tornparken

Åker iväg för lite kvällsmys i tornparken, skönt att komma ifrån lite även fast finaste dotter följer med. Men hon är ju lugnet själv :)

Kära dagbok

Äntligen har jag startat EN PRIVAT BLOGG där jag kan skriva allt som jag känner. Ibland är det så svårt att hålla tillbaka när saker och ting är jobbiga. Men som liksom inte riktigt hör hit, sånna saker som man inte vill ska vara tillgängliga för vem som helst.

Ska bli så skönt att lätta på hjärtat och bara ösa ut vad jag känner i alla möjliga sammanhang. Risk för röriga och förvirrande inlägg, men det är väl så tankar är? Som att läsa en gammal dagbok och inte riktigt förstå om man inte läser mellan raderna.


Novas nya grej ;p


Haha skön brud

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13250436.ab

just nu ..

Vi sitter på altanen och bygger duplohus, Vincent är mycket nöjd!



(tyg bladen är sängar, söto!)


dags för GI igen!!!



Dagens lunch mozarella, avokado, kött, tomat och rödlök..

Jag har hittat mitt smultronställe ♥


Sjuka barn

Jahapp då var det dags igen, en rejäl förkylning har drabbat ungarna. Det bara rinner å rinner å rinner, torka torka torka. Hoppas detta är kortvarigt!! De båda sover nu, när de vaknar blir det en liten promenad för lite frisk luft. Vincent ville gå till hästhagen och titta lite :)

HAHAHAH SÅ JÄVLA SJUKT




Mitt vänstra bröst producerar stört mycket mer mjölk än det högra HAHAHA.....


Regnkaos




Efter dagens oändliga regnkaos så var Vincent minst sagt glad på vägen hem från dagis. Varenda pöl skulle hoppas i och han gick längst vattnet som rann ner i brunnarna. Måste komma igång och fota med systemkameran igen, vill inte ha helt fantastiska bilder med dålig kvalite ;/

Finbesök & bakverk



Igår fick vi efterlängtat besök av fina bästaste Karin. Känns som att vi alltid bakar när hon är här? Denna gång blev det citron&fläder paj, mumma!


pajdeg:
2½ dl mjöl
1½ msk socker
125 g smör

Fyllning:
4 ägg
1dl koncentrerad fläder saft
½ dl mjöl
rivet skal av en citron
½ dl grädde

Serveras med:
Vispad grädde ev. bär

Gör såhär:
Gör pajdegen och låt stå i kyl ca 15 min
Tryck ut den i form och gaffla stoppa in i ugnen 10 min
Häll i fyllningen och grädda yttligare 10-12 min

FINITO! :)



i'm in lööööve


Midsommarklänning



En ny skönhet


Vincent ♥ Leon



I förrgår var lillebror Leon på besök och fasiken vad de leker bra nu. Leon är 1½ och börjar ta för sig, han snackar sitt språk och Vincent låtsas förstå. Puss och kramkalas och de kunde knappt slita sig ifrån varandra vid hemgång.

 Idag möttes vi upp och lekte i parken, Leon gör som Vincent och tar efter det mesta. Så himla kul att se barnen leka tillsammans och lyckan i deras kroppsspråk.  


ÄLSKAR ER SÅ ..


HON TOG DEN!!!! :D

Allså ni förstår inte hur glad jag är!!! Nova drack 150ml välling och somnade drickandes och ville inte släppa flaskan. Hon sög tag i den så fort jag drog lite i den för att hon skulle suga i sig mera. Detta är verkligen en lättnad för mig, äntligen har jag hittat något som funkar och jag hoppas verkligen att det inte var en engångsföreteelse.

Jag som hade tänkt åka och köpa två nya flaskor imorgon och den ena kostar 175:-, vilken tur att jag inte gjorde det idag. Ni undrar säkert hur i helskotta jag fixade detta? Jag köpte välling med päronsmak eftersom jag kom på att Alexander (matildas son) hade vägrat annan välling när han var liten. Värt att prova trots att vi har 35 liter vanlig välling hemma (Den får Vincent ta). Och så funka det..... JIPPPIJEEEEEEEJ!


LIKA SOM BÄR



Har fått höra att Vincent och hans frill är lik pojken på tändsticksaskarna. Självklart var jag tvungen att kika efter och de är ju lika som bär ;D. Tycker det är dags att uppgradera paketen nu, vincent ställer upp som annsikte utåt. Vincent aka Solstickspojken


 O M F G , vem är vem ? ;O


kaffe & kexchoklad

På måndag blire bättre vanor, ska vara glad att jag verkar gå ner i vikt snabbare än upp! Men nyttig mat och en "ätardag" från och med måndag.


Lycka för stunden ångest efter en tvätt

H&M har ju världens maffigaste rea just nu, tycker fan de har haft rea hela tiden sedan i vintras? Jaja, inte för att jag klagar, jo lite kanske.. kunde de inte ha väntat till nästa vecka då pengarna rullar in? Hoppas det inte blir allt för utplockat. Trist också att 36 är slut i de allra finaste plaggen ;'( men som sagt inte klaga för jag fick med mig en liten gräddbakelse hem för ynka 100:- idag!!! Den gör sig dock inte rättvis på bild och ska användas med ett vitt linne (Tycker jag). Kan det bli kommande utgångs outfit kanske? Jag fyller 22 år om en månad (19 juli).



Ska försöka njuta av stunden nu, Vincent är hos sin farmor och Nova kryper omkring nöjd och glad på golvet. Och det vet jag nog vad det beror på.. TUTTEN var tillbaka i natt och idag, FUCK! Mer om det sen, måste lägga upp en plan!

tröttare än tröttast

Jäsp, tröttare blir man inte. Har sovit 2,5 timma inatt men har mig själv att skylla, bara för att jag är som jag är. Ibland orkar jag inte vara jag, varför ska jag vara så orolig för allt? Varför ska jag börja spekulera i det värsta tänkbara och spinna vidare på det. Jaja nu är det bara att försöka genomlida dagen och sova när barnen sover lunch.

Tack till Sara som bytte av Becka och tog natt skiftet, jag är som ett litet barn. Jag sover helst inte själv och gör jag det blir det ännu mera jobbiga tankar. Så som att jag inte har kontroll när jag sover i fall någon skulle bryta sig in. Därför kan jag inte somna när jag är ensam, fast det kunde jag inte i natt heller för då kom ju andra tankar på besök.

Får se vad man gör av dagen!



En muppig bild på mig, men det spelar ingen roll för det är vi tre <3

Ibland önskar jag att mjölken försvann

Just i denna stund sitter Sara inne med Nova i sovrummet och försöker få i henne välling. Eftersom jag luktar mjölk tog Sara på sig det ikväll, vilken klippa

Hon totalvägrar ju detta och tuttbehovet mitt i natten bara ökar. Även fast jag får somna om efter så känner jag mig trött pga alla uppvak. Både jag och Novis behöver en god sömn. Jag måste typ sluta amma för att hon tillslut ska få i sig välling/gröt. Att ge henne tutte då och då och kämpa med vällingen är bara slöseri med tid och energi. Klart hon väljer det hon älskar mest av allt och väljer bort vällingen när hon vet att mjölken kommer.. bara hon vägrar och står ut lite.

Detta känns tufft men på tiden. Ibland önskar jag att mjölken försvann och vi var TVUGNA att låta henne bli hungrig och tillslut ta flaskan av hunger. Men mammahjärtat gör ont och tutten åker fram ändå.

(Update: caaaatchiiiing, 100ml, alltid en början!)




Mammas tjej <3






Syns det att Vincent varit hemma från dagis länge?



Sist Vincent var på dagis var potatisen nyplanterad och detta är vad vi fick med oss hem igår. Dagispersonalen hade försökt hålla den vid liv åt Vincent och visst hade de lyckats. Imorgon planterar vi denna i rabatten utanför altanan, så Vincent har en alldeles egen potatis att vattna ;D


Harakiri korven



R ska på firmafest ikväll och har planerat att ta denna korv som serveras i gamlastan innan hemgång. Önskar att jag kunde vara där och filma händelsen, kiss i brallan säger jag bara!

Dukat för två



Jag och Vincent har precis avnjutigt en middagsdejt. Han fick som sagt bestämma att det blev paj som dagens middag. Den gick hem som tur var, även fast han stod och kallade den äppelpaj hela matlagningen. Känns mysigt att detta är vårat mästerverk TILLSAMMANS, trots att Nova har varit vaken har vi på något sätt haft lite "egen tid"! Han var så duktig och dukade bordet också, våran stora kille. Men vänta på att pajerna skulle bli klara i ugnen var ingen hitt, "dom ä klara nuuu" hela tiden :D


"Akta dig för folk som inte talar och för hundar som inte skäller"

Inte konstigt att man är trött efter dagens bravader, jag sitter här och håller på att avlida. Novisen sover och Vincent tittar på barnprogram. Sitter och letar lite middagstips, det är korv som gäller någon god och kryddig som ligger och väntar i kylen. Tänkte kanske ge mig på att göra någon typ av pastasås eller små pajer. Men jag oooorkar inte, varför inte bara steka på och ta gårdagens pasta från kylen ochhälla på lite ketchup och senap? snabbt och enkelt, men nej nej det duger tydligen inte för madam (Mig själv alltså).

Imorse efter att jag lämnat Vincent på dagis påbörjade jag den lååånga resan till Akalla, till fots alltså. Det tar ett bra tag men en perfekt promenadväg. Dels för att det är ett bra avstånd och dels för att man då hamnar hemma hos Jasmin där man får kaffe och kakor (var iof första gången, men nu vet du vad som förväntas av mig mohaha). Efter som vi båda gillar att snacka och munnen går i ett så fanns det ingen plats för pinsam tystnad vid första mötet. Puuh, kan ju bli så pinsamt om man träffar en torrboll. Känns lite underligt när man träffar någon första gången och det känns som någon man känt länge. Tack för idag!!!

Eftersom Vincent skulle hämtas 13.45 så tog vi bussen hem och fick hem lillprinsen efter mycket om och men. Efter att ha varit hemma från dagis (Envis ögoninflammation) i nästan fyra veckor så stor trivdes han där. Såhär lät det när jag kom "staannnaaa dagis, Ja sova på dagis, inte hem... STANNNAAA DAGIIIIIS!"

Tillslut kom han med eftersom jag lovade att han skulle få komma tillbaka till dagis på tisdag, så bara hoppas att han inte blir dålig tills dess. Vi gick förbi konsum och köpte lite yogurt och bröd sen hem för mellis. Därefter lekte vi lite i Vincents rum och byggde tågbana och en liten sjö där båtarna fick åka. Nu har jag städat, för att ha det relativt lungt när barnen somnar ikväll. Känns som att jag hunnit med mycket idag, å då äre en bra dag!

Nä nu ska jag fixa ihop en pajdeg, Vincent vill ha det. Hans önskan är min lag ;o



Om man inte har något bättre för sig liksom



promenad


på bussen hem från Jasmin



i lekparken efter dagis



tågbana runt sjö



Skönt med städat!!!


äta bör man annars ...



Helt fantastiskt skönt att mamma kom och stod för lunchen. Medans hon kirrade käk så satt jag och nörda mig i paint, men roligt att den nya headern verkar gå hem!

Dagen i ära har spenderats med min mor och om jag ska vara ärlig har jag knappt vaknat och det är lägg dags snart. Kanske ska haka på trenden och skylla på vädret? För visst fasen har det skiftat idag.. mulet, sol, regn, svart, sol, regn osv osv. Men imorgon är jag typ fri, fri från en viss liten dåre vid namn Vincent, hur mycket 2-årstrots rymmer det i honom? Han ska till dagis för första gången på tre eller fyra veckor, har tappat räkningen :p. Jag och Nova tar nog bara dagen som den kommer kanske en promenad till Akalla fram och tillbaka, så att jag kan trycka i mig mer pannkakor (se nedan). Är öppen för förslag i alla fall!



American pancakes m. jordgubbar, jordgubbssås, glass & sirap

(Jordgubbssåsen är sååå god!)


Se upp här kommer supertess




Cykel/joggingvagnen som jag skrev om, fast för mig är tanken att det blir en inlines-vagn. R tyckte det lät farligt, men jag är tillräckling pussy för att inte åka ner för backar och dylikt. Raka sträckor i lagom fart, jag tror på detta! Skulle ju vara supeeerb om alla ni andra mammor i bloggvärlden och alla som inte bloggar kunde haka på. Då skulle det typ se ut som när motorcykelklubbar har träffar och bara gliiiiider omkring ;D

Får se om jag gör slag i saken, vagnen har jag förvisso redan beställt. Men hämtar och betalar i butik så vi får se hur det blir med denna order...


Knep & knåp

Under morgonen har jag suttit och pillat på min nya header. Jag ville ha något typ av kollage som speglar mitt liv lite. Vad tycks om resultatet? Det är meningen att det ska synas att det är utklippt, inge jäkla perfekt photoshop här inte!

Förnyelse är alltid kul, nu gäller det bara att komma igång med bloggningen igen. Kankse ska man ge det ett sista försök?


Akalla 4h-gård

Igår tog vi vårat pick och pack och åkte till Akalla 4h-gård. Den var verkligen över förväntan, hur bra som helst och lite av allt (Dvs. djur, lekpark, plaskdamm, Cafè, ängar och minigolf). Hur kan jag ha missat en så fantastisk park bara 14 minuter busstid bort? Där kommer vi definitivt spendera fler sommardagar. Efter lite lek och stoj var det dags för Vincent att sova. Då fick Nova hoppa upp i bärselen och Vincent i vagnen (punka på syskonvagnen). Som tur är så är Nova en liten tjej så det blev inte alldeles för tungt.

Långt borta såg jag en skymt av media markt (hemmaplan), så varför inte promenera hem? Akalla - Jakobsberg med enkelvagn och nya skor, tjaa..why not?

Efter att ha gått med 17kg + vagn, 8 kilo i bärsele, stekhet sol och ett skavsår rikare så valde jag att svänga av vid Barkarby och ta bussen hem från stationen. Men nöjd var jag ändå och åt gårdagens pizza med gott samvete. Likaså de fantastiska amerikanska pannkakorna med jordgubbar, jordgubbssås, sirap och glass!!! Haha.

Väl hemma kom planerna, varför inte göra denna strecka till ett dagligt träningspass? Jag blev SÅ sugen på att köpa en cykel/joggingvagn. Tanken är att köra fram och tillbaka med vagn och inlines en gång om dagen, det är riktigt bra träning och framförallt kul.

Här kommer lite bilder från gårdagen:


13/6 -11 Nova 8månader



Igår blev den här underbara lilla tjejen hela 8 månader gammal. Tiden går bra fort och jag försöker att njuta av nuet. Mammas älsklingstjej<3


Du är bäst



Vincent har blivit så duktig på att cykla, favorit sysselsättningen just nu! <3


..

Tänkte starta en privat blogg från och med nu, uppdaterar väl här med jämna mellanrum precis som det är nu!

ute och röjt lite..

Efter båtturen i lördags vare snabbt hem och göra mig iordning. Färdigsminkad och påklädd packade jag ihop mig och Nova för att åka till Atousa som fyllde 25 (GRATTIS IGEN!). Tanken var att alla skulle till garbo (men de blev hemma fest för dem) så vid halv tio var jag hemma och lämnade Nova och åkte sedan hem till Anthon (Jossan kille) för lite förkrök. Därefter taxi till garbo, och denna gång hade jag skitskoj och blev riktigt partyfull dvs dansglad haha. Blev glatt överraskad när typ alla som jag hade kunnat önska var på ett och samma ställe ♥

Tiden går snabbt när man har roligt och vid stängning blev det taxi hem och bums i säng. Söndagen var SÅ jobbig, snacka om att må som man förtjänade..

Idag har vi inte gjort så mycket mer än parkhäng, passade på att fotografera barnen lite också. De båda har fortfarande en släng av ögoninflammation så det blir inge dagis denna vecka heller. Nu sover de båda och jag passar på att uppdatera lite, ska kolla lite på nätet och sedan bänka mig framför Desperate Housewives som har sesongsavslut ikväll!



Innan vi åkte till Atousa, blev dock en annan tröja och frisyr vid utgång :)


fånge i båten

Eftersom en viss liten grabb är på sitt sämsta humör och vägrar gå ut från "hytten" så får jag sitta här inne. Vi kör tjatleken, Vincent upprepar sig gång på gång och jag svarar samma sak lika ofta. Efter ett tag kan man inte låta bli att lägga dövörat till. Har man tur blir det i alla fall en paus i ett par minuter innan det är dags igen. MEN vädret är härligt och blåsten svalkar. Snart blire byte då får Robban hoppa in här och jag lägger mig och solar lite!


ute med båten

Sommar värme, nu måste blekfläsket bort hah!

Titta vem som lärt sig krypa


Sommar skor


Sov sött


kladdiga ögon x4

Nu har nova blivit smittad.. Just nu äre soffmys sen blir det promenad när alla har vilat. :)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!