I v.31Vincent sprang fram och började klappa magen


Idag gick vi in i vecka 31 vilket betyder att det inte alls är särskilt lång tid kvar. Bebis rör allt mer på sig men sparkar inte så mycket. H*n bökar mest omkring där inne, antar att det börjar bli trångt nu. Fick även känna på flera minuters hicka i lördags på jobbet, det var mysigt. Vincent hickade alltid när jag skulle sova, kunde bli rätt irriterande efter ett tag, haha.

Tänkte skriva lite om vad som händer kommande vecka. Blir lite förvirrad, men sist skrev jag om v.29 (som var fulla veckor) och v.30 (som var kommande vecka). Så vi fortsätter alltså med barnetsutveckling under veckan. 

Vecka 31

Barnet:

En liten drömmare

Genom att göra ultraljudsundersökningar på barn under längre perioder har man kunnat visa att de nu drömmer när de sover. Man tror åtminstone det eftersom barnets ögon rör sig på samma sätt som en sovande vuxens.

Undrar vad de drömmer om...

Ditt barn börjar utveckla underhudsfett och huden ser mer rosa än röd ut. Barnet har förmodligen inte lagt sig i rätt läge än med huvudet nedåt, men en del barn gör det nu.

Mamman:

Vatten i hela kroppen

Känns dina ben svullna? Passar inte ringarna längre? Runt den här veckan är det inte ovanligt att du samlar på dig vatten. Kroppen har bildat så mycket som 50 % mer blod och kroppsvätskor under graviditeten för att uppfylla barnets behov. En del av denna extravätska läcker in i dina vävnader. När din växande livmoder trycker på bäckenvenerna hindras en del av flödet till din underkropp. Det här får vätska att flöda till ben och fötter så att de svullnar. Det här är oftast inte farligt, men för att vara på den säkra sidan tar din barnmorska ditt blodtryck varje gång du träffar henne.

Vad ska jag göra? Sitt inte med benen i kors! Då hindrar du flödet ännu mer. Trä alla ringar på en kedja och bär dem runt halsen i stället. Drick mycket, rör på dig för att hålla igång cirkulationen och vila med benen upp!

  (KÄLLA: WWW.LIBERO.SE)

Kommentarer

Emilie- Mamma till Liam

Ja nu börjar det verkligen närma sig dagen D.

Gick du över tiden med Vincent eller kom han för tidigt ? (kommer inte ihåg)

kram

22:02:20 / 2010-08-02 - http://grese.blogg.se/

Vildas mamma

Åh, vilken fin mage! Det ska verkligen bli spännande att se om det blir en liten pojke eller en flicka. Bara nio veckor kvar ca! :) Snart dags!

Vad hade hänt eftersom det var översvämning?Puss

22:14:11 / 2010-08-02

emilie

ja just det han var beräknad när liam föddes. Liam var beräknad 24 men kom 21. Hoppas du slipper gå över denna gången. Är du inte rädd för fl igen? Det går super med liam på dagis, så skönt det funkar + att han blir "rastad" hihi kram

09:03:01 / 2010-08-03 - http://grese.blogg.se/Name Mail Blog

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!