Grand Garbo

Igår blev det utgång för min del, hade riktig kul. Tanken var att jag skulle köra nyktert meeen kan säga som så att nästa gång jag säger det, då ljuger jag. Jaja mår som mm förtjänar idag iallafall, på lekpalatset också hehhe... Aja tack till lilla underbara nova som sover vilket gör att jag kan tare lungt en stund.



Tack alla inblandade för en toppen kväll!

hej hej



sitter fast i soffan eftersom lillskruttan valde att somna om på mig. Mysigt en stund nu vill hon inte vakna igen, så.passar på att gå in och skriva hej.

åå Jenny som frågade om gi-tips... Just nu är jag jätte dålig på det en kör igång skart igen (ja vetet, hej hej periodare) och då kan jag skriva vad jag äter och när!!!

Leah i mitt hjärta

Är så himla glad att jag fått egen tid med bästa vän och finaste lilla guddotter senaste tiden. Bara kunna sitta å mysa och lära känna varandra jag och Leah. Vi kommer bli värsta buskompisarna, så spännande att få följa hennes utveckling. Hon ska ju faktiskt bli lika stor som mina ungar, känns så långt borta men rätt va det är så är hon också där. massa massa kääääärlek!

mys med finaste guddotter <3


sooon, hit the bed

ARRRGGGHH! Tvättskåpet blåste ut kalluft och kläderna behövde dubbel torktid. Aja allt är vikt och lagt i lådor, även tvätten som gick här uppe är hängd. Lägenheten är relativt städad och jag ska snart in i en dusch, känns bra. Imorgon lämnas barnen på dagis och jag ska söka jobb, hälsa på mormor och morfar (?) och ev. fika med en vän. Jag får passa på att försöka hinna med så mycket som möjligt nu på HELT lediga dagar. Men jag ser fruktansvärt mycket fram emot att börja jobba och vill att mitt gamla jobb ska höra av sig vid eventuell sjukdom. De ni, där har jag överträffat mig själv lite, en perfekt blandning jobb och mamma. Som ni hör är jag rätt trött på att vara mammaledig, jag vill ha en bra blandning! :D

Här är lilla älskling när hon strejkade på dagisgården, meeeen sööööt!


Ensam mamma söker

Barnen sover och jag väntar på att tvätten nere i tvättstugan ska torka och att Ensam mamma söker ska börja. Måste säga att det är ett av mina favorit program, lika så bonde söker fru. Antar att det är för att dating och kärleksprogram är både härliga och spännande att titta på.

MEN, jag kan inte riktigt förstå hur man kan utsätta sina barn för en så stor omväxling i vardagen. Det kanske bara är jag, men jag tycker INTE att det skulle vara lämpligt (om jag var ensamstående) att ha fem karlar boende hemma. Att alla de ska sättas på prov hur de är som partner och "bonuspappa", och barnen ska blandas in i det hela. Ett barn ska ha det stabilt och tryggt runt sig. Om jag skulle separera skulle jag försöka vara noga med att inte blanda in "viktiga" personer i onödan. Om jag skulle ta med barnen så är det bara mammas "kompis" som vilken annan som helst. Tills den dagen då jag vet att det skulle vara någon att verkligen satsa på. Innan dess ömhet och närhet vid barnlediga tillfällen!

Missförstå mig rätt. Ungarna i programmen har säkert jättekul, men de bygger också upp en relation till personer de aldrig mer kommer träffa.



Titta titta titta :D



Hittade en typiskt Tessan tröja idag, den är virkad,halft genomskinlig och lite tantig, i loooooove!

trötta barn på bussen



vi sitter på bussen hem till min saknade Sara och Liam. Nova sover i vagnen och Vincent slocknade här på mig, trötta ungar. Men bra att de laddar för massa bus för nu kämpar kommer det bli håll i gång.

Han som kallas livet


Family ♥



Bror, brorsdotter Evelina, jag, Vinnie, mamma & Novisen



Idol

Lägenheten är städad, middagen är uppäten och barnen sover. Nu är det IDOL för hela slanten, älska fredagar!

Imorgon blir det extrajobb likt förrförra helgen, det gillas de med! :D


Drömmar och trotsålder

Dagen är i full rullning efter en lite halvdan natt. Har drömt en hel del och sovit oroligt. Mysiga och hemska drömmar och söta sms från bästa vän tidigt imorse. Man måste sova otroligt dåligt om man vaknar av en vibration från mobilen som dessutom ligger på golvet. Men det gör inget eftersom jag bara blev glad av det som stod.

Idag är ännu en dag av inskolning, hoppas på att få gå ifrån en stund idag. Tycker att det är på tiden efter 4 dagar. Vincent är bra glad att få vara kvar på dagis lite längre nu och äta mellanmål med de andra barnen. Han har kommit in i en period som är riktigt jobbig till och från. Han kan slåss och skrika och bara stämnga av när vi pratar med honom. Det är så jobbigt och det görmig ledsen när han är dum mot Nova eller andra barn. Men det är väl så det är, visst har man vetat att det skulle vara allt annat än lätt med barn. Eftersom han börjat lite med detta beteende på dagis vill jag att han ska byta avdelning om det blir värre. Han är störst av alla i sin grupp och jag tror att han behöver gå med lite äldre barn nu.


Vincents lockar är all gone, ångest ångest. Men till något lite roligare, Efter att pappa R rakat honom drar han Nova i håret och säger "jag har inget hår, du kan inte dra mig i hååååret"



Lilla älsklings prinsessan

En mor & dotter dag på stan, världens bästa lilla kärlek.

En munk på 1års-dagen

Eftersom jag varit otroligt dålig på att blogga så har Novisen hunnit fylla ett helt år. På den stora dagen fick hon en smarrig munk istället för tårta. Man kan ju säga att den uppskattades rejält. Våran fina lilla 1ÅRING!

 

 

På Lördagen blev det ett litet (läs:stort ändå) kalas med släkten + Becka m. familj. Vi har sååå många barn i släkten nu så vänner + barn får inte plats här hemma.

 

Helene kom ända från London för att fira Novi och leka med barnen. Hon passade också på att mysa med lilla Leah <3


Man tackar aldrig nej till sushi

Blev ett break i mitt gi-ande ikväll, vilket resulterade i sushi och godispåse. Vi har små tittat på tv och ska snart nanna kudde. Imorgon är det ännu en dag av inskolning och jag tycker det är såååå långtråkigt. Vill ju vara förväntansfull och allt det där, men jag har redan gått igenom det med Vincent och visst var det jättemysigt första dagen med Nova också. Men har som sagt börjat tröttna på att bara hänga efter hela dagarna.

Får se om jag får smita iväg lite imorgon, då blir det ett besök på arbetsförmedlingen för att få intyg, sedan till kommunhuset och ändra grundläggande inkomst för dagistaxa.

Senaste dagarna har lilltjejen inte alls varit lika glad och lätt som vanligt. Men det är mycket som händer för henne nu och humöret svänger likt en bergochdalbana. Mammas lillhjärta! Som btw börjat ge pussar rätt vare är, en pussattack är aldrig fel!


Kvällsmys



Efter lite fix här och där, middag och nattning av barnen så sitter jag och väntar på bra tv. Först ut är Outsiders och där efter DH. Har fått upp alla kökluckor nu, efter sisådär ett år. Lampan i taket sätt för långt in så luckorna gick inte att öppna höst upp, därav lucklöst. För varje liiiitet steg känns det mer och mer som ett kök. I dagarna skade öppna hyllorna upp nere vid fönstret och fläkten ska förhoppningsvis upp i helgen. Tillslut kanske vi borlite fint ändå! :)

Men måste säga trots storm, regn och rusk så är hösten så himla mysig. Mycket tack vare mysiga filtar och tända ljus, i  loooove.

Kvällsmys



Efter lite fix här och där, middag och nattning av barnen så sitter jag och väntar på bra tv. Först ut är Outsiders och där efter DH. Har fått upp alla kökluckor nu, efter sisådär ett år. Lampan i taket sätt för långt in så luckorna gick inte att öppna höst upp, därav lucklöst. För varje liiiitet steg känns det mer och mer som ett kök. I dagarna skade öppna hyllorna upp nere vid fönstret och fläkten ska förhoppningsvis upp i helgen. Tillslut kanske vi borlite fint ändå! :)

Men måste säga trots storm, regn och rusk så är hösten så himla mysig. Mycket tack vare mysiga filtar och tända ljus, i  loooove.

Arbetsintervju imorgon

Blev kallad till en arbetsintervju imorgon, så snälla ni.. håll era tummar och tår för att detta går vägen. Det är ett 06.45 - 14.45 jobb, skulle vara sååå skönt att inte behöva hämta barnen sent från dagis. Jag är spänd och nervös inför detta... bara man inte blir..stum? :p

Värsta tvtittar kvällen

Åååh, riktigt mys ska jag göra här hemma för mig själv. Tända massa ljus och krypa ner i soffan, R ville titta på en film men det är ett Big NONO för mig ikväll. Först Ensam mamma söker och sedan Svenska Hollywoodfruar, kan inte bli mycket bättre. Det enda som saknas är massa gottis som jag tyvärr lagt på hyllan från och med idag, så sura äpplen får duga!

Dagen till ära har vi inte gjort någonting typ. Bara en snabb lunch med pappa och Leon så att barnen fick hoooka lite. Vincent och Leon har ju blivit värsta bästisarna nu, så himla kul att de vuxit ikapp lite.

Ångra aldrig något som fått dig att le


workie

Så sitter man här på nockebybanan igen och är påväg till jobbet, känns konstigt men kul :D

Dagis

Detta ständiga tjat om att det INTE heter dagis utan FÖRSKOLA. Dagis sitter inprogramerat i mitt huvud och jag kan inte sluta säga det. Vad jag läst på andra bloggar så är det dagis som skrivs där med. Varför är det så viktigt för många att säga om och säga rätt?

Jag tycker förskolan låter så jäkla lamt. Dagis låter mer barnvänligt och klingar liksom lite bättre i barns mun. Varför ens ändra det från allra första början och snälla kan ingen ordpolis förklara varför det är sååå viktigt att säga rätt?

Vad säger ni, Förskolan eller Dagis?

Liten tanke nu på morgonkvisten bara! Stora monstret är alltså på DAGIS nu. Minimonster springer omkring med en sak i var hand, in och ut från sitt rum. Jag har intagit soffan och småtittar på Efter tio samtidigt som jag kikar runt på nätet. Så fort lillan sover ska jag slutföra CV och söka söka söka. Vid lunch kommer mamma och är barnvakt!

En annan rolig sak är att jag ska jobba extra på lördag. Jag har inte jobbat på 1ÅR och är spänd och förväntansfull, otippat att jag sitter och skriver det om mitt gamla jobb. Men känns faktiskt riktigt kul!!!



Nova tittar på barnprogram

Fullspäckad dag!



Började dagen med att gå ännu ett bankärende, straxt där efter mötte jag upp allra bästa Becka och lilla fina Leah ♥ . Vi tog en fika på Waynes coffe medans barnen sov, när de vaknat tog vi en runda i centrum. Nova är så lycklig då hon får knalla omkring fritt. Hon ger liksom ifrån sig små (läs: stoooora) glädjetjut eller snarare vråååål och ler till varenda en som går förbi. Tänk att min tjej helt plötsligt blev så stor och medveten på något sätt. Bara grejen att hon älskar sina skor? Varje gång vi har varit ute och jag tar av henne skorna och ställer dem på sin plats. Ja, då går hon dit och hämtar dem igen gång på gång. Eller att hon svarar med ett litet "mmmmh" när man frågar något och att hon numera är bestämd och envis då hon inte får som hon vill. Är det verkligen sant att lilla spädis börjar bli stor? JAAA!

Åter till dagsaktiviteterna, efter en snabb och suktande runda gick vi hem hit igen. Passade på att laga en sen lunch (hamburgare utan bröd, haha) innan Vincent skulle hämtas på dagis. Sprang sedan iväg medan Becka fick ta hand om våra töser. Möttes av en glad men icke medgörlig grabb på dagis, för idag ville han inte gå hem. Inte ens när jag sa att hans älsklingstjejer väntade hemma. Inge "bråk" som tur var men envis som få. Möttes även av detta på informationstavlan:

Vincent berättar med glädje om hunden som hade ont i tassarna och hur tokigt det var att den åkte vagn :D

 

Straxt innan Becka skulle rulla hemåt så ringde Karin och frågade om jag ville joina till IKEA. Självfallet, jag säger väll aldrig nej till ett sådant erbjudande, i just  lööööve IKEA. Hur trevligt som helst att träffa Karin igen som tyvärr brukar bli med ett par månaders mellanrum. Nova gick omkring och gjorde sina glädjevråål och Vincent var väl lite mindre glad då han inte fick stanna och leka vid alla små utspridda leklatser. Väl hemma igen var det dags för sängen! Snacka om håll igång från morgon till kväll. Nu sitter jag här i min ensamhet och pillar på olika personliga brev till mitt CV, jag har skrivit två olika och har ett kvar till "butiksbiträde" hur i helskotta kan det vara det svåraste för mig att skriva när det är just det jag jobbat med i massor av år? Blir gaaaalen på mig själv. Måste nog hoppa på natttåget och ladda om för att inte bara skriva massa blaja!

 


fina fina ungarna vid ett lekstopp


HÖSTMYS


Vad har dagen att erbjuda?

Klockan har dragit iväg och är redan straxt innan tio. Än så länge finns inga planer för dagen, vädret är så grått och tråkigt. Måste hålla mig här runt omkring eftersom jag ska till banken efter lunch. Den som vill kom hit, jag har öppet hus, haha! ;D

Tror det blir till att ta på regnkläderna och ut och samla lite kottar,pinnar, löv och dylikt. In på tork och sen pyssla med barnen. Annars har vi bara kritor och pärlplattor här hemma, kritor känns lite vardagligt och pärlorna vill jag inte ha över hela golvet igen.

Lite senare blire till att baka Pizzamuffins och frysa in, yummie!


Crazy family


Vi genom livet. Mammas underbara, mammas hjärtslag.

Söndag

Barnen sitter och tuggar macka och jag har satt på en diskmaskin och en tvätt. Dagen till ära blir massa plock och sånt där kul. Barnens farmor hämtar upp Vincent sen, för dem blir det tårtbak. Pappa R fyllde år i tisdags och idag blir det lite "firande". Bör rensa rensa rensa.. typ överallt. Det är Kaos i barnens rum, men att slänga iväg leksaker känns så onödigt. Gratis vid anhämtning ;p


Morgonmys med lilla prinsessan



Novisen har blivit så mysig på mornarna och ligger gärna och kramas (eller slår mig i annsiktet och skrattar) ett tag innan vi går upp

"Jag låssas att det regnaaaar mammaaa"


Vilket fantastiskt väder

Det är oktober och sommaren är på besök igen, kan allt annat än klaga. Vi lagade lunch och tog med den ut i parken, åt och busade omkring. Det är en helt ny värld som har öppnats för lilla Nova nu när hon kan gå. Hon går omkring och skrattar för att hon kan ta sig fram själv och till viss del leka i parken med storebror.

Nu ska Nova vila och Vincent tirttar på pippi, helt trollbunden framför tvn. Jag ska passa på att städa undan eftersom vi får celebert besök ikväll, bestående av Becka, Sasha och mini Leah

Vi täntke passa på att grilla nu, kan vara sista dagen på året som vi kan sitta ute. På menyn står det grillspett, tsatsiki och klyftpotatis alternativt sallad, inte illa!

Foto från senaste besöket, Vincent älskar Leah för att hon är så söt säger han :D




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!