underbara lilla människa


Jag vill bara gråta för att jag älskar dig och din syster så fruktansvärt mycket...


snabbis

Har tagit massa bildet idag så jag hoppas att jag hinner lägga upp någrtalite senare ikväll! Barnen kallar....tjing

mor och dotter


Vincent och Robban sover.. lite väl länge. Men jag har passat på att duscha och nu vaknade Nova så vi tänkte mysa lite i lugn och ro. <3

Ska över till barnens farmor och käka om en timme. Vincent ska få vara pirat idag ändå, blev ingen halloweenfest hos atousa för oss idag. Jag är inte avis nej nej....hade varit skoj att träffa lite vänner och låta barnen leka. :(


vi lever

Har inte haft tid att uppdatera och ska springa iväg nu igen. Barnen är förkylda men Vincent börjar bli bättre men stackars lilla Nova är så täppt idag. Igår var mamma och jag på XXL som hade sjukt bra erbjudanden. Visar sedan vad vi kom hem med!

tjingeling :)

LITEN VINCENT


DÅ, NU & FÖRALLTID, ÄLSKAR DIG SÅ!


Promenera mera



Blev en långpromenad till IKEA och en snabb lunch där. Kom inte hem med mer än tre lampor men pengar gick det åt, tråååk. Glömde såklart köpa vågen, både sist jag var där och nu. Kanske lika bra så att det blir en till långpromenad innan jag väger in mig och börjar kämpa med vikten. Om jag inte kan hålla mig får jag springa över till Anna och se vad jag har kvar att gå ner. Men dagen jag redovisar det för er vill jag vara redo, vill ju inte öka i vikt och vara tvungen att skriva det haha, vikthysteri? njre bara lite ;)

Vincent och Nova sover, på tok för sent för Vincents del så jag måste nog väcka honom snart. Men det är ju så skönt med lite egen tid. Snart kommer elektrikern och ska göra det sista sen så blire storhandling för våran del. Yeey full kyl och frys.. det gillas skarpt! Om jag hinner och får tid över ska jag göra lite GI-kex ikväll, kanske blir lite torsdagsmys för oss.


Ikea varje vecka

Jag och Vincent är uppe och käkar frulle och Nova sover fortfarande. Eller jag hällde upp en stor gemansam skål med yogurt och flingor till oss men han fintar bara. Ni vet låtssas att jag ska få och sen när jag gapar tar han den fort som fan själv, haha. När Novis vaknar tänkte jag klä barnen och ta en långpromenad till ikea. Tänkte köpa lite lampor eftersom elektrikerna håller på och fixar elen här hemma (Den som inte funkat).

Vincent har åkt på en förkylning och är täpt, snorig och lite krasslig i halsen. Hoppas han blir bättre tills på måndag eller äre nu den eviga Vinterförkylningen startar? .. hoppas inte det

Mina hjärtan


Två veckor sedan älskade lilla Nova kom. Eller liten och liten, hon är världens matvrak och väger nu 3,9 kilo det är vad Vincent vägde vid tre veckors ålder. Hon har alltså gått upp nästan ett halft kilo sedan vi kom hem fårn BB. Det är svårt att blicka tillbaka och se ett liv utan henne, vi är liksom fulländade nu.

Nu ska jag hoppa in i en snabbdusch, båda barnen sover! Och eftersom R har börjat jobba igen så får man verkligen ta vara på de stunderna :) (Bilden är tagen igår, de sover inte ensamna bredvid varandra)


fönsterdekoration


trots, kärlek och extra kilon!

Go kväll och go natt! Vi har haft besök av Amanda hela dagen och hela kvällen har gått åt till att hindra Vincent från saker han inte får röra/göra. Hej hej trotsunge, dagisplatsen kom verkligen lägligt så han får leka av sig. idag var också första gången han var dum mot sin lillasyster och skulle slå både henne, mig och sig själv. Man får hela tiden vara på sin vakt även fast han är en så fin storebror i vanliga fall. Innan han skulle sova skulle det pussas massor på Nova han fick liksom inte nog, så där kom ju kärleken tillbaka. Ber jag om en puss är det alltid snuttan som får den först, sedan kan man pussa mamma. Hon är NR1, pappa är NR2 och Mamma NR3 om inte någon är på besök, haha. Eller jag är NR1 då jag inte är riktigt "tillgänglig" men när jag vill mysa och pussas då passar det inte ;p, antar att han ger igen då.

Köpte två superfina änglar igår som jag ska visa er, de står så himla fint i vårat fönster. Vincent fick maskeradkläder av sin mormor eftersom vi ska på halloween party på lördag. Jag själv unnade mig en liten tajt kjol på rean, när jag ska ha den vet jag inte. Kanske ska ha som mål att känna mig snygg i den.

Tycker att det snart är dags att ta det där klivet och köra viktminskning på allvar. Visst byter jag ut mot bättre alternativ redan nu. Men ingen större skada skedd om jag inte gör det (mamma kom ju med supergod kycklinggryta m. bandpasta igår). Okej, jag erkänner...idag kunde jag inte hålla fingrarna från jordnötsringarna R köpte, attans attans. Det är mindre okej! Men snart kör jag igång, ska bara komma iväg och köpa en våg..kanske imorgon. Dagen med stort D är den då jag väger in mig!

Så nu jag jag krypa ner i sängen efter massa skitsnack här om allt och inget. Puss och gonatt!


(Tack snälla ni som tipsat om dagisgrejor)

Dagisshopping

Ni som själva har dagisbarn kan väl tipsa mig om vad som behöver köpas? Tänkte ge mig ut på "dagisshopping" innan måndag. Skulle uppskatta er hjälp jättemycket!


Blev lite mycket idag/ikväll och sängen kallar, puu & gò natt :)


Det går bra nu!

LALALALA.. Gissa vad som damp ner i brevinkastet idag? Kan det ha varit ett kuvert från kommunen med dagis erbjudande i? JAA! Om en vecka börjar Vincent på dagis, mammas stora kille. Kan knappt förstå att han har blivit så stor och ska få nya kompisar. Jag är så glad för hans skull, detta behöver han verkligen nu min energiknippe. Men samtidigt känns det lite jobbigt (för mig) att släppa taget lite och lita på att andra tar bra hand om mitt barn. Seperationsångest, mmmm. Så det är med blandade känslor vi väntar in måndagen den 1/11!

Vincent sitter slår en bok på mig och tvingar mig att läsa den, uppdaterar mer lite senare. Tjaaao

Fullspeckad dag!

Godmorgon, vi klev precis upp..vilken sovmorgon vi fick. Ibland har man tur eftersom jag och R inte kom i säng förns klockan två inatt. Inte för att snuttan var vaken eller så utan för att vi fastna vid tvn och tittade på grannfejden. Hade väl inte varit sådär jätte poppis om barnen vaknat sex imorse, fast man hade ju haft sig själv att skylla.

Idag är det fullfart, ska snart göra mig klar för att ta tåget till sumpan och möta mamma där. Vi ska handla lite på tygaffären och fixa och dona till vagnen. Sedan ska vi försöka klämma in IKEA och köpa en sängstomme till våran säng och då får mamma passa Vincent. Och vid 13.30 får vi hembesök från BVC, ska bli spännande att se hur mycket Nova har vuxit! Tänk att hon är två hela veckor på onsdag.

Måste kila, hejsvejs!

feeeeling good!

SITTER OCH MYSER I SOFFAN! ? ÄLSKLING ÅKTE IVÄG OCH KÖPTE ETT SOFFBORD JAG VILLE HA IDAG. SÅ NU FÅR VINCENT TILLBAKA SITT LILLA RÖDA HAHA. VARFÖR KÄNNS ALLT  SÅ MYCKET BÄTTRE NÄR MAN FÅR NÅGOT MAN VILL HA? DET KÄNNS MYSIGARE  OCH KÄNNC LIKSOM LÄGLIGT FÖR EN KOPP TE OCH LITE MÖRKCHOKLAD OCH MAN FÅR FÖR ALL DEL INTE GLÖMMA ATT TÄNDA LITE LJUS...ALLT FÖR ATT JAG FÅTT ETT NYTT SOFFBORD.. KÄNNER NÅGON IGEN SIG? JAG ÄR VÄL INTE ENSAM? 

feeeeling good!

SITTER OCH MYSER I SOFFAN! ? ÄLSKLING ÅKTE IVÄG OCH KÖPTE ETT SOFFBORD JAG VILLE HA IDAG. SÅ NU FÅR VINCENT TILLBAKA SITT LILLA RÖDA HAHA. VARFÖR KÄNNS ALLT  SÅ MYCKET BÄTTRE NÄR MAN FÅR NÅGOT MAN VILL HA? DET KÄNNS MYSIGARE  OCH KÄNNS LIKSOM LÄGLIGT FÖR EN KOPP TE OCH LITE MÖRKCHOKLAD OCH MAN FÅR FÖR ALL DEL INTE GLÖMMA ATT TÄNDA LITE LJUS...ALLT FÖR ATT JAG FÅTT ETT NYTT SOFFBORD.. KÄNNER NÅGON IGEN SIG? JAG ÄR VÄL INTE ENSAM? 

snicksnack

Det är lugnet själv här hemma. Nova ligger och slumrar in i min famn och Vincent är på äventyr med sin farmor. Det är städat och fint och snickarn har redan varit här. Så vad ska göras när snuttan somnat? Det finns alltid något att rensa bort i skåpen. Sedan skriva en inköpslista till hemmet och titta runt efter julprylar. Fyfan för kylan men kan inget annat än älska julkänslan nu när jag fått kids. Det är något fint och mysigt vi ska ha tillsammns!

uuuh you make me live


Älskar er ..


Familjen KAOS :)

Det har varit skrikfest här hemma. Känns som att barnen försökt överösta varandra. En övertrött Vincent och en arg liten Nova, bra kombo. Men det är bara att försöka hålla lugnet och vänta på bättre tider, som nu då de båda sover. Vi har inte gjort så mycket idag, busat här hemma och tagit det lugnt. Blev en sväng förbi babyland också för att köpa vindskydd åt snuttans del av vagnen. Det fanns såklart inte i deras sortiment, men det kunde beställa. Dock så skulle leverans tiden vara upp mot 7 veckor, helt galet. Därför åker jag till sumpans tygvaruhus på måndag och fixar lite grejer och syr upp ett eget.

Imorgon kommer snickaren hit och kollar på köket!!! Vi ska väl boka in på ett ungefär när det ska bli gjort, och det ska bli så fruktansvärt skönt. Vincents farmor kommer och hämtar upp honom på morgonen och spenderar dagen med honom. Nu ska jag plocka undan lite här så att man inte vaknar upp till ett kaos, sedan äre sängen som gäller!

Vincent 0-6 månader

När Vincent fyllde 1år fick han en Bok om sina 6 första levnadsmånader av sin mormor. Såg att hon hade lagt upp den på facebook så jag tänkte visa er! Tänk att den där lilla grabben kom och gjorde livet så fruktansvärt underbart.




Att bada..



Medans grabbarna sov passade jag på att bada Nova, hennes första bad i baljan. Kan ju inte påstå att hon rådiggade det, det var faktiskt rätt hemskt tyckte hon. Men för åtminstonde några sekunder tittade hon på mig och såg rätt nöjd ut, kanske var det bara lite laddning för kommande panikvrål. Blev en kortis i vattnet och att bli invirad i en mjuk handuk var mycket mysigare!

Nu sover hon sött i min famn så vi tänkte gå och krypa ner i sängen.


Gubben i lådan


Vincents senaste påhitt är att leka i Novas klädlåda. Lock på, lock av och så håller det på. Tänk vad lite som kan roa ett barn. Dyker upp nya konstigheter varje dag och bjuder på många skratt!


fredagsmys

Barnen och R sover, jag själv väntar på att idol ska börja igen. Tycker dock att kvällens program var tråkigare än vanligt. Undra vad som visas på lördagar nu när dansfeber är slut? Ursäkta för mina "mamma-som-sitter-hemma-på-helgerna" tankar, haha.

Godissuget har varit på topp idag, men lyckades hålla mig till mörkchoklad och cashewnötter. Good woork!

:)

Dålig bloggdag! Vi har varit en sväng på ikea och sedan spenderat dagen inomhus, fy satan vad kallt det varit idag. Är nog inte ensam om att ha fått en chock imorse när vi klev upp. Snuttan sov bra i natt som vanligt = pigg och glad mamma. Nu äre god middag som R har lagat! tjingeling!

Köttfärssoppa

Tänkte slänga in ett litet tips på mat om man vill äta enligt GI-metoden. Igår gjorde vi Spagetti m. köttfärssås till middag, eftersom vi inte hade fullkornspasta hemma så valde jag att välja bort pastan. Slängde över lite köttfärssås i en kastrull, hällde på lite vitt matlagningsvin, lite extra tomatpurè och lät koka lite. Blev en god köttfärssoppa som middag och även till lunch idag!

Tänkte att jag kan dela med mig även fast jag inte börjat dieten riktigt än!

Back on the dark side ..


Idag går vi ut! :)

Igårkväll stängde vi av tvn straxt efter paradise hotel (23.40). Vi somnade snabbt och jag minns att jag vaknade för att mata snuttan men hon ville hellre somna om igen. Nästa gång det var dags för käk var nu på morgonen kl. 7.10, Nova sov alltså hela natten. Men hon åt som en tok imorse och nu sover hon sött igen. Jag och Vincent har varit uppe och ätit frukost och tittar just nu på barnprogram.

Skönt att det inte är världens ruskväder idag, hoppas på att komma utanför dörren. Väntar på ett regnskydd som vi "beställt" så när vädret är ostabilt vågar jag inte gå ut med syskonvagnen. Ska även kolla efter en ståbräda till lilla vagnen så att vi kan byta till liggdelen. Under dagen kanske jag ska träffa lillebror och Sussie, skulle vara skönt att komma iväg på en fika iallafall. Sen ska jag försöka klämma in lite parklek med Anna och Tyra som bor några dörrar bort!

1 week <3


Förkväll



Snart börjar det. Tycker att det är extremt mysigt att ha förkväll på mellan 17-18.30. Antingen tittar jag eller låter det stå på i bakgrunden medans jag pysslar med annat. Det förgyller min vardag lite :) har ni något förutom alla självklara ting som gör att ni myser lite extra?


VINCENT & NOVA, LIKA?



Jag tycker att Nova är lik Vincent då han kom. Men hon har mycket mjukare annsiksdrag. När jag tittar på bilder på Vincent så ser man verkligen att han är en pojke. Nova har inte samma uppåtnäsa som Vincent hade men den är ändå en Robban & Vincent näsa :p


Dagens lunch


mys med snuttan


Frågor

Hur annorlunda var det att föda denna gången jämfört med första ? någon skillnad smärt mäsigt ?

Tycker att det skillde mycket mellan mina två förlossningar. Eftersom den senaste med Nova gick så himla snabbt känns det som att jag inte hann känna den där totala smärtan. Visst hade jag fruktansvärt ont men inte utdragen smärta. Sa till Becka i bilen på vägen in att jag inte ville tycka att värkarna gjorde ont eftersom jag visst vad som väntade mig. Men det blev inte mycket värre än så och krystvärkarna gick så snabbt! Till skillnad från med Vincent då min kropp var redo när jag kom in, men kunde inte föda eftersom han inte låg ända ner i bäckenbotten. Då tog det 6 timmar från att vi kom in på till BB (trots att jag var öppen 10cm). Värkarna började avta så jag fick värkstimulerande dropp och jag hade inte heller fått sova på 1½ dygn eftersom natten gick åt till värkarbete. Så förlossningen med Vincent var jobbigare och mer smärtsam än med Nova!

Har fått höra hela graviditeten att det minsann går både lättare och snabbare med andra barnet när man får tätt. Men jag har inte riktigt velat ta till mig det eftersom jag inte ville gå och ha falska förhoppningar. Jag är en sån som hellre tror det värsta och blir positivt överaskad, och det blev jag ju! :)


Har du redan börjat med GI-mat? Hur mycket gick du upp och vad väger du nu?

Har inte börjat med GI fullt ut, känner jag för att äta lite nyttigt kör jag på det. Men eftersom kroppen behöver kolhydrater och att jag förmodligen behöver det för att fungera så äter jag det med. Kommer äta mycket bulgur och andra fullkorns alternativ. Kommer också dra ner och ta mindre av det än i vanliga fall.

Jag gick upp 12kilo under graviditeten! Vägde 64 innan och gick upp till 76.. skulle tippa på att jag väger 70 nu kanske (Har ingen våg men vägde mig efter förlossningen 71,5 då) och min målvikt är 60kg!

Säger till när jag sätter igång!

Lugnet före stormen?

Det ligger en tystnad över lägenheten, båda barnen sover som ni säkert förstår. Nova har sovit heeeela dagen, tror att hon kikat på mig bara för att typ säga "hej, jag lever" i någon minut då och då. Natten var fantastisk och mycket oväntad. Igår var det fullt hus här och Nova slog sitt rekord i att vara vaken. Framåt sextiden så slocknade hon och sov hela kvällen, vid tio tyckte jag att det var dags att vakna för henne (mer än att äta och somna om). Men mer än en halvtimme gick hon inte med på, därför trodde jag att natten skulle bli lite kämpig. Drog verkligen  ut på tiden och vid tolv fick jag ta tag i mig själv, någon timme ville jag ju iallafall sova. Förutom uppvak för amning under natten så var det Vincent som var min väckarklocka imorse. Klockan 07.40 vare dags att vakna som en mycket nöjd mamma. På med vakna med the voice och välkomna dagen.


Hade planerat att ta en långpromenad med grannen och hennes dotter, men vädret höll inte riktigt med. Efter mycket om och men (Vincent ville inte sova lunch) så kom vi iväg till Anna för att leka lite istället. Började bra men gick väl lite sisådär.. trötta barn är ingen bra kombo. Istället för att leka och samsas så skulle de rycka leksakerna ur varandras händer. Vincent gav sig aldrig så det var bara att ta han hem i säng! Men skönt att ha fått något gjort. Har suttit här hemma två-tre dagar nu, trots det har tiden gått så jäkla fort. Imorgon är våran lilla stjärna en hel vecka!


Ska ta och fylla i Novas Namnanmälan nu medan de sover båda två. Hörde att det gnyddes lite från sovrummet, kanske dags för lillhjärtat att vara lite vaken snart :)


Älskade lilla flicka


NOVA 3 dagar gammal


Förlossningberättelse (101013)


Klockan var väl ungefär straxt innan midnatt när jag somnade för natten. Jag hade inga föraningar om att något var pågång, bebis hade rört sig lite men varit lugnare än vanligt under kvällen. Som vanligt en del uppvak för att springa på toaletten. Klockan var halv fem på morgonen och jag gick upp för att kissa. Kände mig lite spänd i magen men Somnade om igen. Klockan fem vaknade jag igen och hade en känsla likt mensvärk som började svagt och blev lite starkare för att sedan försvinna. Det återkom med fem minuters mellanrum och blev bara starkare och starkare.


straxt innan halv sex ringde jag till både min mamma och pappa och berättade att det var dags. Det där samtalet som de väntat på så länge. Den 13 Oktober istället för den 9e. Pappa erbjöd sig att stanna hemma från jobbet och ta Vincent. Så han gjorde sig beredd på att åka hit.


Vid sex tiden bestämde jag mig för att ringa till Danderydsförlossningsmottagning. Ville väl mest veta i förväg om det fanns möjlighet till att få en plats där. (Eftersom det typ var fullt överallt då Vincent föddes) De sa att det hade varit mycket men att det lugnat ner sig. Beättade lite om min oro för att inte komma in i tid. Jag skulle ringa tillbaka om värkarna blev starkare och mer regelbundna.


För att vara på den säkra sidan så åkte pappa och Klockan sju var han här. Både Vincent och Robban fick vakna till och gå upp ur sängen. Värkarbetet började bli riktigt jobbigt och jag började få svårt att fokusera och andas igenom värkarna. Straxt efter sju så ringde jag tillbaka till förlossningen. Berättade då att värkarna var starka och höll i sig allt från 45sek - 1min 10 sek och de flesta kom med knappt tre minuters mellanrum. Barnmorskan tyckte att de fortfarande var lite oregelbundna och frågade om barnet rört på sig under värkarbetet. Jag kunde inte minnas rörelser från bebisen sedan femtiden då allt startade. Jag ville in eftersom jag blivit förvarnad att det kunde gå väldigt snabbt med andra barnet. Sköterskan "gav med sig" och sa att vi skulle komma in på en kontroll och lyssna på bebisen hjärtljud.


Nu kändes det brottom. Vincent åkte iväg med sin morfar utan problem och vi satt i bilen straxt efter halv åtta. Var tvugna att stanna och tanka, så typiskt. Hann andas igenom en värk där sen var vi ready to go. MEN..

HEJ, rusningstrafik!!! Näst intill totalstopp heeeela vägen , så tack snälla för bussfilerna. Pratade med Becka hela vägen in till sjukhuset. Hon fick prata med mig under värkarna även om jag mest bad om tystnad för att ha fokus, medans robban fokuserade på trafiken. Efter ungefär halva vägen in var det knappt mer än minuten mellan värkarna.Det var en lättnad då vi svängde in vid förlossningen. Robban släppte av mig och åkte sedan för att hitta parkering. Jag ringde på vid första bästa förlossningsskylt. En sköterska öppnade och frågade vart jag skulle, mitt svar blev "Jag ska föööda, vart vet jag inte..skulle komma in bara" med panik. Hon trodde att jag skulle upp en våning men tog min journal och gick för att se efter. Fick värdens värk där i dörröppningen och var tvungen att huka mig ner på golvet. Sköterskan kom tillbaka och sa att jag kommit rätt, så jag gick in. precis efter kom Robban och vi fick vänta på rum i några minuter, LÅNGA minuter. Men vi hade kommit in och det var huvudsaken.


Klockan 8.10 blev vi inskrivna och CTG-appareten fästes runt magen för att mäta värkarnas styrka och barnets hjärtljud. Hjärtljuden låg på 142slag/minut och jag kunde andas ut, vårt barn mådde bra. Jag undersöktes för att fastställa hur mycket jag öppnat mig under värkarbetet och var redan då öppen nio cm. Trots förvarningar på att förlossningen kunde gå snabbt och tidigare förlossning då jag var öppen tio cm vid ankomst..så kunde jag inte riktigt tro det. Kunde inte riktigt koppla att vi snart skulle ha våran bebis hos oss. Vi skulle snart få veta efter nio månaders ovetande om vi skulle få en son eller dotter.


Klockan 8.20 gick mitt vatten och straxt där efter fick jag lustgas, HALLELUJA för den! Visst gjorde det satans ont men lustgasen hjälpte till en hel del och allt gick så snabbt.


Klockan 8.30 startar krystvärkarna, nu tröck det på något fruktansvärt. Om jag ska vara ärlig så känns det som att man ska skita ut en apelsin eller kanske till och med melon. Trycket ligger liksom bakåt därav också känslan av att svanken ska knäckas i tu. Robban satt på sidan av mig och jag klämde sönder hans hand. Första krystvärkarna var över och barnets huvud var ute. Nu var det bara att invänta nästa värk för att krysta ut resten av kroppen. Fick panik där i mellan och började fråga om barnet verkligen kan sitta sådär, "stryyyps den inte??!?" frågade jag. Känslan av att ha en unge mellan bena och inte sådär fruktansvärt ont samtidigt.. för att sedan invänta värken som för barnet ut..det är HELSKUMT. Väntan på nästa krystvärk kändes jättelång, men som tur var kom den. Försökte få tillbaka lustgasen när jag kände att värken var på gång, men sköterskan ville att jag skulle vara med och klar i skallen när bebisen kom ut. Jag fick ta emot bebisen tillsammans med sköterskan och lägga upp H*n på mitt bröst. Jag var klar och lyckoruset strömmade genom kroppen blandat med chock. Jag kikade snabbt under sjukhusrocken för att se vad vi fick. Så snabbt att jag såg en snopp där mellan benen, blev lika snabbt osäker och tittade igen, "DET ÄR EN DOTTEEER!!!" Utbrast jag och Robban blev lika förvånad han. Vi båda var så inställda på att det skulle vara en pojke, vi trodde ju det hela tiden. Upprepade ett flertal gånger om hur chockad jag var över den lilla flickan vi precis fått. Sköterskorna frågade om vi hade något namn och jag var snabb med att berätta att mitt favorit namn är NOVA, men att vi inte visste och hade fler alternativ. Robban tillade att hon kunde få heta Nova och jag kunde knappt tro mina öron, han som vägrat gå med på det!



Så gick det till när våran fina älskade lilla Nova kom till världen!


lunch a la tessan

                             
BACON, ÄGG, ZUCCINI OCH KESO. 


Återbesök på BB

Ikväll lägger jag upp förlossningsberättelsen och svarar på  lite kommentarer! Blir en hel del tid med familjen eftersom R är hemma med oss. Idag har vi varit på återbesök på Danderyssjukhus med lilltjejen. Vägning, PKU-test och hörseltest gjordes. Första dygnet på BB gick hon ned från 3,740 till 3,530 idag vägde hon 3,570 och är back on track igen. PKU-testet får man hemskickat om det är något fel, annars inte och hörseltestet gick utmärkt!

Den lilla damen sover, äter och skiter..mycket mer än så är det inte. Fast hon är helt underbar på alla sätt och vis. Lägger även upp fler bilder under dagen/kvällen. En jämförelse med Vincent kanske skulle vara kul?

Om det fortfarande är av intresse(?) så tänkte jag lägga upp hur jag kommer i form efter graviditeten. Men först låter jag livmodern dra sig tillbaka. Innan jag börjar på en start vikt och sätter ett mål!


Morgonmys


Vincent kom uppspringande och ville mysa med lillasyster.
Älskade barn <3


Första natten hemma

Godmorgon!

Första natten hemma är avklarad, lilltjejen sover mest hela tiden. Men så är det ju i början, sova och äta is the shit. Släckte lampan straxt efter elva tiden och gick upp klockan sju. Har självklart haft uppvak för amning men somnat om snabbt igen. Nu ligger hon här bredvid på en pläd och myser, jag har satt på Vakna med the voice och tänt lite ljus. Jag är så lycklig och bara njuter just nu! Grabbarna ligger fortfarande och sover inne i sovrummet. Ska passa på att mysa lite med våran dotter medan hon faktiskt är vaken, snart sover hon i tre timmar igen!


Nu åker vi hem!



Först vill jag tacka för era fina ord och lyckoönskningar!

Nu packar vi ihop och beger oss hemåt. Först hämtar vi storebrorsan som väntar hos sin farfar, saknar honom så! När vi kommer hem och har landat lite ska jag skriva förlossningsberättelse till er. Men förvänta er inget långt och dramatiskt, hann ju knappt få ett rum den här gången.

Har ni några andra frågor så fråga på! Ska svara på allt lite senare. Så ni som inte fått svar på era kommentarer, det kommer.

 


Kärlek



Storebror Vincent har varit här och hälsat på idag. Först skulle han busa med morbror och äta kakor. Sedan när han fick hålla i lillasyster så ville han inte lämna henne ifrån sig. Stolta storebrorsan <3! Känns tomt att inte ha honom här hos oss men imorgon vid tolvtiden åker vi hem och börjar familjelivet på fyra. :)


lilltjejen <3


101013 kl.8.38
Föddes våran lilla Prinsessa
 3,740 kg & 51cm lång

Vi ligger på patient hotellet och har det bra. Lilltjejen har sovit den mesta tiden i sitt liv utanför magen. Ni får snart veta hennes namn. Vi vill bara att hon ska vara vaken lite mer och "fastställa" vem hon är! 




äntligen här <3

klockan 8.38 imorse blev vi föräldrar till en liten flicka. hon väger 3,740 och är 51 cm lång, våran fina lilla dotter och vincents lillasyster! vi hade en riktig drömförlossning som gick på totalt 3 timmar och 38 minuter från första värk. 

ÄNTLIGEN VÄRKAR!

Nu mina kära läsare har värkarna börjat, som vi har väntat eller hur? Den mensvärkliknanade känslan har kommit och gått sedan klockan 05.00 då det startade igång regelbundet. Känns lite småläskigt att inte veta hur snabbt det kommer gå denna gång, när ska man åka in liksom.. Ska ringa till Danderyd nu och kolla hur det ser ut med plats just där!



Myskväll

Vi är pappafria, så vi tänkte laga god mat tillsammans och mysa heeela kvällen. På menyn står det hemgjorda köttbullar (med oliver och fetaost) i en tomat och basilika sås, till det lite bulgur och stekt zuccini. Det blir nog superduper. Berättar för er hur vi gjorde om det smakar bra! Nu åter till matlagning...

tänk om vattnet skulle gå...

haha lagom trött på inne sittande, så idag går vi till centrum och flänger runt lite. ska möta upp sussie och leon för fika vid 13.00. hoppas inte mitt vatten går "hej...mitt vatten gick precis på erat golv...hm eh...det måste nog skuras upp...hehehehe" vad gör man då? väntar man snällt på en hink och mopp och gör det själv? man kan väl inte be persnalen göra det? Lite knäppa tankar såhär i slutet...

Sitt inte och undra :)..




Magbild- BF 9 Oktober


Bebis bebis vad gööör du kvar där inne?
Bebbe har vaknat och knölar omkring, det är mysigt men vad vore det inte att ha våran lilla här utanför istället. Men det är endast +2 dagar, tanken på att det kan bli upp till fjorton är lite jobbig. Låååång väntan och längtan när man är så här nära. Varför känns dessa dagar så? Veckan jag gick över med Vincent var fasiken som minst en månad eller två. Fast vad sitter man här och gnäller för.. bara bebis kommer ut välbehållen och mår bra. Det är huvudsaken inte hur många dagar det återstår, men det förstår ni säkert också!

Jag kan nästan lova att jag uppdaterar er då allt startar. Inte ska ni behöva sitta där hemma och undra om jag åkt in..och bebis är på g. Om det nu inte skulle hända då jag är ute och flänger och värkarbetet går otroligt snabbt. Sedan ska jag försöka blogga från mobilen och lägga upp en bild från bb, om jag klarar av det dvs. Så sitt inte och undra, när tiden är inne då vet ni det säkert!

Nu ska jag koppla in Wii inne i sovrummet så att vi kan spela lite innan Paradise hotell börjar kl.23.00. Valde den senare tiden eftersom jag följer biggest looser sverige också!

tråktråktråk

Åter igen så himla uttråkad. När R kommer hem ska vi ut och ta en hurtig promenad, välbehövligt. Vincent har hämtat sin stol och satt sig mitt framför tvn, självklart framför barnprogram. Han sitter och nickar med till musiken, min fina lilla kille. Har plockat lite här hemma som vanligt och ska snart städa i ordning Vincents rum, leksaker öööverallt. Äh tråkig uppdatering, ni väntar väl på värkar precis som jag ;)...



Så gott som nappfri!

Andra dagen över tiden, jag var/är mycket mer svullen i annsiktet än vanligt. Har jag helt plötsligt blivit vattenfyllt nu? Natten var bra trots att jag somnade mitt på dagen igår. Vincent sover bara bättre och bättre utan nappen, nu vaknar han inte och skriker efter den längre. Det jobbiga är väl då han ska sova lunch och för natten, det tar tid  för honom att somna in och man får vänta ut hans trötthet = Rutinkaos. Men det funkar och det är jag glad för! Skulle ju vara skönt med en nappfri unge som INTE hittar tummen istället, men jag tror nog han kommer vilja ha napp igen då bebis är här, så vi får se. Har inga som helst planer för dagen, kanske en hurtig promenad i det otroligt fina men kalla vädret. Ska testa en overall som var för stor för Vincent i vintras, kanske passar den nu. Annars blir det att inhandla en Didrikson snarast. Vad kör ni på i vinter till era barn? Tips på bra vinterskor?

mobilblogg

LIGGER OCH VÄNTAR PÅ LITE VÄRKAR, MEN DE VILL INTE GE MED SIG. PANG SÅ BLEV MIN "LILLA" MAGE SUPERSTOR. BARA PÅ DEN HÄR LÅNGA DAGEN ÖVER TIDEN, HAHA! KÄNNS VERKLIGEN SÅ. SNART ÄR MITT LILLA HJÄRTA HEMMA IGEN, HAN HAR VARIT HOS SIN FARMOR. HUR SKA JAG KLARA MIG UTAN HONOM DAGARNA PÅ BB? HOPPAS ATT ALLT GÅR BRA OCH ATT VI KAN ÅKA HEM SÅ SNABBT SOM MÖJLIGT. UNDER VÅRAN "LEDIGA" TID HAR VI ÅKT OCH HÄMTAT EN SYMASKIN HOS MORMOR OCH MORFAR OCH KÄKAT I KISTA CENTRUM. VILLE VERKLIGEN HA SUSHI INNAN JAG SKA FÖDA SÅ DET BLEV DET! NU KOMMER LILLEMAN.... PUSS OCH KRAM

101010

Åh herregud, det sticker som fan på min tunga. Snaaart har jag ätit en hel ananas, min granne kom och leverade den åt mig eftersom det tydligen kan få igång förlossningen. Så nu håller vi tummarna och hoppas på att värkarbetet går snabbt i så fall haha!

Två bitar kvar......

jaha..nudå?..

Jag är så jäääkla uttråkad...vad ska jag hitta på? Jag och mamma pratade om att åka till underbarabarnmässan idag, men har hört att det inte fanns så mycket kvar. Känns onödigt att betala 130:- inträde om det inte finns bra erbjudanden. Dessutom skulle det ta på mina krafter extremt mycket. Men att bara sitta hemma känns dötrist, jag vill föda barn nu på en gång. Känns som att varje dag som man går över tiden är en sån där lång och tråkig dag.

Klockan halv tre kommer Vincents farmor och kidnappar honom en stund, så får se vad jag hittar på då! Nu ska lillkisen bada :)....

Lugnet före stormen kan man hoppas

Inga tecken på bebis och lär inte bli några under dagen. Det är så fruktansvärt lungt där inne på dagtid, känner knappt av att jag är gravid. Förutom att den stora magen är i vägen lite. På kvällarna där emot får jag ligga och spänna kroppen av de känningarna jag får. Trodde nästan att det skulle gå ett steg längre igår/inatt och faktiskt starta.

Idag är det kalas som gäller, R's lillasyster fyllde sex år i veckan. Hon är nog Vincent bästa lekkamrat, han blir så jäääkla speedad med henne. Så det ska bli kul för honom att åka dit. Men först kommer hans farmor och lånar honom ett tag, då blir han minst lika glad!


I MÅL! Nu får vi börja plussa på dagar istället..

TITTA VAD MAGISKT, Min babyticker står på NOLL! Bebis har full fart i magen och jag ligger och spänner mig för varje stick (som en nål rakt upp i muttan) jag får och känslan av att benen hoppar ur led. Men det är så förbaskat härligt ändå, vi är nästan i mål och vårat barn är snart här. Inte fasiken ska jag gnälla över dessa stick och obehagliga ting. Ni som följde mig med Vincent kanske kommer ihåg att jag beskrev det så fint som att bli "knivpullad" när det väl var dags. Så på gång är det inte än, men plötsligt händer det.. (som i triss reklamen, fast mycket bättre vinst)!

Jaha, om man ska ta och försöka sova. Med Vincent gjorde jag ju misstaget att lägga mig vid tre på natten. I samma sekund som jag släckte lampan började värkarna, komiskt nog. Därför tjatade jag ju typ bara om hur trött jag var genom hela förlossningen. Men å andra sidan fick jag världens adrenalin när han  kommit och sova fanns inte på världkartan. Titta på bebis i flera timmar var mycket bättre! Nostalgi <3

Nattinatti!

 


Snart nionde Oktober 2010 -BF <3

En timme innan BF collage! Här har ni mig.. Sliten, lycklig och tjock!

BF datumet är snart här, tiden har gått otroligt snabbt. Kan knappt tro att det är sant, för visst måste det ha varit 9 November? Inte om ungefär en halvtimme. Jag och alla runt omkring väntar med spänning nu, vem är du lilla som ligger där inne och trycker? Det är snart dags för dig att komma ut till oss och ännu en ny fas i livet startar. Jag blir tvåbarnsmamma, hur konstigt och underbart är inte det?

Kan det vara min sista sura godisrem jag åt ikväll? Vill du komma ut imorgon? Det vill vi att du ska!


Sååååå rastlös!

Inga värkar i natt och inget barn än så länge! Bara extrem rastlöshet och soffliggande, jag vill typ gå ut och springa runt kvarteret. Som igår när jag fick brottom till tåget. HEJ springande tjockis med barnvagn, måste sett sjukt kul ut. Men tåget hann jag med i alla fall, snabbtjockis!

Skulle vara superskoj att gå på UNDERBARA BARN mässan idag eller imorgon. Men jag vet att jag kommer vara helt slut innan jag ens kommit fram. Men hoppas att ni som ska gå har superskoj och hittar massa fina saker!

Pappa kommer och hämtar upp mig och Vincent runt ett tiden. Vi åker dit och hänger lite för att döda tid. Då får Vincent och Leon leka av sig lite, det har tydligen blivit full fart på lillebror nu. Så himla kul när bebisar blir till barn och en helt egen liten person. Fast visst vill man alltid ha kvar sin lilla bebis? Man längtar efter framsteg och blir världens stoltaste mamma, men ändå saknar man bebistiden. ALLT har verkligen sin charm.



FINASTE STOREBRORSAN!


kanske kommer h*n imorgon...

Eftersom jag inte uppdaterat sedan imorse kanske ni tror att jag föder barn, men icke. Jag ligger i sängen och trycker i mig sesamsticks, som salta pinnar ungefär fast med sesamfrön, såå gott! Jag laddar inför BB, fick en skum känsla när jag gick in på toaletten. Den sa till mig att bebis kommer imorgon, start i natt och bebis imorgon. Inte för att jag har något som helst synskt eller att det jag tänker brukar stämma, men tänk om..

Vincent ligger så sött här bredvid, trots att han sov i bra tid på dagen så somnade han sent. Var tvungen att slänga den sista godkända nappen idag. Därför ligger han nu och sover utan, tänk att han faktiskt somnade tillslut. Försökte locka med en annan och göra en lek utav allting, funkade bra en stund. Men inte fan tänkte han ligga och snutta på den, det kom inte på tal. HAHA, tokunge!

Idag har vi spenderat hela dagen hos min mormor och morfar. Vincent var så glad och röjde omkring hela dagen. Han åt mat,banan och glass. Åkte bobbycar lekte med hans leksaker där och dansade massor. Sen pussades han gärna innan vi skulle gå. Jag är så stolt över min fina lilla kille.

För att ge er en liten teaser så diggade till och med min mormor Robbans pojknamn.......... ville inte säga för att jag trodde att hon skulle tappa hakan. Men mamma avslöjade det senare och hon diggade det, tror till och med hon uttryckte sig så. Verkar som att jag får ge mig ;P.. Mamma gillade det inte först men gör det tydligen nu också...

 


Barnprogram ska det va!

Nu är vi uppe, blev rätt sent ändå igår eftersom Vincent var pigg och vägrade sova. Men det är så skönt att jag somnar in så mycket snabbare nu, pga att jag typ är döende på dagen. Fick ligga kvar i sängen en liten stund nu på morgonen eftersom jag satte på barnprogram. Vi gick sedan upp så att Vincent fick sin obligatoriska banan. Men när han märkte att jag satte på Vakna med the voice så sprang han in i sovrummet igen. Där bädadde ner sig själv framför barnprogram istället, så himla söt!

Idag ska vi ut och åka, typ första gången på en vecka. Det blir ett besök hos mormor och morfar, det var bra länge sedan nu. Får passa på innan bebbe ploppar ut (tänk om h*n ändå skulle ploppa ut, låter så enkelt) sen så kanske det tar ett tag innan man orkar åka runt. Så då får alla komma hit och hälsa på istället.







Lite bilder från middagen i lördags. R vill inte synas i bloggen!


Bilder från dagens parklek


Bingo Rimèr - Självbiografi

Tänkte att det är bra att sysselsätta sig med något annat än att glo tv på sin "egna-tid",  därför klickade jag hem den här boken. Skvaller skvaller skvaller,  men visst är det skoj att gotta sig i det. Den har fått väldigt bra betyg och är nog rätt spännande och fängslande.  Håller tummarna för snabbleverans! Någon som börjat läsa/läst?


VILKEN LÄTTNAD!

NU sover skrutten, mycket senare än vad han bör göra. Jag ville så gärna ligga kvar och slumra in, finns det något skönare när man är trött? MEN får jag sova som jag gjorde inatt, då är det värt att hålla sig vaken och kämpa sig igenom kvällen. Så här ligger jag i soffan och gör ingenting. Diskmaskinen är fylld och det är relativt städat. Därför ska jag inte göra någonting bara för att, jag ligger kvar här och bara slappar, visst låter det bra!

Min fantastiska pappa var precis här och fixade avloppet, vilken lättnad! Jag har världens bästa pappa (och allt i allo hantverkare) som alltid ställer upp när det behövs. Nu kan värkarna få starta (Duuuuscha varmt :D), åter igen är jag redo för att bebis ska komma. 

Ska kika vidare på julpynt nu, höhö!

Jul-längtan

Är man knäpp om man sitter och letar julpynt på nätet? Någon annan som också börjat tänka på julens alla härligheter och förtränger kyla, snöstorm och slask? Jag vill att Vincent ska få vara med om julkänsla nu när han har blivit lite större. Han ska få vara med och pynta granen och slå in sin pappas paket. Han ska få dansa till julvisor och äta tomtegröt. Vi ska julbaka i stora lass och doppa pepparkakor i varm choklad till julovsmorgon!

Jag har fått sova :D

Godmorgon! Lillskrutten ligger fortfarande och sover här bredvid mig, vackra vackra barn. Jag själv har varit vaken sedan halv sju, inte likt mig. Men pappa kom förbi med lite propplösning till avloppen så jag hoppas att det gör susen. Jag har sovit bra inatt, väldigt väldigt bra om man jämför med tidigare nätter. Visst har jag haft uppvak för att kissa men det är första insomningen som är problemet. Igår tog det väl kanske en halvtimme istället för tre timmar och sedan somnade jag om varje gång jag vaknade igen. Får nog hoppa över vilan jag nästan alltid tar på dagen, fast jag behöver ju den med. Men hellre bra sömn på natten!


Idag vill jag göra något, är less på att bara ta det lugnt och jag känner mig redan uttråkad. Men vad?...


allt blir fel, ingenting rätt!

Desperate Housewives på femman, skoj med lite serier och program att följa igen. Bebis har vaknat och ligger med hicka, allt är i vanlig ordning alltså. Förutom jag själv då, jag är så borta i huvet som man kan bli. Jag tänker inte efter och gör allt fel hela tiden. Senaste dagarna har jag gjort följande:



Pajjat dammsugaren
Gjort en stor jäkla fläck på vardagsrumsmattan

Stopp i avslopp (Spolat ner pappershandukar)
Vilket har resulterat i stopp i duschavslopp också
Översvämmning i badrum (innan jag såg att hela badrummet drabbats av stoppet)
Översvämmning i köket (Hann dock märka det efter ett tag eftersom jag stod vid spisen :S)



Ja ni hajar, jag funkar inte. Hoppas just nu att bebis stannar kvar i magen i alla fall över natten. JAG MÅSTE KUNNA DUSCHA då värkarna sätter igång... Med Vincent var en varm dusch det bästa hjälpmedlet. Ska försöka sova nu, har hoppat vilan mitt på dagen trots att jag bara sov runt 3 timmar i natt..bara för att kunna somna nu på kvällen. Håll tummarna, det är olidligt att ligga och tänka "måste sova måste sova" flera timmar i streck! Om bebis föds och blir en nattuggla har vi i alla fall varandra :)

Puss & godnatt!

:)

Fyra ynkliga dagar fram till BF! <3


Varje dag kan vara den sista som gravid! <3

Bebis är helt otroligt lugn numera. Heeela dagarna äre sova som gäller där inne. Framåt kvällen/natten blir det livligt ett tag och sedan är det sova som gäller igen. Vincent vaknade alltid då jag gick och la mig och studsade runt i magen. Han har dock sovit bra sedan han föddes så det behöver inte vara samma sovrutiner utanför magen, som tur är.


Dagen har varit rätt lam, har inte gjort något alls typ. Imorgon kommer förmodligen min mamma hit vid lunch. Om inte så åker jag och Vincent hem till Linas nya lya, kikar på den och umgås lite. Mer än så orkar jag inte planera in.

Nu vaknade bebis och har hicka. Ska klappa på magen och njuta av att vara gravid, För vem vet det kanske jag inte är imorgon!


De sista förberedelserna

Vilken jäkla natt och vilken tur att jag fick sova relativt bra natten till igår. Först tittade vi på film fram till midnatt ungefär, sedan somnade R och jag stängde av för att försöka sova jag med. Jag tror att ungefär efter 2-3 timmar och sju kissavbrott senare somnade jag. För att sedan vakna då det var dags för tömning igen. Nu på morgonen sov jag dock väldigt skönt, varför är det så? Vincent ville gå upp klockan halv nio idag, så jag är glad att det inte var vid sju. Ledsen om jag gnäller så mycket just nu, jag är verkligen jätteglad över vad som snart kommer. Men den här sista tiden är rätt jobbig.

Hade lite känningar igår men ingenting som tyder på förlossning! Idag ska jag packa Vincents väska med saker han behöver när vi är borta. Ska bädda spjälsängen med rentvättat igen eftersom Vincent har klättrat in och ut ur sängen sen vi ställde dit den. De nya bebiskläderna är rentvättade och ska packas ner i väskan de med..

Allt på en och samma gång..

Jag blir så irriterad på mig själv. Varför ska jag alltid göra massa saker samtidigt? Varför inte bara ta det lugnt när jag är helt ensam? Ne då ska man börja bygga(?!) på saker som står ogjort här hemma, tvätta och rensa svamp..SAMTIDIGT? Sen att ingenting blir som det ska och som jag ser framför mig innan jag startar ett projekt gör mig gråtfärdig. COOLA NER TESSAN? VILA? UNNA DIG EN SUPERLÅNG DUSCH? LÄS EN BOK? VARVA NER!

Godmorgon

Nu är vi inne i v. 40 och förhoppningsvis den sista veckan innan bebis är här (Orkar inte gå över tiden). Idag känner jag mig hittills rätt utvilad vilket är skönt. Vincent går runt och väntar otåligt på sin farmor som kommer snart, han har både dragit i vagnen och kommit med sina skor. De ska till till gymmet och vara med på "hoppis och skuttis" så nu jäklar ska han få leka av sig. Jag känner mig som en så tråkig mamma eftersom jag inte orkat senaste tiden. Medans Vincent är på äventyr så ska jag tvätta lite bebiskläder, vila och fixa lite här hemma. Vi har en del svamp att rensa också (ORKA!?) Svampstopp tack!


ORO

Bebis har varit näst intill still hela dagen. Blev rätt oroligt nu framåt kvällen och har buffat och knuffat för att få ett svar tillbaka. Men det har varit en väldigt envis liten krabat, det vet jag nu eftersom det är början på något som kallas fullrulle där inne i magen. Lagom till läggdags, men jag är glad.. mitt barn rör på sig! Kan släppa de där hemska tankarna om att något skulle hänt och "ska-jag-åka-in" paniken..

Jag är inte rädd för smärtan att föda barn igen. Jag är rädd för att förlora den lilla skatt som jag burit på i nio månader. Jag är rädd att något går snett och att jag blir en mamma bärande på sorg. Jag är också rädd för att jag ska försvinna och Vincent ska behöva leva och växa upp utan mig. Den där hemska smärtan kan slänga sig i väggen, den skrämmer mig inte det minsta.


Nu är det dags att försöka sova. Hade ett litet litet släng av mensvärk för ett tag sedan. Så startade allt med Vincent, fast då blev den kraftigare väldigt snabbt. Sover gärna natten igenom och föder barn imorgon! Det hade varit något :)


Gravid 39 fulla

Vecka 39

Barnet:

Hjässbjudning

De flesta barn har nu huvudet nedåt och hakan in mot bröstet. Det här läget kallas för kron- eller hjässbjudning och är det vanligaste förlossningsläget.

Vid det här laget är det lite tystare i magen. För det första har barnet inte mycket plats att röra sig på inne i livmodern. Rörelserna känns mer som knuffar eller stötar. För det andra sover ditt barn mer för att samla kraft att växa och utvecklas.

Mamman:

Låt förlossningen börja snart

Sover du oroligt och vaknar ofta? Det gör de flesta kvinnor. Det sägs att det här är kroppens sätt att förbereda sig på vad som komma skall – ett barn som vill äta dag och natt.

Många kvinnor säger att de inte känner sig på topp under de sista veckorna. Det är normalt att känna sig instabil och ha humörsvängningar. Du kan börja grubbla, vara lättirriterad och känna det som om du inte får något gjort. Andra kvinnor får en energikick. Det är inte ovanligt att kvinnor runt den här tiden börjar storstäda huset, sätta igång med storbak eller laga massor av mat. Det kan vara bobyggarinstinkten. Du vill helt enkelt att hemmet ska vara i toppskick innan barnet kommer.

Källa:Libero.se


Jag orkar snart inte mer...

Blev hemma idag, tråkigt nog. Jag har varit segare än någonsin och vill bara gråta för att min ork är lika med noll. Kroppen verkar vara i viloläge och hormonerna strömmar. Kanske laddar kroppen inför förlossning? Jag hoppas att den just nu sparar krafter för att föda barn, för i detta tillstånd känns det näst intill omöjligt.


Sov tillsammans med Vincent mellan kvart över tio och halv tolv. Nu har han snart sovit en timme igen och jag har legat bredvid och försökt. Så irriterande när man bara vill sova men man somnar aldrig riktigt in. Vila har jag fått göra ännu en gång idag i alla fall, känns bra det. Lika så igår då R tog Vincent för att jag var tvungen att lägga mig en timme. Bebis har också varit ovanligt lugn hela dagen igår och idag, för att sedan röja igång lite på kvällen. Dock inte alls lika mycket som tidigare!


Vi ska väl försöka ta oss iväg lite senare. Antingen skulle vi bjuda på middag eller bli bjudna, bjudna lät bra. Åka bil dit, äta mat (slippa duka fram, undan och in i disken), umgås lite och åka bil hem..det ska man väl klara av ;p... Så nu får vi se vad Becca och Sasha bjuder oss på.



BECCA OM DU LÄSER DET HÄR SÅ KAN DET VARA MIN SISTA RIKTIGA MÅLTID INNAN BARNAFÖDANDE, GÖR MIG INTE BESVIKEN HAHAHA!


Ladda-inför-förlossnings-tips?




Natten var OK, var väl uppe och kissade 4-5 gånger men somnade om relativt snabbt. Vi vaknade runt halv åtta eftersom Vincent somnade utan välling igår. Fick ligga kvar i sängen en bra stund och mysa framför barnprogram, det gillas. Nu har vi dock varit uppe ett tag, men min kropp känns så svag och jag vill bara sova sova sova. Benen vill inte bära kroppen och huvudet vill inte fungera, hur ska jag orka med en förlossning i detta tillstånd? Hoppas adrenalinet gör sitt och att jag fått sova en natt innan allt startar.

Verkar som att jag har fått en crush på pepparrot. Så satans gott, till en början till fisk. Men nu också till topping av olika rätter (river som med parmesan) och på rostad macka med smör. MMMM! Överdrivet mycket ska det vara också!

Dagens planer är att ta oss iväg och köpa en present till Linda som fyllde 2 år igår. Det vankas kalas idag men jag vet inte hur jag ska orka, men vill väldigt gärna gå. Lär ju vara sista gången innan bebis kommer som man kan träffa massa föräldrar och barn..


FAAATSOOO!


Vincent diggar


:S

AAAAAAAAAAAAAAAH vi ska ha bebis snart. Det är ju helt jäkla sjukt, jag förstår inte hur det kan ha gått så snabbt. Inget är på gång nu men bara att veta att det kan sätta igång närsom är ju så himla skumt... FÖRSTÅR NI, liten liten bebis? Vincent blir storebror? Snart snart! ...........

Idag vill inte kroppen hänga me..

Känner mig helt matt och trött i hela kroppen idag. Huvet känns luddigt och benen som spagetti. Det är olika från dag till dag hur jag mår och hur pigg jag är. Men just nu känns det som att jag skulle kunna sova några dygn i streck. Natten var väl lite sisådär. Svårt att hitta rätt position, Låg med kudden både högst upp, i mitten och längst ner, haha. Men huvudsaken var att Vincent sov bra och inte vaknade av att han hade ont. Tejpen ser lite läskig ut eftersom det är torkat blod, ska väl tvätta rent och byta men är rädd att dra upp såret igen. Han är lite smågnällig men det är mest för att få uppmärksamhet. Men jag tycker så synd om honom så han får det, jag klappar på honom och blåser där det gör ont.. Ibland är det ögonbrynet, ibland handen och ibland foten. Lite överallt alltså, haha tokunge!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!