Dagisshopping

Ni som själva har dagisbarn kan väl tipsa mig om vad som behöver köpas? Tänkte ge mig ut på "dagisshopping" innan måndag. Skulle uppskatta er hjälp jättemycket!


Blev lite mycket idag/ikväll och sängen kallar, puu & gò natt :)


Kommentarer

Sofie o Isak

Massor :) Flera vanliga långarmade tröjor sånna standard. Strumpor med sånt gummi under. Sånna där "halktofflor" om du vet vad ag menar? Som dom kan ha inne på dagis. Skor UTAN snörning brukar dom vela ha! Bra vattentåliga vantar (typ fodrade galon) och sånnadär glammrar med gummiband som man fäster vantar i kläderna med e ett MÅSTE om man inte vill bli av med vantar varenda dag! Och glöm inte ta dit ett paket blöjor (på Isaks dagis får dom inte ha up&go bjöjor). De va lite av de jag kan komma på :) Ååå han ska trivas så bra på dagis :)

23:49:39 / 2010-10-25

My

Jag har inga barn på dagis men jobbar på dagis så har 2 föslag iallafall :P

Köp sånnadära märklappar där det är tryckt barnets namn på så blir det mycket lättare med kläderna, ifall något skulle försvinna så vet man iaf vems det är. och märk allt! =) Sen kan det vara skönt att märka nappen han ska ha på dagis, han hade väl en favvonapp så vet man att det är hans napp oxå =)

07:13:35 / 2010-10-26 - http://mys.blogg.se/

Anna

KUL att Vinents ska börja på dagis :)

Jag har inga barn, men jag jobbar med barn i Vincents ålder.

Det första du bör köpa är markeringspenna, haha. Nej men markera varenda liten strumpa med namn. Flera ombyten i alla klädesplagg, 2 extra vantar (för lite mildare och kallare väder) extra tjocktröja (om man någon morgon har bråttom och skulle råka glömma fleecen). Alltid stövlar och regnkläder på dagis(galonvantar). Raggsockor. Köp overall som går att ha i torkskåp (reima gör det inte vet jag).

Täcke& kudde till vilan om du vill att han ska ha hemifrån,hans största trygghet hemifrån, efter mamma, pappa och syrran :). Du kan göra ett litet minialbum med bilder på dom han älskar så OM han blir ledsen kan fröknarna ta fram det så kan han berätta vilka ni är. Napp, blöjor, ryggsäck, små matlådor för frukt/mackor till utflykter, termos, flaska (Om barnen nu går på utflykt vissa gör inte det med dom minsta).

Ja det var nog allt, tror jag?

Förstår att inskolningen kommer bli svår med seperationsångest. men försök vara stark och tänk på att det är nyttigt för honom att gå igenom alla känslostadier som glad, likgiltig, ledsen, arg, sur osv. Och ett litet tips är att när du ska gå (hur svårt det än är) och han gråter så försök bara säga hejdå och gå. Jag lovar att han slutar gråta strax efter du gått och får sitta i en frökens knä eller sätter igång och leker med barnen. Att stå och säga hejdå gör det bara 100 ggr svårare för båda, dessutom kanske han inte kommer ur det beteendet under hela dagislivet.

Okej nu fick jag med allt tror jag och lite psykologsnack hoppas jag inte låter som en gammal tjatig dagistant haha. Förstår självklart att det är starka känslor för er föräldrar men vill bara ge tips på vad jag har erfarenhet funkar i 100% av alla inskolningar :)

KRAAAM

07:16:33 / 2010-10-26

Anonym

Vantar, gärna i dubbla uppsättningar, overall, mössor, halsduk, mjukiskläder, extra strumpor, regnset, gummistövlar, vinterskor, tofflor för inomhus om man så vill :)

20:51:54 / 2010-10-26



Name Mail Blog

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!