Snart hemma hos oss..



Beställt på Ellos.se


En dag på stan..

Efter en helg full med ångest och pisshumör (skulle haft min mens) så har dagen varit mycket bra. Straxt efter tolv mötte vi upp Nicole och Chloe vid söder och tog en promenad in till stan. Gick runt och snackade, kikade i lite affärer och åt på thai. Hade med kameran med mig, men glömde såklart ta bilder som alltid. Får försöka bättra på mitt "bloggtänk" lite. Just nu känner jag mig omotiverad till att skriva, har liksom ingen aning om vad ni vill läsa? Förutom vardagliga tråksaker..

Dags att börja med käk och natta Vincent. Men vi kommer inte fram till något, jag och R bollar frågan "vad ska vi äta?" till varandra var tionde minut..


Här är Vincent när vi åkte båt


21 fulla veckor, nu i v.22!

Idag (igår) söndag så gick vi in i vecka 22. Magen växer och illamåendet som var på besök har gett sig av. Det rullar på och snart är det inte så lång tid kvar. Pyret sparkar då och då för att påminna mig att han(?) finns där inne. Det är lätt att glömma bort när det är fullrulle med annat. Magen växer och blir större, känns dock fortfarande rätt liten. Men när jag tittar tillbaka så var jag knappast större med Vincent, till och med lite mindre i denna vecka.

Det känns konstigt att inte veta vilket kön våran lilla har. Jag kan tycka att det blir lite opersonligt, jag vill ju knappast kalla mitt barn för "Den".."Nu rör den sig"..Men spänningen kommer vara på max då det är dax att skrika och kämpa igen, haha. Hoppas det stämmer i det stora hela att andra barnet är "lättare". Men vad gör det egentligen, smärtan är ju ändå som bortblåst sekunden då de små miraklerna är ute. Då kan man konstigt nog kunna tänka sig att föda massvis med barn redan dagarna där på (så kände i alla fall jag).


Nu är det dags att sova, inte en minut för tidigt. Idiotiskt av mig att sitta uppe. Får förhoppningsvis lite mysiga rörelser från det lilla hjärtat, dom brukar komma vid sovdags!


Mina finaste..


Kommer sakna dig, ses om en vecka!
Älskade bästa vän.


Du är min värld..


Eurovisionkväll med favorit sällskap..

Eftersom det har varit dålig uppdatering så får ni snabba inlägg. Jag håller på att bygga om här inne så har inte riktig tid att skriva.


Jag gjorde lite småplock till Eurovision song contest middag. Vi fick Besök av Becka och Sasha!


Canneloni indienne (räk&paprikasås?), Kyckling&fläskspett, Vitlöksbröd, Brie&salamikex, Avokado med skagen, Tomat&mozarellasallad och Ruccolasallad med fetsost och oliver. Det är härligt att vara gravid och matglad!


Mina hemgjorda röstningstabeller till Eurovision song contest.Land, Låt, Betyg, top 10 och 1a, 2a å 3a. Robban var den som kom närmst, eftersom han gissade på tyskland som 2a!


Har precis ätit en sen men god middag..


Bakadpotatis med skagenröra, kräfttopping och ruccolasallad. Som jagskrev förut är ju potatisskalet så jäkla gott, typ höjdpunkten. Det måste vara en craving.


jobbig känsla

ÅH, jag får spader. Måste göra något, men vad? Orkar jag verkligen åka och trängas på IKEA? Jag vägrar sitta här inne, men orkar jag gå utanför dörren?


Tack men NEJtack!

Pratade just med kommunen angående dagisplats, om jag tackar nej är min garantitid förbrukad. Då kan de inte säga när Vincent får plats. Kan vara om sex månader eller mer, garantitiden på fyra månader finns alltså inte kvar. Så jag antar att det bara är att vänta, augusti blir det i alla fall inte som det ser ut nu. På så sätt är det tur att jag ändå ska vara hemma i väntan på den lilla. Hade bara varit skönt att få koppla av och förbereda sig inför förlossning och vad som komma skall ett litet tag innan. Men nu är det som det är, jag tänker inte sätta mitt barn på ett dagis som jag inte känner mig bekväm med. Aldrig i livet, då är jag hellre hemma med två små på heltid!

Tycker dock lite synd om Vincent eftersom han ÄLSKAR att leka med andra barn. Han är nog ett typiskt dagisbarn, men jag får fortsätta aktivera honom genom öppna förskolor så länge..

Jaha.. dags att städa typ..jag som är på SÅ bra humör :p


Kul att man får plats på ett dagis man inte ens vill ha!..

Vincent har klättrat upp i sin vagn och vill ut. Han är så söt då han tar sig upp och visar att han är redo. Jag sitter och tittar på röran här hemma, det är verkligen dags för en storstädning OCH rensning. Diskmaskinen bör proppas full, likaså tvättmaskinerna i tvättis, både damsugarn och moppen bör göra sitt jobb också. Men så sitter man bara här i ångest koma för vad som komma skall. Man blir ju dessutom så jäkla levnadsglad då det damp ner ett brev från kommunen som visar att jag fått plats på ett annat dagis än vad jag sökt. Ett dagis jag inte vill ha, vad är meningen med att skriva upp sina alternativ när de inte går efter dem? Åker jag ur kön nu för att jag fått ett erbjudande? Måste alltså ringa kommunen också..


Listan kan göras lång..


trist, verkligen..

Känns lagom kul att ordna en Eurovision contest kväll nu på lördag. Vi som planerat massa småplock och gissnings blanketter till finalen. Sen åker Sverige ur, njea inte kul..


mums..

ÄR den här chokladen god eller är det bara jag som är gravid..?


När går solen upp egentligen?

Senaste tiden har jag vaknat mellan 04.30 och 05.15 av att solen lyser in så himla starkt. Det är super ljust och man får hopp om dagen. Tittar då på klockan och ser vad den står på och tänker...MÅSTE-SOMNA-OM-NU-NU-NU!..Har hänt att Vincent vaknat och försökt vara vaken, men efter en stund somnar han om igen eftersom jag vägrar gå upp. Nu jävlar måste rullgardinen upp..


mina älskade.



Lycka är att få vara mamma till sina barn..

<3


En STOR överaskning!

Vincent fick en present av sin pappa idag, vilken tur att han höll sig vaken länge så att han fick testa den innan han somna. ÖVERLYCKLIG unge säger jag bara. Visar vad det är sedan, ska försöka få med hans lycka på filmklipp :D!


Magbild v.20+2

Eftersom jag glömde min kamera då vi var ute och åkte båt så får en webbcam bild duga så länge. Magen har växt en del va? :)


älskade små barn..

Jobbhelgen över och cashen intjänade, woho! Kom hem för en timme sedan, Vincent skulle precis läggas så jag tog över och myste lite med underbaraste. Vi låg och pussades och fnissade och lekte att hans napp var ett flygplan. Nu saknar jag honom och längtar till att få spendera dagen tillsammans imorgon. Bebis hälsar genom små knackningar, hur mysigt som helst. Älskade lilla barn!


IDAG HAR VI GÅTT HALVÄGS JAG OCH PYRET!

20 fulla veckor!

Barnet:

Ett steg närmare fingeravtryck

Barnet hud blir tjockare. Huden börjar bilda fler lager. I ett av lagren bildas mönster på fingertoppar, handflator och fotsulor. De här mönstren, våra fingeravtryck, är genetiskt bestämda.

Hjärnan utvecklas intensivt. Barnet behöver hundratals miljoner nervceller för att musklerna ska fungera bra. Den här utvecklingen av nervbanor innebär att barnet redan kan röra sig medvetet och samordna sina rörelser, till exempel suga på tummen eller dricka fostervatten.

Huvudets diameter är cirka 43 millimeter.

Fram till vecka 20 följer alla barn samma utvecklingsmönster. Från och med den här veckan börjar de växa mer individuellt beroende på föräldrarnas vikt och längd.

Mamman:

Bekämpa tröttheten med järn

Grattis! Nu har du gått igenom halva graviditeten! Nu går förmodligen livmodern upp till naveln.

Känner du dig trött igen? Efter att ha mått prima ett par veckor känner många kvinnor sig trötta igen. Det kan vara järnbrist. De flesta gravida kvinnor behöver järntillskott under andra halvan av graviditeten. Prata med din barnmorska.




HELT OTROLIGT ATT VI REDAN HAR TAGIT OSS IGENOM HALVA GRAVIDITETEN. DET ÄR NU DET BÖRJAR, DEN HÄR OTROLIGT MYSIGA TIDEN MAN FÅR HA NÄR MAN VÄNTAR BEBIS! KLART ATT JAG LÄNGTAR MEN DET FÅR INTE GÅ FÖR SNABBT HELLER. GÅR DET SNABBARE ÄN SÅHÄR FÖDER JAG JU IMORGON!

JAG SOM VARIT SÄKERT PÅ ATT DET ÄR EN LILLEBROR VI VÄNTAR BÖRJAR TVIVLA. SENASTE SEX DAGARNA HAR JAG BÖRJAT MÅ ILLA IGEN. MEN BARA PÅ KVÄLLARNA. DET GÖR LIKSOM ATT DENNA GRAVIDITET INTE ÄR EXAKT SOM MED VINCENT..

SPÄNNANDE


Vincent sa flygplan..?!?

Jobbhelgen är redan här igen, hinner knappt blinka innan det gått två veckor igen. Lördagen avklarad och dagens arbetspass är kvar. Men det är skönt när man väl är på jobbet, lite miljöombyte. Sen så får vi inte glömma att det varje gång har gått yttligare två veckor i väntan på Pyret.

Ska snart börja göra mig i ordning lite, Vincent vaknade på bra humör och har skrattat sig igenom den halvtimmen han har varit vaken. Nu sitter vi och tittar på lite barnprogram. Han fastnar framför det i ungefär fem minuter sedan lever han rövare här hemma igen.

Vincent har blivit helt galen i flygplan och blir apglad när han ser ett. Igår hade han tydligen till och med sagt FLYGPLAN när jag var på jobbet. Tror fortfarande att Robban driver med mig.. vägra säga mamma & pappa men flygplan och vovve går bra..

STEEKARN!



Sååå nöjd när han fick sitta vid ratten!


Våran spanien resa!

Jag har verkligen inte orkat blogga om resan, som ni säkert sett har det mest blivit lite bilder. Tänkte berätta lite hur allt gått och hur vi har haft det.

Resan: Vi kom fram till Spanien runt klockan åtta på kvällen. Då mötte vi upp Robbans syster (Helene) och det blev en sen middag. Vi var trötta efter flygresan och det blev sängen när vi kom hem från resturangen. Bredvid resturangen fanns det en bar, där sjöng en tant karoke. Dansgolvet var tomt tills vincent sprang in och ställde sig mitt i och diggade. Underbara unge.

Dagen där på fyllde Vincents farmor 50år, Jag, R, Helene och Vincent tog en promenad till vårat supermarket. Där inhandlades allt man kan önska till frukost. En riktigt bra start på dagen..



Vädret under dagen var lite sisådär, efter lite häng vid poolen så åkte vi ner till stranden för att äta lunch. Sedan åkte vi hem och duschade allihopa. På kvällen blev det områdets finaste resturang som hade otroligt god mat. Vincent somnade precis innan vi gick in och sov under hela middagen fram till att de satte på Happy birthday på hög volym i lokalen. Det öppnades massa fina paket och åts fina efterätter, Vincent vaknade lagom till godsakerna. Så man kan säga att han vaknade upp på bra humör.

När vi vaknade upp på fredagen var det mulet och vid lunch kom det lite regn. Vi tog en tur in till stan och shoppade lite. R som var rätt irro över att åka iväg med fyra tjejer var den som shoppade mest. Det klarnade upp lite och vi åkte till stranden igen. Käkade lite och vincent fick en glass. Sedan gick vi ner med honom till stranden där han fick springa omkring.



Lördagen, Söndagen & Måndagen var det strålande sol och dagarna spenderades vid poolen och på kvällarna gick vi ut och åt. Tog en liten sväng på lördagen och Robbans mormor och hennes man bjöd på lunch på en italiensk resturang innan de skulle åka hem tidigt söndag morgon. På söndag kväll åkte Helene hem och på måndagen städade vi iordning och solade så mycket vi hann. Lägenheten vi lånade var jättefin och lyxig. Vi hade hela nedervåningen för oss själva med stort tvrum. Så summa kardemunna så har vi bott bra, ätit gott och njutit av solen!





FLYGRESAN: Jag hade verkligen ställt in mig på att den skulle bli så jäkla jobbig. Vincent är en lite hyperaktiv unge, han kan inte sitta still när vi tar tåget i tio minuter om han inte sitter i vagnen. Han vill ner och springa omkring och blir arg när han inte får som han vill. Hade verkligen förberett mig på att det skulle bli riktigt jobbigt och hoppades på en timmes sömn för hans del iallafall. Planet gick klockan halv fyra så jag såg till att vi gick upp klockan sju på morgonen. Då kunde han vila mellan klockan 9.30-10.00 därefter höll jag honom vaken fram till klockan 15.30 då planet skulle gå. Det gjorde att han somnade straxt efter starten och han sov...å sov..å sooov! Jag satt i chock och väntade på att han skulle vakna men det hände inte förns efter 3 timmar. Så han sov alltså tre av fyra timmar.

På hemvägen gick flyget klockan 19.50 på kvällen. Jag höll då Vincent vaken efter sin vila mitt på dagen. Precis som vi brukar göra hemma då han ska sova mellan sju och åtta. Han fick sin nattvälling precis innan vi skulle gå på planet. Han somnade då direkt efter starten och vaknade när jag spännde fast honom för att vi skulle landa. Så allt gick VERKLIGEN över förväntan. Så skönt att han inte fick ont i öronen av att flyga som är rätt vanligt.

Efter att vi landat var han vaken en stund men somnade sedan om i bilen påvägen hem och somnade gott här hemma efter en flaska välling och sov till halv tio dagen efter!




Mammas charmtroll



Vincent vinkar till två tanter på bussen. Han ska alltid vinka och flörta med allt och alla min fina lilla kille.


VINCENT GOES BANANAS INNE PÅ TOYS R US


Vincent har kommit till paradiset!


Vincent funderar på att flytta till hus..


Lite bilder från imorse, nu ut på sjön!




Blir det allt mer okej att bruka alkohol och tobak under graviditet?

Sitter och suktar efter något gott, lite smågodis eller en burk oliver skulle sitta fint. Tacka gudarna för att man har konsum över gatan, men vad fan gör det när klockan är efter nio. Känner mig som vanligt som en trötter och bör egentligen sova snart. Varför inte ta vara på sömnen när man ändå inte har något speciellt för sig, men icke. Det har varit en super lång dag och där av förklaringen till min trötthet. Förutom mitt tillstånd som en gravid småbarnsmamma förståss. Vi startade dagen med att göra oss klara i raketfart för att komma iväg till mammagruppen i vällingby. Där visades en film som handlar om vad som händer om man dricker med sin bebis i magen. Inte för att någon av oss gör det (vad jag vet) men det är alltid nyttigt och intressant med fakta filmer.

Jag har själv fått höra att det är helt ok om jag skulle ta ett glas vin eller två. Varför säger folk det till mig? För att det är något de hört genom en dum spalt i tidningen? För att de själva gjort det? Eller för att de hört från någon som hört?

Vem är det ok för? Dem? Mig? Barnet?..

Att vara gravid och dricka alkohol för mig går inte ihop. Enligt filmen vi såg idag så finns det inga bevis på hur lite alkohol det behövs för att påverka barnet. De berättade också att barnet tuppar av och blir medvetslös då man brukar alkohol som gravid. Tänk dig att ditt barn ligger och badar i alkohol och får sin första fylla i magen, fy fan vad hemskt.

Om man inte kan göra vissa uppoffringar är man faktiskt inte redo! Min åsik..

De på öppna förskolan skulle även se om de kunde hitta en film om rökning under graviditet. Kan verkligen behövas eftersom man ser allt fler gravida röka. Jag tror att en sådan film skulle göra mer nytta och kanske få en och annan att skippa dumma bortförklaringar. När blev det typ "okej" att skada sitt barn? För det är vad jag tycker att man gör.

Man får dricka lite alkohol.. och mår man dåligt av att sluta röka är det bättre att fortsätta? Vad är det för jäkla barnmorskor som säger så? Det finns väl ändå andra medel att uppmuntra till om det skulle vara svårt.



Ni får tycka att jag är en översittare om ni vill, men för mig är detta självklart. De som inte kan sluta för sitt barns skull kommer sitta och suga på den där cancer pinnen livet ut!




.. hoppsan där gled vi in på ett hett ämne, tillbaka till dagen som varit. Efter ÖF så åkte jag hem och mötta upp min mamma. Vincent lekte med sin mormor och hon var gullig och rensade våran rabatt från allt monsterogräs. När mami åkt hem kom Vincents farmor förbi på snabb visit och när hon gått kom hans morfar m. familj. Min lillebror har blivit så stor, så jag måste åter igen påpeka att tiden går så snabbt. Efter att de åkt fick Vincent välling och somnade som en stock!

Imorgon ska vi upp i tid för att åka och köpa en flytväst till Vincent, för om vädret tillåter ska vi åka båt. HÄÄÄÄRLIGT VA?!

Ne dags att krypa ner..
Kommentera gärna mitt inlägg! 


Vita små drömmar..



Det här måste inhandlas så att jag kan finslipa det sista i lillprinsens rum!


Tänk att det vackraste som finns kommer från oss..


Vincent på sin första utomlandssemester, han stortrivdes!


Kärlek


Åker snart :)

Håller på att packa för fullt, alltid ska man vara ute i sista stund. Ska vara klar till kvart över tolv, då åker vi mot flygplatsen. Askmolnet har legat och spökat över spanien men jag tror att vi ska komma iväg ändå. Kanske bloggar något under semestern annars så uppdateras det med bilder då vi kommer hem! 

Tack för era kommentarer alltid lika kul att få lite respons :D!!! Ha det så bra här hemma nu. 



Becka, jag kommer sakna dig! Men vi rings :) <3
 


Jahapp... ta sig ner i tvättstugan kanske..?

FAN, jag sitter och drar mig från att gå ner i tvättstugan. Har tid mellan klockan 13.00-15.00 men täntke köra två maskiner i spontanis först. Har verkligen hur mycket som helst att tvätta upp. Att man alltid ska vänta till sista stund. Klockan 12.00 imorgon åker vi hemifrån, vilket innebär att hela familjen är nere i spanien imorgon kväll. Vilket jag har svårt att förstå precis som att det ligger en bebis i magen. Känns verkligen som att jag bara lever just NU.


UL, FLICKA ELLER POJKE?

Sådär, nu ska jag berätta om dagens stora händelse. Dagen började med att Vincent inte ville vakna förns halv nio, hur underbart är inte det? Då får jag inte glömma att berätta att han somnade kvart över sju, sovrekord typ! Vi tog oss upp, plutten fick lite välling och sedan tog vi ett bad tillsammans. Han är så vacker när vattnet klumpar ihop hans ögonfransar och han tittar på mig med sina stora fina ögon. Och det där alldeles underbara flinet han har värmer mitt hjärta hundra gånger om. Ibland får han tiden att stanna och lyckan att flöda, precis som idag.

Efter badet gjorde jag i ordning lite mannagrynsgröt, skulle se om det var ett alternativ till frukost framöver. Det gillades verkligen "DÄ DÄ DÄ *pekar*" på skålen, sekunden efter varje tagen tugga. Vid dröjsmål "DÄDÄDÄ NAN-NAN-NAN *peeeeekar*"

Runt halv två tiden tog vi oss in mot stan, Skönt att mormor och morfar bor huset bredvid läkarhuset i odenplan. Vi gick upp dit och käkade lite lunch innan det var dags. Vincent fick sitta på en vanlig stol och äta från en tallrik på bordet med en gaffel, OJ oj oj.. vad stor och stolt han kände sig. Efter den sena lunchen så stannade Vincent kvar uppe hos mormor och morfar. Det gick ingen nöd på honom eftersom morfar pressat lite apelsin juice, han tittade knappt åt vårt håll när vi gick.

Väl uppe i väntrummet brast det för mig. Om jag ska vara ärlig så hade jag väntat mer på denna händelse då jag väntade Vincent. Det kändes mer speciellt då, vilket kan kännas lite dumt. Kan ha att göra med att det inte var allra första gången nu, och att jag visste hur det skulle gå till och se ut. Kanske också för att jag bestämt mig för att inte kolla vad det var för kön på bebisen vi väntar nu. Men just där när det var så nära, då kom tårarna, glädjen och oron. Tänk om min lilla älskling inte skulle må bra, tänk om något skulle vara helfel. Tänk att jag skulle få se pyret om si sådär några minuter. Tänk att jag faktiskt var där för att vi ska få ett till barn. JA alla de där känslorna på en och samma gång.

Fick vänta lite innan det var min tur, tiden gick såå långsamt. Men tillslut var det dags, upp på britsen och ner med mammabyxorna. På med det där klegget på magen och apparaten närmade sig. Klegget kletades ut och VIPS där låg Pyret. Även fast jag såg med mina egna ögon kändes det så lustigt att jag faktiskt har ett barn i magen. Som jag tidigare skrivit så hinner jag inte riktigt tänka på att jag är gravid. Men där låg det livs levande beviset med ett litet hjärta som slog för fullt. Jag skrattade och kände lycka samtidigt som jag bara låg förbluffad och tittade på skärmen. Jag har nog ändå inte riktigt förstått än tror jag. Hela pyret kollades igenom, blev lite svårt med hjärtat eftersom den låg med ryggen mot. Så jag fick resa mig upp och skaka lite på magen och tillslut fick de en bra vinkel. Det var verkligen en lättnad att allt såg bra ut, vad mer kan man önska sig?.. Under hela undersökningen ville jag fråga vad det var för kön, men hejdade mig faktiskt. Om min nyfikenhet är så stark nu så kommer det vara så jäkla spännande under förlossningen. R ville dessutom inte att vi skulle kolla så vi körde på det. Men när sköterskan gick igenom lårbenen så kollade jag lite extra noga. Men vem är jag att bedöma kön liksom, det där ser nog inte jag.. men kanske..!

Fick med mig sju bilder på vårat lilla pyre, tyckte inte att de blev lika skarpa och bra som på Vincent. Men visst ser man bebisen och nu sitter de upsatta på kylskåpet. Har även känt av rörelser idag, mer än tidigare. Lustigt att det var exakt samma dag som UL precis som när vi väntade Vincent.


Enligt UL så är beräknad födsel den 9 Oktober. Är alltså idag i v.18+1 istället för 18+3. Varje söndag är det en full vecka och varje måndag går vi in i en ny. Sköterskan sa även att det är nittonde kalender veckan just nu vilket innebär att den veckan jag är i är även allas kalender vecka. Lätt att hålla koll, eller så kanske det bara blev rörigt nu.

Efter Ul så hämtade jag en glad liten kille och åkte hem. Blev inget besök för att titta på Vincents nyfödda lilla faster. R fick åka dit själv, jag är ju så satans förkyld så det får vänta. Ingen bra ide att komma där med mina baciller och kanske smitta det vidare. Får gosa med henne när vi kommer hem från spanien igen. När R kom hem så åkte vi och käkade i kista food court, blev sushi för mig. Det var sjukt najs, som jag har längtat! Alltså en bra dag utöver denna hemska förkylning som bjuder på extrem snuva och nysningar gånger tusen.



JAHAPP! Min dator vill inte riktigt sammarbeta med minneskortet. Blir (SVARAR INTE) på mappen. Försöker senare igen eller imorgon!!!

Ultraljud, har fått se Pyret!

Nu har jag äntligen varit på UL, tänk att det faktiskt ligger ett litet pyre där inne och gror. Helt ofattbart, jag hinner liksom inte tänka på att vi väntar vårt andra barn. Det är ju full rulle här hemma med en busig ettåring. Dagarna bara flyger iväg och halva graviditeten är snart förbi. Skriver mer om ultraljudet senare ikväll och visar lite bilder på lilla älsklingen!


SÅ förkyld..

Nu har jag nyst över 50 gånger på en halvtimma... hur ska detta sluta :/


Jobbhelgen är över!

Kom hem för ett tag sedan, det var tufft men ok att jobba idag. Imorse blev jag så bitter när ingen kunde jobba för mig. Nu är jag glà eftersom jag slipper få mer än tusen kronor mindre vid löning. Hinner dessutom jobba en lördag till och får därför extra mycket denna månad! Har tjuvstartat på chipspåsen vi hade hemma medans pastan kokar på spisen. Har dragit på mig mjukiskläder och sitter bänkad framför ballar av stål, nu ska det slappas och inom kort försöka sovas. Robban jobbar extra så jag vet inte riktigt när han kommer hem, Vincent har somnat för natten. Nu saknar jag honom massor, hann knappt vara med honom imorse eftersom han gick iväg på skuttis & lekis med sin farmor.

Imorgon bär det av mot UL :)


Är sjuk..

Kul att man blir sjuk lagom till resan, ingen verkar kunna jobba åt mig idag heller. Så det är bara bita i det sura äpplet och åka dit ändå. Slår väl tillbaka på mig imorgon och jag insjuknar helt.ÅÅÅH!


Hemma igen

Nu är jag hemma igen efter en hel dag på jobbet, R hämtade mig idag så himla skönt . Helt okej att jobba trots att det blev en jobbig natt. Känns verkligen som att det kvittar vad man gör när vädret är så pissigt som det varit idag. Då kan man lika gärna vara inne och tjäna pengar. Förutom att jag saknat lillfisen såklart, vi har precis delat på en banan. Efter varje tugga sa jag ett långt MMMMMMM och lika så gjorde han, tänk vad små saker kan göra en gla över livet. Nu ska vi mysa gärnet för snart ska han sussa!



Dags för sängen


Trött mamma gör sig redo för sängen!



Jag och pyret tog just en varm och skön dusch, det är dags att tacka för oss. Imorgon blir det jobb hela dagen lång, så vi ska krypa ned bredvid världens finaste och blivande storebror. Igår blev Pyret 18 fulla veckor och vi har nu gått in på v.19, Bilden på oss är tagen nu ikväll. Så jag börjar bli en tjockis :)


Stolt storasyster


Jag vill verkligen inte jobba hela helgen. Vill åka och krama om de här fina barnen. Vill se hur stolt Cornelia är över att vara storasyster. Och jag vill sitta och titta på den nyfödde och åter igen förvånas över hur bebisar kan bli till. Jag längtar tills den här helgen är över. Har mycket att se fram emot, Bebisen, UL och resa till värmen!


KOM IGEN NU! HJÄLP MIG!


Om jag fick önska mig något av materiella ting..


Samsung NX10 18-55mm objektiv
Mitt senaste "måste-ha-begär" är en systemkamera. Jag suktas så fruktansvärt mycket efter att ta riktigt fina bilder på mina barn och andra vackra saker. Den billigaste just nu ligger på 3700:- någonting, och vad jag måste inse är att det faktiskt finns andra prio1 saker. Först och främst räkningar, mat och Vincent. När det väl är betalat och det skulle finnas pengar över att spara så ligger såklart syskonvagnen steget före systemkameran. Skulle så gärna vilja ha både och tills Pyret kommer. Kankse får önska mig ett litet bidrag till kameran när jag fyller år? Om jag ens fortfarande får presenter? Kanske har blivit för gammal för det.

Ibland för man inse att man inte längre bor hemma och kan spendera sin "lön" på nöjen :p


Tillbaka till namnspekulationer, detta är så svårt..


VÄLKOMMEN TILL VÄRLDEN

Ett inlägg jag skrev igår kom aldrig upp. Därför skriver jag det snabbt igen! Igår kom R's lillasyster till världen, har fått en söt bild på henne och ser fram emot att hålla om henne. De ligger fortfarande på bb eftersom det blev snitt. Hon vägde runt 3600g och var 53 cm lång. Återkommer med mer exakt info så fort jag vet mer :)

Tänk att det kommer tre bebisar på ett och samma år (med pyret), hur mysigt som helst!


Våran dag

Supertrött, har varit en fartfylld dag. Fick besök av Atousa (som också väntar sitt andra barn) och Diana + kids såklart, vi grillade och hade det skönt ute i solen så länge den varade. Det blev hemgjorda hamburgare och korv med bröd, körde även en omgång till då R kom hem från jobbet och vi fortfarande var hungriga. Barnen lekte jättebra och höll igång utan vilopaus, trodde därför att Vincent skulle somna enormt bra nu på kvällen. Men det gjorde han inte, fick gå in ett flertal gången och trösta honom. Flyttade sedan över till vagnen för att vagga gärnet, just nu har han väl sovit en liten stund utan gnäll. Känns som att natten kan bli väldigt ostabil här hemma, men sover vi tillsammans brukar han vara lugnare. Måste hoppa in i duschen nu också, men jag orkar verkligen inte. Det hänger typ på den där jäkla duschen om jag orkar ta mig till öppnaförskolan imorgon eller inte, haha!

Har ett otroligt sug efter något gott, men finner inget här hemma. Skulle vara gött om man gömt en godispåse någonstans.

Lite pics från dagen!

Bigmama försöker grilla, haha.


Mirabelle gör sig redo för käk


Vad gör min son? Haha..


Kan det vara en ny Craving kanske?


Barnen börjar smula korvbröd, smörgåsrån och majsbågar över HEEELA golvet. Jag har inte orkat dammsuga än, HEJ BOMBNEDSLAG!


Våra fina barn.. Mirabelle, Linda och Vincent :)


Just nu..förbereder inför lite grillmys!




Eftersom vi inte köpt utemöbler fick det bli en nödlösning :)


Bullmamma som jag är så har jag bakat bröd hela morgonen!


Back to Nestlè

(OBS. inlägget är riktat till småbarnsföräldrar, haha)

Under en månad testade jag att gå från Nestlè fullkornsvälling fr.8 månader till semper fr.1år. Mest för att storpacket 12 månader av Nestlè var slut. Vincent satte då i rutin att vakna och dricka en flaska varje natt, innan sov han oftast hela nätter utan käk. Förstod att det måste ha haft med vällingen att göra så denna månad bytte vi tillbaka. Åter igen tillbaka till Nestlè och sömn hela nätterna!

Tycker dessutom att Semper klumpar lättare.
Vad använder ni för välling? För och nackdelar?


snart dags!

Om en vecka är det UL, SPÄNNANDE! <3


Vincents utveckling

Jag har varit så dålig på att uppdatera er om Vincents utveckling. Det händer liksom så mycket nu att man inte riktigt hinner med. Men det där med att börja prata, där står det stilla. Han verkar nöja sig med hans egna språk ett tag till, han märker ju att det funkar och vi förstår varandra så också. Men han förstår väldigt mycket av det vi säger. Ber jag honom hämta bollen, bilen, bananen osv så hämtar han det. Ber jag honom gå in och pussa sin pappa så knallar han dit (Om han är på pusshumör dvs). Bilar är en stor favorit just nu och har varit i ett par månader. Han går runt och säger brum brum mest hela tiden och så fort han ser något på hjul.

När det kommer till tänderna så har han nu fått 10 tänder 6 uppe och 4 nere. Det förklarar att han varit gnällig och dregglat enormt senaste två veckorna!









ÅÅHHH!)#)?#?#?"`*"?)#=?

Vill bara lägga mig ned och gråta. Min plånbok är borta, måste lagt den på taket på bilen och kört iväg. Kom inte långt och åkte tillbaka men den syntes inte på långa vägar. Hoppas någon vänlig själ hittar den och ringer mig snarast. Vi som åker till spanien nästa onsdag, vettefan hur det blir med det nu. Inga kort och inget pass/leg. Kan inte ens hämta ut Vincents pass som e klart utan mitt leg. Livet känns rätt pissigt just nu.

Kalas idag!

God morgon!
Åh jag är så trött idag, trots att jag faktiskt har fått sova bra i natt. Jag slarvar med järntabletterna, så det är väl bara att trycka i mig en idag. Det står kalas på schemat, Oliver fyllde hela ett år igår. Ska straxt iväg och köpa en present sedan bär det av mot hässelby.



En liten hälsning från pyret till mamma

Idag kände jag Pyret, det måste ha varit han. Vincent låg och vilade på min mage, plötsligt kände jag något. Låg och kände efter ännu mera och det kom igen. Det var som att en bubbla sprack precis innanför min mage, två till tre gånger. Som att den där bubblan knuffade lite på "magväggen". Men jag är ändå på något vis lite osäker, jag vill känna mer. Bekräfta att det verkligen var du, lilla älskade barn.

Är det nu som det äntligen ska börja?
 Är det nu som vi ska skapa ett allt starkare band till varandra?


Lite bilder

Eftersom jag både hittat minneskortet och saknar Vincent så lägger jag upp ett litet bildregn. Jag tittar alltid igenom mobilen då jag saknar honom, tex när han sover. Mammas underbaring <3


Bänkad framför Så ska det låta


Ute på promenad


spexar framför spegeln


myser ute i solen


Vincent gör hyss


mjölpojken


Mammas cooling<3


lek ute på altanen


Med racerbil jackan




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!