Dagens MVC-BESÖK

Idag var jag som sagt på mitt sista Mvc-besök innan BF datumet. Kändes konstig men samtidigt helt fantastiskt. Om bebis inte har kommit Torsdagen den 14e Oktober ska jag tillbaka för att boka igångsättning. Annars är återbesöket efter två månader mitt nästa besök hos min underbara barnmorska. Då köper jag med en bukett blommor och ett tack kort.


Allt såg som vanligt väldigt fint ut och kurvan följs bra. Bebis var lite lugnare idag och hjärtljuden låg på 148 istället för 155-156. Jag väger straxt under 76kilo (hade kläder på). Och Bebisen ligger helt fixerad och har gjort det ett bra tag!


Angående pojknamn så stör det mig lite att de flesta diggar Robbans "på-lager-namn" och att det faktiskt var jag som introducerade det för honom. Jag gillar det men samtidigt inte, kan inte riktigt bestämma mig.. Hade dock svårt att kalla Vincent för Vincent första månaderna. Det blev mer sånna där Gulligullnamn, men nu är det ju så himla självklart att Vincent är just en Vincent. Så blir det nog vad man än väljer, den lilla människan växer ju i sitt namn och blir en helt egen person. Oavsett om det är en liten Gösta, Texas eller H*****   ;)

Ett jack i annsiktet..

Min älskade lilla kille gjorde sig illa rätt ordentligt nu ikväll. Han blev så ledsen när farfar + familj gick hem så han slängde sig ner mot golvet. Skostället satte ett rejält märke precis ovanför ögonbrynet. Det blev ett jack och började blöda. Han grät och grät, knappt så att en piggelin hjälpte. Hade kirurgtejp hemma så vi plåstrade om honom, dock rätt svag..

Nu kom R hem med riktig kirurgtejp (han åkte och hämtade på sjukhuset eftersom Vincent sover), så vi fick väcka Vincent och plåga honom lite yttligare stackarn. Men han somnade om igen och jag hoppas att han sover gott inatt. Han fick även lite flytande ipren för att lindra smärtan.

Det gör ont i mammahjärtat :(!

Sista MVC-besöket idag?

Vill börja med att gratta Nicole som fyller 21år idag, GRATTIS vännen!

Både jag och Vincent sitter och äter makaroner klockan tio på morgonen. Jag erkänner, det var jag som fick något infall vilket Vincent verkar mycket glad över. Lillkillen var helt slut igårkväll och somnade i soffan framför idol. Eftersom han vägrade sova under dagen och vaknade sedan sin vila vid halv fem (Ska vakna runt 12.00). Så trodde jag att det var kört inför kvällen. Men icke sa nicke! Somnade till och med utan välling och vaknade klockan åtta imorse utan flaska under natten. Vi har kommit in i en period då han kan vakna och vilja ha välling mitt i natten. Det där verkar komma och gå lite som det vill. Så idag är han glad och utvilad!


Dagens planer är inte så mycket mer än att gå på (förhoppningsvis) vårat sista MVC-besök. Kan vara sista gången jag hör bebisens hjärtljud på den där maskinen. Det känns konstigt, det är ju så mysigt och spännande med alla dess rutinkontroller. Men kommer vara helt underbart med bebisen i famnen istället, det kommer ta ett tag att verkligen förstå. Fast man vet ju konstigt nog att man kommer sakna magen och det lilla livet i den. Hur tung och jobbig graviditet man än har haft, så kommer nog den där tomhetskänslan och saknaden. Alla dessa rörelser som man bara gick och väntade på! Någon som inte saknat just det i graviditeten efter födseln?


Men nu blire inga fler barn. Inte än på tio år i alla fall. Jag kommer ha mina två små guldklimpar och varje dag ska jag leva för dem! Älskade älskade små mirakel. 

 


Middagstips

 



Pasta penne med vitlöksdoftande fläskfilè i senapssås


500 gram fläskfilè

Svamp - Champinjoner + kantareller
3 msk kalvfond
4 dl matlagningsgrädde
2 msk senap
4 st vitlöksklyftor
2 msk persilja
2msk vitt matlagningsvin

Riv pepparot och strö över med persilja som topping!



1. Skiva svamp och fräs i matfett. Skär fläskfilén i bitar och bryn i stekpanna med hög kant.

2. Pressa över vitlök och lägg i svampen. Rör ihop grädde, vin,  fond och senap och häll över köttet.

3. Låt såsen koka ihop och köttet bli genomstekt. Blanda ner persilja i såsen.

Servera på 4 tallrikar med pasta, fläskfilé, sås och fräsch sallad


Detta blev alltså måltiden efter lite middagsångest igår!

 


Gårdagens minishopping

 

 

Eftersom vi inte har några flickkläder hemma köpte jag ett litet set att ha med till BB. Sött men inte för rosa och puttenuttigt. Funkar till en liten gullpojke också, men pojkkläder har vi massvis av.

 

De här sockorna fick också följa med hem, så små och söta.


Besök och bakverk!

Vill börja med att tacka för eran pepping, ni är bra snälla ni. Och nej bebis vill inte komma ut än, jag har bara haft fullt upp hela dagen. Började med att städa och titta på barnprogram med Vincent imorse. Vid lunch kom Amanda hit och gjorde oss sällskap, alltid lika kul. Hon hjälpte mig att baka inför fikat imorgon, Robbans pappa + familj kommer hit. Eller hon bakade snarare åt mig, jag är så virrig och springer runt och gör allt möjligt samtidigt. Nu har vi syltkakor (Vincent fick trycka hål och fylla) och en chokladtårt/kaka att bjussa på.

Barnsligt gott med smet, det tyckte jag och Amanda också!!!



När Amanda begav sig började jag åter igen städa och Vincent är så duktig och vill hjälpa till. Vi dammsög tillsammans och skurade av alla köksstolar tillsammans och småplockade lite. Robban var ute och plockade lite svamp igen så nu har vi lite till. Fick dock slänga en hel del av den tidigare svampen eftersom den blev blöt istället för att torka..hm.


När man väntar barn och det börjar närma sig får man städnoja. Man börjar "boa" inför den kommande bebisen. Bli inte förvånade om jag legat och skurat listerna här hemma imorgon!

Snart tvåbarnsmamma och självförtroende pepping



Snart är bebis här, idag var första gången jag kände mig redo. Har hela tiden sagt att BF datumet blir bra eftersom tiden har gått så snabbt. Men nu får liten kika ut när han/hon vill. Vi väntar bara nu. Jag har åter igen varit gravid i 9månader. Det är underbart att bära ett barn, men jag måste erkänna att jag är rätt trött på det nu. Jag vill känna mig fin, jag vill gå ner till min målvikt och jag vill träna upp mitt självförtroende igen. I alla fall till den nivå det var på innan. Som ni säkert har märkt visar jag sällan bilder på mig själv här i bloggen, det får mig oftast att känna mig nere på botten. Jag avskyr att vara med på bilder och springer när en kamera kommer nära. Jag är så ofotogenisk som man bara kan bli, jag hoppas att jag ser lite bättre ut IRL. Annars äre illa.




Därför bombar jag er med bilder på min underbart fina son. Hur han kunde bli ett så vackert barn frågar jag mig själv ofta. Ska bli väldigt spännande att se vad det är för liten människa i min mage..


Idol

Tycker att det är sjukt dåligt upplagt i idol. Kvalet idag är så himla mycket bättre än igår. Visserligen var det rätt personer som gick vidare igår, som tur var. Men många av dagens tävlande förtjänar att vara kvar, men det kanske bara är min smak. Vi alla tycker ju olika. Nu ska jag försätta titta, Alice tur att sjunga..hon är en favorit hoppas detta blir bra!

Middagsångest

Sitter och grubblar på vad det ska bli för käk ikväll. Att det ska vara så himla svårt att bestämma sig, kan liksom inte känna vad jag är sugen på. Har tappat matlusten senaste dagarna och mått illa en del, kan man göra det inför förlossning? Det borde vara tvärt om, äta massor för att kroppen ska orka med. Mina alternativ är följande..

Lasagne - med smörstekta kantareller
Någon typ av fläskfilègryta m. rotfrukter
Kycklingpasta franskaörter
Laxfilè med rotfrukter i ugn och pepparotssås

aaah, blir gaaalen. Ska städa lite och tänka över dessa fyra!


Stora killen <3


En mysig kväll

WOHO, efter helgen är ni tillbaka igen! Jag trodde att några av mina läsare sagt hejdå, fast det brukar ni göra på fredagar och sedan komma tillbaka igen måndag-torsdag. Likaså denna gång.

Vi har varit och ätit otroligt god mat på en resturang som heter la gondoela. Jag tog scampi med en supergod risotto, nästa gång jag och Becca har lite egen tid så ska vi dit! Det har jag redan bestämt. Nu har vi krypit ner i sängen mätta och belåtna och ska sussa för natten snart. Vincent ligger och grymtar så sött här bredvid så jag ska ligga och snooza lite på honom  innan jag somnar in. Det blev ingen bebis den 27e, får se om hon kommer den 2a som Jenny har på känn.

Flicka -2 Oktober

VAD TROR NI ANDRA?


GRATTIS ÄLSKLING!


Idag fyller min älskade år, heeela 25 bast. Tänk att han var 19 då vi träffades för första gången, snacka om att åren bara rullat på i världens fart. Och nu har vi snart två kids tillsammans, det är den finaste gåvan man kan få. Ikväll ska vi ut och äta gott och fira lite så det gäller att se till så Vincent är glad och utvilad. Hittade en toppenbra present igår, men tyvärr lite väl sent (beställningsvara). Det blir nog en julklapp istället!

Tänk om bebis skulle komma idag!.. Då är Vincent, Robban, Vincents farfar OCH Bebis födda just den 27e i sin månad ;p


Gammal bild på oss två. Skulle tippa på att jag är  17 och R 21! <3


Och den här lilla gräddbakelsen har vi skapat. Fann denna bild på R's facebook, så himla underbar. Vincent 8månader i kundkorg!


 

 


Det blir bara mer och mer verkligt..


.. Och det är fantastiskt!


Svar på fråga

Anna:
Hej Therese! Kan du inte skriva vilka namn ni funderar på, både pojk- o flicknamn. Kram

Svar:
När det gäller namn så är vi väldigt osäkra och kommer inte riktigt överens. För ett tag sedan bestämde vi att jag väljer ut ett tjejnamn (Av de som han godkänt) och han väljer ut ett pojknamn bara jag tycker att det är OK. Nu är saken den att av mina tre favorit flicknamn är bara ett OK. Hade jag fått bestämma hade det blivit en NOVA Maria - Nova som tilltalsnamn. Eftersom min morfar är spansk och jag har det i blodet. Så tycker jag att det är väldigt fint att Nova betyder stjärna på just spanska. Till en början var det ett namn som var godkänt men inte längre så jag är rätt kluven (och ledsen). Elma är fortfarande ett av mina favoritnamn, det hänger kvar från när vi väntade Vincent. Men har aldrig varit ett alternativ för oss eftersom R inte gillar det alls. Vårat tredje namn är JULIA, som var en storfavorit innan jag fann Nova. Tycker fortfarande att det är ett jättefint namn men det känns så himla vanligt och svensson. Det känns inte så speciellt.

Pojknamn är så sjukt svårt! Vi har ett som jag går och känner lite på, men jag tycker att det låter lite väl hårt. Robban gillar det rätt skarpt. Därför överväger jag det lite, Så jag vill inte uttala mig om det än, så om det blir en pojke återstår det att se!


Kul att någon frågar något här inne, är rätt dött på den fronten. Ni läser varje dag, men undrar aldrig något?


Vill du bli min tjej?


I fredags joinade Atousa och hennes barn oss här hemma. Vi käkade en helig GI-lunch och snackade massor medans barnen fick leka av sig. Vincent var väldigt nyfiken på Angelina som är 2 månader gammal. Vi passade på att ta lite kort på barnen men det gick väl lite sisådär.. Vincent gillar att pussas i alla fall och MIrabelle leker lite svår. Det börjas tidigt ;p


VAD GÖR NI EN LÖRDAGSKVÄLL? JAG RENSAR SVAMP.......



Kan ju egentligen inget annat än ångra min och Robbans deal. HAN plockar JAG rensar. MEN PLOCKA INTE SÅ MYCKET FÖR I HELVETTE, HAHA! (i COOP påsen är det ännu mer) Känns som att jag kommer rensa svamp tills det är dags att föda!

Gör en del idag, sedan får vi komma på en ny överenskommelse :P (Han sover)


UNDERBART KÖP!


Idag gjorde jag förmodligen ett köp jag INTE kommer ångra. De har loppis utanför konsum hela dagen, så när jag skulle över för att köpa frulle fann jag denna. De hade sytt upp massor och man fick välja färg och mönster. Har varit hemma hos mamma och letat efter min vetekudde men det verkar vara ett minne blott. Men vetekudden kan slänga sig i väggen för här är VETEBÄLTET! Vid mönstret är själva vetet. 100:- kronor fick jag ge och då fick jag en liten vetekudde gratis. De tyckte att jag skulle ha den på magen när värkarna sätter igång!


En utekväll!

Åh, jag hade en jätte trevlig kväll igår med min bästa vän. Vi gick och åt på Mosaik där vi hade fått ett mysigt bord. Vi började med en förrätt som bestod av marinarad kronerskocka med räkor, vitlök och balsamico. Sedan blev det grillad lax med fyra olika röror och bulgur för min del och räk och laxpasta för Beccas. Om vi var runda när vi gick därifrån, mätta och belåtna. Vi gick då vidare till en bar och satte oss ner på uteserveringen. Det var jätteskönt och jag njuter av att hösten är här, igår var det helt lagom varmt för att sitta ute sent på kvällen. Jag tror att vi kom hem straxt innan klockan elva och mös ner oss i soffan.

Imorse vaknade jag av att min lilla plutt sa "Mammma, Mammmaaaaa, Mammmaaaa" och klappade mig på kinden upprepade gånger. Vi var nog lika glada över att se varandra båda två, trots att jag bara var iväg någon timme innan han skulle sova igårkväll.


Fullt upp heeela dagen!

Så typiskt att man inte lyckas sova när barnet sover en timme eller två. Magen kurrade och nu känns det meningslöst att lägga sig igen (Efter en macka). Atousa och hennes två små flickor kommer om lite mer än en timme. Vi ska käka lunch, fota barnen och jag ska plocka ögonbryn, smeta på lite tan-lotion och kanske färga ögonfransarna. (vadå förlossningsångest, haha?)


Skyller på att det är för att jag vill vara fin ikväll. Ska ut och äta på resturang med bästa Becca. Jag kände tidigare i veckan är nu sjutton är det dags för mig att hitta på något. Kan knappt minnas då jag gjorde något barnfri förutom när mormor fyllde 80år och Vincent var sjuk. Så jag är värd en mysig kväll på stan! Resturangen heter Mosaik och ligger på st:eriksplan, någon som varit där? Tips på maträtt?


Nu ska jag plocka lite och fixa innan vi får besök istället för att vila. Hoppas jag inte somnar på med huvudet i tallriken ikväll.


Mitt allt


Ge min son dagisplats :(

Ännu en dålig natt, har jag inte vaknat på grund av magen så är det av Vincent. Klockan fyra i natt bestämde han sig för att lite välling skulle sitta fint. Han fick ingen innan han somnade så det hade jag väl räknat med. Han rör sig något otroligt och vaknar till och skriker ibland, för att sekunden efter somna om igen. Jag tror han har börjat drömma lite mardrömmar, stackars lillkillen. Just nu sover han gott och jag gick upp när R åkte till jobbet. Passade på att ta en skål mjölk med chokladpuffar nu när jag kunde äta det i lugn och ro. Om jag går och lägger mig igen vaknar lillprinsen säkert vid halv nio-nio, men kanske väcker honom tidigare. Sovmornar förstör ju hela våran rutin som vi börjat komma in i igen.


Igårkväll blev vi bjudna på middag hos Vincents farfar m. familj. R har åkt dit och dumpat av fisk som han fått, därav fisksoppa, bröd och aioli. Vincent, jag som är gravid och Desirè som ammar fick lax istället för aborre. Soppan gick hem hos en viss liten kille (oss andra också) fast det är inte så konstigt eftersom han älskar alla typer av såser, haha. Efter middagen lektes det massor och R's lillasyster (som fyller 6år snart) och Vincent triggande verkligen upp varandra. heltokiga energiknippar, de märkte knappt av att vi dukade fram fika på bordet. Utan de bara låg och sprattlade på golvet, snurrade runt och sprang omkring.


Måste åter igen ringa kommunen och försöka snabba på lite, VINCENT VILL VARA DAGISBARN! Min översociala unge behöver kompisar, han springer fram till varenda unge i parken och börjar leka. Mig själv skiter jag fullständigt i, det kommer bli jobbigt att vara hemma med två. MEN det är inget jag dör av, det blir vad jag gör det till! Det är för hans egna skull som jag vill ha plats NUNUNU!

GRAVID v.38

Vecka 38

Barnet:

Barnet är fullgånget

I flera veckor har ditt barns utveckling mest handlat om förbättringar av organens funktioner, inte någon uppbyggnad av dem. Barnets hjärna och nervsystem fungerar bättre för varje dag, men den här utvecklingen fortsätter genom barndomen och ända upp i sena tonåren.

Nu betraktas barnet som fullgånget. När är det dags att föda, då? Barnet bestämmer själv när det är dags.

Forskning visar att våra gener avgör hur länge vi stannar i livmodern. Barnet har ärvt sina gener från dig och från pappan. Det finns inte mycket du kan göra åt saken, förutom att vänta.

Mamman:

Svårt att sova (Svar, ja!)

När barnets huvud eller rumpa är i läge blir det ofta lättare att andas, men du får mer tyngd på magens nedre del. Du kan känna hur det sticker till när huvudet trycker mot bäckenbotten.

Nu är det riktigt svårt att hitta en bekväm sovställning. I ärlighetens namn är det svårt att hitta en bekväm ställning om du så ligger, sitter eller står, men det är snart över.

Försök att inte bli irriterad på människor som frågar om du har gått över tiden eftersom du är så stor ("Tack så mycket, det kändes fint att höra") eller varför du inte har fött än ("Precis som om jag visste?"). Försök att inte bry dig om detta. Gör något kul varje dag om du orkar. Gå på bio, färga ögonfransarna, gå till frisören, ta en promenad i friska luften, ät middag med dina vänner, njut av lugnet före stormen.

(De flesta tror dock att jag har längre kvar än två veckor)

Källa: libero.se


FINA LILLEBROR


(tråkigt att jag hade fel inställning på kameran)

När lillebror Leon föddes hade jag precis fått veta att jag var gravid igen. Tänk att han hunnit bli så stor, så snabbt. Han ställer sig till och med upp mot saker. Den där lilla gubbiga bebisen som var så liten på bb, ja han blir snart 8 månader och utvecklas för fullt varje dag!


Kort och gott

Ber om ursäkt till er som väntar på update om graviditet och en bild på bebismagen. Behöver jag säga att jag är glömsk och förvirrad? Vi tar det imorgon, jag lovar. Under kvällen har vi lagat mat och haft tvättstuga. Blir en maskin imorgon också sedan är allt tvättat och klart. Vet ni? Spjälsängen står bäddad och klar bredvid våran säng, det är ju helt otroligt. Fick en så mysig känsla då jag bädadde i ordning den nu ikväll. Snart är bebis här varken vi, släkt, vänner eller ni vet vem denna lilla skapelse är.. en liten flicka? En liten pojke?...Erkänn att det är jäkligt spännande!


Tack gode gud att den där nappen som vi glömde kvar hos pappa gick hem tillslut. Men inom snar framtid är den också ett minne blott. De två som varit "godkända" är de som hängt med längst skulle jag tro. å så var det bara en kvar nu..



Nu ska det vikas lite tvätt sen nanna kudde :)


Valet av napp

Haha, tror ni inte att ungen valde rosa nappar? Dock vägrar han ha dem i munnen nu. Exakt samma modell som den som gick sönder. Håller tummarna framåt kvällen!


VÄGRAR ALLA NAPPAR UTOM EN!


Fuck fuck fuck!
Vincents sista och enda andvändbara napp har gått sönder. Senaste månaden har han totalvägrat ALLA förutom just två nappar. Varav en av dom blev kvarglömd hos min pappa när vi var där sist. Pappa kom dock tillbaka med den efter ett par dagar eftersom den var mycket viktig. Men då var den långt ifrån okej längre, nu tittar han bara på den och slänger iväg den precis som med alla andra. Eller så gömmer han undan dom. Jag har försökt ha de andra napparna i munnen för att visa att de är exakt lika goda som hans speciella lilla ägodel. Men det funkar inte, han tar ut den och slänger iväg den från mig.

VARJE gång han ska sova så tar han ut nappen för att dubbelkolla att det är den rätta. Han vrider och vänder på den i några sekunder tills han konstanterat att den är okej. Varför detta vägrande av andra nappar? (Har testat latex, silikon, böjda, raka, med ring..)

Jag vet inte vad jag ska göra.. ska jag sluta med napp helt nu? Kanske är jag tvungen? Men hur kommer detta gå när bebis kommer..?

Jaja.. ska kila över till affären och låta Vincent välja sina egna från hyllan, ett tappert försök i alla fall...
Räknar med en jobbig nattning annars ;p..

Vincent visar bebisen

Vi struntade i promenaden, vi ligger istället och tittar på barnprogram. Min mage är en skön kudde tycker Vincent!





Vincent pussar och visar vart bebisen är. UPDATE: Såg nu att ljudet ligger efter :/

(Ursäkta röran vi bygger om)


uppe med tuppen

Godmorgon! Fick väcka lillskiten straxt efter klockan sju innan R åkte till jobbet. Om han vaknar vid nio blir tyvärr kvällsrutinerna förstörda. Jag hade gärna sovit lite längre men lite egen tid på kvällarna är aldrig fel. Tänkte kanske ge mig ut på en morgonpromenad om ett tag, det är ju faktiskt sol och blå himmel. Sedan kommer Lina och hälsar på oss, vad vi ska göra vet jag inte riktigt men gissar på att hon kommer efter lunch. Glömde bort att uppdatera med magbild och graviditetsinfo igår så det gör jag under dagen istället!


Fototävling



Jag är med i
Denize fototävling så ni får mer än gärna gå in och rösta på min bild (Eller någon annans :p). Temat är lycka och för mig kan inte den här bilden spegla något annat än just det. Man får rösta en gång per dag!

KLICKA HÄR FÖR ATT RÖSTA


- Säg omelett

En snabb och bra lunch!


Börja med att skära dittan och dattan som du vill ha i omeletten. Detta är Vincents favoriter, Speciellt oliverna.


Vispa ihop 3 ägg, lite mjölk och kryddor i separat skål.


Blanda ihop allt tillsammans


Stek på lagom värme tills omeletten går att vända..


VOILA, en omelett A la Vincent!


Bilder


Idag har vi matat kossor!

Akallas 4H var typ under all kritik. Inte alls sådär mysig som en 4H gård ska vara för barn. Jättehagar för både lam,får. kossor och hästar, vilket gjorde att man knappt såg djuren. Grönbete i all ära men barnvänlig 4H, njea. En häst och några kycklingar som höll på att fjädra om sig till höns var de djur vi kom nära. Blev ett snabbt besök, nästa gång jag är i Solna så ska vi besöka augustendals gård! Vi åkte istället och kollade på kossorna som betar på fältet bakom IKEA. De brukar oftast vara på långt avstånd men idag hade vi riktigt tur och kameran var med. Vincent är helt galen i djur och är inte rädd för att mata dem. Räddast är väl jag själv. När vi kom hem hjälptes jag och Vincent åt att göra en omelett. Han tycker om att hjälpa till i köket och tar efter allt vi gör. Lagar vi mat, vill han laga mat. Dammsuger vi, så vill han dammsuga. Jagar vi myggor, ja då jagar han myggor också... ja ni hajar. 



(Går för tillfället inte att ladda upp fler bilder)


Akalla 4H gård!

Vi är nu hundlösa igen och det känns riktigt tomt. Men samtidigt skönt att inte vara buden. Men om bebis inte tar kål på oss tänkte vi eventuellt ta honom igen under några av de tio dagar som R är hemma. Avskedet gick helt okej eftersom vi åkte och handlade i samma veva som vi lämnade tillbaka Kaxen. Vincent gick och ropade lite efter "vovveh" när vi kom hem men inget gråt och skrik. Nu tänkte vi ta en sväng till Akalla 4H gård! Gravid bilder kommer upp senare, nu är jag inne i v.38!!! Puss på er :)

Macka med ost och norrlänsk hjortkorv..


Gissa om någon är nöjd med sin frukost. Ett glas nyponsoppa, 1½ macka, ett glas mjölk och en halv banan.
Min lilla eating machine!


Mobilbilder från igår


Vi har otroligt vackra naturområden här runt omkring!
(Med lite extra skärpa och födjupning blir mobilbilderna också riktigt bra)

Vackra hund




Skogspromenad


(Klicka för större bilder)




Straxt efter klockan åtta imorse gjorde vi oss i ordning för en skogspromenad. Robban är hemma idag och Kaxen ville vi inte skicka hem går. När man har hund får man en liten spark i baken. Igår när Vincent var hos sin mamma åkte vi ner till görvelnslottsområde här i närheten och gick lite längst vattnet. Då hittade vi höstkantareller och det var väl det vi var ute efter idag med. Det blev så himla gott till lasagnen som Vincents farmor bjöd på igår. Men jag måste erkänna att det inte är någon hit för mig. Min kropp är för tung, så R fick plocka idag och jag promenerade bredvid med vagnen. Vi hittade dock inte så mycket så han gav sig ut igen och jag och Vincent la oss och tog en nap. Tänkte kanske springa ner i tvättstugan och ta en spontan maskin, så himla skönt att inte tvätta tok mycket på en och samma gång. Sen ska vi åka och handla hem lite käk, kylen är fortfarande så gott som tom.



Det är frukost kompis


Nu är vi uppe, har fått offra mina sovmornar till nio för barnfria kvällar och bättre sovtider för Vincent. Fast allt beror på när jag lyckas få honom att sova på dagen. R tog Kaxens första runda imorse redan vid sju, sedan stack han iväg och fiskade idag igen. När Vincent vaknade så sprang han upp och gav kaxen frukost på direkten. Sedan satt han där bredvid och sällskapade under hela frukosten. Han är en mycket bra hundägare min son, se så stolt han är!

Ska försöka fixa lite under dagen och packa BB-väskan, blev lite orolig igår kväll!


Förvärkar?

Okej.. det händer något, det värker och sticker. Bebisen knölar på som bara den. Jag blir nervös eftersom att jag aldrig kände något liknande när vi vänta Vincent (förns dagen innan). Jag är inte redo för bebis än, jag har inte packat väskan och jag har inte några rena myskläder att ta med. Imorgon blir det tvättstuga och lite förberedelser. Som min barnmorska sa "Efter söndag kan bebisen komma när den vill, inte alls ovanligt efter 37 fulla veckor" och "Vi ses om två veckor OM du inte fått bebis då" aaaah skrämmande...



Jag längtar efter dig, men var snäll och stanna ett tag till! <3


mina små monsterungar..

Ligger proppmätt i soffan efter en sen middag. Till förätt gjorde vi bruchetta som innehöll: Tomat, lök, basilika, oliver, vitlök, salt och olivolja. Själva middagen bestod av en god köttfärssås och spagetti. Orkar inte ta mig upp ur soffan och R ligger lika utslagen i våran säng. Vi tänkte koppla in Wii spelet jag lånade av min bror och ta en duell, men ingen av oss orkar just nu.

Tog som jag skrev en promenad tidigare idag, väl framme vid fotbollsplanen så började det spöregna. Men vädret just nu är ju knappast pålitligt så det får man ju räkna med. Efter att vi kom hem igen så förvandlades Vincent till ett litet monster som bara vråla och förde oljud. Tittade man på honom så flinade han bara och gav ifrån sig ännu ett vrål. En liten trotsvecka verkar ha kommit men det är tur att de värsta perioderna inte håller i sig särskilt länge. Men han somnade i bra tid och vaknar säkert glad imorgon!


Vad tror ni.. ännu ett litet monster? ;)


Bygger om!

Håller på att pilla lite på bloggen om det ser konstigt ut för er. Är inte direkt något proffs men försöker så gott jag kan..

Tar en paus för att gå ut på promenad med min granne, hennes dotter, Vincent och Kaxen. Vi ska gå och kolla lite fotboll tänkte vi!


Godmorgon

Godmorgon! Vi är uppe i tid här hemma, jag Vincent och kaxen. Vincent vaknade till och både hörde och såg Kaxen, då ville han INTE inte somna om igen. Då var det bara vovveh som gällde med ett stort leende på läpparna förståss. Han blev dock lite besviken när de små bruna hundmatskulorna inte var choklad, haha.  Men ska snart ställa mig och göra lite mannagrynsgröt till soss båda och sedan mysa ner oss i soffan. Men först ut och ta en liten promenad!

Kanske bäst att det blir en flicka..

OJ, såg att fler än vanligt kikat in idag.. Välkomna hit! Då kanske jag kan passa på att be er om hjälp? Vill ni vara snälla och ägna lite lite tid på att ge mig tips på pojknamn? Det ser väldigt torrt ut på den fronten, Jag har inte den blekaste om vad grabben ska heta om Vincent får en lillebror. Det känns omöjligt att hitta något som fastnar och känns rätt. Om någon av er har just "DET" namnet på lager är jag evigt tacksam!



(Tack snälla farmor som kommit med massvis av förslag)

Lämna nu en liten kommentar med ett fint namn :)..


Vi har skaffat hund

...men bara över helgen. Vi är så sugna på att ge Vincent en "vovveh" i julklapp eller födelsedagspresent. Men det funkar inte så, vi kan inte bara skaffa det för skojs skull. Snart har vi våran tvåa här också och två barn + hundvalp (en tredje bebis) det blir på tok för mycket för mig. Hade varit en annan sak om vi båda var hemma! Men som tur är har vi världens snällaste hund som vi kan låna då och då, får börja göra det oftare. Vincent är ÖÖÖVERLYCKLIG, och han kommer bli så glad imorgon när hunden fortfarande är kvar. Han blev förkrossad när R gick ut på en promenad och skrek och grät efter "vovveh". Kommer nog bli ett sorgligt farväl på söndag...



Dela lika på bulgur tallriken, så sött. Vincent matar Kaxen med sked!


Det är trångt för bebbe

Alltså det är en jävel på att knöla som bosatt sig i min mage. Fötter,händer,knän och armbågar rörs just nu runt kors och tvärs. Känner verkligen av att det är trångt nu, väldigt väldigt trångt. Speciellt när jag sitter. Det är dags snart, imorgon är det endast tre veckor kvar.. känns helsjukt. Fast det skriver jag jämt så det vet ni ju, men ändå. Om ca. tre veckor får vi se det lilla pyret som gömmer sig där inne, fy fasiken vad spännande!

Luncha i kista

En del av prickarna ser ut att ha torkat ut lite under natten, så vi hoppas att dte är på bättringsvägen redan! Nu ska vi göra oss klara för att åka till kista centrum och äta lunch med Robban. Sedan drar vi vidare till solna för att träffa mamma som har varit utomlands i en vecka. Skönt med fint väder, igår öste det verkligen ner. Ha en bra dag! Puss på er


Blev en trip till IKEA!


HÖSTBLÅSOR.. på ena benet. Under dagen har bara fler och fler dykt upp. Som tur är lyckades lillkillen somna i tid och jag håller tummarna för att han får en djup sömn. Han har redan lyckats vakna en gång under senaste 40 minuterna.

Karin kom förbi idag och gjorde oss sällskap. Vincent gillar Karin det märks, det märks också att hon jobbar på dagis. Det blir en hel del barnsnack trots att hon inte har egna, alltså behöver jag inte känna mig så självupptagen när näst intill allt som händer mig handlar om just familjelivet. Efter en stund framför barnkanalen bestämde vi oss för att ta en snabb sväng till ikea. Dels för att få lite käk i magen också. Vincent mår ju fortfarande bra bara det att han är prickig på kroppen. Ikea är ju alltid ikea så det är svårt med en "snabbis" där. Klockan 18.00 var vi hemma igen, då blev det en dusch för Vincent och i säng straxt efter 19.00 blev det nattning.

Nu sitter jag här i soffan och käkar middag med lite tända ljus runt omkring. R är och tittar på hockey, men just nu njuter jag bara av lite egen tid. Stunden skulle vara näst intill perfekt om inte ryggen gjort så jäkla ont. Men det har ju sin anledning...älskade lilla bebis.


Höstblåsor...

Jahapp då har lillkillen åkt på en virusinfektion som ger såkallade "Höstblåsor", finns inte heller något att ge för förbättring. Bara att vänta tills det går över igen. Vad brukar man säga, all skit på en och samma gång?

Hoppas dock febern håller sig borta så att han slipper lida av viruset!


Ångest

Har sovit så fruktansvärt dåligt i natt, vrida och vända, upp och kissa gång på gång, värmeattacker och tungt att andas. När det blir så här vill jag bara att bebis ska bestämma sig för att komma ut. Men samtidigt vill jag INTE att det redan ska vara dags. Det är inte rätt tidpunkt just nu, det är så mycket som ska hinnas med och jag börjar få panik. Ångesten lägger sig över mig och allt känns rätt pissigt. Klart jag längtar efter bebisen den är inte den som är problemet utan allt runt omkring. För tre veckor sedan bad jag försäkringskassan skicka blankett till mig så att jag skulle kunna ta ut föräldrapenning för våran tvåa. Då fick jag hem fel blankett och fick därefter ringa efter en ny, den har ännu inte kommit. Handläggar tiden är en månad, även fast de har alla uppgifter de behöver sedan tidigare. Jag har inte orkat jobba för att jag har så satans ont i ryggen så lönen jag får är minimal. Vi har liksom ett hem att betala för och mat som ska stå på bordet. Pengarna får jag ju, men när? det oroar mig eftersom de inte kommer lagom till räkningarna. Tur som fan är att kylskåpet hoppade igång igen efter att ha varit avstängt i ett dygn, annars hade det varit ca femtusen i utgift där med. Det är bara en del av allt, är så trött på att vi står och stampar på samma ställe och inte tar tag i renoveringen här hemma. Det är på gång, men blir det av? Känns just nu bara som att man är dömd för att misslyckas.


Kanske ska se till att göra något bra av dagen..

Känningar..

På ett sätt så tycker jag att dessa känningar är lite skrämmande. Eftersom jag inte kände av mer än ryggont när vi väntade Vincent så är det så svårt att veta för mig. Det var inte förns dagen innan (om jag minns rätt) som han faktiskt visade att han var påväg ut (1 vecka sen). Nu blir jag nojig för minsta lilla, jag känner av så himla mycket mer. Magen blir spänd av sammandragningar, med Vincent kändes dem inte överhuvudtaget. Det är som en stickande nål rakt upp i muttan då och då. En känsla av att benen hoppar ur led kommer några gånger om dagen. Och ibland värker det till i några sekunder. Men allt detta är fullt normalt sisådär en månad innan BF, fast för mig känns det så konstigt. Det var så allt startades och ett dygn senare var man mamma...

En väska som också ska vänta..


Dagens to do..

UPDATE: Bråkig unge = Inget gjort 

Dagens VECKANS to do


Skura kylen - Check
Dammsuga -
Spontan tvätta -
Bädda sängen - check
Rensa garderoben -
Göra ordning altanen -
Rensa massa papper -
Lägga undan en klänning på HM -
Försöka förstå mig på e-legitimation -


YES, sovmorgon! (sista gången på väldigt länge?)

Vi har kanppt varit vakna i en timma, hur sjukt är inte det? Klockan halv elva valde Vincent att vakna och väcka mig. Jag har ju berättat hur underbart jag tycker att det är att få vakna sida vid sida. Idag valde han att vrida på mitt huvud och titta med stora ögon och fyra av ett leènde, så himla mysigt. Tog sedan upp mobilen för att kika vad klockan var, gissa om jag knappt kunde tro mina ögon. Ärligt talat trodde jag att klockan ställt om sig själv.. men icke sa nicke.

Barnet verkar vara glatt idag också, hoppas att det håller i sig. Igår var han en liten gnällfisunge hela dagen som kunde bryta ihop för minsta lilla. Under vissa sekunder ville jag säga upp mitt föräldrakontrakt, om det nu hade funnits något sådant. Det var riktigt påfrestande, men det är rätt mycket just nu med allting känner jag. Jag föder liksom snart, jag är stressad över saker som ska hinnas med, jag har sjukligt ont i ryggen så fort jag inte är uppe och går, Jag sover dåligt på grund av ryggont och kisspauser.

Sedan så tror jag Vincent känner av att något är på gång. Han redan blivit väldigt mammig och vill ha allas uppmärksamhet. Bara att prata i telefon kan vara en pers eftersom han vill upp i famnen då. Men jag förstår självklart att han har sina faser och att vi får ta oss igenom dem. När bebbe kommer kan jag nästan lova att jag får två små igen. Jag får då inte "glömma bort" mitt stora men ändå så lilla barn. Kommer försöka göra så att R får ta bebisen rätt mycket då jag inte ammar och ägna så mycket tid och kärlek som möjligt på Vincent. Svartsjuka kommer säkerligen uppstå det anser jag som fullt normalt. Vincent måste få vara med och hjälpa till med sitt syskon och känna sig delaktig. Det är inte bara mammas bebis utan faktiskt hans lillebror/lillasyster!

Det är mycket tankar som snurrar nu, snart är man liksom där..

så ont..

aj..jag.tror.att.ryggen.går.av!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Tänk att han varit så liten..








Måste jag åter igen påpeka hur snabbt tiden har gått? Mammas stora fina kille.


<3 never ending love..


Dagens


Hemma från MVC!

Kom precis hem från ett besök på bvc. Jätteskönt att allt såg bra ut, även järnvärdet. Magen ligger precis på kurvan och hade vuxit två cm sedan sist. Spelade in bebisens hjärtljud så att jag kan visa er hur det låter!


36 fulla veckor

Vecka 36

Barnet:

Precis som en nyfödd

I den här veckan har ditt barn nästan helt växt i sin skrynkliga hud. Huden är jämn och fin eftersom fettet under huden nu är fullt utvecklat. Ansiktet är lite rundare och huvudets diameter är 90 millimeter.

Barnet kan få hicka då och då. Det beror på all andningsträning som pågår som en förberedelse för livet utanför magen.

Nu kan ditt barn göra allt som en nyfödd kan.

Hon eller han har sjunkit ned ännu längre i ditt bäcken. De flesta barn ligger med huvudet nedåt. Bara ett fåtal ligger med rumpan först. Om så är fallet är det nu dags att försöka vända barnet.

Mamman:

Bara en månad kvar!

Din livmoder når förmodligen upp till revbenen.

Runt vecka 32–34 kommer din barnmorska eller läkare att känna på magen för att avgöra hur barnet ligger därinne. Det här kan ha ändrats många gånger under graviditeten. Vid vecka 34–36 lägger sig barnet vanligtvis i rätt läge och håller sig där.

Har du sett om din mage har sjunkit något? Har magen blivit lägre? Du kanske får lite lättare att andas.

Även om det är lättare att andas är det inte ovanligt att du känner dig lite ledsen och irriterad nu. Du sover förmodligen dåligt, har ont i ryggen, känner dig stor, blir andfådd av ingenting och svettas mer än vanligt. Allt det här är normalt, även om det inte är någon direkt tröst. Nu pratar vi om något gladare i stället. Hur vet man att förlossningen har börjat?

Du har kanske redan har känt av förvärkarna? (Riktiga värkar kommer mer regelbundet och blir starkare och starkare med tiden. Riktiga värkar kan inte vilas bort. De slutar inte.) Ett första tecken kan vara att du ser slemproppen, som består av geléliknande slem som har täckt livmoderhalsen under de senaste nio månaderna. Det kan fortfarande dröja innan förlossningen börjar – men det är ett tecken.


Källa: Libero.se 

Lugnet efter stormen..

Snacka om att vakna hektiskt. Tyckte Vincents blöja såg överfull ut när jag slängde ett öga mot honom halft i sömnen. Det tog några sekunder innan jag insåg att det var bajs...på hela honom och där han låg. Upp som en raket och upp med sovande barn och in i duschen. Skrik och gråt och panik...

Duscha, trösta och sätta framför barnprogram. Ta Bort alla lakarn och säng överdrag... nu väntar jag på att kunna springa ner i tvättstugan så snart som möjligt. HALLELUJA!

mobilblogging testar lite...

sitter och kollar på dansfeber. Har precis varit ute och dumpat av alla rester från den skarriga fisken mannen kom hem med. Vincent är i en fas då han vägrar sova så han har diggat till alla framträdanden på tv. Vi ska snart göra ett försök till, sen blir det supervarm dusch för mig. Har fått så in i helvette ont i svanken så det ska bli skönt. imorgon jobbar jag mitt sista pass, känns skönt men lite lustigt. snart dags          !                     HOPPSAN! Någon var påväg ur sängen igår natt :)

Soffpotatis



Jag tackar för mig och hoppas att Vincent vill somna snart...Nu intar jag och bebis soffan!


Slutspörten



Nu är det dags för Sofie och Isak att åka hem. Ett helt dygn av sällskap och massa bus och barnen har haft jätteskoj. Men de hann precis ta några rundor i hallen.. runt runt runt hela tiden.


Det stinker fisk..

Najs när det luktar fisk i hela lägenheten..eller inte. Medans jag, Sofie och barnen haft full rulle här hemma har R varit och fiskat. Massvis med aborrar ska rensas och de som tidigare legat i frysen ligger nu i badkaret och ger ifrån sig  en vidrig stank. Jag är för fasiken gravid.. mitt luktsinne klarar inte av detta, kräks snart.

Det suger att jag inte heller får käka fisken. Annars hade det blivit Smörstekt aborre med kantareller och färskpotatis med pepparotsolja. mmmmm...

Morgonmys


Barnen har precis fått äta lite frukost bestående av fruksoppa och frukt. Man får göra det bästra av situationen då man är kylskåpslös, men mysigt tyckte dom att det var. Vi ska nog ut i parken en stund om ett tag, sedan ska jag få ner lite tvätt till tvättstugan, det är dags igen!


Myskväll!



 Hur söta är inte dom här kidsen?

Eftersom Robban skulle ut på firmafest så kom Sofie och Isak hit för att sällskapa med oss. Barnen har lekt jättebra och vi har ätit stuvademakaroner med köttbullar. Det är snart läggdags men först lite mys i soffan! Sedan blir det massa gottis och mammasnack. Fasiken vad glad jag är att jag hade någon som kunde ställa upp och hålla mig sällskap, guld värt. Hatar att vara själv och hade nog bajsat på mig vid läggdags annars..



Mot solna!

Nu drar vi mot Solna för att hänga med pappa och lillebrorLeon! Små korta uppdateringar men ikväll blir det mer, R ska på firmafest så datan är min hela kvällen.


Atousa & Angelina


dagens planer

Håller på att göra oss i ordning för en lite äventyr. Idag åker vi ut till Nicole och Chloe i täby. Dit ska även Atousa och Diana + barnen så det lär bli fullt hus. Kul för barnen att få leka av sig! Om en halvtimme går bussen så nu ska barnet klä sig och sedan ska vi köpa lite fikabröd. Ha en bra dag! Puss


Utkast: Sept. 8, 2010

upptäckte precis att jag kan surfa på wi-fi nät genom vårat bredband här hemma, så jag testar lite. ringde precis och beställde pizza eftersom vårat kylskåp har gått sönder. perfekt tajming nu när vi äntligen ska sätta igång med köket.. eller inte. Vincent är hungrig och trött så vi kryper ner i sängen och tittar på idol efter maten. kul med lite förnedrings tv, fast det är väl inget jämfört med kungar av tylösand som har premiär ikväll? vekar ju bara handla supa och knulla. 

Öppna förskolan

Det blev våran öppna förskola här, den är jättebra bara det att man inte känner någon. Fast alla snackar ju med alla, och samtalsämnet är såklart  våra barn. Vincent fick leka av sig och jag slapp springa efter som en tjock dåre. Tog sällskap hem med min granne som var där med sin dotter. Får gå dit lite oftare så att Vincent får springa av sig och leka med andra barn. Känns som att jag varit en så lat mamma senaste tiden.


uppdatering för v.35





Barnet:

Barnets hjärta slår cirka 120–160 slag i minuten.

Nu börjar det bli trångt, och därför håller sig barnet mer stilla än tidigare. Dessutom har ditt barn kanske vänt sig så att huvudet pekar nedåt, redo för förlossningen (JA!). Som om inte det vore nog så lägger barnet på sig mellan 25 och 30 gram per dag. Hon eller han har inte lika mycket plats som tidigare.

Mamman:

Hud som kliar, armar som krymper

En del kvinnor får en hemsk klåda, särskilt på magen, i handflatorna och på fotsulorna. Du kan lindra klådan genom att smörja in dig med fuktkräm och borsta med en mjuk babyborste där det kliar som värst. Berätta för barnmorskan eller läkaren om du lider av klåda.

Du känner dig säkert tung och klumpig. Du blir förmodligen lätt irriterad. Din mage är ofta i vägen, och armarna känns för korta.

Det går inte att hitta en bekväm sovställning. Det enda du kan göra är att sova på sidan. Vissa strategiskt utplacerade kuddar kan också hjälpa.

Nu är det inte fel att byta skor med snörning, som gympaskor, mot skor du inte behöver knyta. Inga klackar är modellen. Högklackat och platåskor är visserligen snyggt, men nu behöver du stabilitet. Fotmassage är alltid välkommet. Be din partner att massera dig. På en gång.

Källa: Libero.se


öppna förskolan idag?

Idag känner jag för att ta oss iväg till någon öppenförskola. Trist att man inte har några nummer i mobilen bara. Ni som läser får gärna skicka erat nummer + namn igen. Mobilen jag köpte var det fabriksfel på så igår fick jag ännu en ny..

Ska väl börja med att ta mig upp ur sängen nu!

snicksnack

Inatt sov jag och Vincent själva i sovrummet eftersom R somnade på soffan. Jag gillar verkligen att sova med Vincent och ser det inte som ett problem. Att få vakna upp brevid varandra varje morgon och se när han avfyrar ett leènde och ger mig en godmorgonpuss är bland det bästa som fínns. Tidsnog vill han inte sova med oss längre.

Igår spenderade vi dagen på Ikea med Pappa, Sussie och Leon. Leon fick lite nytt till sitt rum och jag kikade lite och planerade köket. Hör och häpna, jag kom hem med kritaskar och en toalettborste, HELA 23 kronor gjorde jag av med. Detta har nog aldrig hänt tidigare. Blir alltid massa småsaker och slöseri på pengar, men igår klarade jag mig alltså väldigt bra.

Idag får vi besök av Amanda, och min pappa som skulle komma och dumpa av lite saker. Eftersom det BARA är en månad kvar till BF så kommer alla bebissaker tillbaka nu!


Utkast: Sept. 5, 2010

Sitter på jobbet, tog en sen lunch bara för att ha så lite som möjligt kvar efter. Varför det känns som att tiden går snabbare då vet jag inte, men det gör det. Börjar bli trött på att jobba nu, jag känner mig så jäkla tafatt. Orkar inte tänka längre och hjärnan har ändå slutat funka. Nästa helg blir nog min sista, den två veckor innan BF är att överdriva lite. Har som sagt fler känningar denna gång och att redan vara mamma är ett "jobb" i sig.

Bolibompa is the shit


Det är mycket viktigt att kisse och vovve också får titta!


Älskar er


Ni är bäst!


Dags för Lunch :)

Nu ska vi straxt ge oss iväg till centrum. Ska möta upp finaste Becka och äta lunch, äntligen ses vi igen. Efter mååånga dagar, Vincent kommer bli superglad! Min höstjacka ligger och väntar på mig, så ska springa förbi och hämta ut den. Får nog inte igen stl.38 med magen men snart är bebbe här och kulan borta, känns helskumt.

Nu ska vi klä oss och rusa iväg, puss!


Kylskåpshelvette

JÄVLA KYLSKÅP! Nu har det stått och brummat hela natten, instruktionsboken skriver att något kan stå för nära. Men allt är borttaget, letar efter någon förklaring eller kontakt på siemens hemsida. Svårt att somna om när jag ligger och tror att det ska explodera........

Lite morgonsnack bara

Inatt sov Vincent 13 timmar och jag 12, vi vaknade alltså nyss. Underbart med mycket sömn det behöver jag ju nu sista tiden. Vincent sover alltid bra så det är bara jag som måste lägga mig tidigare. Har ju lite mer än en månads sömn som jag kan tjäna in fram till att bebbe kommer. Sen vet man ju aldrig hur det blir och vilken dygnsrytm den lilla krabaten har.

Idag hoppas jag innerligt att Becca känner sig bättre och kommer hit, det var över två veckor sedan sist. INTE OK! Ska snart klä oss och ta en sväng til centrum, ny mobil och nytt nummer blir det nog. Har fortfarande inte hittat min. Känns ju rätt irro att den säkert ligger här någonstans här hemma.

Efter 34 fullgågna veckor har detta hänt..

Vecka 34

Barnet:

Barnet är nu fullt utvecklat, och kroppen har rätt proportioner. Hon eller han börjar bli starkare, och du kan känna rörelserna mer tydligt än någonsin tidigare.

Huden är lätt pigmenterad.

Pupillerna är nu välutvecklade och kan dra ihop sig. Barnet kan se skillnad mellan natt och dag. Vissa tror till och med att barnet kan fokusera blicken.

Barnet känner igen din och din partners röst.

Mamman:

Glöm inte bäckenbotten

Har naveln vänts ut och in? Du kanske känner dig lite öm under bröstkorgen, särskilt när du andas. Det beror på att din livmoder börjar bli riktigt stor. Under en graviditet ökar livmoderns vikt minst tio gånger, och dess volym ökar minst femtio gånger. Du går fortfarande upp i vikt, runt ett halvt kilo i veckan.


KÄLLA: LIBERO.se


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!