Invägning

Då var det gjort, idag ställde jag mig på vågen för att se hur många kilon jag har kvar att gå ner. Målvikten är 60kg vilket är den vikten min kropp ser bäst ut i. Jobbigt och spännande på samma gång ett kliv för att få känna antingen glädje eller besvikelse. Efter förlossning har jag för mig att jag vägde 71,5 men vågade knappt hoppas på att vågen skulle visa 69kg idag. *trumvirvel* 66 kilo efter en måltid och med kläder på, Gissa om jag blev glad :D!!! Nu har jag två kilo kvar till min vikt innan jag blev gravid och sex kvar till målvikten. Det här klarar jag!

Hade velat väga mig för en vecka sedan och se hur mycket GI-metoden hjälp mig med. Men om en vecka kikar vi om det blivit något yttligare resultat.


En vecka diet imorgon!

Imorgon är det en vecka sedan jag började ta bort kolhydrater. Det är ju ett sånt snack om att man inte ska göra det när man ammar. Men jag tänkte att jag skulle testa och se hur jag och Nova påverkades av det. OM hon skulle fått ondare i magen eller att jag på något annat sätt skulle märka skillnad på henne så skulle jag sluta. Men vilken tur att både hon och jag mår bra. Det ska tydligen inte alls ta någon som helst skada att äta enligt GI-metoden enligt studier. Så nu efter en vecka tänkte jag ställa mig på vågen, har inte kollat vikten sedan en timme efter förlossningen så det ska bli spännande. Tror dock inte att jag gått ner mycket alls eftersom jag syndat i 5 veckor haha ;p!

Sötsuget försvinner mer och mer och det är så skönt. Blir jag sugen på något tar jag en bit mörkchoklad, nötter eller en frukt. Vilket egentligen är minst lika gott som godis och andra onyttigheter. :D

Så imorgon springer jag över till grannen och låter mig vägas wihooo. Köpte föressten hårfärg igår men tog fel eftersom jag bara ville ha toning. Vill testa mig fram innan jag sätter något permanent! Åh jag känner mig lite mer levande igen, vill inte bara spy när jag går förbi spegeln :D

Liten present till mig själv


Köpte en helt ok klänning idag tänkte ha den på julafton. Så jag unnade och la en liten liten peng på mig själv. Måste ha skohorn till skorna därför fick byxorna sitta kvar på bena :P

Imorgon ska jag visa hur fin Vincent är i sina nya byxor och den stickade tröjan! Hoppas att jag orkar åka ut till jobbet imorgon det är nämligen den årliga julmarknaden där :D

Trasig tröja

Vincent blev precis upphämtad av sin farmor och Nova blev precis fulltankad med käk. Ska snart ta en sväng upp till centrum och byta tröjan jag köpte åt Vincent igår. Den var ju trasig, så jobbigt när man missar sånt hoppas verkligen den finns kvar i rätt storlek. Både jag och Vincent älskade den. Kom på att jag inte fixat en adventsstake än...så det måste ordnas också! Om inte snickarn kommer imorgon ska det bakas lussebullar här hemma. Visst är de goda men ingen favorit så jag lyckas nog hålla mig ífrån dem. Nu i jultider vill man ju ha lite gott att bjuda på när man får besök. Men vet ni på julafton ska jag äta allt som faller mig in :D

Ni gör mig glad!

Har fått mycket  kommentarer idag, alltid lika kul. Fortsätt så :D!

En konstig lista

01. Stänger du av mobilen när du sover?
Nej, vill alltid se vad klockan är då jag vaknar för att amma eller gå på toa ex. Skulle bli lite jobbigt att sätta på den mitt i natten, men på ljudlös är den ibland. (Glömmer dock alltid sätta på ljud och missar massa samtal på dagen, har därför typ slutat med det)

02. Vem såg dig senast naken?

Jag  själv

03. Hur såg du ut på högstadiet?
Var nog rätt mycket sminkad och brydde mig mycket om utseende och kläder. Men om det såg bra ut vet jag inte ;)

04. Hur kommer du se ut om tjugo år?
Förhoppningsvis vara den där snygga mamman, medans klasskompisarnas morsor är tanter ;). Nemen ingen aning man kan ju bara hoppas att man blir snyggare med åren. Det är mig det hänger på gå ner sig eller försöka hålla skönheten vid liv :)

05. Hur var du på dagis?
KLÄTTERAPA

06. Hur är du att ha som arbetskamrat?
Jag är nog en kul tjej som är lättsam och frispråkig.  

07. Har du celluliter?

Säkert någonstanns, jag är ju en mullis höhö

08. Biter du på naglarna?

Ne inte permanent, men biter man av en flisa så fortsätter man tills hela jävla nageln är borta. Man får ju aldrig det perfekta resultatet.

09. Har du något handikapp?
Känner mig näst intill döv ibland, kanske har lite nedsatt hörsel. Annars lider jag bara av amningkoma

10. Är du rädd för att få hängbröst?

Rädd å rädd, Då skulle jag nog inte behållt barnen. Mina taxöron är ju deras förtjänst hahaha.

11. Tror du att gud är en man eller en kvinna?

Man,annars hade väl män kunnat få blöda ur röva en gång i månaden

12. Svär du?
Nej har aldrig hänt

13. Är du trevlig mot Jehovas Vittnen?
De knackade på förra veckan och gav mig ett formulär om olika sätt att be på. Jag är en trevlig tjej, men att låttsas vara intresserad kanske inte är så trevligt igentligen. Ville ju bara stänga dörren. Tycker att det är oerhört obehagligt med dörrknackning.

14. Hur homo är du på en skala 1 - 10?

Jag vill gilla tjejer men gör det tyvärr inte på det sättet

15. Tror du på utomjordningar?

Något mer än livet på just jorden borde ju finnas....

16. Om du var tvungen att välja en maträtt som du måste äta varje dag livet ut, vad väljer du?

Svårt, här måste man också tänka smart, En donken meny vore ju tragiskt i längden. Men jag väljer typ laxfilè m. rostade rotfrukter och någon god sås.

17. Vilken mat är den största missen att bjuda dig på?

Kan typ inte komma på något jag inte gillar eftersom vi sällan gör något sånt. Ärtsoppa är väl en gammal rysare, men vem vet det kanske skulle smaka bra nu 

18. Har du blivit arresterad?
JA! fjortisunge som kryddade på allt genom att skriva polisgris i pannan inne på stationen. Vad tänkte vi med? arslet?

19. Ljuger du?

Vill vara ärlig, men kanske en vit lögn i nödfall? Minns dock inte sist jag drog en sådan.

20. Har du kysst en polis?
Nej inte vad jag vet, kanske har någon av mina tidigare kroghångel utbildat sig

21. Är du rädd för Securitasvakter?
Nej, har känt mig tryggare förr då man var ute senare

22. Har du någonting att dölja?
 Om jag säger nej menar jag ja, eller hur? Så jag säger ja och menar nej!

23. Vad har du på din nyckelknippa?

Nycklar och en kundvagnspeng och en liten röd seb spargris.

24. Är du / har du varit gift?

Nej, orkar inte skilja  mig. Känns krångligt.

25. Skulle du gå upp klockan tre på natten för att hämta pojkvännen från krogen?

Skulle skylla på att barnen låg och sov, vilken tur att man har dem ibland ;p

26. Kan du laga cyklar?
Låter inte överdrivet svårt, så ja.

27. Kan du fixa med bilar?
Låter inte så lätt, svar nej!

28. Brukar du köra om?
Med barnvagnen ja.

29. Kan du baka bröd?

Finns ett supergott bröd som jag lyckades med. Men det kan jag nog, är en bullmamma.

30. Vet du hur man frostar av en frys?

Haha ja, fram med hårfönen ;S

30. När sa du senast att du älskade någon?

Säger det alltid vid Vincents nattning "Gonatt, mamma älskar dig". Men idag tog R den, Men har säkert sagt det under dagen.  Men för att vara på den säkra sidan så igår :) Kan ju inte sitta och ljuda för er ;P

31. Vilken tvserie skulle du helst leva i?
hm, svårt. Tänker genast på rikedom... är det så jävla viktigt?


Frestelser..

Åter igen har man avstått en frestelse.. Beställde en grekisksallad. VARFÖR ska man få med helt nybakat supergott vitt ONYTTIGT bröd? Det där brödet med bregott extrasaltat är ju heligt. Vincent fick en bit att tugga på och har nu hämtat resten som han står och försöker trycka in i min mun. alldeles varma och luktyar nybakat..Men NEJTACK!

 


Hemma efter en lång dag




Äntligen hemma, ska nog krypa ner under en varm filt med barna och fredagsmysa framför idol. Hoppas Barnen går med på det och inte lever rövare. Bilderna hamnar på sniskan när jag laddar upp från mobilen. Se så stor Vincent har blivit, eget säte på tåget och allt.

Efter mammagruppen idag så tog jag en liten sväng i centrum, för att kolla om åhlens hade en skjorta jag letat efter. Den var helt slut i kista men idag köpte jag den äntligen, eller min mamma rättare sagt. Hon vill ge den till lillprinsen i hans adventskalender så hon förde över pengar till den. Till skjortan köpte jag ett par supersnygga jeans, gillar när dem sitter lite tajtare längst ner. Som stuprör men ändå inte! Fick lite rabatter som de delade ut i Solna centrum så det fick bli en jättefin stickad tröja från kappahl till Vincent. Kan visa sen..

Blev varken hårfärg eller en ny ögonbrynsplockare, får fixa det imorgon! Vet inte vad jag ska göra med håret.. skulle vilja ljusa uppp och ha lite öolika nyanser fast det måste man ju göra hos frisör? Eller så färgar jag bara mörkare men då blir det svårare att gör det ljusare sedan....Tycker att rödbrunt kan vara snyggt också, men vet inte om det passar mig.


Redo för dagen!


Morsan & den lilla skatten
<3


Godmorgon



Sitter och myser med lilla pärlan, Vincent springer runt och leker med bilar och helikopter. Är lite halvtrött efter natten, gick nog och la mig runt två, men det var så skönt med egen tid. Vincent kom in till oss imorse, mötte honom inte utanför hans rum som jag brukar ( sov väl för djupt för att vakna av små steg). När jag vaknade till stod han och gnällde lite i precis vid vårat sovrum så då bar jag upp honom och vi fortsatte sova ett par timmar. Nova har som de tre tidigare nätterna bara ätit en gång under natten och en gång vid halv sju på morgonen. Jag är mer än nöjd!

Dagens planer är att åka till Solnas öppnaförskola för unga mammor, där jag gick när jag blev gravid med Vincent och när vincent var mindre. Har knappt varit där sedan vi flyttade så nu är det dags igen. Måste ju visa upp vårat underbara lilla tillskott. Men innan det ska förmodligen pappa, sussie och lillebror kika förbi en snabbis, hoppas dom hinner det. Sedan ska jag möta upp R i kista centrum och överlämna mitt kort eftersom han ska till tandläkaren och hans nya inte har kommit än. Sen tuben från kista till solna, blir egentligen ingen stor omväg eftersom det bara tar tio min från kista sen! Hade tänkt träffa mamma efter vi har varit på ÖF men tror vi kommer vara rätt trötta så det kanske får bli en annan dag.

Fast jag gillar att ha fullfart, blir så lätt deppig av att bara vara hemma en hel dag!


före bilder



Tog dessa bilder inatt för att visa er och sedan se relsultat om några veckor. Dock så kanske linnet gör att jag ser lite smalare ut än vad jag är. Det som ska bort är mest mina "kärlekshandtag" som satt sig och lite på magen, ser ju nästan ut som att man har en liten badring där haha ;P. Sedan lite lår och lite armar... får se hur detta går :D

Tiden är inne

Jag känner mig så jäkla sliten, inte för att mina barn är jobbiga eller så. Utan för att jag känner mig så ovårdad, jag vill känna mig fin. Men varför göra sig i ordning och piffa upp sig då man bara är hemma? Känner mig blek, mörk under ögonen, håret känns tråkigt, vikten känns inte ok. Vad gör man?


JO, man tar tag i saken! Så från och med nu ska jag finna mig själv igen. Dieten är dag 4 nu och det börjar kännas bättre för varje dag som går. Träna hinner jag inte med tyvärr och promenader är väl inget man hurrar för i detta väder. Kanske finns någon schysst träningsdvd för lite enklare övningar att göra hemma? Imorgon köper jag hårfärg, smetar på lite lotion som ger en finare nyans och plockar ögonbrynen! Vill göra naglar igen och se resultat på viktnedgång så en våg ska inskaffas. Lets gooo :)

Det kommer väl en tid då allt blir bra igen..?

Förutom barnen så känns det mesta skit just nu. Varför kan inte allt ta en vändning och saker och ting bli bra? Var eviga dag, vecka och månad står man om stampar på samma ställe. Jag vill ha en förändrig, jag vill må bra. Orkar inte ta hur mycket som helst, är det så jävla konstigt?...


duktiga killen

Vincent sov heeela natten i sin säng! Han kom och kröp ner och myste lite framför tvn straxt efter klockan sju. Han är så duktig och jag blir alltid lika glad och stolt. Han somnar till och med på madrassen på dagis det trodde jag inte, det är grymt. Dags att göra oss klara för dagis nu, det tar som sagt ett tag att få på oss kläder. Sedan hem och typ bara vara? sova lite mera kanske..

havreboll eller inte?


Herregud vad jag har krigat med mig själv ikväll. R envisades om att åka och köpa Inga-brittas havrebollar trots att jag påpeka att det var jävligt taskigt. Hur goda är de inte? Vi köpte ett pack i helgen till vårat fredagsmys, ooom vi njöt. (Eller hur becka? :D) Jaja, hur som helst så har det där jäkla paketet stått i kylen och stört mina tankar. typ såhär

- Bara en liten liten rackare, det gör ju ingenting

- Nej du kan inte faila redan efter tredje "vara nyttig" dagen

- Okej okej, skippare!

*några minuter senare*

- Mmmm vore gott med havreboll...ska jag? hm..

- Hm, om jag tar en så tar jag nog tre till..inte ok..

- Duktig jag är som struntar i det, jag vann!

*går mot kylen*

*öppnar kylen*

*tar paketet*
 
*öppnar paketet*

*tittar på Ingabrittas härliga bakverk*

- Stå imot stå imot... det klarar du väl?

*stänger kylen*
 
-YES


Psykoooos, helt sinnessjukt svårt. Men nu ska jag krypa till kojs och ladda för ännu en "stå emot" dag imorgon. Ber nog Robban ta med dem till jobbet..



(Har äntligen tagit tag i mitt komma-i-form mission, därför jag plågar mig själv)


 Bild tagen från www.ingabrittas.se


Busungen..

Är hemma från dagis, mellanmål på dirren..mycket viktigt. Nu har han hunnit äta mellis titta lite på barnprogram och läst bok. Tänkte städa hans rum och sortera leksaker hoppas han är till hjälp :)


sovmorgon

Sådär nu är Vincent på dagis! Ingen av oss vaknade av väckarklockan så vi sov till halv nio. Det tar tid att klä barn kan jag säga. hitta bara en galon vante så fick leta efter den ett tag, sedan hade vincent bajsat så det var bara att byta och börja om igen, lilltjejen skulle kläs på.. tempo tempo tempo. Dagens planer är att städa och eventuellt tvätta, kanske hinner jag baka pepparkakor också.. we will see :)

är det vädret?

Idag känner jag mig som sju svåra år. Så vi sätter punkt här för dagen. Men en bild bjuder jag på :)


tidig morgon..

Godmorgon! jag ligger i sängen med två trötta barn, det suger lite att inte få sova till nio.Men skoj för vincent med dagis idag. Han sov heela natten i sitt rum, han kom in runt halv sju och somnade om mellan oss. lite morgonmys är aldrig fel! Snuttan vaknade nog bara en gång och åt inatt, om jag minns rätt.. Hon är fantastiskt bra på att sova, Så himla skönt. Ska titta lite på vakna med the voice innan jag väcker barnen. puss  på er och ha en bra dag :) 

Vincent hos famor igen..

Vincent är hos sin farmor igen, de skulle baka lussebullar. Sedan han kom hem hann han sova lääääänge och vakna på lika sugit humör som han somnade på. Bara skrik och gråt, han blev dock lungn framför pippi långstrump på youtube. Men måste ärligt talat säga att det var skönt att hans farmor plocka upp honom igen. så laddar jag för nafttningen och morgondagen ..tror att det kan vara feber på väg. Annars är det väl någon typ av fas just nu för vi känner inte igen honom.

Novis ligger och sover just nu men när hon vaknar ska hon badas. För min del blire en sväng i tvättstugan nu, ska bli så skönt att koppla in våran tvättmaskin här uppe igen!


något fattas här hemma!

Det är lungt och skönt här hemma, ingen liten dåre som härjar omkring. En natt slash morgon  räcker dock, saknar kaoset och vincents skratt och kramar. Så nu väntar vi typ bara på att klockan ska bli halv ett och lillprinsen ska anlända :)  

prinsessan


Nova


Photos


Lilla pärlan


Nova (betydelse) - Ny stjärna

En av de bilder jag tog på lilltjejen ikväll. Min fina helt fantastiska dotter <3




Jay smith - Like a prayer

Tänk om Jay hade varit tvungen att hoppa av efter "knarkskandalen" då hade vi inte fått se detta uppträdande. Tillbaka bättre än någonsin efter en dag i massmedia! Det där haschet kanske var som balsam för stämbanden, höhö. Nemen grymt framträdande, varför uppträder inte de andra artisterna med rök och lampor som ger konsert känsla? En omrösting på aftonbladet visade igår att  ca 40% av de som brukat rösta på Jay inte tänkte göra det efter avslöjandet och att ca 60% skulle försätta rösta. Tur att min favorit fick stanna kvar. 

Tycker det är lite löjligt av tidigare års deltagare att tycka till och stå med pekpinnen. ( ni pissar bara på er för ni vet att han kommer bli så mycket större:D)

Vem är eran favorit i idol? 


 

Fjortisfan? jag ? Nä ? Eller ... ;)

Todays news

Blev inget fotande igår men massa fredagsmys istället. Becka kom över och vi lagade laxpasta och delade på en flarra smultronvin. Vi tittade på idol och dog lite när Jay sjöng like a prayer, magi. Om han hade varit en läckerbit och haft den där fantastiska mörka rösten.. då hade jag varit fjortiskär i honom. Så vilken tur att jag håller det på en lagom nivå.

Till brunch gjorde vi vanliga pannkakor med bacon bitar i, det är beckas special och uppskattades av oss alla. Under dagen har vi väl mest bara slappat och segat oss. Rätt trist eftersom man får sån där "det är regn och söndag" känsla. Vi skulle ta fina kort på barnen också, men jag fick för mig att tvätta fårskinnspläden innan. Evighetstork på den... tog precis upp den från tvättstugan efter kanske 5 timmar. Lite fuktig här och var men det fick duga, fast nu sover Nova så hon är lite okontaktbar för en plåtning.

Vincent är hos sin farmor och ska sova kvar där i natt. Det är alltså tomt och tyst här hemma just nu, kanske ska krypa ner bredvid två av mina tre älsklingar och ta en powernap jag med. Dålig tid bara. Får se om jag lyckas få lite bilder när Nova vaknar!


Vackra lilla flicka


Allt har sin mening. Nu finns du här hos oss. Du och din storebror betyder allt och lite till för mig. Låt aldrig någon trampa på dig. Som din mamma kommer jag alltid finnas där och stötta dig i med och motgångar.

Så glad att du finns <3


Ute i parken


Första julklapparna

Hemma igen, vi gick ut till parken här utanför så att Vincent fick leka lite och jag fick agera fotograf. Vad är finare på bild än sina barn? Nova låg och sov i vagnen så det var Vincent som stod i fokus. Ska ta massa fina bilder på Nova ikväll tänkte jag, sånna där som man vill framkalla och sätta upp på väggen. Efter promenaden tog vi en sväng förbi centrum, hade spanat in några julklappar till Vincent. Lite svårt att gömma undan de två stoora paketen för honom så han började peka och vråla att han ville ha dom. Nu sover han ute på altanen så jag tänkte slå in dem och stoppa i garderoben så länge.

Hade tänkt sy en adventskalender där han får öppna och få ett paket varje dag fram till jul. Men jag har tagit på mig på tok för många projekt. Måla hans säng, vardagsrumsbord, sy det ena och det andra osv osv. Så när jag hittade en stor julstrumpa på ikea igår kändes det bra, ett projekt mindre. Varje morgon ligger det ett paket i julstrumpan istället! lägger upp lite bilder från parkleken senare :)


Namnlapparna


Namnlapparna har kommit så nu är det bara att märka alla kläder. Söta och lite utöver de vanliga, men bäst av allt är att Vincent diggar dom. Han springer runt med kartan och gör monsterljud :D 

Nu ska vi klä oss för en promenad, ni har väl inte missat det fina vädret. UNDERBART!


Vincent Vill du sova i ditt rum?




Som ni säkert vet har Vincent delat säng med oss nästan hela sitt liv. Det är ingenting som stört mig fram tills nu, han rör på sig galet mycket i sömnen. Man får en och annan spark i huvet om nätterna och vaknar oftast av att han ligger med huvet på Robban och fötterna på mig eller viseverse. Men när han inte snor hela sängen är det ju så fruktansvärt mysigt också.

Jag vill sova med honom, kunna pussa på honom och krama om honom när han sover. MEN Igår testade jag bara att fråga honom om han ville sova i sitt rum i sin egna säng. Vad gör lillkillen? Jo han springer in greppar en bok och lägger sig i sin säng. Vi läste saga och sedan somnade han utan problem. Frågade R flera gånger om vi skulle lyfta över honom. Jag skulle känna mig så dum ifall han vaknade rädd mitt i natten och grät. Låg inne i sängen och tittade på 24timmar bara för att dra ut på tiden ifall han skulle vakna.

Han vaknade klockan 06.00 imorse, hade precis ammat Nova så jag hade inte riktigt somnat om igen. Han gnällde väl lite bara och traskade upp mot vårat rum. När han såg mig och att jag hade flskan i handen sprang han in till sin säng igen. Han skulle minsann äta en skvätt välling och somna om där igen. Vi somnade tillsammans och jag vaknade när robban gick vid sjutiden. Då gick jag in till nova igen och fortsatte sova. Vincent vaknade straxt efter mig, vid niotiden ungefär. Då kom han upp jätteglad med en bok i handen. MAMMAS DUKTIGA KILLE! Frågade även nu på morgonen om han vill sova i sin säng inatt igen och då sprang han och la sig och krama kudden. Sötunge!


Mammasflicka



Nova är nu 5 veckor och för det mesta nöjd, men blir också arg emellanåt för att sekunderna efter återgå till det nöjda stadiet. För ungefär en vecka sedan började det rycka lite i mungiporna och nu ler hon ibland mot mig. Skulle vara kul att få det på bild men jag måste framkalla det genom att titta henne i ögonen på nära håll. Gud vad jag ser fram emot hennes framsteg, men tiden får inte gå för snabbt. Kanske är det sista gången någonsin man har en sån här lite bebis.


tidiga mornar

God morgon! Vi har varit vakna sedan klockan sju ungefär, fasiken vad tidigt det har börjat bli men skönt med rutiner igen. Jag måste skryta och säga att jag mäktigt stolt över Vincent som somnade på dagis igår. Han somnade innen på madrassen som de andra barnen och inte i vagnen. Världens bästa grabb!

Vi ska snart börja göra oss klara för dagis, det tar ju sin tid. Får se om vi tar en sväng till ikea efter, skulle behöva lite saker men vet inte om jag kan bära allt. Annars får vi ta det lite senare så att R kan plocka upp oss efter jobbet.

Hoppas ni har en bra dag!

Grattis till mickan som födde sin lilla son inatt!

Vincent dansar och ramlar


Vincent om dagis


vincent gillar dagis

Sådär nu är lillkillen på dagis, idag är den första riktiga dagen utan mig. I måndags var han bara där ungefär två timmar, men idag blir det förhoppningsvis full dag (5 timmar). Sist hade han frågat lite efter mig men det hade gått bra. För han gilllar ju dagis, så fort man nämner dagis skriker han "Jaaaaaaaaa" ibland till och med "Jaaa jaaaa jaaaaaaa". Har en liten film på det som jag ska visa, min knäppa lilla kille.

Idag blir vi nog bara inne likt igår. Kanske tar en promenad för att få lite frisk luft. Lite senare kommer elektrikern och imorgon kommer snickaren.. nu händer det grejer här hemma, så himla skönt.

Föralltid vi


Just nu hemma hos oss, storebror vill inte ge ifrån sig lillasyster. Finare blir det inte!


Dagiscollage

På dagis har barnen  i ett eget familjecollage upsatt i lekrummet. Har suttit och snickrat lite på Vincents. Tyvärr hade jag inte kort på alla, det är rätt fantastiskt att han har så mycket släkt runt omkring sig. skulle ju typ behöva dubbla detta collage om alla ska vara med!




Ska även göra en liten bok med bilder på nästan alla släktingar som ska ligga i hans korg. Den kan fröknarna ta fram och titta med honom i när han är ledsen.


Mamma älskar dig


 <3


Hemma från dagis

Är hemma med två sjuka barn idag, Vincent skulle egentligen till dagis men jag håller honom hemma. Känns som att alla är snoriga på dagis nu, så det var hans hostattack nu i morse som var avgörande. Hoppas han blir bättre tills imorgon så att jag och nova kan ha en vilodag i sängen. Känns som att jag behöver det just nu, förkylning och dåliga nätter. Men idag myser vi här hemma alla tre, jag och mina små underbaringar.

Så himla tråkigt att bli sjuka, vi som har flera att träffa. Jag vill hitta på saker och fara omkring, känns som att detta aldrig kommer försvinna. Bläj.

dagens

Go kväll! hoppas ni mår bra och är friska för det är inte vi. Jag fruktar inför kvällen och morgonen, varför känns det nästan alltid skapligt på dagen och skit på mornar och kvällar? Vincent är ok, dock rätt snorig. Nova är väl lite bättre oh har precis fått nezerildroppar så hoppas de gör skillnad annars åker vi till sjukan med henne. Idag har aktiviteten varit lämna Vincent på dagis, åkte direkt till solna och träffa mamma som stukat foten och inte kan gå, apoteksshopping, handla mat hem till mamsen och hit. Insåg att jag inte skulle hinna tillbaka till dagis i tid (han skulle gå till lunch idag) så robban fick hämta Vincent och lunch vila med honom här hemma. Svängde förbi dagis påvägen hem eftersom Vincents mjukishund blev kvarglömd där. Sedan jag kom hem så har jag mest plockat lite. När Vincent somnat ska jag försöka hinna med att sätta på skåpsluckorna på våra överskåp i köket som blev upsatta igår. Nu blire snabbt över till Konsum för att inhandla det som saknar till middagen. Tråkig men snabb uppdatering.


barnakuten nästa?

Natten till idag var lite sisådär, fler uppvak, snuttningar och en ledsen Nova. Men om man jämför med nu ikväll så var det rena drömmen (för oss båda). Nova är så täpt i näsan och snorigt att hon knappt kan andas. Har försökt amma henne men hon suger i sig några snabba och andas sedan in några snabba andetag för att äta yttligare lite till och så håller det på. Det är så fruktansvärt jobbigt att se hur jobbigt hon har det. Hon fick precis lite Nezeril som jag hittade i skötväskan, låter lite bättre men långt ifrån bra. Eftersom hon knappt får i sig mat så åker vi nog in om det inte blir bättre.

:(

PEPPARKAKSFIASKO

 



HAHAH... det gick väl lite sådär igår när vi skulle baka.

Jag: Vincent du får kavla degen inte äta den!!!
Vincent: *Skakar på huvet och tar en tugga till*

Vad trodde jag? Att han lugnt och stilla skulle sitta och leka med degen utan att provsmaka? Efter flera tillsägelser så bluff kavla han och tog en smakbit varje gång jag tittade åt ett annat håll. Fick avbryta så att han inte åt upp all deg. Så baka får jag göra det ensam någon kväll istället. Trodde nästan att han skulle få ont i magen igårkväll eller idag men har inte märkt något tecken på det som tur är. Vi får baka lussebullar lite längre fram istället, den degen är väl inte särskilt god..hm.

 


Lite om *trumvirvel* NOVA


Idag blir Nova en hel levnadsmånad, grattis på din månadsdag älskade lilla flicka. Det känns så självklart att ha henne här hos oss och ingen kan vara gladare och lyckligare än jag. Hon är pusselbiten som saknades i vårat vardagskaos. Innan hon kom tvivlade jag på att jag hade tillräckligt med kärlek på lager för att kunna dela det på två. Att kunna älska två små barn sådär villkorslöst mycket, men det går. Varje dag tror man att man nått toppen av känslan att älska sitt barn men det lyckas alltid svämma över ändå. Vad vore jag utan Vincent och Nova, nu när de finns är det så självklart att det var såhär livet skulle bli. Tänkte berätta lite om Nova, hur hon är och hur mycket hon vuxit.


Nova Cecilia Maria.. (Blev det fullständiga namnet)

Är en mycket nöjd liten dam som för det mesta sover, äter, myser och skiter. Hon älskar att sova och somnar så fort vi lägger oss inne i mörkret. Jag har aldrig behövt gå upp på natten för att hon vill vara vaken. Hon äter ungefär tre gånger per natt. Kan bli lite mer nu när hon är förkyld eftersom hon inte äter lika mycket åt gången. Lite gnäll trots att hon fått mat och blöjan är bytt nu när hon är dålig (bara dagtid) men annars är hon lugnet själv. Dock väldigt bestämd, vill hon ha mat då ska hon ha mat direkt annars kommer de arga vrålen.

Hon äter väldigt bra och ökar i vikt och längd. Här nedan är hennes BVCtabell!


13/10 (nyfödd) - 3,740kg 51cm 33homf
14/10 (1 dag) - 3,534kg
16/10 (3 dagar) - 3,570kg
25/10 (12dagar) - 3,900kg
8/11 (3v 5 dagar) - 4,375kg 55,5 cm 36,2homf





Vincent målar



Jag ska försöka att aktivera Vincent på något sätt varje dag efter dagis, mer än vanlig lek. Igår efter dagis så åkte vi oh köpte en stor vaxduk, målarfärg och penslar. På med duken på bordet och börja kladda, blev lite inspererad på dagis eftersom han tyckte att det var kul när han målade sin tavla där. Annars har han mest ritat med kritor här hemma. Idag blir det pepparkaksbak och imorgon vet jag inte riktigt..

Har ni tips på lite roligare aktiviteter i hemmet (eller utanför som inte tar flera timmar) än att leka med bilarna (haha)?

Man kanske ska göra en liten insperationstavla med bilder och sätta på Vincents rum. Där han får peka och välja själv bland lite olika roliga saker. Så kom gärna med lite ideèr för då bli Vincent glad :D

peppaekaksbak på G




Sitter och väntar på att Vincent ska komma hem från sin farmor. Det var hon som tog inskolningen idag och Vincent följde med hem dit efter. Han skulle komma vid tretiden ungefär så jag har förberett för pepparkaksbak. Har tänkt göra det tre dagar nu men har inte riktigt fått tid till det. Klockan hinner alltid bli så mycket och vips så ska lillkillen sova. Men nu har jag haft hela dagen på mig att fixa (har dock inte gjort mer än en diskmaskin och damsugit lite + lite småplock. Känner mig inte fullt frisk så det var skönt att få sova ut (gå upp sju och somna om mellan nio och elva) och slippa dagis idag. Det hade gått jättebra eftersom Vincent älskar att hänga med sin farmor.

Nova ligger och sover just nu och har gjort det ett bra tag. Hon är lite dålig hon med tror jag, mer än den ständiga nästäppan alltså. Igår och idag har hon skrikit mycket mer än vanligt, inte överdrivet mycket men eftersom hon alltid är nöjd annars märker man skillnad. Satte på henne den "magiska" björndräckten och då blev hon lugn och somnade in. Hon somnar alltid när den åker på, bra grej.

Dagislek



Ber om ursäkt för usel uppdatering, men jag blir helt slut efter dagarna på dagis. Och hör och häpna, vincent blir inte lugnare av det. Han lever om här hemma efter dagis också, kanske till och med mer än vanligt. Trodde busungen skulle lugna ner sig och finna lite ro hemma men inte. Han somnar dock snabbare och bättre på kvällarna så när han somnat och om lillan sover samtidigt är jag så trött att jag inte orkar göra något. Blir nog bättre sen och finner nog lust att skriva lite mer, annars vet jag inte riktigt hur jag ska göra med bloggen.

Igår blev älskade Nova 4 veckor och på lördag är hon redan en månad. <3


vincent gillar snön :)

GLADGRABB,

trött mamma

Måste ju medge att det sätter sina spår att kliva upp halv sju på morgonen, känner med er som måste göra det. Tröttare än tröttast typ, somnar väl snart sittande här. Ne får se till att nova somnar så att jag kan plocka upp massa saker från golvet och sedan fylla en diskmaskin och hålla mig sysselsatt. Blir nog tidigt ikväll, dte hoppas jag i alla fall. Idag har vi varit på BVC men emr om det i ett senare inlägg!


Dagis och BVC

Då var det dagisdags om ungefär en timme. Vincent är glad och skriker "JAAAAAAAAAA :D" nr jag frågar om vi ska till dagis. Blir dock bara till strxt efter ett eftersom vi har tid på BVC halv två. För båda barnen, Vincent ska på 18 månaders kontroll och Nova ska på sitt första besök!

Sedan blire hem och sortera tvätt, när R kommer hem fårn jobbet har vi tvättstugan. Tjingeling :)

myser med nova

                          VINCENT ÄR UTE OCH HÄRJAR OMKRING MED SIN PAPS, JAG STÄDAR OCH MYSER MED NOVA. BECK  AK OMMER OM ETT TAG OCH JOINAR OSS :) 

Liten flickdröm

 

Oooom jag har letat efter dessa i rätt storlek. När vi shoppade inför dagisstarten fann vi dem = glad mamma! Så fina, jag vill ha allt från kappahls Newbie kollektion. Men den här klänningen och tröjan + en grå stickad overall var favoriterna. Det verkar som att alla andra tycker likadant eftersom just de har varit svåra att hitta. Den helt fantastiska overallen får nog bli ett minne blott :(, vill ha vill ha vill ha!!!


Min lilla stjärna



Att jag inte skriver så mycket om Nova just nu är pga tidsbrist och för att hon mest bara hänger på. Dagarna spenderas på dagis, därför är Vincent i fokus. Nova är förvisso helt underbar och go då med, men de små korta inlägg jag gör handlar mest om hur det gått under dagen. Eftersom min dator är trasig kan jag inte heller blogga då jag faktiskt har tid för det om denna är upptagen. Men så fort vi får lite egen tid jag och Novis ska ni få se mycket mer av den lilla damen, det lovar jag!

På måndag ska vi på första BVC-besöket sedan hembesöket efter BB, spännande. Tror att hon växer så att det knakar, glupsk är hon i alla fall.

Vincent sover just nu hos sin farmor, har varit lite tomt och extremt lugnt och tyst här hemma ikväll. Den lilla vilden är saknad trots att det är rätt skönt. Nu blire dokumentär med två av mina tre älsklingar :)


höhö

                                  KAN NI GISSA VAD JAG GÖR? HÖHÖHÖ

vincent goes dagis


dagens dagismästerverk

MEDANS ALLA BARNEN SOV OCH VINCENT VÄGRADE, BYGGDES DETTA FINA GARAGE A LA GIRAFFE AV MOR OCH SON. TÄNKTE SNART SLÄNGA UPP NÅGRA DAGISBILDER NÄR JAG ÄNDÅ BLOGGAR FRÅN MOBILEN! 

Jag vill snooza

Nackdelen med dagis är att jag måste gå upp så tidigt (ja, jag vet att jag är bortskämd). Idag snoozade vi till klockan 08.00 och lär bli lite sena till dagis, vincent äter frulle nu och jag väntar på att få byta hans blöja. Har somt ur är lagt fram kläder och så, så det är snabba puckar som gäller. Att gå upp klockan 07.00 är inte riktigt min grej, inte mina barns heller. Mina ungar älskar också att sova, visst har man det underbart haha?

dag 2 - dagis - vårdcentral - dagis



Ska snart krypa ner bredvid mina prinsar, jag och sessan är vakna, vi sitter och tittar på varandra om jag pillar på hennes små söta fötter. Igår gjorde jag och Vincent trolldeg och fotavtryck, deras fötter bredvid varandra..stor & liten, mina älskade barn.

Dag nummer två på dagis gick bra, Vincent är så cool och jag är så stolt. Hände dock en olycka imorse ute på gården. Vincent ramlade på någon slags tunna (?) och slog i ögonbrynet. Blen ännu ett jack som behövde tejpas så vi fick ta ett break till vårdcentralen. Där var han skräckslagen och försökte fly ut från rummet. När vi lyckats tvätta och plåstra om såret gick vi tillbaka till dagis och kom lagom till lunchen. På vilan lyckades han inte koppla av och somna på madrass som de andra barnen, alla leksaker var ju roligare. Fick honom att somna i vagnen, han vaknade glad då han såg vart vi var och sprang för att leka med de andra barnen. vid två tiden var det mellanmål och sedan lek fram till klockan tre då vi gick hem. Först ville han inte riktigt men fick honom tillslut att vinka hejdå.

Imorgon bli det dagis mellan 9.00-13.00, sedan hem och vänta in R för en tripp till ikea!

Dagis dag 2

Godmorgon, jag är uppe och förbereder lite innan Vincent vaknar, Nova somnade precis om här i soffan. Lägger fram lite kläder och fixar frukost så det går snabbt när han väl vaknar. Vi ska vara på dagis klockan 9.00 - 15.00 idag!

Gårdagen på dagis var endast mellan 9.00 - 10.00, mest för att titta runt och leka lite. Alla barn förutom två pojkar var ute på gården under besöket. Pojkarna var så lugna och blyga medans Vincent sprang omkring och tog för sig. Min översociala unge blev bundis med dagisfröken direkt, han skulle ge leksaker och få hennes uppmärksamhet hela tiden. Åt mitt håll tittade han knappt. När det var dags att gå hem blev Vincent jätteledsen och skulle ta massa leksaker och springa iväg. Så det ska bli kul att han får leka hela dagen idag!




:)


Namnlappar



Letade runt lite efter namnlappar till Vincents kläder. Märkte precis att man inte kan skriva med penna i alla kläder. Kikade därför efter namnlappar som man stryker på, hittade tillslut de här söta små monsterlapparna. De vanliga är ju så himla små och fula. Men vad spelar det för roll egentligen.. men vi kör på dessa ovan!

Dom och massa mer finns på gladagrodan.se

Dagisstuff




+ vilokudde, t-shirts, tunna vantar, mössa som skickas med :)


Liten tröttis

Liten trött kille framför barnkanelen efter vilan. Vincent älskade timmen på dagis idag, men mer om det sedan! Nu har han fått en mandarin och två mairekex i en skål så han är mer än nöjd. Ska lägga upp dagisshoppingen, tipa gärna om ni kommer på något mer som är viktigt att ha :)


Första dagen på dagis

Nu gör vi oss i ordning för att kila iväg ill dagis, tror bara att det var en timme idag! Spännande...

Lillebror <3



Tänker på lillebror Leon som ligger på sjukhus, givetvis har han sin mamma hos sig. Han har under fyra dagar varit extremt förkyld och haft svårigheter med andningen. Igår var det vårdcentralen och idag blev det karolinska, eftersom inga mediciner verkade ta så blir de kvar över natten. Känns tryggt att de inte blev hemskickade i alla fall. Hoppas att Lillebror blir bättre inom kort, de tror att det är en virusinfektion som just satt sig i halsen och gör att det svullnar igen lite....

Har pratat med min pappa som varit med på sjukhuset under dagen. Leon är dålig men skrattar och ler och är relativt pigg mellan varven, det känns skönt att höra. Visst borde barn inte få bli sjuka? :(

Vincent & Farmor


Förra veckan var min farmor nere från Luleå och bodde hos min pappa sista två dagarna. Synd att vi inte hann ses mera, blir allt för sällan när det är sånt avstånd. Men Vincent och farmor hittade varandra och jag lyckades ta en fin bild. Vad blir min farmor för vincent, har så jäkla svårt att få ihop det? morfars mor borde bli gammelmormor men låter helt fel eftersom det är mors farmor...


Testar nya regnoverallen



Här är lite bilder när Vincent testade sin nya regnoverall i ovädret ute på altanen. Vilket kap, köpte den när vi var på XXL (Fick den av ett par som ångrade sig, allra sista i storlek under 122). Den är av märket tretorn och jag gav 199 istället för 800 för den. Suveränt, perfa till dagis!


Barnens fastrar



Motorcross



Sista dagisshoppingen

Godmorgon! För ovanlighetens skull var vi uppe tidigt idag, om 07.30 räknas som det. Snuttan har somnat om och jag har precis klätt på Vincent så att han är klar när det är dags att åka. Framförhållning är alltid bra, annars tar det typ en timme att göra båda barnen klara. Vi ska möta upp min mamma i kista centrum och handla de sista dagisgrejorna. Första dagen är nu på onsdag eftersom de brukar börja inskolningar på onsdagar.

hittills har vi köpt följande:

Fleecefodrad regnoverall
Stövlar
Fodrade allväderstövlar
2 t-shirts
2 långarmade tröjor
3 mjukisbyxor
2par fleeceunderställ
Regnställ
Ett pack blöjor

Dagens inköpslista:

Vinteroverall
Galonvantar
Innetofflor/mocasiner
Textilpenna





Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!