kostar att leva

Har precis betalat räkningar och suttit med en klump i magen tills signerandet. Usch, fan vad det ska kosta och tråkigt nog fick R en liten Lön eftersom hans sjukdagar inte hann bli inräknade. Men det gick vägen endå, ikväll blir det till att handla blöjor och välling sedan snåla med pengarna. Det klarar vi!

Ska snart göra lite lunch eftersom Vincent somnade innan idag, annars brukar vi alltid vila efter. Jag är fortfarande mätt på de fantastiskt goda pannkakorna, så det blir väl bara nån knäckemacka för mig.

Är det normalt att ha ungefär 17.000 i räkningar?


Yesterday's love ♥


vi passar på att njuta lite..


 
Eftersom det var så gott igår lyxade vi till det med pannkakor idag igen. Men vi skyller på att måndagar är som söndagar för oss :). Imorgon blir det hälsosam mat igen!


Värsta fyndet!

Okej, dålig update från min sida. Har knappt tänkt på att blogga under helgen, rätt skönt. I lördags var det kalas för lillebror eftersom han blev sjuk helgen innan. Innan kalaset var det brottom brottom till kista för att inhandla en sak, mer om det längre ner. Anlände till kalaset straxt innan 13.00 och kom hem 20.00 på kvällen. Kul för Vincent med massa bus och mysigt att umgås med familj. Söndagen skulle spenderas i bros äventyrsbad m. Atousa + barn. Men jag vaknade med ont i halsen och kände mig hängig.

Istället tog vi oss en liten trip ner till vattnet och grillade/stekte American pancakes på den öppna elden. Vincent bara myser när vi gör sådant och det är härligt med lite familjetid. Men tog inte särskilt lång tid innan både tår och händer var frusna och vi begav oss hemåt. Väl hemma blev det vila för oss alla och sedan kom barnens farmor på besök en stund!


Jag gjorde världens fynd på BR LEKSAKER i lördags. Helt sinnesjukt. Eftersom Vincent ÄLSKAR Toy story filmen och ska se den MINST två grr/dag så gick jag in för att kika efter leksaker på hemsidan. Har sett dem förut men de är så satans dyra. Woody dockan kostar 699:- och Buzz kostar antingen 999:- eller 1199 beroende på radiostyrd eller inte. Det är lite väl saftigt för en leksak så jag skulle in och kolla efter någon mindre docka från filmen. Ser då att det är TOOOOKREA på sortimentet. Woody kostar 249:- istället för 699:- och Buzz (1199:-) kostar 349:- så det är bara att klä på barnen ringa BR (de va snälla och la undan trots rean) och fort fort till kista. Som tur var så sov Vincent när jag kom fram annars hade han gått bananas där inne. Så nu har jag köpt födelsedagspresenter till Vincent för 600 kronor till ett värde av 1900:-, HUR BRA???? :D




Lunch



BIG BROTHER

Tråk tråk tråk, men mysigt att sitta och kramas med Vincent. Gårdagen blev inte som planerat, en sväng till Lifestyle tattoo i sumpan inte mycket mer. Blir IKEA idag om mamma kommer loss, kan inte åka ensam. Klickade hem grejer till mitt nya lilla projekt som startar nästa vecka. Men mer om det då!

Förresten måste jag klaga lite på Big brother, visst är det kul att de inte bara tagit in massa kåta 18åringar. Men vad i helvette har dem för problem.. "jag tänker lämna huset" bla bla bla? Igår snackade 3 om att lämna huset och den där kristna tjejen packade och stod med jackan på. Så jävla töntigt, då är det väl bara att gå? Men nej nej, uppmärksamhetsfreak är vad dom är. Skulle de gå om ingen sa ett ord om att de skulle stanna? eller skulle de sitta med svansen mellan benen och skämmas? Okej fattar att man blir freakad av att sitta ihop med den där Cilla..

Men det är väl så det ska vara provocerande och underhållande!

förevigt

Åter igen sent till dagis, som tur är gör det inget eftersom han inte missar någon samling. Idag kunde han knappt hejda sig och sprang in med understället på. Han ville inte heller komma när jag ropade tillbaka honom, fort av med tröjan och sedan in igen och stänger dörren i nyllet på morsan. Jahaja, kul att han verkar gilla att vara på dagis igen!

Dagens planer är att åka iväg till sumpan vid elva. Ska titta in i en tattoostudio, Kika pris och eventuellt tid. Möter också upp mamma där (vi har hängt mycket senaste tiden, det gillas). Sedan hämtar vi Vincent på dagis och beger oss till  IKEA idag igen. De hade 70% på en badrumsserie och vi båda behöver underskåp!

Time to go..

Vincent på 1års dagen!



Från påse till tavla




Tyckte att påsen jag fick när jag köpte kaffekokaren var så fin. Med en sax och en ram förvandlade jag den till en tavla. Att det är lite skrynkligt där bakom glaset tycker jag bara är charmigt. Dock lite snett men ska fixa bättre sedan. Vart den ska hänga har jag inte bestämt mig för. I sovrummet när det är vitmålat kanske? eller i barnens rum eller i hallen eller vid matbordet ;p


Tröttmamma

OKej, nu är man sådär trött som man förtjänar. Det blev sent igår somnade inte förns mellan halv två och två. Magen ekade tom så jag var tvungen att ta en macka innan jag kunde somna. Det går verkligen inte att somna på tom mage typ, hur trött man än är.

Nu måste jag öka takten och få iväg Vincent till dagis, men -15 'c får mig att vilja krypa ner under täcket igen. Hade i tankarna att ta en långpromenad men jag vet inte längre, inte så lockande. Måste köpa en ram från ikea, hittade en mysig sak att rama in och hja i sovrummet, förmedla lite käääärlek.

Så typiskt att mjölken är slut, inget kaffe utan mjölk!


REDHEAD


F*CK U SONY ERICSSON

Blev en sväng till Centrum efter att vi hämtat Vincent på dagis. Ett paket från Viföräldrar, byta tröja och hämta ut min mobil från lagning. När jag ska hämta ut min fiiiiiiiina VITA mobil har de bytt ut den till SVART för att de hade lite ont om vita skrev dem i ett medskickat brev. Förklarade då att jag köper en VIT för att jag vill ha en VIT inte SVART. Så eftersom jag inte tog emot den svarta måste jag starta en jävla process och skriva brev till Sony Ericsson om mitt missnöje och reklamera den svarta telefonen för att dem ska skicka en vit till mig???????????????? SÅ IN I HELVETTE IRRITERANDE!!!!!

Ångrade mig fram och tillbaka och var nära på att ta den svarta bara för att... MEN jag tänker inte betala tusenlappar för en mobil jag inte tycker är snygg. Så nu måste det skrivas brev och vänta MINST yttligare en månad. Jag blir så trött........

Jaja skit samma, det har varit en dålig dag fram till att Sofie kom och mötte upp mig. Hon joinade oss med att laga och äta middag. R skulle mecka lite med hans pappas bil så han kom lite senare. Sofie hjälpte mig att städa i köket och lagade typ maten själv, fina fina vän! Här är lite bilder:


Sofie & Novisen


Vad blire för mat..?


Har färgat håret tokrött men syns dock inte här..


beslutsångest..jaaaa..


det blev fläskfilè sås med bulgur (Vi har inte tagit bort plasten på luckorna!)

Lilla skatten


Cafè Avanti




Igår spenderades dagen i Kista galleria med Mami och Sofie en stund innan det blev hemfärd. Hittade ett presentkort som vi fick för 1½ år sedan på Cervera, perfekt. Det blev en ny kaffekokare eftersom Vincent plockat isär de två tidigare och förstört dem när de inte haft en plats att stå på. Så nu hoppas jag på att min lilla älskling ska trivas i vårat kök och att den ska göra mig liiiite piggare på mornarna. Jag och mamma köpte också lite grejer till våran projekt som vi ska börja på snart... men mer om det då! Kaffekokaren passar perfa i vårat kök eftersom det går i vitt, svart & rostfrittstål. 795:- kr på Cervera fick vi punga ut minus 500:- i presentkortet, deeeal.


Han gör ett bra jobb..



Det har varit dålig uppdatering här.. I fredags tog jag och Jossan en dag i kista centrum och hookade up det senaste som hänt. Varför ses man så förbaskat sällan? Tur att vi hörs nästan dagligen i alla fall. Det är få vänner som som man verkligen håller kontakt med numera. Men tur att jag har bästa Becka, fantastiska Jossan och nyfunna Mathilda som typ är min dagliga dos av vänskap! ♥

 
Fredagens outfit


I lördags var vi bjudna på lillebrors 1års-kalas. Men han blev sjuk över natten och kalaset blev inställt :( tråkigt för oss alla, men mest synd om Leon såklart. Så det blir förmodligen lite kalas i helgen som kommer istället.Tråkigt nog så är väl inte min brorsdotter Evelina där då. Brorsan har haft henne två helger i rad nu och brukar även ha henne över natten en vardag. Är så förbaskat stolt över min bror för att han verkligen tar papparollen på allvar och funnit kärleken i sin dotter. (för er som inte vet, så kom hon in i hans liv för typ 3mån sedan).. Istället för kalas spenderade vi hela dagen & kvällen med världens bästa vän och Gudmor Becka!

Igår, söndag .. då släpptes jag och Nova av vid willys och storhandlade. När jag var klar kom R och hämtade oss, jag kan ju gå i fleeera timmar typ så R valde att åka hem så länge. Sedan stod jag och förberede, frös in och var en sån där "bullmamma". När jag stod och gjorde iordning rotfrukter, gi-pytt, köttbullar, tacofärs i portiner för infrysning så kände jag mig sååå gravid. Inte tjock utan beteendet när man börjar "boa" och förbereda och göra allt lite lättare inför det nya livet. Som tur är, så är jag INTE gravid hahah..


Vi säger god morgon!


Vi är uppe tidigt idag, Vincent vaknade när R åkte till jobbet straxt innan sju. Men det gör inget för min lilla kille vaknade på bra humör. Nu sitter han bänkad framför barnprogram och jag ska göra lite frulle. Nova ligger fortfarande och sover som vanligt.

Dagens planer är: 
Åka till mormor & morfar ♥


bloggtorka

Har komit in i någon typ av bloggtorka. Därav den glesa uppdateringen. Kommer säkert igång snart igen!

tekniskt fel

Igår la internet av och sedan dess har det varit tekninskt fel, tills nu alltså. Ett dygn utan nätet, liiiite abstinens. Tur att jag haft fullt upp nästan hela dagen. Lämnade Vincent på dagis och tog sedan en långpromenad till IKEA. Ångest för att jag sket i de där kylskåpslåsen sist, bakade här om dagen. Vincent skulle in i frysen heeela tiden och sno lite annars blev dte ett jävla liv. Så idag gick vi dit och köpte present till Leon, lås och en pall för trotsövningar till Vincent.

Efter att ha ställt mig i fel kassa på ikea (tekniskt fel i alla kassor) så kom jag tillslut fram till centrum där mamma väntade. Vi käkade en kina/sushi buffè och hämtade sedan Vincent på dagis. Han blev överlycklig när "mommo" kom och hämtade honom.  Som om han knappt kunde tro att dte var sant, tittade på mig och pekade och sa mommo mommo mommo flera gånger, söto. Sedan hem hit för lite mellis och bus och jag passade på att städa lite.

Kul me dlite kommentarer när man kom in här idag, tummen upp!

Todays

Eftersom Vincent mår bra nu efter typ två veckors sjukdom så blev det dagis idag. Både han och jag behövde det, efter all sjukdom (nu har jag blivit förkyld). Det var så jäkla skönt att kunna ligga i sängen med Nova fram till 13.00. Fick sova två timmar och bara ligga och slappa resten av tiden. Idag hade jag inga "måsten" trots att det både behövs damsugas och fylla en diskmaskin. Sätter nog på en film till Vincent och tar tag i det snart istället.

Efter att Vi hämtat en glà kille på dagis så tog vi en sväng till centrum för att hämta ett paket. Eftersom Ellos hade två stört bra erbjudanden så var jag tvungen att köpa något för 200:- (3 knivar, 2 ljuslyktor, 1 ljusfat & påslakarnset) Allt som allt gick på 260:- och bara knivarna var värda 399, shysst deal. Vincent hjälpte till att öppna alla paket och sedan har vi bara myst i soffan framför barnprogram! Mer än så har vi inte gjort idag..

Nu ska jag ta tag i hemmet lite och sedan rulla köttbullar :D

Love you

Raggsockor



  1. Igår damp ett paket med dessa ner i brevinkastet. Perfekt att värma barnens små fötter med, tack snälla farmor ♥


Det allra finaste är kärleken


it's in your eyes ♥



Nova utvecklas allt snabbare och är inte den där minibebisen längre. Eftersom Vincent vägde 2kg mer än Nova i samma ålder känns hon rätt liten ändå. Men hon utvecklas och blir mer och mer "Människa". Idag har vi legat och sovit och myst under hela Vincents dagisvistelse. Känns härligt att få lite mamma och dotter tid! Samtidigt som jag bara vill stanna tiden så längtar jag tills Nova blir äldre, underbara lilla flicka. ♥


(verkar som att Nova fått blå ögon, kul med något från min sida)


Tävling


                      Jag tävlar hos mammasvardag.blogg.se om ett presentkort värde 1000 kr från WhiteAway.se

Passade på att vara med i denna tävling eftersom det vore perfekt med köksgrejer nu när köket typ är klart :D Håll tummarna!


Pics

Någon som vill se lite gamla bilder? Kanske från då jag och R träffades? Eller fler bilder från bulgarien med Becka? lite gamla godingar?


Älskar dig



Vänskap som håller livet ut!


Lillebror ♥


Mor & son



Känns helt stört att folk börjat påpeka att jag och Vincent är lika. Han som alltid har varit en kopia av sin pappa. Det är inte ofta någon säger det men har fått höra det mer och mer senaste tiden. Bilden på mig ovan kan jag se något men kan inte riktigt sätta fingret på vad det är..


Till min prins



Mammas älskade, jobbiga, vackra, bråkiga, kramgoa och helt fantastiska lilla skitunge. Jag ställer mig ofta frågan, vad vore jag utan dig? svaret blir alltid detsamma ingenting! Att få bebis i rättan tid eller inte har ingen betydelse, det som betyder något och värmer i hjärtat var eviga dag.. är att du finns. Att vi får ha dig i våra liv och se dig växa och fostra dig till en fin människa, det är våran uppgift i livet. Jag ska älska dig tills dagen då jag dör och vaka över dig från andra sidan. Föralltid vid din sida och göra allt för att du ska ha det bra. Mamma älskar dig och din syster obeskrivligt mycket.


Tänk att vi snart ska fira din 2årsdag. När jag frågar dig hur många år du fyller så säger du "Tiiiiiiiiiiie" och ler stort, mycket medveten om att det inte alls stämmer. När jag frågar dig en gång till ler du och vrålar rakt ut "äta tååååååååååååååta"


sleeping beauty

Lilla snuttan sover i kapp den sömnen hon har missat.


update

Det har varit dåligt med bloggandet senaste dagarna. Men jag är/har varit en mycket tröt mamma, ibland har jag bara velat checka ut. I lördags blev det närakuten för Vincent, de konstanterade att han hade ett virus i kroppen som sedan satt sig på öronen.. Hej öroninflemation. De förklarade för mig att Vincent kunde bli lite annorlunda av medicinen, ja känslig som fan. Inga konstigheter alltså, det går över men är jobbigt de 10 dagar han äter antibiotikan. Huvudsaken är ju att min prins blir frisk igen. Som tur så är det på bättringsvägen och kanske till och med blir dagis på onsdag!

Idag blev det ett besök på astridlindgrens barnmottagning här i järfälla. Så himla skönt att det tar emot barn från 0 år här så vi slapp åka till solna och ks. Eftersom Nova fått feber ville jag kolla upp henne igen för att vara på den säkra sidan. Åter igen ingen medicin, förutom alvedon och koksaltlösning. Doktorn sa att febern dödar viruset och att hon förhoppningsvis är på bättringsvägen redan nu, hoppas hoppas. Hon är så liten och det gör ont i hjärtat på ett helt annats ätt när hon är sjuk. I natt var det väl 3-4 uppvak för min del lite skillnad från natten till igår då det var VARJE timme hela natten förutom klockan 04. Ska byta till sittdelen på Buggan och göra en liten sovplats där till henne. I natt sov hon i halft liggläge i syskonvagnen eftersom det frigör luftvägarna lite.

Tråkigt utan bilder här också, ska städa lite nu medans båda barnen sover (borde vila jag med) och hoppas då på att hitta minneskortet till kameran.

Förresten Snuttan blev 4 månader igår!

:D

HAHAHA ÄLSKAR FACERAPEN JAG PRECIS GJORDE PÅ ROBBANS FACEBOOK!!!!
" Jag har samma problem som fredde i solsidan"


:/

TRÖTT. VILL SLITA AV MIG HÅRET.

Djursjukhus

Vi leker djur sjukhus här hemma! Lilla vovve och kisse har fått medicin och bandage, nu är det mamma vovve som doktorVincent pysslar om. Han tar tempen, ger medicin, näsdroppar och ger spruta. Har förklarat för honom att vovven vill bli klappad på när den mår dålig, så lite kärlek får den också. Om jag hittat minneskortet till kameran så skulle jag ha visat er.

Sitter också och väntar på att närakuten ska ringa upp så att vi får en tid. Vincent hostar dock inte lika mycket nu i vaket tillstånd men inatt och imorse var det extremt. Nova var febrig igår men inte längre... så kommer febern tillbaka blir det barnakuten med Nova på ks och närakuten med Vincent här. Typiskt att R jobbar helg eftersom han var hemma två dagar mitt i veckan med oss. Jaja det är bara att få det att funka!

filmmys

Ont i hjärtat när Vincent hostar så mycket och spyr upp massa slem. :'( NU ska vi krypa ner under en filt och titta på ice age 2!


Sommaren 09 ♥


Vincent 3½ månad


Minns det som igår...


vi stänger in oss och kryper ner under varma filtar

Ingen kan ju ha missat detta snökaos? Våran altan som nästan var tom från snö är nu heltäckt. Tanken var att åka till solna och ta en fika med finaste Becka. Men eftersom Både Vincent och Nova fortfarande är dåliga så förstörde inte vädret det hela. Vincent bara hostar och hostar, känns som evighetssjuka. Nu på morgonen så kändes han varm igen och fick lite ipren.

Så åter igen blir det en hemmadag för oss som kommer bestå av film, lite pyssel och planering av kalas!


barnakuten

Inlägget "miss you when you sleep" skrev jag igår kväll. Men eftersom jag lagt in bilden tidigare och sparat i utkast så stämmer inte tiden. Det är det senaste inlägget jag skrivit om man bortser från detta.

Vincent har smittat Nova, som nu har luftvägsinfektion. Vi åkte till Ks imorse för att kolla upp vad som var fel. Det låter så rossligt när hon hostar, nästan som krupp. Som tur var så var det knappt någon väntetid så det gick snabbt. Eftersom Vincent är dålig släppte de av oss och åkte hem igen. Vi kom hem för ett tag sedan och jag ska väl börja med lite lunch så fort Novis är mätt och belåten!

Det såg bra ut och behövdes ingen medicin eftersom hon inte hade feber och amningen funkar som den ska. Utöver den jobbiga hostan är hon pigg och glad, så vi skulle avvakta.

lite extra deg skulle vara nice

Igår blev det lite vardagslyx för min del, lite smågodis och chips på kvällen. För att slippa ångesten fick det bli en långpromenad idag. R var hemma med Vincent och jag tog med Nova ut, vi gick hurtigt till IKEA. Tanken var att jag skulle gå tillbaka också, men eftersom det blev mer än bara en blomma (som alltid) så kom robban och hämtade oss. Skönt med gångavstånd dit och skönt att ha promenerat bort gårdagens godsaker.

Det är så jädra mycket jag vill ha hela tiden... kan inte bara hemmet bli klart snart. Fatta att känna att man har exakt allt och inte behöver något nytt när man går in där. Går det verkligen?

Jag har hittat en helt fantastik skänk som jag vill ha, dock inte från ikea. Från en återförsäljare i malmö ca 2500:- + frakt, vad nu frakten skulle gå på. Det stör mig sjukt mycket att den inte bara kan bli min. Någon som vill skänka den till en stackars liten fattig flicka? Får nog fortsätta drömma om hur fint den skulle pryda vårat hem.

Med oss hem från ikea fick vi följande:

Stänkskydd till stekpanna
Filt till Nova
Blomma + kruka
Kuddöverdrag x2 
till soffkuddarna
Toalettpall till Vincent
Handduk x5
Bestickhållare
Magnetlist
till Vincents kök

I miss you when you sleep


Febern är tillbaka, Vincent var så trött och somnade med huvudet mot sin pappas axel, mitt i tv tittandet. Därav ingen välling och blev inburen till sängen. För någon timme sedan vaknade han kokhet och vällingsugen. Så det fick slinka ner lite flytande ipren samtidigt. Nu sover båda barnen och visst är det lugnt och skönt, men man saknar dem.

Varken jag eller R orkade stå med värsta middagen men det blev storslaget ändå. Keldas färdiga thaisoppa med hackad paprika, broccoli och räkor. Blev en liten sidorätt på kallrökt lax med riven pepparot, hackad rödlök och avokado. Och till det gjordes parmesanflarn, allt serverades på soffbordet så det blev onsdagsmys!

Ska väl tacka för mig och krypa till kojs, men kikar runt lite och har massor av projekt i skallen.


Lite om Nova

Våran tjej börjar bli stor, bara på några dagar så är hon mer vaken och kommunicerar med oss mer. Roligaste och det som är närmst till skratt är om jag hoppas till eller säger aj då hon sparkar på mig. På andra plats måste vara att bita i tutten, låsa käken som en liten pitbull. Ja det är förbannat skoj, säger jag "aj, nej så får du inte göra" då ler snuttan med heeela annsiktet och det lyser bus om ögonen. Att bita lite lätt i de små fötterna eller prutta på magen hamnar också på listan.

Fötterna jagas ständigt sedan någon dag tillbaka. När hon fått tag i dem sysselsätter hon sig själv ett bra tag. gurglar och gör pruttljud med munnen hör också till favorit sysselsättningarna just nu. Nova kan vända sig från rygg till mage och tvärt om, men att ligga på mage är ingen favorit. Tots strejk på att träna nacken är hon väldigt stark och stabil.

Vet inte om jag berättat att Nova är två kilo lättare än vad Vincent var i samma ålder. Hon följer sin mittenkurva fint medan Vincent skapade sin egen kurva och följde den istället. Snart dags att ta fram kort och jämföra mina små beeebisar (ja, vincent är min bebis) med varandra.


Vincent vill åka tåg

mamma åka toto igeee = Mamma (jag vill) åka tåg igen

Vincent som varit lite seg på det här med att tala börjar komma igång nu. Så himla kul och det kommer ofta nya ord eller nya kombinationer mellan ord som han redan kan. Ovanstående mening sa att till mig nyss och pekade mot dörren. Att åka tåg är kul tycker Vincent!

Helst till gammelmormor & gammelmorfar




Eller till MOMMO


Sjukstuga

Vill börja med och tacka alla er som kommenterar (å tack för era fina komplimanger och pepp). Det är jättekul och jag blir motiverad till att blogga ännu mer. Så fortsätt med det så kan jag lova att bloggen inte dör ut.


Jag skrev ju om hur mysigt det var när Vincent somnade på mittt bröst igår. När han vaknade var han så het och hängig så tempen fick åka fram, 40'c feber och mycket gråt och gnäll. Vi skämde bort honom med isglass (Cars favoriten) och mumsmums. Så han fick sitta och mysa med sin pappa och titta på Pippi i godisbutiken, en favorit. Jag och R varvade lite mellan att laga mat och sitta med kidsen. Vi gjorde vårrullar vilket var en del bök och tog längre tid än väntat, men gott blev det.

Vincent är hostig men det verkar som att febern gett sig av. Hoppas att han tillfrisknar snart, men håller honom hemma idag och imorgon i alla fall. Förstår inte hur barn orkar springa omkring som små terrorister då de är sjuka?

Blir så sjukt rastlös av att bara vara hemma och vila,plocka,leka,plocka.. osv. Blir nog en promenad idag  så att både jag och barnen får lite frisk luft!



 I väntan på Nova


Vincent la sitt huvud på mitt bröst medans jag kikade runt på datorn. Nu sover han och lyckoruset flödar...det här är mys. Hoppas Nova sover ett tag till så att jag kan passa på att njuta lite av den här fantastiska stunden ♥


Syskonkärlek ♥


Vad vore jag utan era andetag?

Vincent är dålig, han hostar och harklar sig och är jättehes. Tänkte gå över och köpa lite honung och göra någon varm len dryck till honom. Om det inte går åt det bättre så blir det vårdcentralen imorgon. Jag själv mår bra och Nova är bara lite täpt, fast det där går ju verkligen upp och ner för henne. Så idag blir vi bara hemma och myser ner oss i soffan framför någon film.

Utesluter dagis helt imorgon och får se hur det blir resten av veckan. Utöver att Vincent ser lite hängigare ut på ögonen och inte låter helt kry så är han pigg och härjar omkring som vanligt!

Igår var jag rätt känslig hela dagen igenom. Vincent följde med R ut och fiskade och grillade korv medans jag var hemma med Nova och plockade lite. Hittade då månadsbrevet från dagis och satte mig för att läsa igenom det. När det kom till punkten Födelsedagar, så hann verkligheten ikapp lite. Herregud min son går på dagis och fyller snart 2ÅR, snart är det honom dom sitter och sjunger för. Blev helt tårögd och kunde inte förstå vart sjutton tiden tog vägen, på gott och ont liksom. Hade velat bevara honom liten men jag blir också så lycklig för varje framsteg han gör i sin utveckling.

När jag sedan kollade på Walander igårkväll kunde jag inte hålla mig från gråt. Det handlade om en 6årig pojke som förvann från dagis och hittades sedan död. Man kan ju inte annat än tänka sig in i sitvationen och må dåligt. Tänk om Vincent eller Nova på något sätt skulle försvinna från mig??? Hemska hemska tanke. Tyckte att det var lite jobbigt att Vincent sov inne på sitt rum, för tänk ifall det skulle hänt något inatt. Efter att ha sett filmen fanns det ju i tankarna, så allt kändes typ möjligt. Att någon skulle ta sig in genom fönstret likväl en hostattack och kvävas, Sånt där som man verkligen inte vill ha i tankarna.

Vid halv två så vaknade Vincent och fick välling i soffan, där han också ville fortsätta sova. Det kändes bra då jag hade honom närmare och imorse vaknade han och kröp upp mellan oss i sängen. Trångt men samtdigt så skönt att få hålla om mitt barn och att natten var över!

friday pics



bloggtips

Tips på bra bloggar tack!!!


Såååå nära nu

Nu är vi hemma igen, känns skönt. Men också skönt att faktiskt ha kommit iväg idag och inte legat hemma och tyckt synd om mig själv. Blev sugen på pizza till middag konstigt nog, jag är inte direkt ett fan av det. Men jag antar att det hör till "dagen efter". När jag kom hem hade R sparat en halv gyrospizza till oss som vi precis har käkat.

Kändes skönt att jag var bekväm med mig själv och kände mig fin igår. Är nöjd med min kropp och känner mig välmående. Kommer fortfarande köra lite diet och byta ut till det lite bättre. Men jag känner inget jättebehov av att gå ner så mycket mer. Min vikt ligger nu på 60,7, jag har gått ner lite mer än 10kg sedan Nova kom ut.


Vikt innan förlossning ca 76kg
Vikt efter förlossning ca 71kg
NU 60,7

B-a-k-i-s

Vi kan ju börja med att säga att jag mår som jag förtjänar. Varför tror jag efter ett par glas att jag är västa superfestaren? Det räcker med att säga att det var kul så länge det varade. Hemgång redan vid 00.30, Robban kom och hämtade mig och en kompis till Jossan. Skönt att åka bil hem och skönt att veta att det är så jävla najs att ligga hemma i soffan och glo på tv helgerna igenom. Jag är så glad att jag har det livet jag har. Visst är allt det här andra kul och det var skönt att komma ut och dansa, men det finns så mycket mer. Och jag har allt det här hemma.


Nu ska jag vila lite med Vincent, sedan bär det av mot kalas för att fira Alexander!

Gooooing out!

Idag har vi varit hemma hos Emelieè och Eleni och busat. Tiden går alltid så jäkla snabbt när man har trevligt och babblar på. Kom hem vid halv sex typ, nu väntar jag på mat (SUSHI, kolhydrat ladda lite) och sedan bär det av mot Jossan. Ska försöka vara där straxt efter åtta iaf. Det blir lite partaj för mig ikväll, pallar jag inte är det ju bara att åka hem. Blir lungt eftersom vi ska på kalas imorgon och fira finaste Alexander som fyllt 1ÅR!!!

Busungarna!


Babygirl


lååång dag, trött mamma.

Min tredje bebis har hittat hem omformaterad och redo för ett nytt liv. Så skönt att inte sitta på minidatorn och leka med alla fina bilder som jag tar på barnen.

Blev en jäkligt sen dag idag, vi kom hem straxt efter nio. ALLT tog längre tid än väntat. Måste in i en dusch och sedan plocka så att man vaknar till ett lagom städat hem i alla fall. Imorgon har jag inte tid för städ, ska iväg till banken så fort dem öppnat eftersom det tog en jävla tid hos polisen så banken var stängd. De stänger ju redan 15.00 varje dag i solna, Sååå irro! Efter banken ska vi gliiida ut på äventyr igen, vi ska hem till Emelieè och Eleni och busa. Sen blir det hem och landa lite innan eventuell utgång!

Hur fasiken ska ja orka? Jag håller ju på att avlida efter dagens aktiviteter..

Mycket på schemat

Nu är vi uppe och ska så småning om göra oss klara för att lämna Vincent på dagis. Orkar bara inte riktigt klä honom än, men snart så. Men eftersom barnen är ute och leker när han kommer så missar han ingen samling. Så det är ok med lite sovmorgon även på dagisdagar. Vincent leker förfullt med sina bilar och badleksaker just nu. Alltid ska dom pressas ner i bilen och köra iväg.

Dagen planer är massor, men ska bli skönt med lite fullt ös idag. Har som sagt bara varit hemma och typ tagit det chill hela veckan. Dagens planer är att:

Lämna på dagis
Äta lunch med Sandra
Hämta från dagis
Åka till solna
Hämta ut Leg
Ner till banken
Upp till brorsan
Vidare till mamma



Brorsan hade äntligen lagat min dator som varit ute på vift i fler månader. Ska bli så jäkla skönt att sitta vid min och inte den här lilla dumburken. Ikväll är det jag som sitter och strukturerar upp mappar och för över alla mina bilder och videos.






Risk för beroendeframkallande

Har kommit in i ett Coleslaw beroende, eller kanske inte beroende men det äts flitigt. Igår blev det kycklingfilè m. Coleslaw till middag. För att få den att passa extra bra ihop med kyckling hade jag lite currykrydda i. Väntar på svar från en tjejkompis om det blir luncha för oss, annars blire middagens rester till lunch. Inget mig emot iof.. men kul att umgås lite.

Vincent är på dagis och Nova somnade i soffan nyss, kanske ska man passa på att göra någon nytta?! ..
Det har förresten gått ovanligt bra att lämna Vincent på dagis nu senaste två dagarna. Slipper den där "svika mitt barn" ångesten.

Igår efter dagis

Party outfit


Denna outfit lutar det åt OM jag väljer att följa med på fredag. + lite smycken :)
Bra eller anus?


Vaknat på dåligt humör..?

Vilken morgon!!! känns skönt att lämna det lilla monstret på dagis snart. Idag ville han ha välling till frukost och det skulle vara på sekunden. Det blev ett jävla liv och minuten senare när vällingen levererades så dög det inte. Då sprang han in skrikandes på sitt rum och smällde igen dörren. Efter någon minut panikgråt där inne så öppna han dörren och hämtade flaskan och sprang gråtande in igen och smällde igen den igen.

Varför detta smällande i dörrar? Jag förstår ju att han är arg, men han måste verkligen visa det till allra högsta grad. Börjar märkas att våran kille snart blir två år, hej tvåårstrots!

Efter att vällingen var uppdrucken så var allt glömt och förlåtet, gla grabb trippar ut ur rummet. Snacka om att barn svänger i humöret. Så just nu är det en lugn stund, vi får se om det blir en fight att få på kläderna och overallen...

Love of my life


Äta heeela dagen lång!

Hungern håller i sig, vad sjutton har hänt? Kanske är det så att Nova käkar mer och att jag behöver äta mer för att kroppen ska ha full energi. Det var ju inte alls länge sedan som jag åt en stor tallrik med yoghurt, nu sitter jag redan här med lunch. Yeye, äta bör man annars dör man.

Till lunch idag blir det samma som middagen igår, Coleslaw m. choritso. Very nice very nice.

Tänkte visa er min utgångsoutfit om jag får tid. (Farmor du undrade ju om den passade nu) Kjolen måste sys in eftersom den blivit stor i midjan. Sist jag använde den fick jag sätta två säkerhetsnålar men nu blir det för mycket glapp ändå. Har också köpt ett par jeans i stl.27 den storleken som jag hade innan jag blev gravid med Vincent.

Nu har jag som sagt inte så mycket kvar att gå ner, utan det som behövs är träning. Efter att vi har hämtat Vincent på dagis så tänkte jag köra ett litet träningspass. Han tycker ju om musik och att göra som oss, så det blir nog kul för honom att vara med. Ligga och sprattla lite på golvet, eller stå och dansa på sidan om, söto.


Min coleslaw är förjävla goo!

Vitkål
gul lök
morötter

creme fraich (34%)
majonäs

svartpeppar
salt
senap


YUMMIE!

Back on track

Dagislämning och morgonpromenad - Check!

Blev en lagom lång runda med Kaxen efter att vi droppat av Vincent på dagis. Inte en enda liten gnutta gnäll från hans sida, Kanske har jag gått honom på nerverna också. Han var ju faktiskt hemma med oss hela förra veckan eftersom R var hemma från jobbet. Vincent var så glad att få lite pappatid mitt i veckan, de var  ute på isen två gånger förra veckan och i helgen pimplade dem där. Man märker starkt vem Vincents Idol är. Men vid läggdags är det bara mamma som gäller.

Hinner inte göra så mycket när Vincent är på dagis, så vi har inga direkta planer för dagen. Till att börja med ska jag slänga i mig en skål med yogurt, äppelbitar och kanel. Man får passa på när äppeltjuven är på dagis.

Morgon promenix


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!