Update från jobbet

Vet ni vad? Det blev sent i natt igen (01.00), på grund av det där satans paradise hotel. Tv6play har mig lindad runt lillfingret.. har räknat ut att jag tittat mer än 14 timmar på ett och samma program på mindre än en vecka. Herregud säger jag bara. Men kanske är det ok att skylla på en övning inför det kommande bebislivet med vakna nätter? hehe.. Snart har jag sett alla de avsnitt som finns på webben så sedan blir det bara ett om dagen som kommer ut. Förmodligen är det inte heller särskilt månag avsnitt kvar. Så snart är jag fri från mitt beroende.

Sitter på lunchrast på jobbet, vad annars liksom? Det är typ då jag har tid att uppdatera. Är så trött när jag kommer hem så det blir inte att jag skriver. Lååååång dag idag.. 08.45 - 19.30, men Lina ville jobba min sista timme så slutar liiite tidigare, det är gött.

Hinner förmodligen hämta ut ett paket på posten med lite grejer. Ska ha en Fotoshoot med Vincent på måndag eller tisdag så då får ni se :D!!! (OM kameran kommit in i lager)


Sena nätter

Det blev sent i natt, så satans svårt att släcka ner datorn när man har massor avsnitt att se. "bara ett till" så blir det minst tre. Har nu sett 25 avsnitt, Det är över tio timmar.. herregud. Men natten mellan måndag och tisdag sov jag inte en blund, släckte ner datorn klockan fyra men kunde inte somna pga halsbränna och illamående. Så jag fortsatte titta. Sov mellan 09.00 - 12.00 på dagen allt som allt. Kanske dags att ta vara på de sömntimmarna jag faktiskt får. Jaja hur som helst, vaknade nio idag, somnade sedan om till kvart i elva. Skönt.

Håller nu på med lite lunch innan jag drar till jobbet. Börjar klockan 14.00 idag och stänger som vanligt!


beroende..

Dumma dumma mig.. kan inte sluta titta på paradise hotel danmark.
Måste.typ.sova.nu.


Jobbet

Sådär, då har man jobbat fram till lunchen, ska straxt upp och sätta igång igen. Lina kommer och börjar jobba nu klockan fyra så det är vi två som jobbar hela kvällen och stänger tillsammans. Kul att kompisjobba, Det var Lina som tog över mig när jag gick på mammaledighet.

puss o kraaam ses på stan


hard working woman

Ligger i sängen helt ensam, R gick upp med Vincent eftersom jag faktiskt påpekade att han är pappaledig nu. Jag börjar jobba idag och ska snart upp för att ta mig en dusch. Har haft jobbångest i en vecka nu men idag känns det lugnt. Jobbigt men skönt att göra något annat på sätt och vis. saknar redan min vinnie fast än jag inte åkt, slutar 20.30 Onsdag, torsdag och fredag, 19.30 Lördag och söndag så det blir sena kvällar.

Nä, dusch var det!


Vincent 16 månader gammal


Vackra underbara lilla unge, mammas blondi <3


Föralltid


Grattis till vincent, 16 månader idag!

Idag var det 16 månader sedan Vincent kom ut till oss. Vid den här tiden låg vi inne på BB och kämpade för fullt. Tänk att det går så snabbt, lillkillen är snart 1½ år och storebror.



Så älskad

 


Längtar..

Har kikat runt lite efter kameran som jag ska köpa. Den är tillfällingt slut överallt, finns ingen butik som har den på "Nätlagret". Ringde till Fotokungen (500:- billigare där) idag och de får eventuellt in på torsdag så jag ska ringa tillbaka då. Eftersom jag jobbar Onsdag-Söndag åker jag dit på måndag och hämtar min lilla älskling. Räkna med fotobombade inlägg i bloggen då, ska bli så kul att foto mitt lilla charmtroll igen.


Bebistankar

Bebisen lever om i magen just nu, och på tal om hicka så kan det ha varit det jag kände imorse. Nåra få hickningar i så fall men svårt att avgöra, Vincent hickade ju heeela tiden. Tänk om det är en liten miniVincent i magen, en lillebror som kommer vara lik sin storebror.. häftigt i så fall. Känns konstigt att den här bebisen kanske inte är det minsta lik Vincent heller och kan ha ett alldeles eget unikt utseènde. Eller tänk om det är en liten dotter, vilken chock jag skulle få då. Mycket tankar om bebisen just nu. Skulle vara kul att göra ett 3D UL men är rädd att jag skulle råka se könet då, skulle kännas så himla onödigt att inte ta reda på det från början i så fall!


Två lediga dagar till!

Morsning, Vincent somnade för natten igår, så skönt. Han vaknade dock ett par gånger. En gång ställde han sig i sin dörröppning och tittade på oss. Men han somnade snabbt om igen och fick en vällingflaska straxt innan tolv. Ingen sovmorgon till halv elva men till åtta i alla fall. Blev lite orolig när han vaknade till klockan två inatt när R kom in och la sig. Tog ett tag innan han blundade igen, men det gick vägen. Känner mig faktiskt rätt utvilad idag, hoppas det håller i sig.

Jobbångesten smyger sig på och har gjort det ett tag. Känns alltid jobbigt innan men väl på jobbet är det rätt skönt. På onsdag jobbar jag i två veckor och tre helger i rad! Sedan ska jag bara vara gravid och försöka ta det
lugnt, om Vincent går med på det, haha.

Dagens planer är ikea och eventuellt åka och hälsa på Atousa och nyfödda Angelina om det hinnns med! Imorgon kanske jag beställer kameran som jag så länge sucktat efter, på tiden? JAA!


29 fulla veckor, nu in i v.30!


Min bebis v.29
Under veckan som varit har bebisen lagt på sig fett och hjärnan har utvecklats. Bebisen tycker om att röra på sig och stäcker ut sig så att det känns på verdera sida av magen. Det finns fortfarande gott om plats för bebisens rörelser även om man inte kan tro det. För varje vecka som går så blir chanserna för ett liv utanför magen större i fall att bebisen bestämmer sig för att komma ut. I snitt så överlever nio av tio barn om de föds i vecka 29.

Händer med bebisen kommande v.30!
Hjärnan fortsätter utvecklas och vecka sig. Bebisens lungor är nästan fullt utvecklade. När bebisen övar på andningsrörelser uppstår hickan som känns som små ryckningar i livmodern. Hickan kommer nu att märkas allt oftare under de sista tio veckorna. Bebisen växer och samlar på sig mer fett under huden.

Mamman
Är nu äntligen inne i den sista delen av graviditeten. Det är nu det börjar bli tungt och en del kvinnor kan få "förvärkar" då och då. Ett tips är att lyssna på kroppen och behandla del väl. Nägra tips är: Vila med fötterna högt, ät bra mat, ta promenader i friska luften och somna i tid.

Kissnödig oftare? Nu hamnar urinblåsan i kläm och den rymmer mindre. Ett tips är att göra knipövningar, det kan behövas under och efter graviditet. Bli inte förvånad om du läcker lite när du skrattar eller tar i. Barnet ligger nu och trycker för fullt mot blåsan!


Välling, nejtack!

Vincent sover nu efter att ha ratat ännu en vällingflarra, han kastar den bara i golvet och totalvägrar ta emot den. Kanske kan man passa på att sluta med välling nu? I natt sov Vincent bra men vaknade lite tidigare än vanligt (06.30) och sprang fram till flaskan och ville ha, så han fick en flaska och sov till 10.30. Snacka om att jag fick sovmorgon, vaknade till och med tidigare och försökte somna om fram till att Vincent vakna. Eftersom han vaknade så sent så blev det inget vilopass idag på dagen. Jag hoppas att han sover för natten nu och inte bara en timme som på dagtid. Ska snart slänga ihop något gott att äta och åter igen lägga mig med min mamatidning!


Imorgon blir det IKEA för oss, ska kika på lite grejer till köket. Åkte dit idag men vände redan på parkeringen efter att inte hitta plats och inse att en regnig söndag kanske inte är den bästa dagen :P











Stort tack till teletubbies..

Tog en sväng till Centrum för att möta upp Pappa, Sussie och Leon för en fika. Lillebror blir bara större och större, snart ör han hela 6 månader gammal!


Fick med mig två teletubbies filmer hem, tack och lov att de där figurerna finns. Vincent finner ett lugn och slutar vara ett litet monster. Har bara haft dom på datan med engelskt tal, så nu sitter han och vinkar och säger "baaajbaaaj" i vagnen :p


Vincent är bänkad


Och jag ska passa på att läsa :)


Mammas lilla köttbulle




Vincent 10månader!


16 månader ÄR en jobbig ålder

Herregud vad har hänt med våran son senaste veckan? Han skriker och vrålar, blir arg och otålig så fort han inte får som han vill. Att höra "Vänta" är nog det värsta han vet, allt ska ske NUNUNU. Ligger något i vägen på golvet för hans bil eller om knappen i ljudboken inte låter blir han tokig och vrålar. Argast blir han nog då jag stoppar honom från att riva ut hela skafferiet, då går hans värld under. Så fort jag tar tag i honom vare sig vi är inne eller ute bland folk skriker han "AaaajAaaaajAaaaj". Jag försöker att inte bry mig men det är tufft, det känns som att folk tror att jag gör illa mitt barn. Det är en jobbig fas just nu, jag säger inte att jag inte räknat med den men man hade ju helst hoppat detta. Jag hoppas att det går över snart, finns det någon som har tips, råd eller känner igen sig? Hur var ditt barn vid 16 månader?

Förresten så VÄGRADE han somna ikväll också. Han VÄGRADE välling bara för att visa att han inte ville sova. Trodde faktiskt aldrig någonsin att han skulle dissa den där vällingen som han ÄLSKAR.. förvirrad morsa..

Tillslut somnade det lilla monstret, så himla fin, barn som sover är så vackert. (SPECIELLT när de skrikit en hel dag..haha)


Morgonmys

Vi tog  sovmorgon idag, det blev rätt sent för Vincent igår. Så jag hängde upp ett täcke över sovrumsfönstret eftersom vi fortfarande inte fått upp en rullgardin. Även fast Vincent kom i säng klockan nio så brukar han vakna tidigt, men jag tror att mörkret bidrog till att vi alla vaknade nio istället. Sedan låg vi kvar och tittade på barnprogram till tio hela familjen. Mysigt att han faktiskt kan ligga still nu istället för att bara röja omkring. Sitter just nu ute på altanen och delar lite ostkaka med min son, ska straxt in och ta fram storfrukosten till mig Becca och Robban!

(Visst är det underbart när man har storhandlat och kylen är full?)


Ny bil :)

Tråkigt väder gör lätt att det blir en tråkig och inte särskilt händelserik dag. Fast jag klagar faktiskt inte, för stekhet sol är ju inte riktigt min grej. Tänkte ta en promenix till ikea och inhandla en gardinstång till sovrummet. Sedan ska jag försöka övertala Robban till en storhandling på Willys, det är god tid för det just nu. Just nu är han iväg och fixar lite saker, han bytte in våran bil igår och köpte en annan. Så nu har vi plats för två barn utan att det blir trångt och vagnen går lätt in i bagaeluckan eftersom det är kombi. Känns tryggare än den lilla blå bilen vi har haft.

dags att dra sig, Vincent är galen!

Viktuppgång

Hoppsan sa.. tänk att man glömmer skriva ut det man igentligen vill förneka. Men som inte går att undvika.. min VIKT, jag vägde mig på Mvc och det var andra gången sedan jag blev gravid. I v.11 när jag var på inskrivning vägde jag 65kilo hade då bara gått upp 1kilo från "startvikt" (hade lite kvar från Vincent). Kan ni gissa hur många pannor jag gått upp nu? Under graviditeten med Vincent gick jag upp totalt 22 kilo.. 60 till 82. Eller vid inskrivningen vägde jag nog lite mer än det men jaja glöm det. Idag väger jag 71,5 och är i v.29, har alltså gått upp 6,5 kilo sedan inskrivningen. Har svårt att tänka mig att jag ska gå upp yttligare 10 kilo.. är det möjligt under de 10 kommande veckorna? Minns inte hur mycket jag ökade i vikt i slutet sist..

Jag har vågskräck men den här gången kändes det helt OK! Hur najs vore det inte om vi delar 6,5/3 och lägger på mig ca 2 kilo till eftersom jag gått 3/4 av tiden :D.. i Wish


Tjejmidddag :)

Blev lite av ett födelsedagsfirande igår istället. Jag och några tjejkompisar hade grillmys här hemma, vi åt god mat och drack vin (alkoholfritt för mig såklart!). För första gången utnyttjades verkligen altanen till fullo på kvällen, så himla skönt att sitta ute. Det måste göras oftare, får köpa en bra bok som jag kan sitta och stäckläsa på kvällarna. Det blev riktigt sent i säng och upp rätt tidigt, vilade dock lite mer än en timme med Vincent så jag ska inte klaga. Vet inte riktigt vad som görs idag, skulle ha träffat min mamma men hon var tvungen att åka till sjukhuset. Min bror bröt foten igår och ska opereras idag, dont drink and skate!

Jaja, hur som.. jag vill tacka för en enormt trevlig kväll igår <3


MVC

Vad mysigt det var att gå till Mvc igår. Hörde bebisens hjärtljud för första gången, de var jättefina och låg på 155slag/minut. Magens mått låg på 27cm och följde kurvan jättebra. Fick även modeskapsintyget som ska skickas in.. OCH papprena som ska med till förlossningen. Nästa besök är i v.31 för oss, längtar! Utöver järnbrist var det skönt att allt såg ut som det skulle, alltid samma lättnad att gå ifrån mödravården med ett lugn. Så nu gäller det bara att stoppa i sig en järntablett om dagen och hoppas på att det går upp till nästa besök!


Godmorgon!

Verkar bli en fin dag idag, hoppa det håller i sig. Ikväll blir det grillmys med lite vänner här hemma. Måste tacka Vincent för ännu en sovmorgon, idag gick vi upp 8.30! Ska börja städa i ordning lite här hemma nu för klockan 13.00 ska jag vara på MVC. Jag är inne i v.29 och har BARA varit på inskrivning på Mvc. Missade min tid sist, om jag ens fick någon. Så det ska bli spännande att äntligen få höra det lilla hjärtat slå!

Gårdagen var inte så händelserik, åkte till solna och träffade mamma en stund bara. Sedan blev det lite tennis sent på kvällen. Vi flyttade över Vincent till vagnen så fick han sova ute i friska luften. Inte mycket mer än så!

Längtar tills jag har min kamera så att jag kan uppdatera med lite fina bilder och inte bara tråkig text..håll ut!


18/7-08 På en dag förändrades allt.

Igår var det två år sedan jag fick beskedet att jag var gravid. Jag hämtade ut mina extremt höga klackskor som skickats från usa (som jag dessvärre aldrig har använt), åkte hem och köpte ett graviditetstest. Gick över till Jossan där även min mamma var och pissade på stickan. + DIREKT! Jag minns alla tankar som snurrade i huvudet och gjorde mig galen. Behålla? Inte behålla? Redo? Inte redo? Jag valde att tänka fast jag nog egentligen redan visste hur det skulle bli. Lade fylla, fest och ciggaretter på hyllan tills jag tagit ett beslut. Och där så slutade mitt liv som den där partytjejen som gärna drack lite för mycket och sjöng och härjade med vännerna. Började istället ställa in mig på vad som skulle komma. Försökte jobba så mycket som möjligt för att få ihop en okej summa att grunda föräldrapenningen på. Försökte också att bara få vara gravid och må bra trots att det var en mycket jobbig period i mitt liv. Tänk att man kan känna så mycket lycka och olycka på en och samma gång. Jag har nog aldrig någonsin känt mig så ensam som då, hormonrubbningar, tuffa ord och vänner som försvann. Men ändå var det för den där "Lillen" som bosatt sig i mig jag gick igenom allt detta. Jag hade ingen aning om vem den lilla människan var. Det jag visste var att det levde någon i mig och att jag tillslut skulle bli mamma. 

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, JAG ÄR SÅ HIMLA GLAD FÖR MITT BESLUT OCH DET VAR SÅ VÄRT ALLT. Vincent är det finaste jag har och får mig så lycklig, även fast jag vissa dagar vill slita av mig håret. Tänk att de nu var två år sedan som jag tog det bästa beslutet i mitt liv. Tänk om jag gjort annorlunda.. 

Då kanske jag hade varit ute och haft så satans kul och firat min födelsedag med lite för mycket alkohol vänner och skratt. Men inte haft det finaste här i livet, det som jag värdesätter mest och den som står mig närmst  i hjärtat. Då har jag hellre en pissdålig födelsedag och en son som säger mamma och ger mig en puss imorgonbitti när han vaknar!
 


Orka fylla år

Haha, vilken dötrist födelsedag. Om jag nu får vara lite bitter som vanligt. Vart tog all livsglädje och älska livet alla dagar i veckan vägen? Jag är tröttare än tröttast mest hela tiden och idag har vi väl typ gjort nada. Eller vi åkte ner till badet ett tag mitt på dagen men annars typ bara dött här hemma. Var meningen att vi skulle äta middag ute men det blev det inget av heller. WOHO! Alla är så tjurskalliga, inklusive jag. Har dock fått massvis med gratulationer och önskningar om en underbar dag. Tack för alla grattis men en underbar dag kan jag knappast kalla det. Men hade inte direkt räknat med att fira mig för den delen heller!

Får nöja mig med att dagen startade bra med sovmorgon och hoppas på att den slutar bra med god hemlagad mat och filmtittande.


Vincent gav sovmorgon i present!

Alltså vet min fina underbara helt fantastiska son att jag fyller år idag? Sovmorgon fram till 08.50, naaajs!

snark..

Kan knappast påstå att järntabletten fått mig piggare. Jag känner mig matt och slö i hela kroppen. Tänk om man skulle kunna få sova tjugofyra timmar i streck. Antar att jag måste käka de här djävulstabletterna några dagar innan järnvärdet går upp och gör mig lite piggare. Gnäll gnäll gnäll..

Drabbades dessutom av matkoma nu efter lunchen, pust stön urk. Ska ut och ringa till min lilla älskling och sedan sätta igång och jobba igen!


Jag avlider..

Jag är så satans trött, fick till och med sova en timme extra imorse. Känns som att jag går runt i sömnkoma, kanske måste jag peta i mig de där järntabletterna ändå? Min barnmorska kommer ändå läxa upp mig om jag inte har lite bättre järnvärde än sist. Ska dit på onsdag och jobbar till klockan 19.30 ikväll, bäst att ta de där jäkla tabletterna. Avskyr dem.

Drar mot jobbet om en halvtimme så ska busa med min skrutt nu. Önskar att dagen går snabbt trots brist på folk!


Saknat Vincent idag..

Hemma från jobbet, älsklingarna kom och hämtade mig som vanligt. Var ovanligt trött idag även fast jag inte sovit mindre än vanligt. Det var jättelungt på jobbet men tiden gick rätt snabbt ändå. Jobbade öppning till stängning idag och så blir det framöver nu under sommaren (på lördagar). Nu ska jag mysa gärnet med världens goaste unge som fortfarande är vaken! Känns som att jag saknat honom extra mycket idag.


Gondolen




Dagen spenderades hemma och ute på altanen. Kvällen i slussen uppe på Gondolen, där vi åt riktigt god mat och firade R's mormors man. Vincent var riktigt jobbigt under näst intill hela middagen. Det lös bus i ögonen och vi kunde inte få stopp på honom. Inte sitta i barnstoln och inte vara tyst, OMÖJLIGT. Trots att han fick in egen mat som bestod av en supergod lax med färskpotatis och sås. Laxen var god en liten stund, sedan skulle den ned i golvet. Vincents farmor tog honom mesta dels av tiden och lär mig sitta och äta i lugn och ro. Väldigt skönt och det är jag tacksam för. Att ta med barn på fina och dyra resturanger är ju inget att hurra för direkt men vi kom ju levande där ifrån, haha. Mätta och belåtna efter otroligt god och vällagad mat. Jag tog Laminnerlårfilè med kantarellrisotto, R tog hummer med mango salsa till förätt och hälleflundrafilè till varmrätt och Vincent fick ångkokt lax med färskpotatis och sås. Rekomenderar varmt att äta där om man vill lägga lite extra pengar på bra mat. Dock är ett tips att läna ungarna hemma!!!


Nu ska jag krypa ner i sängen, jobbhelgen väntar!


SÅ STOLT!

Jag är så stolt över att vara Vincents mamma, mitt fina lilla barn. Han är inte bara ett litet monster som älskar att busa och göra hyss, vilket är charmigt det med. Trots att jag ofta får ett lass makaroner, mjöl, socker på hela köksgolvet. Han lär sig också nya saker hela tiden, det jag visar honom tar han till sig. Man ser hur han skiner upp då han lärt sig något nytt. Just nu visar han gärna vart olika kroppsdelar sitter. Jag frågar t.ex. "Vart är näsan?" och han pekar på den. Det han kan klockrent är:

Huvud
öga
Näsa
Mun
Mage 
Fot
  

Öron blir lätt ögon haha :p


Barnfri = städa

Varför blir man så satans trött då det är dags att städa? Sätter mig hellre här och klickar mig runt lite. Robban tog med Vincent till sitt jobb för att fixa lite papper. Så jag ska passa på att städa undan och göra lite fint här hemma.

Det är kanonväder idag, inte kallt..inte för varmt.. inte för kvavt.. och svalt!!! UNDERBART!
(Fast klockan är ju bara nio :p)


Blå lagunen

Skönt att bli väckt klockan 07.20 istället för 05.00, men brukar ju ha tur eftersom Vincent oftast somnar om. Hade verkligen inte tid att blogga igår eftersom det var full fart hela dagen. När vi kom hem var det långt över läggdags för Vincent och vi var extremt trötta. Robban fick något ryck och bestämde kvällen innan att vi skulle sitta i bilen kl.7.15 och åka till blå lagunen ute på ekerö. Sagt och gjort så var vi framme där klockan 08.00 och hade några mysiga timmar i solen och det fina vattnet. Vincent badar som vanligt och tycker att det är superskoj. Åkte hem redan straxt efter lunch. När vi kom hem vilade jag och Vincent i nästan tre timmar, så jäkla skönt. Sedan snabbt upp och iväg till Vincents fafar där faster Helene från London väntade. Vi badade i poolen och grillade och åt massa god mat. Nu vill Vincent vara mer i poolen än på land, min lilla firre!

Vet inte riktigt vad dagens planer blir, bada skulle vara skönt. Annars klarar jag inte av värmen alls, Funkar ju skapligt med svalkande vatten. Ikväll blir det middag på Gondolen i slussen med R's släkt!


GI-metoden

Ååh jag är så redo att börja köra min diet, det blir självklart GI-metoden. Det är det bästa jag kört tidigare och då har jag testat en del. Kommer ihåg att jag höll på som fan med olika metoder innan jag blev gravid med Vincent. Skulle promt ner från mina 60kilo till 55, vilket INTE är målet den här gången. När jag bestämde mig för att gå ner i vikt efter min graviditet med Vincent gick det så mycket snabbare än då jag hängde på gymmet och näst intill svälte mig själv. Allt pga underbara GI-metoden! Ni som hängt med kanske minns att jag gick ner 6kilo på endast 5 veckor (utan träning), MEN blev sedan gravid igen och fick avbryta.

Håller på att knepa och knåpa på en idèlista, när det gäller mat alltså. Tänkte dela med mig av det jag än så länge skrivit ned. Ni som funderat på att köra igång tidigare kanske får lite mattips och motivation.



Kycklingfilè m. keso & ruccolasallad

Kycklingfilè m. fetaoströra, stekt zuccini & paprika

Kycklingspett m. fetaostsallad

Grillat kyckling m. keso (Tips: Keso grillad paprika)

Fetaostbiffar m. champinjonsås och sallad

Tacofärs med stekta grönsaker och gräddfil

Fisk m. skagenröra & ruccolasallad

Omelett - Fetaost, brocoli & soltorkadtomat
-ost, skinka & zuccini

Grillas lax m.pepparrotskräm & sallad

Kassler med ananas och ostöverdrag

Tomat & mozarella sallad

Ägg & bacon

Avokadohalvor m. tonfiskröra alt. Skagenröra

Grillad hamburgare m extra mycket ost (utan bröd)

Brièfylld fläskfile m. stekta grönsaker

Grekisksallad




Min Fina son



<3


Sitta på bordet och kolla barnprogram is the shit!


Varför sova när man kan snacka

Godmorgon, här har det ätits vaniljyogurt med musli och Vincent är mitt uppe i barnprogramstittandet. Vincent har varit en bråkstake när det gäller sovbiten. Han nattades av sin pappa igår runt 19-tiden och vaknade lite mer än en timme senare. VÄGRADE somna om trots extra vällingflarra, Jag och R fick skifta "nattningspass" för att det tog sådan tid. När jag gjorde det sista försöket låg han i alla fall kvar i sängen men ville ge bort nappen och snacka massa goja. Tillslut gick vi upp och Vincent fick vara vaken, han vann den matchen. Vid halv tolv lyckades han somna igen och jag smög ut ur hans rum. Man tycker ju att han borde såva extra länge då, men han vaknade tidigare än någonsin...hör och häpna 04.13! Trodde att det var kört eftersom han sprang upp och greppade första bästa leksak. Testade med ÄNNU en vällingflaska och han somna direkt, SKÖNT! Eftersom jag inte hade mobilen inne på hans rum så sov jag jättedåligt, är så rädd för att försova mig. (Vi har ett viktigt möte idag). Så jag skulle promt upp för att titta vad klockan var, dessvärre var den bara straxt efter sju och Vincent vaknade när jag öppnade dörren. Men tack vare barnprogram så är mornarna lugna och sköna.  

Efter mötet får vi se om det blir lite bad i Rålis igen, min mamma kanske skulle dit. Så vi får se vad dagen bjuder på.

HAHA, BTW.. Så drömde jag att jag fick en systemkamera av R i födelsedagspresent. Blev lite arg för att jag inte fick den jag ville ha men gillade läget ändå. Tills jag satte på objektivet och kameran såg ut som en hårfön..Vilken mardröm :p


Försöka andas.. eller typ börja städa..?

Lilla älsklingen sover, för andra gången idag. Det blir två sovpass när det är såhär varmt ute, vi vaknar tidigare och blir tröttare av hettan. Jag sitter här och försöker andas ut, dagen har varit rent ut sagt förjävlig. På alla tänkbara sätt. Måste ta tag i disken och försöka plocka undan och rensa lite, får se hur mycket jag hinner medans han sover. Det går inte så bra när han ska hjälpa till, han bara slängde allt som kom i hans väg i den stora svarta sopäcken. Det blev liksom att jag fick plocka upp istället för att slänga ned, haha.

Skulle dock inte förvåna mig om jag ramlar av en pall och bryter foten, det känns lite som att det är en sån dag. Allt går fel och ingenting går som det ska. Jag är väl överkänslig också men ibland når allt en gräns.

Hoppas ni som kan vara ute i solen har en jättemysig dag! :)


Ont i hjärtat

Jag kan inte sluta gråta, mitt hjärta stannade till för några sekunder. Jag såg det värsta tänkbara framför mig och kan inte sluta tänka.. tänk OM. Aldrig har jag blivit så rädd och brutit ihop tidigare. Jag vågar inte skriva vad som hänt för jag känner mig så otroligt dålig.


VÄLKOMMEN TILL VÄRLDEN ANGELINA!

ETT STORT GRATTIS TILL ATOUSA SOM IDAG FÖDDE MIRABELLES LILLASYSTER ANGELINA.
EN LITEN TJEJ PÅ 3110G & 48CM!


En hel dag i Rålis

Vi tog vårt pick och pack och drog iväg till Rålis, med ett snabbt stopp i solna. Mötte upp mamma och köpte nya badbyxor och flipflops till Vincent. Sedan åkte jag och Amanda till Rålis och la oss, Vincent älskade att springa och leka längst stranden. Skitbra med ett långgrunt badställe! Tack för en jättemysig dag.


Amanda och Vincent delar glass



Svårt att få med Vincent på bild!


05.16? NEEEEEEEJ!

Ett uppvaknande ser ungefär ut såhär: Vincent vrider på sig lite, sätter sig upp och börjar snacka. Ålar sig ner från sängen om ingen av mig och R orkar snacka tillbaka. SPRINGER ut i vardagsrummet för att se om det möjligtvis finns något gott på bordet. Har hänt ibland att det kan stå något kvar från kvällen innan. Då är det bara att gå upp och springa efter, fort om man vet att något möjligtvis står kvar. Imorse valde jag dock att titta på klockan först, den stod på 05.16 INTE OKEJ! Sa till Vincent att vi skulle sova, så jag gjorde välling och så knallade vi in på hans rum. Efter massa stirr i taket somnade även han om, så där hade jag tur!

Nästa uppvak var vid nio, så jag är mer än nöjd! Dagens blaner var att träffa amanda för att åka iväg och bada. Det är dock rätt mulet ute, men för mig är det nog skönt med ett dopp ändå. Ska höra mig för lite å se vad som väntar.


Mamma & Pappa <3

På tal om föräldrar! Sedan jag blev gravid med Vincent har jag fått en så mycket bättre kontakt med min mamma och pappa. Jag har visserligen alltid kunnat prata med dem båda om nästintill allt. Har sedan tidig ålder varit ärlig och öppen med vad jag gjort, oavsett om de gillat det eller inte. Ingen förälder tycker om att sitt barn är ute och super i fjortonårsåldern, katastrofalt skulle jag tycka (Nu när jag själv är mamma). De har aldrig tillåtit mig till det och gett sitt godkännande, men jag kunde alltid ringa om något var på tok eller behövde sällskap hem. De ville veta vart jag var istället för att jag skulle ljuga för dem. Jag har aldrig varit för rädd för att berätta, även om jag vet att mina föräldrar mått dåligt och haft sömnlösa nätter. Jag var en riktigt jobbig dotter under en period men blev "lugnare" då jag skaffade pojkvän (R&JAG träffades när jag var 15). Nu handlar det definitivt inte bara om mina tidiga fyllor och sena nätter utan en rad andra saker också. När jag blev gravid fick jag höra från vänner att de aldrig skulle våga berätta för sina föräldrar och saker som "Min mamma skulle döööda mig". Jag blev gravid i tidig ålder och berättade det för både mamma och pappa, för att jag behövde dem vid min sida. Jag gjorde en abort men jag vet att dem hade stöttat mig vilket som. Kanske inte gillat det, men stöttat och funnits där för min skull och mitt bästa. När jag blev gravid med Vincent och berättade att jag inte tänkte genomgå en abort igen så sa de båda "Vill du behålla barnet så har du mitt stöd, vill du göra abort har du det med". De båda har verkligen hållt sina ord och jag har kommit dem båda så mycket närmare. När många vänner försvann under graviditeten fanns min stöttande familj fortfarande kvar, precis som det ska vara. De längtade efter sitt barnbarn och trodde mitt ord när jag sa att jag skulle bli en mycket bra mamma. Jag väckte nog också min pappas och Sussies planer på att få ett barn tillsammans, som de tidigare lagt på hyllan. Om inte Vincent fanns kanske min fina lillebror inte heller skulle kommit till världen. Allt har verkligen sin mening.

...Jag pratar med både mamma och pappa dagligen. Ofta finns det ingen speciell anledning till att vi hörs av, bara för att prata med varandra och checka läget. Går det en dag utan att vi ringer varandra känns det dagen där på som om vi inte pratat på länge. Minns att min pappa tyckte att jag var så dålig på att höra av mig förr, kanske för att det bara var jag, jag, jag. Allt kretsade kring mig och mina vänner och allt roligt som hörde till. Inte hade jag tid att umgås eller pratas vid med dem hela tiden. Men när det väl gällde visste jag ju att dem ställde upp, jag tog dem förgivet helt enkelt.

Jag är innerligt glad att vi har den relationen som vi har idag. I ALLA lägen så vet jag att jag kan prata med dem. Jag har haft en del jobbiga perioder sedan jag blev gravid med Vincent. Det är dem jag gråter ut hos och finner tröst och uppmuntrande ord. Jag uppskattar också att de är ärliga mot mig och inte bara håller mig bakom ryggen. Tar jag ett beslut som de vet är tufft så säger dem det också, allt är inte lätt bara för att jag valt den vägen. Men aldrig skulle de säga att det är något som jag inte skulle klara av och misstro mig innan jag bevisat motsattsen. Mina föräldrar tror på mig och det är guld värt!


Mamma & Pappa - JAG ÄLSKAR ER!






Har Din relation till dina föräldrar förändrats efter att du fått barn?
Skulle du våga berätta om eventuell graviditet utan att vara rädd för hur de skulle reagera?


INTE badkruka!

Lillkillen sover för natten och jag har precis bosatt mig i soffan. Får bli en enkel middag när Robban kommer hem. Vi har spenderat hela dagen hemma hos Vincents farfar, även min pappa och lillebror kom dit. Jag har klarat av dagen tack vare poolen och parasollet. Idag var Vincent inte det minsta feg och badade nästan hela tiden. Roligast av allt tyckte han var att slänga sig i från kanten och tas emot i vattnet. Nu är man lagom mör för att bara ligga och ta det lugnt och ladda för en dag imorgon. Får se vad vi hittar på då, min mamma kom hem från Grekland idag så det kanske blir en tripp till Solna.

Jaja, blir en fotbollskväll i alla fall!


Vilket underbart ljud...

Först bajsattack och sedan det underbara ljudet av ett helt paket snabbmakaroner som åker ut på golvet. Förutom sovmorgon börjar ju denna dag kanon, NOT! Behöver jag ens påpeka att dammsugaren blev full, haha. Tjock mamma krypandes på golvet med världens minsta sopskyffel, yeeey! :)


bajsattack

Sådär, nu är jag vaken igen. Vet inte riktigt när jag somnade, vågade inte titta på klockan.. men om jag gissar var den runt halv fyra. Är förvånandsvärt pigg just nu, men tröttheten kommer väl inom kort. Vincent var i alla fall så snäll och lät mig sova till 08.17 för att vara exakt. SÅ mycket bättre än 6.50 som är hans nýa rutin. Så jag blev glatt överaskad.

OKEJ, andas..! Fick precis ta hand om en bajsattack. Överfull BAJSblöja och massa bajs på soffan, tackar igen mig själv för det smarta valet att välja skinnsoffa. Fick bli en akutdusch för Vincent och fram med våtservetter och rengöringsmedel för mig. För två år sedan kunde jag knappt ta upp hundskit, snacka om att ha blivit härdad!


")(#="?!`!`?!)"@"02+!!!!!!!

KAN INTE SOVA, SÅ JÄVLA IRRITERANDE. VILL BARA SOMNA OCH VAKNA NÅGORLUNDA PIGG NÄR VINCENT VÄCKER MIG KLOCKAN SJU. KROPPEN KÄNNS KONSTIG OCH RASTLÖS, VRIDER OCH VÄNDER PÅ MIG HELA TIDEN. ÅÅH ARGH!


miss my mama

Ville bara notera att jag saknar mor min. Det är så fruktansvärt tomt att inte kunna ringa och säga hej, eller bara för att fördriva lite tid i väntan på buss eller tåg. Pratades vid imorse, hon var så sugen på att stanna kvar några dagar extra nere på Rhodos. De skulle prata med Ving och se om det gick att fixa, en norrman hade tydligen gjort det. Men jag tycker att det är dags och ta deras pick å pack och komma hem. HALLÅ, vi har ju exotisk värme här hemma!



Varit och badat!

Idag har vädret varit underbart (Om man för klaga.. så lite för kvavt) Jag älskar att det legat moln på inprincip hela himlen. Vi åkte till Robbans pappa och badade i poolen, grillade och åt jordgubbar med glass. Det var så svalkande och behagligt en lång stund efter att man klivit upp. Så idag har jag kunnat vistas ute nästan hela dagen, WOHO! Vincent vågade bada med oss när både jag och R var i, annars är han rätt feg.  Det var jätteskoj att bada när han fick ha en vattenpistol och skjuta på alla, mindre skoj utan. . mest gnäll.


Just nu sover Vincent och R är och spelar tennis, så jag ligger i soffan och snaskar på lite godis från igårkväll.


Smilebox, photoscape & Picasa 3

Det var någon som undrade vilka program jag använder när jag redigerar bilder och gör collage. Använder några olika ska visa några exempel!

(Klicka för större bild)
Till detta scrapbooking collage har jag använt smilebox. Sökte efter scrapbooking på nätet och fann programet. Rätt skoj och man kan göra ett helt album att bläddra i! Min header är också gjord i samma program.




När jag bara ska ändra färgkontrasterna på bilderna så använder jag oftast Photoscape. Finns massor av "filter" att välja mellan men favoriten är biograf! se nedan (biograf + ljusa upp).



Picasa 3 är lätt använt och man kan göra fina collage. Har använt det till mina headers tidigare. Tex. denna:






Gravid + värme = BIG NONO!

Snart dags att krypa ner i sängen, har lovat mig själv att ligga där kl. 23.00 varje kväll men lyckas nästan aldrig. Man är trött men drar ändå ut på tiden, någon som känner igen sig? På förmiddagen så åkte jag och Vincent till min mormor och morfars kolonistuga och hälsade på. Hothothot, jag fungerar inte ute i värmen, tyvärr.. och jag känner mig som en dålig mamma. Jag vill ju ut med Vincent så att han får bada och busa massor. Måste till skansen också, han älskar ju verkligen djur men det är omöjligt för mig en varm dag. Mina hormoner är inte att leka med, jag blir helt slut direkt.. känner mig stor varm och klumpig. Idag satt jag i skuggan medans Vincent härjade omkring på tomten. Mormor och morfar blir så glada när de får träffa honom och saknar honom hela tiden.

Känns tråkigt att inte kunna lägga upp bilder, min mamma har min kamera nu när de är på rhodos. Den kan hon gott få behålla för så fort jag fyllt år så ska jag köpa en ny. Jag har bestämt mig nu! Ser verkligen fram emot att gå ut och leka fotograf och framkalla massor av fina bilder på mina barn. Tanken är att jag ska göra en vacker fotovägg i sovrummet. Där ska det hänga svartvita foton i vita ramar i olika storlekar, Det ska vara på barnens fötter, händer, läppar, när de sover och på dem tillsammans. För vad är vackare konst än sina barn?


Dagens mage :)


värmeslag..

JUST NU = Den obligatoriska morgonrutinen, dela vaniljyogurt och titta på barnprogram. Natten var jobbig, alldeles för varmt för att somna och svårt att hitta rätt sovposition. Kändes som att jag bara vred och vände på mig i timmar. Tillslut satte jag på fläkten ändå trots halsont och somnade efter det. Är ändå lagom pigg just nu vilket är skönt! Att jag håller på att bli sjuk känns aningen jobbigare.


GIIIIIIIVE ME A BREAK!!!!!!!



Idag var det nära ett nervsammanbrott för mig. Även fast det får mig att känna mig som en dålig mamma så intalar jag mig själv att det är okej. Man kan inte orka med allt hela tiden.. så är det ju. Vincent var extremt krävande och gjorde allt han inte fick göra.. om och om igen. Han har kommit in i en period då han skriker rakt ut då han inte får som han vill. Vad det än handlar om, det kan räcka med att jag står i vägen lite för honom. Han skriker, gråter, slänger sig på golvet och sprattlar med benen. Ibland vill jag bara göra likadant och skrika tillbaka eller bara gråta.. som idag. Vincent, värmen och graviditeten tog kål på mig, jag brukar ha tålamod men det blev för mycket. In i rummet och få lillskiten att sova, där låg han stilla och stirrade i taket ett bra tag. Jag låg bredvid och låssades sova men kisade för att se vad han höll på med. Vet ni vad han gör då? Han tar ut nappen och pussar mig med ett jättesmack, jag kunde inte sluta le. De där två timmarna innan var som bortglömda, straxt där efte somnade han och sov en timme. När han sov kom Jossan och Maria hit så det blev massa bus i poolen ute på altanen för Vincent när han vaknade. För en stund sedan åkte R i väg med Vincent och jag kunde sätta mig i soffan och andas ut. När jag väl sätter mig ner och tar det lugnt, det är då jag påminns om att vi väntar bebis. Den lilla krabaten där inne vaknar till liv och det är hur mysigt som helst. Det är väl mest därför det känns som att bebisen inte rör sig lika mycket som Vincent gjorde, jag får ju sällan en lugn stund. Och det är när jag ska sova som vi får lite kontakt med varandra.

Summakardemunna = Hemsk förmiddag & Kanon eftermiddag!!!


I VECKA 27

Barnet:

Nu öppnar barnet sina ögon

Vid det här laget ser barnet ut som en tunnare, mindre, rödare version av hur hon eller han kommer att se ut vid födseln. Om du skulle föda den här veckan skulle barnets överlevnadschanser vara goda. Även om barnets kropp inte har mognat helt så har barnet allt som krävs för att överleva på utsidan nu.

Nu öppnar barnet sina ögon. Barnet kan se skillnad på ljus och mörker, öppna och stänga ögonen och titta åt olika håll. Det övar sina ögonmuskler.



Mamman:

Din sista trimester

Nu är det den sista trimestern och du går in i sista fasen av graviditeten.

Nu börjar dina revben, ditt mellangärde och din mage att tryckas ihop. Den tunga magen gör att det blir jobbigare för ryggen. Nästan hälften av alla gravida kvinnor har ont i ryggen någon gång under graviditeten, och i den här veckan får många ont. Gör övningar som sträcker ut ryggmusklerna, det hjälper. Ta ett skönt varmt bad. Ömma ryggmuskler behöver lite försiktig massage. Någon i din närhet kanske skulle kunna vara så snäll och uppfylla den lilla önskningen.

Barnet är nu större i förhållande till mängden forstervatten så det är lättare att se om det är en liten armbåge eller hand som petar på dig eller om det är en liten fot.

Källa: libero.se


Dags att vakna mamma..

Alltså det är nästan inte okej att gå upp klockan 06.15....man har nog blivit lite bortskämd tidigare. TRÖTT!


love you


kärleken till vehveh och systemkameran


Nattningen gick snabbt och lillkillen sover sött, han kramar som vanligt om vehveh (Vovven) som jag köpte på ikea för ett par veckor sedan. Den är absoluta favoriten, han kan ropa efter vehveh när han är ledsen, till och med i sömnen har han ropat efter den. Har han inte sett vehveh på hela dagen och man tar fram den springer han  och kramar om den hårt och säger kärleksfullt "veeehveeeh..veeehveeeh". Det är kärlek till den där byrackarn alltså.

Jag kikar runt efter en systemkamera, eller jag kikar väl på en speciell kamera. När jag väl börjat leta så har jag blivit kräsen på vägen. De har ju helt ok erbjudanden på Nikon och Canon lite överallt just nu (ca 4000). Men de är så stora och klumpiga, jag vill kunna ha med mig min kamera överallt. Med en sådan blir det nog lätt att man inte "orkar" ta med den och låter den ligga hemma istället. Sedan skulle jag ju inte tacka nej till en mer kompakt modell som är både mindre och snyggare. Jag har svårt att släppa den pärlan som jag hittat, trist att de skrivit att objektiv ingick när det inte gjorde det. Den känns lite saftig nu.. men jag har kikat massor på youtube och blir bara mer och mer sugen. Okej, vi säger såhär...hittar jag en vit i sverige så är det GIVET!


Kommer nog älska den här som Vincent älskar vehveh <3


middag

Vincent sitter här bredvid och äter middag, han äter med egen gaffel på en egen tallrik och ser så stolt ut. Ibland försöker han mata mig men jag tackar nej och han äter glatt upp det själv. Idag fick det bli kötttortelini med pasta carbonarasås, ännu en ny favorit. Nu blir det ett bad och sedan en flarra välling straxt efter klockan sju. När R kommer hem sover förmodligen Vincent och då ska detg rillas hamburgare. Sen tänkte jag ta lite egen tid och unna mig en lååååång dusch. :)

DU & JAG


lite rörigt

Leker lite med designen, men diskmaskinen skriker om att bli fylld. Vincent sover så jag måste passa på!

Up and downs...

Åter igen en rätt tråkig och rastlös dag, igår hade jag verkligen ångest när det gällde att hitta på något. Gick bara ut i parken med Vincent men bestämde mig sedan för att åka och möta upp Sussie och min lillebror. Efter långa promenader så åkte vi vidare hem till dem och pappa hade ordnat middag, GI-middag. De har börjat banta och gud vad jag känner att jag är redo för GI, men det återstår tre månader på graviditeten först. Hur som helst så tog jag tåget hem och var hemma vid åtta, då tajmade jag och R in varandra eftersom han ändå skulle iväg och fiska efter jobbet.

Idag känns ungefär likadan, jag orkar inte åka iväg någonstans. Brukar bli såhär när vädret är som idag, men ändå så kan jag inte annat än tycka att det är skönt. Solen tar dö på mig, jag funkar inte i den värmen som det har varit senaste dagarna. Så det var ju perfekt att jobba för mig. Men visst är vädret något som alltid går att klaga på, så trist egentligen.. för varmt, för kallt, för kvavt, för blåsigt osv osv.

Visst har jag lite planer för dagen, dock inomhus. Just nu har vi tagis en liten paus från våran "disko-städning". Vincent dansar och hjälper till lite, typ plockar småskit och slänger i en påse. Men det är sött att han ser så glad och stolt ut när han hjälper till och får cred för det. Har tänkt gå ner och tvätta två maskiner nere i spontanis då vi är klara här uppe, i fall det är lediga. Sedan så ska vi gå ut till fotbollsplanen och sparka boll så att Vincent aktiveras lite också. Så ser dagens planer ut.. lagom skoj men väl behövligt!!!


God morgon!

Morgon mys = den obligatoriska vanilj yoggin med musli och barnprogram. Förut kunde Vincent aldrig sitta stilla mer än någon minut, nu funkar det.. rätt så länge till och med. Eftersom lillskiten vaknade klockan sju är det snart vila som gäller. Klockan 6.50 är tydligen den nya tiden att stiga upp, åtta var väl alldeles perfekt? tydligen inte.. :p

Inga planer för dagen än, igår blev det en tripp hem till pappa och blev kvar över middag. Måste ringa MVC idag, har inte fått någon tidän, sist jag var där var i v11...


97 dagar kvar!

Nemen ser man på? Nu har vi till och med tagit oss förbi 100 dagars strecket jag och pyret. Som jag har tittat på den där lilla bebisrutan här på sidan och VIPS så är vi nere på 97 dagar till BF! Och om fem dagar är det exakt 3 månader till dagen då man gått i "mål". Då det är riktigt nära om han inte redan tagit sitt pick o pack och kommit ut till oss...

Alltså.. tre månader är ju som en piss i havet. Hjälp.. snart är man tvåbarnsmamma :D :/

dags att gå upp och jobba igen, lunchen är slut.

Ops. i did it again.........

KAN JAG INTE BARA SLUTA LÄGGA SAKER PÅ BILTAKET? TYDLIGEN INTE! SIST VAR DET PLÅNBOKEN MED ALLA KORT I OCH IMORSE VAR DET MOBILTELEFONEN. GISSA OM JAG BLIR TRÖTT PÅ MIG SJÄLV? JAAA, VIRRPANNA NR1. JAG FUNKAR INTE SOM GRAVID, INTE SOM AMMANDES HELLER FÖR DEN DELEN. SEDAN HAR MAN TVÅ BARN ATT HÅLLA KOLL PÅ, HUR SKA MAN DÅ KUNNA HA KOLL PÅ SIOG SJÄLV OCH SINA EGNA SAKER? PUUUH.

MEN SOM TUR VAR HITTADE EN MAN MIN MOBIL PÅ GATAN OCH SVARADE NÄR JAG RINGDE DEN. HAN SKULLE VARA SÅ SNÄLL OCH DROPPA DEN I VÅRAT BREVINKAST EFTERSOM HAN SÖKT MITT NUMMER OCH ADRESS PÅ ENIRO. DENNA GÅNG HADE JAG TUR :)!!!!

NU LUNCH, SEDAN BACK TO WOOORKIE.


konsten att inte somna..

Blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Planen var att somna med Vincent vid klockan åtta, men eftersom R skulle se fotbollen hemma så ville jag vara vaken och se den med honom. Tycker att det är så mycket mer spännande då han satsat pengar på matchen. Vi båda lägger oss för att natta lillkillen som typ vägrar somna, att ligga och stirra i taket och dra i våra ögonlock var betydligt roligare. Tillslut är det Vincent som har nattat oss istället, som tur var somnade han tid nog också. Bara det att vi vaknar upp 1½ timma senare och inser att det är halvlek och att konsum stängt. Fick bli ett samtal till pizzerian eftersom det kändes lagom kul att ställa sig vid spisen trött och irriterad. Jag hamnar alltid i något skumt mode när jag somnar sådär, allt går så trögt och jag känner mig apatisk. Jaja, hur som så blev det rubbningar i min plan..jag hoppas verkligen att jag kan somna trots min nap. Behöver verkligen vara pigg på jobbet imorgon.

Dagen bestod av shopping med mammsen, trevligt för mig och kul för Vincent att ha umgåts med mormor tre dagar i rad. Kommer bli lite tomt kommande vecka då de är på Rhodos!


sovmorgon? skulle inte tro det..

FY vilken morgon det blev. Och hur dumt är det inte av mig att somna runt två i natt när jag vet att jag måste upp oavsett om jag vill eller inte. Vincent somnade sent igår, straxt efter nio tror jag klockan var. Becca skulle komma så han fick vara vaken en halvtimme med henne, då hoppas man alltid på att få sova lite längre på morgonen. Men nästan alltid så vaknar han tidigare än vanligt då han kommit i säng senare kvällen innan. Om han somnar runt 19 så vaknar han oftast mellan halv åtta och åtta. Idag ville han upp 6.45, det ville absolut inte jag.. men vad ska man göra liksom, förutom att skylla sig själv. Vincent var överdrivet pigg och på bushumör och jag höll på att somna till i soffan gång på gång. Ni vet när ögonen typ rullar omkring och man är tvungen att kämpa emot. Vid halv nio nickar jag till och mäker att jag visst somnat för några sekunder. Då hade skitungen hunnit få ner saltet som stod på köksbordet och hällt ut burken över mattan, böööööhsuuuckstööön bara att börja jobba. Becca skulle upp (sov i Vincents rum) och jag testade lyckan där inne istället. Efter lite lek så la han sig ner och somnade bredvid mig, så vi sov en timme medan Becca gjorde sig klar för att åka till jobbet. Den timmen gav mig mycket, nu är jag väl lagom back on track och redo för dagen. Men ikväll blir det tidigt i säng, jobbhelgen väntar!

Mamma är här när som helst och vi ska åka och köpa en dator och jag ska titta lite mer på systemkameror. Jag tror att jag har bestämt mig för vilken det blir så nu är det bara pengarna som fattas. Så ni vet så fyller jag år den 19 juli så era bidrag kan ni sätta in på kontonummer 890719... ne skoja bara :P! Kameran ska vara inköpt innan bebben kommer i alla fall därför önskar jag mig inget annat utav min släkt och familj.

Innan vi åker iväg för lite shopping så ska jag göra mammsen fin i håret, hon och hennes kille åker på en sista minuten till Rhodos söndag morgon. Skönt för dem att göra en spontanresa bara sådär eftersom han går på semester idag. Det skulle egentligen varit en överaskning ända fram tills imorgon men mamma kunde inte hålla sig och gav kuveret med biljetterna i redan igår! Jag är så glad för deras skull :)


händelserik dag

Blev mycket spring idag ändå. Efter att ha pratat med mamma på morgonen så blev det akut in till stan för att boka en resa på Vings kontor. Sedan gick vi och käkade kina/sushi buffè, man blir alltid så satans mätt. Efter en sådan måltid vill man inte se en buffè på riktigt länge. Det går dock över när mättnaden lägger sig, jag och R var ju på buffè tidigare i veckan till och med. Efter maten så rullade vi där ifrån in till onoff och expert för att kika på datorer och systemkameror. Imorgon ska det kikas ännu mer och mammas hår ska färgas inför resan.

Nu film med R och bästa Becca :)

gäsp

                                  
I säng sent och uppe tidigt, trött mamma. Tråkigt väder, vad gör vi av denna dag?


livsglädje


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!