras sova nu. När jag säger sova så börjar Vincent spela teater och låssasgråta bäst han kan, men jag går inte på det. Så inom några minuter blire hus i helvette och en arg unge!

Sedan ska jag njuta av Lax med ungsbakade rotfrukter och pepparrotskräm. Mmmmm!

Nu har Vincent fått en del höstkläder och skor, ska visa er snart.


Magbild 25/8


Sjukstuga

Godmorgon! Det gick bra på vårdcentralen igår, skulle avvakta lite till och åka in om han fick feber. Bara det att Vincent nu har blivit smittad av R och börjar bli dunder förkyld. Hoppas det går över lika snabbt som det kom, inge skoj alls för lillkillen. Konstigt att jag verkar ha klarat mig? Eller så bryter det ut vilken dag som helst. Lagom till massa inplanerat, på tosdag skulle Jossan och jag ha myskväll. Fredag besöka pappa på sjukhuset, Lördag = jobb, på söndag är det både dop och födelsedagsmiddag så det är inte lägligt att bli sjuk nu, inte alls.

Blev en snabbis till Centrum igår eftermiddag och det inhandlades två par jeans och ett par mjukisar till Vincent. Orkade inte gå i fler affärer än HM och Dinsko, så det fick räcka för dagen.

Idag ska min pappa eventuellt donera sin njure så jag håller tummarna för att allt ska gå bra!!!! Börjar bli lite orolig nu när klockan närmar sig operation... :/


Vårdcentral och shopping

Då var det snart dags att dra sig till vårdcentralen med Vincent. Blev aldrig av igår eftersom det var väntetid och när de väl ringde upp tyckte de att jag skulle besöka en annan. Det är som tur var drop in mellan klockan 8-10 månd-fre. När vi är klara där så blir det en sväng inne på ica och sedan kanske en shoppingtur. Vincent behöver höstkläder nu när det börjar bli kallare ute, så det ska han få!


Bautakids säck

Eftersom Vincent har fått en helt egen stor säng så slängs madrassen ut. Det var i och för sig hans myshörna och när den väl var städad och kuddarna på plats så var den fin. Men det stökade ner för mycket och tältet han fick när han fyllde år fick inte plats. Vill INTE ha hans leksaker i vardagsrummet, inte på heltid. Så ut med myshörnan in med tältet MEN då finns det ingen plats framför tvn eller för mig att amma på när Vincent leker. Hittade den här Bautakids som jag funderar på att inskaffa, Framförallt till Vincent men till min nytta också. Vad tycks?


Vincent är halt

Uppe tidigt idag, först klockan 06.10 (ALLDELES för tidigt = vällingflaska) sedan nu straxt innan åtta. Vilken tur att VAKNA med the voice går på tv igen! Måste ringa och boka en tid på sjukan till Vincent, han har haltat i tre dagar nu och det blir inte bättre. Men han verkar inte ha ont(?), så jag hoppas på att få en tid idag och att det inte är någon större fara. Han vinklar dock in foten rejält när han går också. Utöver det är han pigg och glad trots att R fick en dunder förkylning natten till igår och är jättedålig. Vincent har haft lite "förkylningsbajs" men inte mer, så vi håller tummarna för att det inte blir värre här hemma.


Design

Pajade allt här på bloggen för att jag inte har kunnat se statistiken på flera veckor. Gör snart lite fint här igen, så gott jag kan alltså!


33 fulla veckor, in i v.34!

33 Fullgågna gravidveckor!


Barnet:

En viktökning på nästan 250 gram i veckan!

Under de kommande fyra veckorna kommer ditt barn att växa något enormt.

Han eller hon sover mycket och eftersom det är möjligt att se att barnet andas även när det sover så vet vi att andningscentrum i hjärnan har utvecklats.

Förmågan att reglera kroppstemperaturen blir allt bättre. Ditt barn kan nu svettas, något som för tidigt födda barn inte kan göra.

Musklerna har utvecklats, huden har slätats ut och lanugohåret börjar ramla av, även om du kan se lite hår på barnets rygg eller axlar när det är nyfött.

Runt den här tiden har vissa barn fixerats med huvudet i bäckenöppningen, klara för avfärd. Om det här är ditt andra barn kanske det inte intar det här läget förrän förlossningen börjar.

Mamman:

Magen blir lägre

Har du märkt av att magen har blivit lägre ännu? Det kanske är för tidigt, men då vet du åtminstone vad du har att se fram emot! Några veckor innan värkarna börjar, eller när värkarna precis har börjat, kanske du ser att din mage har förändrats. När barnets huvud tränger in i livmoderhalsen flyttar sig allt nedåt.
Vissa säger att det är ett mirakel. Det är lättare att andas igen! Andra hävdar bestämt att de har fått tillbaka sin midja...

Oroa dig inte om din mage inte verkar lägre. Detta inträffar inte vid varje graviditet. Det är också vanligt att barnet sjunker ned precis innan värkarna börjar, eller under värkarbetet.

Det kan vara lite obekvämt när barnets huvud når bäckenbottenmusklerna. Det är en stickande känsla. Ligg på sidan. Det hjälper till att minska trycket i bäckenet och på nerver, blodkärl och artärer i bäckenregionen.

KÄLLA: Libero.se


SKANSEN


Här kommer lite bilder från igår då vi spenderade hela dagen på skansen.





DU & JAG!


Aldrig ska jag sluta älska dig


Kvällsmys x2

Imorgon bär det av mot skansen så dags att sova snart, Becka kom över och såg Remember me med mig ikväll men hon åkte precis, (mycket bra film!). Har som sagt varit sjukligt trött idag så jag hoppas att morgondagen blir lite bättre på det planet. Men det var mysigt att komma hemifrån lite och få bli bortskämd hemma hos pappa. När man har flyttat ifrån sina föräldrar uppskattar man just att få allt serverat, slippa fixa frukost, lunch och middag. Det där lilla extra som man inte ska få för mycket av.



Det ordnades en liten kräftskiva innan barnen skulle sova. Vincent smakade på allt! Imorgon blir det kräftisar och mys igen fast på hemmaplan.


Fotoshoot Lillebror Leon




Lillebror 6månader


sa jag trött?

Förlåt att jag är en gnällspik. MEN jag är dödligt trött idag, jag kommer avlida känns det som. Sitter bara och väntar på att Vincent ska sova så att jag kan lägga mig bredvid. Försöker att inte tänka "Bara 1½ månad kvar nu" för jag vet ju vad som väntar efter förlossningen. Man vet aldrig vilken typ av bebis man får och "amningskoma" är något man får räkna med. Haha. Men då har jag i alla fall en liten bebis i min famn som hela tiden påminner mig om varför jag är i våran koma/kärleksbubbla. Jag Vincent & bebis.

Står inte ut, måste söva barnet. Nu Nu NU!

Goooing to papa..

Snart kommer pappa och hämtar upp oss. Ska bli skönt att hitta på något, senaste två dagarna har jag bara slappat och tvättat och plockade lite här och var. Vincent ligger och sover i sin säng för första gången, storkillen. Så himla sött. Och jag sitter och äter köttfärssås och spegetti som blev över från igår. Fan jag och R är höjdare på att laga mat, jag lovar er. :)

Ska ta sista tuggan och börja plocka ner det sista i "övernattningsväskan"!

Inte lång tid kvar..

Idag bär det av mot min pappa, jag och Vincent ska sova kvar där och ha kvällsmys. Lite kräftor med kex och ost, mumsigt. Under dagen ska vi ta massvis med fina bilder på lillebror och Vincent. Känner mig lagom utvilad idag, självklart är jag trött men det är ju så det är. Vincent väckte mig tjugo över nio idag, så sova har jag fått göra. Jag är verkligen glad för att han hela tiden har sovit så himla bra och sover 12 timmar i sreck eller mer. Annars hade jag inte funkat som gravid.

Tänk att jag går in i v.34 på söndag, helt jäkla otroligt. Kollade på "livet på BB" igår medans jag skruvade ihop Vincents säng. De kämpade och hade så ont men det enda jag kunde tänka på var den lyckan de snart skulle få känna. Jag känner mig otroligt lugn inför förlossningen, jag vet hur jäkla dödsont det kan göra. Men jag vet också att det inte har någon som helst betydelse i slutändan, för det är så värt varenda värk som får en att skrika "jag ooooorkar inte mer" eller "jag vill döööööö!". Snart sitter jag här hemma med ännu ett underverk. Längtar så efter våran lilla! <3 

När blev han såhär stor?

Åh, min lilla kille har blivit så stor nu. För bara en liten stund sedan blev jag klar med att skruva ihop och bädda hans nya säng. Eftersom han aldrig sov i spjälsängen, och när jag väl testade kändes det som ett fängelse..för oss båda. Så nu har han en alldeles egen växasäng, som är nybäddad med hans coola påslakarn. Någon kommer bli glad imorgon när det är dags att vakna. Flyttade också in spjälsängen in till vårat sovrum och snart är det dags att pynta den. Vincent skulle promt upp i den och leka bebis, alla gosedjur skulle också vara med och han pekade på vällingflaskan ett antal gånger.

Vincent har btw slutat halft med välling. Äter han middag någon timme innan han somnar så somnar han och sover gott utan en flarra. Men går det längre tid dricker han ungefär hälften så mycket som han gjort tidigare. Snacka om att vi har välling kvar den här månaden. Försöker få honom att kissa på pottan för skojs skull, men än har han inte gjort det. Vill bara att han ska göra det så att jag får berömma honom, för då blir det en rolig grej för honom också. Är inte direkt jätteseriös och försöker få honom blöjfri än! När han är två då kan vi börja på riktigt, men lite övning ger färdighet.


somna om kanske?

Gaah, vad gör jag vaken? Vincent ligger fortfarande och sover och jag fösöker inte ens somna om. Inte det minsta normalt. Trodde att vakna med the voice börjat på kanal5 igen , men icke. Får se vad vi hittar på idag, antingen ett besök hos min mormor och morfar eller bara ännu en plocka och städa dag.

Vincent & Pappa



Ser ni någon likhet?

<3


Min längtan


Utkast: Aug. 17, 2010

Dagen igår blev ett fiasko, hann städa lite men det blev snabbt lika stökigt igen. Fick ena vagnen tvättad så det var väl en nödvändig sak. Båda mina besök blev inställda, så tråkigt när man ser fram emot något. Sen blir det att det blir en ensam och tråkig dag istället men noll motivation till något. När R kom hem började han tjata om att vi skulle ge oss ut i skogen för att plocka kantareller, de skulle tydligen ha kommit nu. Han envisades om att vi skulle åka även fast Vincent var tvungen att följa med. Jag är nog ingen friluftsmänniska, inte nu när jag är gravid i alla fall. Drog nog första sucken bara ett par steg in i skogen. Myggen var ju på direkt, Vincent ville inte gå åt rätt håll, och vart fan fanns svampen? Tillslut gav vi upp, inte en svamp så långt ögat kunde se. Bara massor av blåbär, fast lite för små för att plocka med sig hem. Men det var väl dom som höll Vincent humör uppe. Ja, vi gav upp ja..

Vilket håll kom vi ifrån?
Vart ifrån hör vi vägen?
Hör vi vägen?
Det var nog ditåt!
Nej, det var nog åt det hållet!
Här har vi inte gått!?

Började känna panik men efter tio minuter var vi i bilen igen.. som tur var. Ne inga mer skogspromenader för min del. R vill få med mig ut och fiska imorgon kväll men jag är lite skeptisk..




Update: detta skrevs imorse men förvann.


Under dagen har min mamma varit här och hjälp till i tvättstugan, så himla skönt att ha fått det gjort. 6 fulla maskiner och kanske tar den sista i spontanis redan ikväll. Blev några snabba bilder på magen innan mamma var tvungen att åka hem. Bättre bilder kommer om några dagar!


Jag orkar inte..

Lillegris sover trots sin sena sovmorgon, så jag ska väl sätta igång och typ städa? Har försökt under morgonen och det jag ställer undan tar lillskiten fram igen. Isak hade haft feber i natt så besök under dagen blir det inte. Om Becka kommer ikväll återstår att se.


Bildspel , Vincent åker rutschkana.


Utvilad mamma

Sovmorgon, hur underbart som helst. Det är inte ofta som man vaknar innan sitt barn. Låg och tittade på honom ett tag då han låg och fnissade i sömnen, Vilken lyckokänsla. Idag hoppas vi på att få besök av Sofie och Isak under dagen och sedan min älskade bästa vän under kvällen. Känns som en bra dag!

32 fulla veckor idag!

Godmorgon! Idag är det 32 fulla gravid veckor och mindre än två månader kvar till BF. Jag mår fortfarande otroligt bra bortsett från tröttheten jag får av järnbrist. Inga värre känningar inför förlossning än ryggont. Jag hoppas verkligen att jag slipper beckenbensuppluckring och foglossning som sist, då ska jag vara en lycklig jävel. Kissar gör jag mest hela tiden, jobbigast är på natten då jag har svårt att somna om. Hittar liksom inte rätt liggposition med magen. Men utöver lite småjobbiga saker så är det så mysigt!

Ska snart ta massa fina bilder på magen, måste bara ha någon som hjälper mig! Imorgon kankse. Idag är det jobb igen och jag ska snart göra mig iordning.




































Sommarsöt


Tack

Vill börja med att tacka alla som sagt sitt i bildvalet. Och ni alla var eniga förutom Vildas mamma och Sofie som inte skrev en kommentar. Jag själv.. kan fortfarande inte bestämma mig. Precis som Jenny skrev så tycker jag att Vincent är mer närvarande och att man får en slags kontakt med bild NR2. Älskar hans stora vackra ögon som har ett slags djup på den bilden. Medans bild NR1 också är jättefin och på den strålar det verkligen om honom. Får se vilken det blir eller om jag lyckas ta ännu en bild som jag verkligen fastnar för!


Jag har precis ätit lunch på jobbet och har en kvart kvar på min rast. Varför går rasterna så satans fort? Bebis har knölat på ett tag och jag har försökt ta vara på den stunden. Obehagligt (mot revbenen) men samtidigt så himla mysigt. Dock verkar h*n ha somnat om igen. Tiden kommer rulla på nu efetrsom vi har fullt upp här, så snart är man på G hem igen. Slipper stänga idag som jag har fått göra under sommaren (sommar tider öppning-stängning), så nu får jag gå en timme tidigare. Wiho!
 


jobbhelg

Gooooing to work!

Bildspel


Lekt i parken

Fy i helvette vad kvavt och varmt det är ute, eller så är det bara jag som är gravid och svettmonster. Nu har jag tagit med Vincent ut i parken en timme så jättedålig behöver jag inte känna mig. Har dåligt samvete för att vi inte är i parken varje dag, den ligger liksom precis utanför och Vincent tycker att det är så kul. Men jag orkar inte, jag känner mig som en fläskig svettmaskin som springer efter en hyper unge. Laddar snart upp massa fina bilder, så himla kul att fota och jag hoppas att bloggen blir lite roligare också!


Hjälp mig att göra en tavla!!!

Min mormor fyller år om två veckor och jag ska göra en stor tavla åt henne. Motivet är självklart Vincent eftersom han är det finaste vi alla har. Men jag kan verkligen inte bestämma mig för vilken av de två bilder nedan jag ska ta. Snälla kan ni inte bara skriva en 1a eller 2a i kommentarfältet? jag behöver hjäääälp!!!

Bild NR1




Bild NR2
 



Mvc, underbart och upprörande

Sådär nu är jag hemkommen igen. Det gick bra och allt såg fint ut, hjärtslagen låg på 156 eller 157, minns inte riktigt Men så himla mysigt att få höra bebisen igen. SF måttet var nu 30cm, det var inte alls 29 sist utan 27, Så 3 cm har jag vuxit. Behövde inte ta stick i fingret den här gången, puh. Inte heller väga mig, fast det gjorde jag i förrgår ändå. Sist på Mvc (3v sedan) vägde jag 71,5 kilo och nu väger jag 72kilo, ökningen är mer än ok för mig (dock på olika vågar).

Måste åter igen skriva att min barnmorska är så himla bra. Jag trivs verkligen med henne till skillnad från kärringen jag hade under graviditeten med Vincent. Har tidigare uttryckt mig om att jag tycker att jag inte blev helt rätt behandlad där. Idag kom all min irritation mot henne igen. Bad min barnmorska om att få kurvan då jag väntade Vincent för att jag ville jämföra. Berättade då att jag inte velat be min tidigare barnmorska om det och att jag inte ens gått på efterkontrollen då Vincent var född. Min nuvarande undrade såklart varför och jag berättade att jag svarat på frågor angående alkoholbruk innan graviditet uppstod. Då barnmorskan jag hade vägrat släppa det och inse att jag verkligen INTE hade alkoholproblem och att jag absolut inte skulle dricka när jag var gravid. Sa också att jag inte förstår vad hon egentligen skrivit i min journal eftersom de på BB inte ville släppa hem mig på helgen "ifall att". (Jag kände mig så liten och missförstådd) Min barnmorska gick in och kollade på journalen Siv hade skrivit om mig och typ bara gapade. Hon sa att för det första så var det saker som man inte skriver i en journal. Om den gravida har personliga problem är det något man tar med personen i fråga. En kontakt man har mellan barnmorska och gravid emellan. Hon berättade att hon hade skrivit en hel del och jämförde med sin punkliga journal och OOOM det var skillnad på text. Jag fick självklart bestämma själv om jag ville ha journalen och läsa allting själv. Men jag valde att inte ta den och det tyckte inte heller min barnmorska att jag skulle göra. Hon tyckte att jag skulle fokusera på det som är nu och inte bli ledsen över graviditeten med Vincent. Hon gjorde klart för mig att hon inte bryr sig det minsta om det Siv skrev om mig. Hon känner till Siv sedan tidigare och och vet hur hon är.

Jag ska ta och läsa den där förbaskade journalen när jag känner att jag orkar med det. Blev upprörd över att ens prata om hur jag blev behandlad så att läsa känns inte rätt just nu. Jag orkar inte ligga och fundera över vad alla på bb trodde om mig och tänkte när jag låg där lycklig och nyförlöst. Blir bara ledsen när jag vet att jag gjorde allt för att mitt barn skulle må bra.

MVC idag :)

Time to clean up, hittar inte min mobil och golvet är prickigt. Kan det vara en buse som gömt den eller är det jag som är virrpannan själv. Håller på nere i tvättstugan idag istället eftersom det inte blev av igår. Kör dock bara två maskiner, jag har ju inte bokat tid. Men imorgon storstugan bokad, men av någon anledning missar jag alltid mina bokade pass. Medans vi väntar på att maskinerna ska bli klara där nere damsuger jag och plockar här uppe. Vincent hjälper till lite och känner sig duktig, men rätt vad det är så kör han en totalvändning och tar fram allt som jag tar bort. Ibland är det inte lätt städa med småbarn i närheten. Så fort tvätten är inne i torkskåp och torktummlare blire vila, sedan en snabb lunch. Funtar på att köra blodpudding idag igen eftersom Vincent älskade det igår (Men robban sa att jag inte får ge honom sånt äckelpäckel, opsi).

Klockan 13.00 har vi tid hos min barnmorska, tänk att det nu var nästan tre veckor sedan vi var där sist. Tiden rullar på och snart har vi våran tvåa. Ska bli spännande att se hur hjärtljuden och sf måttet ligger! Men bäst av allt är att höra ljudet från sitt barn hjärta, det är så mysigt och verkligt. Jaja, mer om det senare..

 


Bilder från leklandet igår


Alltså.Jag.Äter.Upp.Dig.Snart...


Morgonbusig som vanligt! :)


Lekland here we come

Vi har varken kommit iväg till något lekland eller ner i tvättstugan. Fick sova två timmar istället. Men snart så, väntar bara på ett mess sen kan vi gå och ta bussen mot barkarby.  Skönt att ha nära dit och hem eftersom det blev senare än vad jag tänkt mig. Får ta en sväng förbi veddesta centrum och willys innan hemgång och sedan ner i tvättis. Om mannen min vill vara hemma ikväll, Vincent ska sova straxt efter sju. Det är ju sverige match idag så jag antar att tvättstugan inte blir av. suck.

Haha nu kom Vincent in på sitt rum bärande på hans bil. Han ska bära allt hur stort och tungt det än är. Då ser han sådär löjligt stolt ut och känner sig säkert som världens starkaste kiddo. Varför inte bara rulla in den? Knäppa unge!

Inte utan min banan


Nu är vi uppe och Vincent har precis ätit den obligatoriska bananen framför tvn. Banan är ett måste till frukosten och vi får se till så att det alltid finns hemma. Dagens planer är att ta oss till något lekland så att Vincent får springa av sig. Men måste ner i tvättstugan också, nu har vi samlat på oss enormt  med tvätt igen. Idiotiskt.

Nu äre bajs i blöjan..


Våran första "Fotoshoot"



Hemma igen!

Nu är vi hemma från ikea, gud vad matt man blir av att gå där flera timmar. Men jag springer säkert och yrar omkring där dagarna innan jag föder. Kvällen innan natten det sattes igång med Vincent, då storhandlade jag på ica maxi i två timmar helt ensam.

Vincent somnade påvägen till ikea så vi fick vänta ut honom innan det blev lunch på resturangen. Tillslut orkade vi inte vänta längre men som tur var vaknade han i kön. Alltså hur sjukt billigt är det inte att en lunch för tre kostar 112 kronor..haha. Visserligen tog mamma en isterband med stuvad potatis för 19 + vitlöksbröd och Vincent fick pasta med köttfärssås. Själv tog jag lax med någon typ av grönsaksbullar och gräslökssås. Efter Lunchen fick Vincent leka lite i resturangens barnavdelning. Sedan kikade vi vidare och kom hem med lite saker var!


Till mig

Sängöverkast
två vita lakarn
diskho (fyndavdelning)
påse godis
Bestick

Vincent

en grön Potta

Bebis

Ett set med påslakarn


KAN SJÄLV!!!



Roliga leksaker på ikea


Spännande hål i golvet


Vincent gick och spelade tvspel med de stora barnen istället


Vincent med mormor och vehveh


2 månader kvar + ingen hormonrand

Glömde notera att det nu är mindre än två månader kvar till BF den 9 Oktober. Ska försöka fixa tillbaka "babytickern" som fanns här på sidan. Då kan man lätt hålla koll på hur många dagar det är kvar för oss. Bebis håller på och knölar för det mesta, upp mot revbenen är populärt. Sparkarna blir allt färre men istället känner man ett knä, fot, armbåge eller hand som glider tvärs över magen. Börjar undra mer och mer hur knodden kommer se ut, lik Vincent eller inte? Flicka eller pojke?

Märkte för några dagar sedan att jag inte har en hormonrand den här gången. Med Vincent var den väldigt skarp och gick längst magen. Tycker det är lite konstigt att den inte uppstått, kanske kan det vara så att hormonerna som flödar är något annorlunda denna gång? Googlade och läste att en hormonrand oftast uppstår då man väntar en pojke. Men man ska inte tro på alla gravidmyter som finns, finns ju hur jäkla mycket som helst. Vad vi får återstår helt enkelt att se, men jag tror fortfarande starkt att det är en lillebror!

Nu ska vi göra oss klara för en tripp till ikea, ska köpa lakarn och göra en liten "hemmafotostudio". Lär bli lite annat skit också som alltid.


Vackert


ÄNTLIGEN :D



Batteriet måste laddas över natten, så måste vänta yttligare innan jag kan använda den. åååh vill pilla lite!


31 fulla veckor, nu in i v.32 <3

Magen idag! :)



å Vincent är helt inne i barnprogram :)


ingen dator ..

Min dator är helt väck. Står bara och startar om sig själv om och om igen. KUL...


Lina 21år, skrikfest!

Grattis till Lina som fyllde 21 igår! Eftersom jag kom direkt efter jobbet köpte jag med mig blommor och choklad. Gick förbi hemma hos mamma som bor på samma gata för att fixa mig lite först. Sedan ringde jag R och bad honom komma och lämna min snuttegullepluttälsklingskille. Det var väl en nitlott kan man säga, han var inte alls på bra humör och skulle BARA göra tvärtemot vad man sa och skrika. Det blev ju inte direkt en lugn stund för mig som redan var dundertrött efter jobbet. Höjdpunkten var då Vincent matade Linas hund med lasagne, det tyckte han var kul och spännande, så han stod stilla på samma ställe ett tag. Vid åtta var det dags att rulla hem, det funkade inte riktigt med Vincent och jag ville låta de andra slippa en skrikunge en liten del av kvällen i alla fall. MEN jag är så glad att jag fick tid med honom och det känns lättare att åka iväg till jobbet idag, dessutom är han nog vaken när jag kommer hem, WOOOH!

Snart hämtar min pappa upp mig och kör mig, dags att klä på siog kanske.


Morgonen startar ju bra....eller inte.

Förutom att man är sådär trött som vanligt, fast det har jag ju lärt mig leva med. Så har något hänt med min dator under natten. Stängde av den som vanlig innan jag gick och la mig, den vill där emot inte funka idag. Kommer upp programinstallation om en backupmapp som ska spara alla bilder. Datorn ska rensas och bli fabriksstandard igen, men det verkar liksom inte ta sig vidare riktigt. Hoppas verkligen att detta ger med sig..

Eftersom min kamera ska hämtas på måndag också. Orka köpa en dyr kamera om man inte har fungerande dator..hmm!


Saknad.

Sitter på jobbet och har lunch, hoppas på att få lite ny energi. Måste säga att det känns så mycket bättre att jobba från 7.45-16.00 trots att jag fick ställa klockan på 06.00 imorse. Gillar inte att komma hem runt halv tio på kvällen och börja klockan tolv.

Sitter och försöker klura ut hur jag ska få lite tid med Vincent idag. Jag klarar mig inte utan honom.. han är min drog.  (TACK OCH LOV ATT HAN INTE BÖRJAR DAGIS OCH JAG JOBB PÅ HELTID)!!! Tror nästan att R får komma och lämna honom så får han också vara med på middagen. Men å andra sidan borde jag kanske ta mig lite egentid nu innan bebben kommer, bara umgås med mina vänner och slippa hålla koll och jaga barn. Svårt val..!

På måndag är det vi två igen, då har vi fem hela dagar att ta igen massa kul på. Älskade älskade unge!


Ont i hjärtat

Det gör ont i mammahjärtat att komma hem så sent att Vincent redan sover. Det gör ont att jag måste åka iväg innan han vaknat. Det gör ont att jag ska jobba och sedan direkt på tjejmiddag och kommer förmodligen hem när han somnat, för att sedan upp och jobba på lördag innan han vaknat. Jag saknar min lilla älskling..............


dags att dra sig till jobbet

Nu börjar jobbveckan..är inte så sugen.


@ Odenplan

Nu drar vi oss in till stan och hälsar på mormor och morfar. Hoppas hoppas hoppas att kameran kommer in idag. Orkar inte vänta till måndag nästa vecka. Puss och kram ses på stan.


I v.31



Vincent sprang fram och började klappa magen


Idag gick vi in i vecka 31 vilket betyder att det inte alls är särskilt lång tid kvar. Bebis rör allt mer på sig men sparkar inte så mycket. H*n bökar mest omkring där inne, antar att det börjar bli trångt nu. Fick även känna på flera minuters hicka i lördags på jobbet, det var mysigt. Vincent hickade alltid när jag skulle sova, kunde bli rätt irriterande efter ett tag, haha.

Tänkte skriva lite om vad som händer kommande vecka. Blir lite förvirrad, men sist skrev jag om v.29 (som var fulla veckor) och v.30 (som var kommande vecka). Så vi fortsätter alltså med barnetsutveckling under veckan. 

Vecka 31

Barnet:

En liten drömmare

Genom att göra ultraljudsundersökningar på barn under längre perioder har man kunnat visa att de nu drömmer när de sover. Man tror åtminstone det eftersom barnets ögon rör sig på samma sätt som en sovande vuxens.

Undrar vad de drömmer om...

Ditt barn börjar utveckla underhudsfett och huden ser mer rosa än röd ut. Barnet har förmodligen inte lagt sig i rätt läge än med huvudet nedåt, men en del barn gör det nu.

Mamman:

Vatten i hela kroppen

Känns dina ben svullna? Passar inte ringarna längre? Runt den här veckan är det inte ovanligt att du samlar på dig vatten. Kroppen har bildat så mycket som 50 % mer blod och kroppsvätskor under graviditeten för att uppfylla barnets behov. En del av denna extravätska läcker in i dina vävnader. När din växande livmoder trycker på bäckenvenerna hindras en del av flödet till din underkropp. Det här får vätska att flöda till ben och fötter så att de svullnar. Det här är oftast inte farligt, men för att vara på den säkra sidan tar din barnmorska ditt blodtryck varje gång du träffar henne.

Vad ska jag göra? Sitt inte med benen i kors! Då hindrar du flödet ännu mer. Trä alla ringar på en kedja och bär dem runt halsen i stället. Drick mycket, rör på dig för att hålla igång cirkulationen och vila med benen upp!

  (KÄLLA: WWW.LIBERO.SE)

Just nu


Hahaha, okej jag struntar nog i att hämta mitt paket i centrum idag. Tänkte ta en promenad snart men eftersom jag måste gå igenom tunneln så känns det meningslöst :p


:'(

FAN FAN FAN, KAMERAN HADE INTE KOMMIT IN :(


härlig morgon

Soooovmooorgon, älskade underbara unge. Vaknade klockan 9.45 med massa bus och skratt i sängen, så härligt med en glad Vincent. Nu gluttar vi lite på barnprogram, ska fixa lite frukost och sedan ringa fotokungen. Måste kolla om de fått in kameran i lager så att vi kan åka och hämta den idag :D!!!

Är ledig två dagar, två hela dagar med Vincent. Jag hade inte varit redo för dagis om vi inte väntat smått, tänk att han skulle ha börjat nu och jag jobba. Jag saknar honom hela tiden.


Godmorgon

Godermorgon, trött men vaken. Robban och Becka ligger fortfarande och sover medans jag sitter här och Vincent tittar på Teletubbies. Ska snart kila över för att köpa en nybakad baugette till frukost. Idag är det jobb mellan 12.00-19.30 som gäller, Lina ville ta mitt pass från klockan 15.00 det lockar ju inte lite. Men jag måste ha pengarna 100% OB idag. Kommer inte få ett jota från försäkringskassan så skulle kännas mindre bra att jobba och få mindre än en vanlig månad.

Har en känsla av att kameran inte har kommit in i lager. Orkar inte vänta tills nästa måndag/tisdag. Ringde butiken igår men de hade stängt över helgerna. Typiskt. Jaja återstår att se.

Ha en bra dag!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!