33 fulla veckor, in i v.34!

33 Fullgågna gravidveckor!


Barnet:

En viktökning på nästan 250 gram i veckan!

Under de kommande fyra veckorna kommer ditt barn att växa något enormt.

Han eller hon sover mycket och eftersom det är möjligt att se att barnet andas även när det sover så vet vi att andningscentrum i hjärnan har utvecklats.

Förmågan att reglera kroppstemperaturen blir allt bättre. Ditt barn kan nu svettas, något som för tidigt födda barn inte kan göra.

Musklerna har utvecklats, huden har slätats ut och lanugohåret börjar ramla av, även om du kan se lite hår på barnets rygg eller axlar när det är nyfött.

Runt den här tiden har vissa barn fixerats med huvudet i bäckenöppningen, klara för avfärd. Om det här är ditt andra barn kanske det inte intar det här läget förrän förlossningen börjar.

Mamman:

Magen blir lägre

Har du märkt av att magen har blivit lägre ännu? Det kanske är för tidigt, men då vet du åtminstone vad du har att se fram emot! Några veckor innan värkarna börjar, eller när värkarna precis har börjat, kanske du ser att din mage har förändrats. När barnets huvud tränger in i livmoderhalsen flyttar sig allt nedåt.
Vissa säger att det är ett mirakel. Det är lättare att andas igen! Andra hävdar bestämt att de har fått tillbaka sin midja...

Oroa dig inte om din mage inte verkar lägre. Detta inträffar inte vid varje graviditet. Det är också vanligt att barnet sjunker ned precis innan värkarna börjar, eller under värkarbetet.

Det kan vara lite obekvämt när barnets huvud når bäckenbottenmusklerna. Det är en stickande känsla. Ligg på sidan. Det hjälper till att minska trycket i bäckenet och på nerver, blodkärl och artärer i bäckenregionen.

KÄLLA: Libero.se


Kommentarer



Name Mail Blog

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!