EGEN Tid!


Vincent sover och Robban är ute och fiskar. Har bunkrat upp med Grillchips, AVATAR (jag vet jag är sååå efter) och ALKOHOLFRITT Jordgubbsvin.


Vincent tyckte att webbcamen var kul..


HEEEEEEEEEEEJRÅÅÅ!!!


Stora magen i v.26


Vincent pussar magen, men camen hinner inte riktig med!


V.25+3


Snart är jag för gravid för denna värme!!!!

Herregud vilken värme det har varit idag, kunde knappt sitta i skuggan på altanen. Fick trevligt besök av Sara och Liam, det var på tiden. Vi grillade hamburgare och barnen fick bada i poolen, vilket de dock inte verkade så intresserade av. Vi förstod oss inte på dem eftersom allt vi önskade var att få bli svalkade. Vincent var lite dum, en sida han faktiskt inte visat mot barn tidigare, han brukar alltid leka snällt. Men idag puttade han omkull Liam tre gånger bara för att. Stackars lilla Liam som är så snäll och bara gav ett litet pet med pekfingret tillbaka.. som att Vincent biffarnas biff skulle ramla omkull av det liksom. Efter att vi käkat och Sebbe (Sambo och pappa) kom förbi gick vi in för att kunna andas haha. Då fick barnen dansa lite innan det var dags för hemfärd, Liam är en jäkel på att skaka rumpa och Vincent stampar mest omkring och flaxar med armarna.

Fick världens huivudvärk när de åkt och la mig inne på Vincents rum för att vila. Han ville leka och försökte få upp mig. Han slog mig med en trähammare i huvet (arggggh mamma) och sprutade vatten på mig med hans vattenpistol. Sedan kom R hem från jobbet och Vincent blev lite road och jag stoppa i mig alvedon. När jag mådde lite bättre så gick vi till pizzerian här bredvid och satte oss på terassen. Blev en rödspättafilè med skagenröra och ris för mig och pizza för R. Vincent fick smaka lite av oss båda, kanterna på pizzan är en favorit.

Nu har vi nyss kikat klart på matchen mellan Spanien-Portugal, R's betting gick hem så vi är nöjda! Dock inget stort klirr i kassan men alltid något. Snart blir det sängen och sex and the city, skulle behöva duscha men avskyr att somna med blött hår..


sooova..

Har krypit till kojs helt ensam, våran trånga säng (160/3) känns plötsligt väldigt stor. R ville gå in och sova bredvid sin son, han tycker att det är mysigt så jag har fått lite konkurens. Om vem som ska få sova inne med Vincent alltså, fast han sover nästan alltid här i sängen med oss båda. Det är underbart och stör mig inte det minsta, vi får se hur det går när bebisen kommer. Heeela familjen i ett och samma sovrum mysipysi!


Nu gråter Vincent där inne... jag tror att han saknar mig ..mohaha

Mina fina i hagaparken!


Jag har tagit över poolen!

Vincent ligger och sover och jag ligger som en strandad valross i hans pool. Det blir sjukligt varmt på våran altan eftersom den ligger så vindstilla. Det går inte att sola utan att svalka sig, så vad gör man inte liksom. Nästa inköp är en trädgårdsdusch som man bara sticker ner i jorden, vi alla kan ju inte få plats i poolen. Vincent är lite kinkig när det gäller att bada, det var nog lite för kallt men har säkert hunnit värmas upp under timmen han sovit.. för nu vaknade han!

Måste lära mig att mobilblogga eftersom jag inte kan lägga upp bilder på annat sätt...


Familjeliv..


Vincent 15 månader och pyret 25 gågna veckor!

Tiden bara går och går, jag hinner inte med. Snart är det endast tre månader tills våran lilla kommer. Tre månader är en väldigt kort tid när dagarna rullar på i detta tempo. Det var liksom tre månader sedan Vincent blev 1ÅR, det känns som ett par veckor sedan. Imorgon den 27/6 blir Vincent 15MÅNADER, så grattis till våran underbaring. Och IMORGON så blir Pyret 25 FULLA VECKOR, så grattis till oss! Vilket innebär att vi redan på måndag är inne i vecka 26. Magen den växer på som bara den och jag lovar att visa er så fort jag kan. Robbans data har pajat och min går det inte att ladda upp bilder på, så jäkla trist!


Hur kan det vara möjligt?


Jag har så svårt att förstå hur jag ska kunna älska någon så som jag älskar Vincent. Jag känner skuld gentemot vårat kommande barn, kommer kärleken verkligen räcka till? Hur ska jag kunna tycka att det barnet är det vackraste som finns? Vincent är det vackraste och mest underbaraste jag har. Varje dag ser jag på honom och undrar hur han kan vara så perfekt. Är han verkligen min unge? Gick vi runt och bar på de generna? Ofattbart!

Jag känner mig dum för att den här graviditeten inte är lika speciell. Självklart längtar jag och känner den där lyckan i kroppen när jag tänker på den lilla. Jag är nyfiken på vem som ligger där inne och sprattlar om kvällarna. Och visst kommer jag att älska detta barn.. men min kärlek till Vincent kan skrämma mig lite för den är så otroligt enorm.



helvettesnatt

Glad midsommar.
Trodde at detta skulle bli den värsta dagen i mitt liv. Jag tänkte nog allt som är möjligt i natt när R inte kom hem. Klockan blev 24..01..02..03 och fortfarande en mobil som var avstängd och inga nycklar i låset. Krockat? Rånad? Dödad? Drunknat? Sjukhus? osv osv.. Trodde att polisen skulle komma och knacka på och ge mig beskedet. Kollade aftonbladet hela tiden för uppdateringar. Jag grät mig till sömn av alla de hemska tankarna. Skulle han komma hem "bevarad" skulle jag bli sur och om inte skulle hela min värld rasa samman. Jag somnade gråtandes av oro straxt efter tretiden. Vaknar på stört när jag hör nycklarna i låset, det var en lättnad. Springer upp och frågar vart fan han har varit. Han och hans kollega hade fått stop på båtmotorn ute i skärgården igår kväll. De fick ta sig in till en ö och försöka hitta en lösning, men mobilen mobilen hade dött och kollegan hade inga pengar på kontantkortet. R gjorde upp en eld för att värma sig och kollegan försökte få igång motorn TILLSLUT startar den och dom kan ta sig tillbaka igen.

Jag visste inte ens att de var ute och åkte båt,pratade med R vid lunch sista gången.

Nu ska jag börj köka lite potatis och göra egen potatissallad och fixa lite inför dagen. Härligt att det blir fint väder!


lite sovmorgon igen

God morgon! Vi försov oss idag, eller Robban rättare sagt. Fick hela våran säng för mig själv eftersom R sov inne med Vincent, skönt men tomt. Och de vaknade inte förns klockan kvart i nio, kunde inte bli bättre för min del eftersom jag somnade vid klockan två inatt. Vincent sprang upp och kröp upp i den nya vagnen för att provsitta, idag ska vi ut med hans nya åk. Sedan stod han mellan sina vangar och pekade på dem och sken upp. 

Just nu kikar vi på lite barnprogram, ska göra i ordning frukost och sedan ut i det fina vädret. Men vad ska man hitta på? hmm..


Spännande


De här två bodysarna ska vi ha med till BB! Helt otroligt att jag som är världens nyfiknaste inte vet vad vi väntar. Funderar dagligen på att göra ett extra ultraljud för att få veta. Men har jag klarat 25 veckor så klarar jag 15 till :D!


Syskonvagnen har anlänt!

Idag var vi och köpte syskonvagnen, känns så himla skönt. En sak mindre att tänka på. Nu är vi redo när det gäller materiella ting. Eller det som saknas är en säng till Vincent då vi snor tillbaka hans spjällis. Men där är ingen skada skedd eftersom han ALDRIG sover i spjälsängen. Han sover på madrassen i sitt rum eller i våran säng. Men vill ändå göra klart hans rum helt snart, han är stor pojke nu..fast ändå så liten. Vad behöver man egentligen mer än vagnen då man väntar syskon?


piss datorer

Blir galen på datorerna här hemma. Min vägrar ta mitt minneskort och robbans är full med virus och vägrar starta. Därför kan jag inte lägga upp några bilder. Så jäääkla trist.

Vi har vilat och tittat på barnprogram hela dagen framåt kvällen verkade vincent må lite bättre. Dock fortfarande otroligt snorig och blank om ögonen. Hoppas på bättring imorgon. Becka kom förbi efter jobbet och Robban åkte ut med båten för att fiska lite. Han kom hem för en stund sedan så nu ska vi tre kolla på film, det blir FARSAN!


Vincent sjuk igen!

Vilken jobbig natt det blev, Vincent har säkert vaknat en gång i timmen och hostat, nyst och gråtit. Gav honom en alvedon men inte fan sov han bättre och var fortfarande jättevarm. Han har gått och blivit dunderförkyld och humöret är en berg och dalbana. Bäddade ner lilla sjuktrollet i soffan och skar upp päronbitar och satte på barnprogram, funkade tills päronet tog slut. Nu sitter han och kastar ut bollar en efter en (har ett 100-pack) och får han inte det så bryter hans värld samman. Måste jag påpeka att jag avskyr de där satans bollarna?


Dags att vara bollkalle...


En lugn stund tack?!

HERREGUD säger jag bara! Vincent har skrikit och varit arg i över två timmar. Så jäkla förbannad då han inte får som han vill, och trösta med olika leksaker var bara att glömma.. han slog ifrån dem allihop. Satt och vaggade och klappade en gråtande Vincent massor. Nu ligger han inne med pappsen och ska sova, inge gråt men lite gnäll då och då. Jag tror att han har ont i munnen eftersom han dregglar något enormt, två kindtänder har kommit upp men det är lite som inte spruckit igenom än. Trots detta kan jag inte mer än att älska mitt liv, stress, gråt och massa lycka! 

Minst sagt så har det varit en hektiskt dag, för att inte dö av tristess så åkte vi till ikea. Mötte upp Sara, Sandra och Ida + deras barn och Saras mamma. Hann käka lite innan Sandra och Ida drog iväg igen, gick sedan runt med Sara och hennes mamma som skulle shoppa typ ett helt vardagsrum. Själv kom jag hem 40kr fattigare och en blombukett och tre ljusstakar rikare, mycket bra för att vara mig. Såg dock massor annat som jag vill ha, lär bli en runda vid löning..

Bebisen började precis leva omkring i magen, hinner knappt känna av rörelser eftersom jag alltid är på språng. Blir så orolig att det är något fel men det vaggas säkert bara så skönt där inne. Måste tyvärr upp ur soffan nu för att göra käk, blev så himla sugen på räkcrepes!




Vincent dansar just nu till denna...


Kryper ner bredvid älskade

Vincent sov då jag kom hem från jobbet. Jag saknar honom så..därför är det nu dags att samsova!


hemma :)

Blev upphämtad av älsklingarna efter jobbet, så skönt. Vincent fick en Ella's smootie eftersom jag saknat honom så mycket. Man såg lyckan i hans ögon, plus att det tydligen var hans andra idag.. vilken lyx! Håller just nu på med kvällsmat, det blir grillade spareribs med bakadpotatis och coleslaw sallad. Vincent springer runt som en liten dåre, gör mig absolut inget att han är vaken längre idag. Jag måste ta igen lite tid som jag missat under dagen. Imorgon börjar jag kl 12.00, skööönt.. söndagen är en bra jobbdag!


Morgonmys innan jobbet

Jobbhelgen är här, Robban kör mig som tur är. Man ska ju tydligen planera sin resa inom lokaltrafiken i god tid idag. Skönt att få lite tid med Vincent innan också!


Vincents mormor på besök!



I onsdags kom min mamma förbi för att hjälpa mig med tvättstugan. Hon rensade även våran rabatt som jag är SÅ dålig på. Vi grillade hamburgare och åt jordgubbar med glass. Vincent plaskade i poolen, snackade med dagisbarnen som stod och hängde vid våran alltan. De stod och gav vincent gräs och blommor genom våran grind som han la i poolen. Härligt med lite sommar väder!

HAGAPARKEN!

 

Massa mys och bus på ängen i hagaparken.


Helt otroligt..

Vincent på bb, älskade barn.


sällskapssjuk? JA!

åååh tråååååk! Vincent ska snart sova och R åkte iväg för att titta på fotboll. Känns inte ens kul att ordna någon middag när det bara är till mig. Så det får bli resterna från igår, orkar dock inte göra någon kantarellsås så det får bli någon på påse. Måste vara sysselsatt när Vincent somnat, annars går jag under jorden. Försökte locka hit becka med hjälp av lite äppelpaj men har inte fått något svar. Antar att jag blir ensam, hittade någon skitserie typ danska "the hills" på kanal5 play. Lär titta lite på det och baka äppelkakor och städa. Efter en dag, varesig vi har varit hemma eller ute så behövs det städas. Men som tur är så ligger det mest leksaker lite här och var, kan tänka mig hur det blir med två barn sen.

Idag var vi som sagt i hagaparken, gus så skönt med en mega stor äng. Vi satte oss lagom långt ifrån alla andra så att Vincent kunde springa runt och härja fritt. Han tyckte verkligen att det var supermysigt men såg att han var lycklig. Har massa bilder på kameran, dick så har min dator börjat vägra minneskortet och R har sin med sig. Får se om jag hittar någon annan lösning på problemet, kan finnas en sladd.

Ne dags att kila över till konsum innan det är dags för Vincent att sova!

Iväg mot solna..

Idag blir det en dag i hagaparken med Rebecka, mys!


Vincent blev taggad på facebook..

..Och jag kan inte undgå att le när jag ser hur fin han är!


Ingen operation idag!

Puuh pappa opererades inte idag, han blev nedsövd och klart för ingreppet. Men under ett test som Sussies pappa gjorde så visade det sig att han hade hjärtflimmer. De måste nu vänta med operationen! Blev lagom chockad då pappa ringde från sin mobil vid tolvtiden idag..

Inte utan min vovve!


Grattis världens bästa pappa på födelsedagen!

Vincent med sin morfar


Vi vaknade straxt innan klockan åtta idag, helt ok. Ringde min pappa för att gratta honom på födelsedagen, men fick inget svar. Hann inte prata med honom innan operationen, kan inte undgå att tänka att jag kanske aldrig mer får prata med honom igen. Jag är nog mer nervös än han, tror att de nu har rullats in på operation och snart skär de upp honom, usch och tvi. Går det hela vägen och att både blir återställda så har han ju gjort den finaste gärningen man kan göra. Då har han sett till så att en annan människa kan fortsatta leva och slippa känna sig dödsdömd. Om man läser deras blogg så får man förklarat varför han bestämde sig för detta från första början. Jag är nervös och rädd, vill bara att klockan ska ticka på, jag vill få ringa det där samtalet.

Utöver att vara ett nervo så ska det tvättas hela dagen. Mamma kommer förbi och hjälper till, jag orkar inte tvätta det stora lasset ensam och jag jobbar i helgen. Sedan så ska det pratas med kommunen, hoppas att hon inte glömmer bort att ringa upp mig. Vincent mår bättre idag och ligger inte still särskilt mycket, han är back on track!


tänk om..


Jag skulle kunna se ut såhär när detta barnafödande är klart. Det blir inte fler barn på väääldigt länge (typ 10 år, om det blir nån/några). Jag ska tillbaka till en sund och snygg kropp. Behöver en makeover när kilorna rasat, jag vill kunna känna mig som en hotmama, vilket känns omöjligt just nu. Kom en bit på vägen men ändå långt ifrån innan jag blev gravid igen.

Jag kan inte riktigt förstå varför jag kämpade för att gå ner 5 kilo när jag hade denna kropp. När jag fött så skulle jag vara mer än nöjd över att ha en smal men ändå kurvig figur. Kommer ihåg att jag avskydde mina stora rumpa och lår, fjanterier.


Imorgon sitter jag på nålar..




Febrisen sover och vi har ätit en sen middag. Idag blev det så enkelt som möjligt.. Soppa, vitlöksbröd och små färdiga kycklingspett, mycket gott. Vincent fick en film av sin pappi, men kollade bara några minuter. Han hade väl kollat tillräckligt på barnkanalen idag. Men är han dålig imorgon blir det filmmys med mormor medans jag springer upp och ner tvättis. Vi skulle egentligen gått på fotbollsmatch imorgon, min bror vill att vincent ska börja tidigt. En hammarbytröja var inköpt och hörselskydd skulle inskaffas, det fick dock ställas in eftersom lillskiten gått och blivit sjuk. Men det kommer fler chanser, vi slipper nog inte undan för Vincent ska ju bli en lika stor bajare som sin morbror. Tror inte direkt att Vincent hade kunnat vara stilla, så det hade nog blivit lite kämpigt för min del. Jaja..


Imorgon opereras min pappa, ni som hängt med ett tag kanske vet att han ska donera sin njure. Sussies pappa har inte långt kvar att leva med sin enda och dåliga njure, så detta ska förhoppningsvis få honom att leva ett längre liv. Jag är orolig och nervös inför imorgon, jag vet att risken är minimal att min pappa inte klarar av det. Men tanken finns ju ändå där att jag ska förlora honom, det är en hemsk tanke. Jag vill att klockan ska ticka på och bli 13.00 imorgon, då ska jag kunna ringa till Sussie efter att sjukhuset ringt upp henne. Vill få klartecken på att allt gått bra. Känns inte heller bra att det är pappas födelsedag imorgon...

Här skriver pappa om operationen, saknaden av sin son och hur han mår under dagarna på sjukhuset!


barnprogram och isglass

Ligger med lillplutten i soffan och tittar på svts barnkanal. Han är så varm och lugn, ska ge en alvedon lagom till läggdags. Ringde precis R och bad honom komma hem med en liten present till Vincent. Tror han skulle gilla dvdn med massa tecknade djur som de säljer på konsum här över gatan!

Nu ska vi dela på en isglass, köpte 35-pack från glassbilen :)


Dagis trubbel igen..Håll tummarna nu....

Idag droppade ännu ett brev från kommunen in i brevinkastet. Jag hoppades så på att det skulle stå att vi kommit in på förskolan vi vill ha. MEN det stod att Vincent hade kommit in på vårat förstahandsval, vilket förvisso är bra..(eftersom de endast tar in 4 barn = bra köplats) om det fortfarande hade varit det vi ville ha. Tyckte därför att det var konstigt att vi inte fått erbjudande på vårat andrahandsval som tar in betydligt fler barn. Så jag ringde upp och pratade med kommunen. De sa att tackar jag nej till mitt förstahandsval tas mitt andrahandsval bort automatiskt eftersom jag blivit erbjuden förstahandsvalet. MEN sa då att jag faktiskt ringt upp tidigare för att ta bort förstahandsvalet men att personen jag pratat med sa att det inte spelade någon roll eftersom jag alltid kan tacka nej. Kvinnan jag pratade med tog kontakt med handledaren, men hon skulle precis in i möte. Jag skulle bli uppringd imorgon och prata mer och få lite klartecken. Handledaren hade tydligen sagt till henne att de kunde ställa mig först i kön till min önskade förskola, men att den var full just nu och förmodligen till inskolningen i augusti. Men om det går som det ska så känns det iaf tryggt att stå på första plats in!

Jag kanske låter lite väl kräsen, men tror att jag skrivit det förut. Vårat förstahandsval hade varit jättebra om vi inte väntat ett till barn. Jag har varit där och hälsat på och hoppades på att få det innan jag blev gravid. MEN i våran kommun får man bara ha barnen på dagis 15timmar i veckan. Jag tycker därför att det blir så dumt då Vincent ser sina kamrater leka i parken (Dagiset är max 10 meter bort) och jag måste "förbjuda" honom att vara med dom. Klart att jag kan gå ut till parken med honom och bebisen, men när det passar oss alla inte bara honom. Och då barnen på dagis går in så får inte Vincent följa med, det känns så taskigt. Det kan också bli jobbigt om det blir motsatt effekt, Vincent kanske bara vill hem så fort han ser oss och vi blir inlåsta och inte kan använda våran uteplats, bara för att slippa gråt och skrik efter mamma.

Så håll tummarna för att jag hamnar först i kön och får en plats! :D


Febrigt barn

Idag är vädret det bästa på länge, trots att det är molnigt. Var planerat att vi skulle åka in till djurgårn där de fotar barnen gratis och gör klippdockor och annat skoj med bilderna. Men Vincent har legat jätte varm hela natten och morgonen, som för övrigt spenderades framför barnprogram mellan 07.00 - 09.30. Då är det något som inte stämmer eftersom Vincent är en hyperunge som nästan aldrig ligger still. Sedan kom morgonskiten, vilket visade sig vara Diarè. Så in i duschen och sedan avboka dagens planer. Nu sitter vi här hemma och tittar ut, ska ta oss iväg på en promenad iaf, något måste göras! Sedan får vi mysa ute på altanen som nästan är klar, lite skräp ska bort och det ska planteras lite bara.


Vincent säger..

Vincent har börjat snappa upp några ord. Utöver dem babblar han på som bara den, bara det att ingen förstår vad han snackar om. Men här är orden han säger eller har sagt!


Mamma - Det går på repeat här hemma
Vovve -  Första fyra gångerna sa han vovve men kom på att Veeeh var lättare!
Gris - Giiiis
Tack tack - Ta tack
Hej hej - Ejj ejj
Där - Dä
Bil - brum brum brum
Nam nam (ser något gott)- Nananananan
Flygplan - Sagt en gång aldrg mer :P

Har säkert glömt nått tillfälling ord som bara dykt upp någongång.


Måste berätta vad Vincent gör just nu, han går runt med vehveh (som han kallar sin mjukishund). Så gör han smackljud medans hunden går och ska pussa på allt, Mig, golvet, en kartong.. osv. Söta knäppo unge :)!


blä

Vet inte riktigt hur jag ska göra med bloggen, lär bli glesa uppdateringar. Just för att berätta lite för er hur allt går med graviditeten och även dokumentera det för egen skull. Jag är oftast trött och har ingen större lust att skriva, har inget "vettigt" elller kul att skriva för den delen heller. Kanske bara är senaste dagarnas hemska väder som gör mig till en bitterfitta, återstår att se.


Uppe med tuppen

Tänk vad en liten timme extra "sovmorgon" kan göra, men idag var det bara att gå upp klockan 06.45. Men jag ska inte klaga jag är mycket nöjd med våra vanliga sovrutiner. Klockan 08.00 passar mig alldeles utmärkt och varje minut över det ser jag som det där lilla extra. Robban gick upp inatt för att titta på UFC gala, så han är fortfarande vaken och sitter just nu och youtubar med Vincent. Jag sprang precis ner i spontan tvättstugan för att slänga i lite tvätt, typiskt att ena maskinen var urfunktion. Ska snart ner igen för att hänga och slänga i maskin nr2. Becka skulle komma med frukost vid halv elva, vet inte om jag står ut tills dess, får nog bli något litet. Sedan drar vi iväg för att fira Chloe som fyllde två år i veckan. Det har varit en fartfylld helg och ikväll kommer jag säkert somna som en stock. Glömde ta tillbaka min kamera sist jag träffade min mamma så därav de bidlösa tråkiga inläggen.



Har föressten gått 23 FULLA veckor idag, imorgon går vi in i vecka 24. Det är alltså nästan 10 veckor längre än vad vi har kvar... jag har sagt det förut och jag säger det igen... SINNESSJUKT!


snark

Trött trött trött ... sova tidigt idag..

äta, blogga o slå in paket..

Vincent somnade precis, det blir lite senare då han råkar somna två gånger på dagen. jag har precis satt mig ner för att käka, blogga och så in paket..typ samtidigt. När jag gjort det ska det bakas, det var tanken i alla fall, får se om det blir av. Annars lät jag bara ta en dusch och slappa framför tvn. R är ute och fiskar så det blev en snabb middag för mig, eller enkelt rättare sagt. Kyckling schnitzel med hasselbackspotatis och mangoraja dressing. Bara att slå ut lite kyckling färs och ha på ströbröd å steka, snabbt och gott! Potatisen är väl det som tar lite tid. Om ni gillar bakpotatis måste ni förresten testa göra robbans specialare. Kan skriva upp recept på den sen!


Jag och Vincent tog en sväng till kista galleria idag för att fixa det sista inför helgens bravader. Blev inte vad jag tänkt mig till babyshowern men det blir nog bra ändå. Lite tråkigt bara att inte komma med något unikt som ingen annan har, men men.

Äh äta var det..

mysa

Bebisrörelser <3


Vi har skaffat hund!

Idag blev det extra tidigt, Vincent ville vakna då R gick upp (06.40) för att ta sig till jobbet. Men om någon timme så blir det vila, i typ två timmar. Har lite saker att göra idag eftersom att helgen är fullspäckad, Studentmottagning, babyshower och kalas. Hade även tänk att göra cupcakedebut idag, får se hur det slutar.

Vincent har fått en vovve (Veeeeh, som han säger). Ett mjukisdjur såklart, vi valde ut en av flera på ikea igår. Han ville ha den superstora men fick en likadan i mindre format. Tänkte att han ska orka bära på den också. Den får överdrivet mycket pussar och kramar här hemma. Vincent har sovit med den hela natten, så sött!


GRATTIS VÄNNEN! <3



Vill gratta min fina vän Johanna till studenten idag! Äntligen är du färdig och har klarat av att gå klart skolan och vara mamma. Jag beundrar dig för den styrka du har och att du klarade av det för Emilias skull. Kan inte vara lätt att börja skolan med en 6månaders bebis, men nu är du klar och för mig är du en SUPERMOM :)!!!


Middagsbjudning

Jag har redan brutit min nya "läggdags kl.22" regel. Om jag ska vara ärlig åt vi väl klart våran middag då ungefär. Det blir oftast så när gästerna kommer lite halvsent och man ska slå på stort. Idag fick vi besök av finaste becka och med sig hade hon sin paps. Vi ville ju ha hit henne men hon hade annat planerat, så då rörde vi om lite i grytan och bjöd med honom på middag också. På dagens meny stod det: Langos till förätt, mastigt men så gott. Till huvudrätt blev det grillspett med bakad potatis Alà Robban och svampsås även den Robban specialo. Vad vore livet utan kids och god mat? Inget för mig i alla fall. Till efterätt blev det en fet godispåse som gick laget runt tills den var tom. Å nu sitter man här och känner sig gravid i nionde månaden, så jäkla uppsvälld. Ska snart diska i ordning nappflaskan i fall att Vincent skulle vakna och vilja äta. Borsta gaddarna och krypa ner i sängen. Sex and the city började precis, ska nog se de två avsnitten. Sedan är klockan tolv och jag måste sova, igår blev den halv två.. inte ok!


Btw. Eftersom R var hemma idag så åkte vi iväg och köpte utemöbler. Blev absolut inte det vi tänkt oss, bordet visade sig vara så rangligt. Men vi kom inte tomhänta hem utan fick med oss fyra par andra stolar och det tillhörande bordet ska hämtas på torsdag senast fredag. Men stolarna står och gör sig ganska snygga till det runt omkring, Matchar med grillen, parasollet och fönsterbläcken. Verkar som att vi valt rätt i alla fall! Passade även på att  hämta upp Chloes paket som låg och väntade på ett lager. Skulle ha tagit en långpromenad dit och det var jävligt tur att det inte blev av. Vägen jag tänkt gå var inhägnad och jag hade aldrig hittat andra sidan industriområdet och långt var det. När vi kom hem satte jag ut stolarna och sedan åkte vi till Willys för att handla hem lite gott. Väl hemma igen kom vincents farmor och tog honom ut i parken, då var det bara att förbereda all mat.


Imorgon ska vi till tippen och slänga lite skit. Blir kanske en sväng till bergshamra för att hälsa på mormor och morfar i deras kolonilstuga. Drar med Becka dit eftersom hon bor precis i närheten. Det blir nog en bra dag det med!

Ska lägga mig vid 22.00 från och med ikväll..

Sådär vaken och redo för en ny dag. Eller redo och redo, är lagom trött och hade gärna sovit lite längre. MÅSTE sätta upp rullgardin i samtliga sovrum. Men man får vara glad för den sömnen man får, det är inte Vincents fel att jag sover lite. Det är jag som är så dum att jag går och lägger mig efter midnatt och går miste på flera timmar sömn. Vincent sover mellan ca. 20.00 - 08.00 och vaknar bara för att komma in i vårat sovrum. Vilken tur att jag kan få ett par timmars dagssömn då vi bara är hemma och inte ute och far. När går ni andra småbarnsföräldrar och lägger er? Tar ni vara på sömnen?


Dagens planer är att först och främst gå och handla frukost på konsum. När man vaknar tidigt är det så irriterande att de öppnar klockan nio. Sedan iväg på en promenad för att hämta Chloes 2års present, tror att den kommer gillas skarpt så jag var tvungen att köpa den. Världens sötaste lilla Chloe fyller 2 år IDAG, så gratta henne HÄR!

Robban är hemma idag, så jag hoppas att han är vaken och klar för att åka iväg då jag kommer hem igen. Vi ska dumpa lite skit på tippen och förmodligen åka och köpa utemöbler till altanen. Ska bli så skönt att ha bord och stolar, då kan vi avnjuta både frukost, lunch och middag där då det är varmt ute. Ska också försöka hitta en Teletubbies film till Vincent, det verkar vara nya favoriterna.

Städa och tvätta behövs också, men om man orkar det vet jag inte..ne nus ka vi fortsätta titta på barnprogram tills konsum öppnar.

Godmorgon!

Äntligen är Becka hemma igen, känns så skönt. Dock jobbar hon idag, jag som hade hoppats på att ses så for vi vaknade. Vet inte riktigt vad dagen bjuder på ännu, men ska klä Vincent och gå ut i parken om en stund. Fastnar man inne för länge skapar det bara irritation och rastlöshet, då blir man lätt fast här inne hela dagen istället. När Robban slutar jobbet så ska vi mötas upp hemma hos hans pappas familj, då ska det mysas med lilla Signe. Som tll och med har blivit en hel månad, herregud vad tiden rullar på. Räknade föressten ut att jag BARA har 7 helger kvar att jobba sedan är det dags för oss igen.. Jag som tycker att det känns som en vecka mellan mina jobbpass.

Försöker planera in att åka till Junibacken någondag. Skansen känns rätt trist, alla som har varit där säger att djuren typ gått och gömt sig. Men jag antar att man ger det ett försök någon dag också. Man får ju se till att flänga omkring så länge man orkar för i slutet på sommarn är jag nog en strandad val vid poolen.


(Har lånat ut min kamera, så har inte möjlighet att lägga upp bilder)

sådär två veckor "ledigt" nu..

Jobbhelgen är över och vi är 22 veckor gångna. Imorgon kliver vi in i v.23 och fortsätter framåt med raketfart! Dags att krypa ner i sängen för min del. Återkommer imorgon, hoppas ni har haft en härlig helg! PUSS

i helgen står det jobb på schemat!

Måste sussa, jobbhelg imorgon. Bloggen brukar bli mer än död då, jag också för den delen. Men får inte glömma att det faktiskt är 22 fulla veckor med lilla pyret på söndag. Fantastiskt. OCH att Becka är på g hem!!!

Ha en superhelg allihopa!


en enorm saknad :(

Jag saknar min vackra, goa, snälla, roliga, glädjespridande, underbaraste bästa vän. Det är så frustrerande när jag varje dag tar upp mobilen för att ringa men får lägga ner den igen. Vad vore livet utan just den personen som står en närmst. Får jag välja mellan att ha en ända vän som Becka eller massor av andra då är valet självklart. Finns igen som är så äkta för mig som du. Så kom hem NU, en hel vecka är alldeles för lång tid.. förstår du inte att jag lider?

(På kvällarna när den lilla sparkar där inne, då vill jag lägga din hand på magen så att du får känna. För jag vet ju att du längtar så efter den lilla flickan, haha)


Två bitar av mitt hjärta! De har borrat sig in och bosatt sig där och kommer aldrig ut igen.


Hur länge bör en abort vara tillgänglig..

Läste precis om väldigt sena aborter. Jag blir så ledsen, upprörd, chockad och fundersam. Varför låter man det gå så långt när det handlar om ett levande litet barn? Ett barn som utvecklas för varje dag som går och gör sig redo för livet?.. Jag har svårt att förstå. Jag är blir ledsen och tycker synd om de som tagit detta beslut, för det är någonting jag aldrig skulle klara av. Men också upprörd och fundersam, föda ut ett barn och låta det dö..det känns bara så hemskt. Jag vill hoppas på att barnet inte var friskt och att det var av den anledningen, då kan jag förstå.  

Jag vill inte trampa någon på tårna. Vi alla tänker olika kring saker och ting!


på ett ögonblick..

Vincent somnade två sekunder efter att jag la honom i sängen, HALLELUJA MOMENT! Tänk om det skulle gå så lätt varje kväll, det skulle vara något. Sen så skulle jag ju slippa somna där bredvid och vakna upp någon timma senare,vilket händer allt för ofta. Nu ska jag sätta igång med käk, Robban är ute vid sjön i hopp om att få fisk. Synd bara att jag inte får äta aborre, fast korvstroganoff funkar bra det också!


Gravid i v.22


Underbart med nybäddat




Beställningen från Ellos har anlänt!


Kasta liten kotte


Mysig promenad

Igår var det fullrulle hela dagen, när jag äntligen kom hem och pustade ut  så ville robban åka och fiska. Blev dock inget fiskande men en mysig promenad nere vid vattnet. Det är så fint där nere, får se till att ta lånpromenader så länge jag orkar. I slutet på sommaren är jag ju höggravid och värmen lär ta dö på mig. Vincent ligger och sover nu, men så fort han vaknar ska vi åka till solna och träffa min mamma. Vi ska gå till parken och leka lite, kul men jobbigt att åka runt så jäkla mycket.




Dagens planer..

Ska snart göra oss klara för en sväng till vällingby, blir först öppna förskolan om jag hinner det. Sen ska vi förmodligen möta upp både Sandra och Sara + barnen. Det blir väl att titta lite runt om i centrumet och sätta sig ner för en fika. Får se om det funkar nu när barnen blivit äldre och hellre vill springa omkring. Annars får vi ta med lite gott till en stor gräsmatta någonstans. Tog ytterst lite bilder igår när vi var på det där leklandet, så jag ska försöka lägga upp dem när jag kommer hem. Min dator har börjat vägra ta emot minneskortet, därför måste det göras på R's dator. Allt för att göra det lite lite krångligare.

Hörs av senare!


Godmorgon!

God morgon på er, dagen ser rätt grå och trist ut men vad gör det när man bör ha tvättstuga. JAG ORKAR INTE, men ska väl springa ner i spontanis och ta iaf två maskiner. Ska eventuellt till leklandet med Sara & Sandra + barn, ska bli skoj att ses eftersom det var väldigt länge sedan nu. Så det blir förhoppningsvis en dag full av fart igen, det gillar vi!


Kanske har mitt paket från ellos hittat hit i eftermiddag, hoppas!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!